Nemanau Tiesiog jos labiau pakenčia aukštesnę temperatūrą, net ir tiesioginius saulės spindulius. Bet užtai labai nemėgsta perdžiovinimo, tuoj leipsta, vysta žiedai
o fitilį pakenčia?
fuksijos lauke gerai auga šiemet vėl turiu, tai matyt tfu tfu tuoj vėl baubsiu kad baltasparniai puola
Fitilio nebandžiau Bet gera idėja, jei nepamiršiu kitąmet reikės išbandyti
Mano laukas - balkonas, kuriame po pietų būna dar karščiau, negu kambaryje Bet ten patiko pelargonijom ir vazoninėm rožytėm
Rusų forume skaičiau,kad viena moterytė viską augina ant fitilio,išskyrus kaktusus.Su ja visiškai sutinku.nuo savęs dar pridėčiau orchidėjas.Savo visas mažesnes gėlės perkėliau ant virvutės,viskas puikiai.Fuksijas ir pelarginijas irgi galima taip laistyti.Tik kaip nutaikyti virvutės storį?Nes ant savo strepsų pastebėjau,kad atšilus orams fitilis nepakankamai paduoda vandens.Arba virvė dumbliais apaugo,arba per plona.
Tame ir esmė,kad pėdkelnių virvutė nelabai pasiteisino.Man geriau špagatas,iš kelių gijų.Visi vazoniukai permatomi,šaknynas kaip ant delno.Dėl dumblių pilu peroksidą,čia išmintis iš rusų forumo.Tik šitas žmogus augina sanpaulijas.Keli strepsiai persilaistė.Va čia man didžioji mįslė.Kai kurių substratas labai drėgnas iki pat paviršiaus,ir auga,ir žydi.O kai kas neatlaikė,supuvo šaknys.Pvz. Silvija.Nelepi rodos,o va nepatiko.Samanose ir ant fitilio viskas gerai,įdomu kas bus per karščius.
Aš jau išsiaiškinau, kad streptokarpams pas mane vasarą per karštą.
Pas mane irgi laaabai karšta vasarą po pietų. Viršutinis aukštas, langai atviroje vietoje,jokio šešėlio. Kai saulė atsisukaį langus, termometras pakyla iki viršaus iki 45 laipsnių. Pernai net neišlaikė ir sprogo,buvau įdėjusi nuotrauką. Vargas su strepsais didelis, nes roletai apsaugo tik nuo saulės, bet ne nuo karščio.