QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
Vakar kepiau paprastučius avižinius sausainėlius pagal šį Drugelio receptuką. Ojojoj, kaip paprasta. o Kaip skanu

neturiu žodžiu kaip apsakyti

Šiaip šeimininkė esu visai dar žalia, bet šitie man gavosi puikūs. Kokie jie skanūs: gaunasi traškūs, labai kvepia. NU vos atlaukiau namiškių ataką - norėjo tiesiai iš skardos griebt. bet būtinai reikia sulaukti kada jie atvės skardoje ir tik tada išimti. Vėsdami sukietėja ir gerai išsiima. jei griebt iš karto - tai sutrupa.
Mamytės, išbandykite savo vaikučiams - tiksliai nepasigailėsit. BAAISIAI skanūs

beje, man šiek tiek priminė florentinus
Papildyta:
QUOTE(anastazas @ 2007 02 12, 21:15)
Klausimėlis - kas kepate avižinius sausainius - argi nereikia kepimo miltelių ar sodos? (čia tuose receptuose, kur be šokolado) peržiūrėjau temą, o ten daugumoje receptukų nenurodyta.... Bijau rizikuot, bet sausainiukų noriu. O dėl netinkamo kiekio sodos neseniai visą porciją sausainiukų "padovanot" vištoms
Anastaze,
nei sodos nei kepimo miltelių tikrai nereikia. B Jie gaunasi trapūs!