Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

QUOTE(jauniute @ 2016 10 30, 12:59)
tai ka cia apraset viskas ir man taip buvo, vienu metu jau maniau isprotesiu del tu ligu baimes  4u.gif
jei viska kas neramina issityret ir gydytojai nieko neranda, tai zinokit ir bus nervai  4u.gif

Issityriau sirdi, buvau pas kraujagysliu chirurga, tyriausi kraujagysles kurios eina i galva, ryjau zarna ziurejo gerkle,skrandi, buvau pas neurologa, dariausi nugaros ir kaklo rentgene, na zodziu niekas nk neranda. Dbr laukiu pas psichiatra eiles, nes pabodo taip gyventi,gaila ir vaikuciu man mano ir saves, kaip noreciau vel gyventi pilnaverti gyvenima smile.gif o jeigu man viskas nuo nervu, kiek laiko trunka gydymas? Kokius vaistus dazniausiai skiria? Antidepresantus? Kaip jus jauciates dbr? Ar jauciate pagerejoma? Labai smagu jausti,kad as ne viena, smagu surasti bendraminciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(faundyuo @ 2016 10 30, 15:19)
Issityriau sirdi, buvau pas kraujagysliu chirurga, tyriausi kraujagysles kurios eina i galva, ryjau zarna ziurejo gerkle,skrandi, buvau pas neurologa, dariausi nugaros ir kaklo rentgene, na zodziu niekas nk neranda. Dbr laukiu pas psichiatra eiles, nes pabodo taip gyventi,gaila ir vaikuciu man mano ir saves, kaip noreciau vel gyventi pilnaverti gyvenima smile.gif o jeigu man viskas nuo nervu, kiek laiko trunka gydymas? Kokius vaistus dazniausiai skiria? Antidepresantus? Kaip jus jauciates dbr? Ar jauciate pagerejoma?  Labai smagu jausti,kad as ne viena, smagu surasti bendraminciu smile.gif

Na cia ir bus nervai manau smile.gif labai gerai kad uzsiraset pas psichiatra, ramiai laukit vizito ir ziuresit ka pasakys 4u.gif
butent tokia jusu busena kenkia ne tik jums bet ir jusu seimai, todel padedama sau padesit ir jai 4u.gif puikiai zinau ka sakau, nes mano mama sirgo depresija kai buvau maza, nesigyde tai ir musu paciu gyvenimas buvop nekazkas, o kai gydesi visai kitas gyvenimas ne tik jai bet ir mums buvo 4u.gif
Tu gydymu buna ivairiu, kartais siulo psichoterapija, labai daznai skiriami vaistai 4u.gif jais reikia gydytis ilgai 4u.gif psichiatras pasakys ir pasiulys kas geriausia butent jums smile.gif

As pati siuo metu jauciuos gerai, vaistu nebevartoju, viskas puiku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2016 10 30, 15:27)
Na cia ir bus nervai manau smile.gif labai gerai kad uzsiraset pas psichiatra, ramiai laukit vizito ir ziuresit ka pasakys  4u.gif
butent tokia jusu busena kenkia ne tik jums bet ir jusu seimai, todel padedama sau padesit ir jai  4u.gif  puikiai zinau ka sakau, nes mano mama sirgo depresija kai buvau maza, nesigyde tai ir musu paciu gyvenimas buvop nekazkas, o kai gydesi visai kitas gyvenimas ne tik jai bet ir mums buvo  4u.gif
Tu gydymu buna ivairiu, kartais siulo psichoterapija, labai daznai skiriami vaistai  4u.gif  jais reikia gydytis ilgai  4u.gif  psichiatras pasakys ir pasiulys kas geriausia butent jums smile.gif

As pati siuo metu jauciuos gerai, vaistu nebevartoju, viskas puiku  4u.gif

O jus kokius vaistus ir kiek laiko gerete? Jum galva skaudejo ?
Man irgo ligu baime. Del visko bijau, lakstau tyr.darytis,vaikas suserga panikuoja. Visad attodo blogiausia. Irg pavargau nuo tos busenos. Ir tu skausmu.
Man skauda nugara. Tirpsta rankos, krutine skaida, buna kartais tas negerumas ant sirdies...
Sianakt is viso blog.miegojau.visa nakti lb skaudejo . Ant nugaros miegant-skaudejo lb nugara ir krutine.o ant pilvo miegant-juosmeni skaudejo. Net sunku kvepuot stipriau nubudus buvo. Visa esu siand kaip sulauzyta, kaip suspardyta 😢😕 skauda rankas. Nugara. Net judant. Vakar turejau pergyvenimo
Ar tiek galejo paveikt?
Papildyta:
QUOTE(jauniute @ 2016 10 26, 00:29)
Asmeniskai man paciai didziausiu kriziu metu nugara labai skaudedavo  4u.gif

Idomu kaip laikosi senbuves, kaip visoms sekasi?  4u.gif

Kur jum.skaudedavo kuria vieta? Kaip gydytes? 😨😧
Atsakyti
QUOTE(orangesun @ 2016 10 26, 03:28)
nera tokios ligos klasifikacioje, vsd tai siukslinas kur alegydytojai kurie nesugeba ieskoti liga ir gydyti meta

Sunku suprasti jūsų kategoriškumą. O kokių ligų reikia ieškoti sergant nu ne mūsų VG ar depresija, bet pvz šizofrenija?

QUOTE(silime @ 2016 10 30, 00:02)

Paciai keista ar del VG sutrikimu tokiu skausmu ir tirpimu gali buti?? Ar jum padejo.psichoterapija?kaip jus gydotes???😢

Ar buvai pas psichiatrą? Jei nerasi jokių neurologinių ar fiziologinių sutrikimų, siūlau eiti pas psichiatrą.

