QUOTE(b.kite @ 2015 03 11, 11:22)
o šaknim nieko, nepasžeidžia? ar jos tai atlaiko
skrotelės dalijimas kaip kada pasiseka - tai vienas iš dauginimo būdo ir žinau, kad tarp mūsų yra nemažai, kas taip daugina. Šiaip jeigu asmenine mano nuomone (tuoj ateis kas nors ir pareikš priešingai) - delionkių aš nemėgstu, ypač pirkti - jeigu sako, kad atpjausiu delionkę, sakau, kad ačiū, bet geriau lapą

nelabai tai patikimas dalykas ir jautresnės veislės kartais to neatlaiko, ypač per karščius ir kai šviesos trūksta, daug vargo būna su leipinėjimu, baigiasi vis tiek tuo, kad sodini fragmentą, o iki to prasiterliji su maišiukais...
o svarbiausia - išaugintas iš lapo vaiko pavidalu augalas yra jaunas, ir gražesnis, ir t.t. Sumažint/praretint augalą yra būtina, jeigu sutankėja, bet aš linkusi geriau išpjaustyti ir išmesti, nei draskyti ir sodint tas skroteles, labai retai, kai labai gražiai matosi kur skirtingi augalai - dauginu tokiu būdu. Kita vertus - tai patikimas būdas daugint fantazy veisles, nes tikrai bus tokios pačios, kaip tėvai, nereikia tikrinti žydėjimu, ar teisinga.
Pradėjom apie Sandrą - tai ją be jokių problemų esu n kartų padalijusi, nes linkusi sutankėti. Visada gerai prigijo. Bet pvz sudrapalinus taip kokį DS'ą, jam greičiausiai galas pareitų...