O as sukuriau savo recepta:
250g Penkiu grudu dribsniu
1stkl cukraus isplakta su 3 kiausiniais
puse pak. sviesto istirpinta
viskas ismaisyta su vanile, miezine kava, cinamonu, gvazdikeliais, ir kitais pikantiskais preiskoniais
Viska supyliau i plokscia inda bus kaip 'flapjack' ;D
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
Puikus receptukas!!!

Naudojau ne paprastus avižinius dribsnius, bet trijų grūdų dribsnius su džiovintais vaisiais. Papildomai į gautą masę įlašinau lašiuką romo aromato ir įdėjau porą saujelių kokoso drožlių. Liežuvį galima praryti...

QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
ir aš ryt išbandysiu

stai ir mano aviziniai

pusantro pakelio triju grudu drybsniu, sauja riesutu zemes, saulegrazu ir razinu, 200 g sviesto, cukraus is akies dejau


pusantro pakelio triju grudu drybsniu, sauja riesutu zemes, saulegrazu ir razinu, 200 g sviesto, cukraus is akies dejau

QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
nepadoriai skanu



p.s. vietoj dalies cukraus dejau medu. labai gerai sukibo ir netrupejo.
mmm...kaip skanu aviziniai sausainiai, pasaka, bet gal zinote kas koki recepteli panasu i parduotuviniu.musu mazyle puses metuku tai mes perkam is parduotuves tokius avizinius sausainius irten nezinau, nesimato tie tokie cieli aviziniai dribsniai, gal jie ten malami?kaip kazi juos padaro, uzsprings mazoji jei kepsiu su cielais dribsniais, o be to jie tokie tamsiai rudi, ka ten dar galima deti?nu zinot, ju buna norfoje pirkti, gal kas esat atkreipusios demesi, labai noreciau tokio panasaus receptuko.dekui

Na o as avizinius sausainius kepu sveikuoliskai ir pati valgau pusryciams prie kavos ar arbatos. O receptas butu toks:
*visas pakelis aviziniu dribsniu, karta dariau is aviziniu dribsniu su vaisiais is kazkur drauge buvo gavusi, tai atidave
* kazkur po 150 gr riesutu, naudoju lazdyno, migdolus, sezamo seklu pakelis, saulegrazu apie 100gr.
sezamus ir riesutus su saulegrazomis pakepinu ant keptuves, kad apskrustu ir isgaruotu dregme. supilu ant aviziniu dribsniu.
Nusiplikau apie 100gr razinu, taip pat sudedu i bendra mase.
Dedu kokius 4 saukstus miltu, labiau tinka pyrago misinys, bet as tokiu nenaudoju todel dedu miltus. Aliejaus puse stiklines ir 4 kiausiniai.
Viska ismaisome, paliekame kokiai 20 min pastoveti, tuomet lipdom sausainiukus, as juos darau apvalius kaip spurgytes. dedame i skarda paklota sviestiniu popieriumi ir kepame apie 30 min 180 laipsniu temperaturoje. Na bent jau man tai
ir sveika ir skanu.
P.S. paskutini karta pamirsau ipilti aliejaus, tai gavosi kieti, bet visvien lb skanus. Ir dar, vietoj aliejaus galima deti sviesta. riebalai tik tam, kad sausainiai butu minkstesni.
*visas pakelis aviziniu dribsniu, karta dariau is aviziniu dribsniu su vaisiais is kazkur drauge buvo gavusi, tai atidave

* kazkur po 150 gr riesutu, naudoju lazdyno, migdolus, sezamo seklu pakelis, saulegrazu apie 100gr.
sezamus ir riesutus su saulegrazomis pakepinu ant keptuves, kad apskrustu ir isgaruotu dregme. supilu ant aviziniu dribsniu.
Nusiplikau apie 100gr razinu, taip pat sudedu i bendra mase.
Dedu kokius 4 saukstus miltu, labiau tinka pyrago misinys, bet as tokiu nenaudoju todel dedu miltus. Aliejaus puse stiklines ir 4 kiausiniai.
Viska ismaisome, paliekame kokiai 20 min pastoveti, tuomet lipdom sausainiukus, as juos darau apvalius kaip spurgytes. dedame i skarda paklota sviestiniu popieriumi ir kepame apie 30 min 180 laipsniu temperaturoje. Na bent jau man tai

P.S. paskutini karta pamirsau ipilti aliejaus, tai gavosi kieti, bet visvien lb skanus. Ir dar, vietoj aliejaus galima deti sviesta. riebalai tik tam, kad sausainiai butu minkstesni.

Sveikos, o gal kuri turite avižinių sausainių iš miltų, o ne dribsnių, receptą? Taip sunkiai tų avižinių miltų radau, jau svajojau, kaip kepsiu, o visi receptai - su dribsniais...
noriu is Jusu patarimo
i darzeli dukrai reikia atnesti pagaminto kazko sveikuolisko tai nutariau pagaminti aviziniu sausainiuku, bet sugalvojau juos kepti mazose popieriniuose keksiuku formelese (kad vaikams butu spalvingiau ir idomiau) ir kad butu tokie kaip vos ne vieno kasnelio sausainiukai (nes kai buna didesni tai prakanda ir iki galo nesuvalgo...)
tai dabar galvoju ar man tie sausainiukai neprilips prie tu popieriuku? gal juos reikia is visaus ciut ciut patepti aliejumis su silikoniniu teptuku briukstelint?
aciu

i darzeli dukrai reikia atnesti pagaminto kazko sveikuolisko tai nutariau pagaminti aviziniu sausainiuku, bet sugalvojau juos kepti mazose popieriniuose keksiuku formelese (kad vaikams butu spalvingiau ir idomiau) ir kad butu tokie kaip vos ne vieno kasnelio sausainiukai (nes kai buna didesni tai prakanda ir iki galo nesuvalgo...)
tai dabar galvoju ar man tie sausainiukai neprilips prie tu popieriuku? gal juos reikia is visaus ciut ciut patepti aliejumis su silikoniniu teptuku briukstelint?

aciu

jau iskepiau
gavosi super, nieks neprilipo, bijau, kad iki 1dienio ju ir nebeliks...

gavosi super, nieks neprilipo, bijau, kad iki 1dienio ju ir nebeliks...

QUOTE(aaktinija @ 2011 10 18, 10:46)
mmm...kaip skanu aviziniai sausainiai, pasaka, bet gal zinote kas koki recepteli panasu i parduotuviniu.musu mazyle puses metuku tai mes perkam is parduotuves tokius avizinius sausainius irten nezinau, nesimato tie tokie cieli aviziniai dribsniai, gal jie ten malami?kaip kazi juos padaro, uzsprings mazoji jei kepsiu su cielais dribsniais, o be to jie tokie tamsiai rudi, ka ten dar galima deti?nu zinot, ju buna norfoje pirkti, gal kas esat atkreipusios demesi, labai noreciau tokio panasaus receptuko.dekui 

tai sumalti grudai ir viskas, padaryta kaip miltai todel tokie, pati namie ta pati gali pasidaryt ir bus ale pirktiniai, bet daug skanesni