Mano istorija tokia: nuo vaikystės esu linkusi į nerimą ir depresiją. Tą paveldėjau iš savo tėvų. Beto esu SAV. Nuo paauglystės jausdavau guzą gerklėje, kūno niežėjimą, įkyrias mintis ir didelę krūva psichologinių problemų. Pojūčiai nebuvo pastovūs, būdavo užeina ir praeina. Blogai pradėjau jaustis po antro vaiko gimimo. Prasidėjo depresija, įkyrios mintys, nerimas ir visi kiti pojūčiai. Po kurio laiko kreipiausi pas psichiatrę išrašė antidepresantų kurie mane visai nugydė (ibupropionas). Pasiekiau tokią būseną, kad užeidavo stiprus galvos svaigimas,ūžimas, panikos priepuoliai, galvos skausmas, įtampa ir ta baimė. Viskam. Su siaubu prisimenu tą laikotarpį. Laksčiau per daktarus, ieškojau visokių ligų, bijojau mirti. Niekas nieko baisaus nerado, nuo ko galėčiau mirti smile.gif Gėriau kalną vaistų ir nuo skausmo, nuo svaigimo, nuo skrandžio, nuo žarnyno, nuo galvos, nuo šiknos, raminančius, stimuliujančius, ir dar visokių nesamonių. Ir bandžiau su maistu ...ir be mėsos ir be pieno..ir daug ko atisakiau, bet nuo to geriau nesijaučiau. Keičiau vaistus, gydytojus, psichiatrus, psichologus. Lankiau psichoterapiją ne pas vieną gydytoją. Po penkių lakstymo metų atrado padidėjusį skrandžio rūgštingumą ir menjero ligą. Ir visi kzip susitarę sakė, kad raminčiau nervus. Bet nuo to geriau netapo. Nors ir gydžiausi. Į darbą ėjau autopilotu, po darbo tiesiai į lovą, bemiegės naktys, nerimas,įkyrios mintys, depresija, savaitgaliais savo prastą savijautą malšindavau alkoholiu. Pasiekiau tokią būseną, kad pradėjau Dievo prašyti tik sveikatos ir dugiau nenorėjau nieko. Ir jis mane išgirdo smile.gif prieš metus siuacija pradėjo keistis. Eilinį kartą nuėjau pas LOR dėl menjero ligos ir jai pasisakiau, kad liga paūmėja nuo nerimo. Ji davė psichiatro Dainiaus Pūro, kuris dirba Kaune KMUK ( tai buvo 3ias psichiatras ir manau paskutinis mano gyvenime). Jam papasakojau savo pojūčius ir Jis skyrė man vaistus, psichoterapiją (ėjau pas 3ią psichologę). Ir nuo to prasidėjo mano sveikimas. Tikrai. Aš labai norėjau pasveikti. Man trečioji psichologė pasakė, kad ji pirmą kartą mato žmogų, kuris taip motyvuotai daro užduotis ir sveiksta. Mano atsakymas buvo vienas, kad aš per ilgai blogai jaučiausi ir daugiau aš neturiu ko prarasti,aš noriu tik pasveikti. Ir vaistai kuriuos man skyrė gydytojas mane gydė ir gydo dar šiandien. Pradėjau miegoti naktimis, po trijų mėn. raminančių bromazepamo gėrimo priaugau 15 kg, bet pradėjau geriau jaustis. Mažiau skaudėjo galvą, sumažėjo įtampa, aprimo mintys ir nerimas. Mažiau ūžė galvoje. Nurimo kūnas, nebepūtė pulvo, negriaužė rėmuo. Pagerėjo santykiai su vyru, pradėjau norėti sekso. Dar po kokių trijų men. jau kartais nubusdavau tiesiog su gera nuotaika ( šis jausmas man toks naujai atrastas) ir noru keltis iš lovos. Po 5 mėn gydymo pakeičiau mitybą, pradėjau gerti iki 3 ltr vandens. Dabar esu numetus 10 kg. Po 7 -8 mėn gydymo, kai pradėjo šviesėti protos pamačiau kiek turiu problemų pati, šeimoje , gyvenime apskritai (tai yra vienas sunkiausių sveikimo momentų, būna, kad žmonės sergantys depresija šioje stadijoje nusužudo). Prasidėjus rudeniui atsinaujino nerimas, mintys, bet aš nepasidaviau. Pagėriau vėl raminančių, iš darbo grįždavau 5 km pėstute namo, pradėjau analizuoti kas kelią nerimą. Nepasidaviau blagai būsenai (nors vėl norėjosi griūti ı lovą). Ir šiandien yra 11 mėn. kaip aš geriu valdoxana kuris man tinka ir aš tikrai jaučiuosi daug geriau nei prieš metus. Aš tvarkausi namus, gaminu maistą, noriu puoštis, bendrauti su žmonėmis, šypsotis, aš vėl turiu ateities planų( šių dalykų aš nedariau ar dariau labai nedaug kokius 4 -5 m. vyras mano daug padėjo), man gerėja atmintis. Kūnas dar pavargęs. Po 5 metų psichologinio krūvio nieko keisto, kad jis pavargęs, dar jam reikia laiko. Ir aš manau, kad aš susitaikiau su savo liga. Aš žinau, kad aš linkusi į nerimą, kad visdar turiu psichologinių problemų, nes aš esu SAV.

Žodžiu, prirašiau labai daug, nežinau ar turėsite kuri jėgų ir sveikatos perskaityti. Bet galiu reziumuoti, kad jaustis gerai tikrai galima:

1. Geras psichiatras, kuriam aiškiai pasakysite kas jus kankina ir kuris jums paskirs tinkamus vaistus.
2. Gera psichoterapiautė ir psichoterapija, kurioje reikia aiškiai suprasti save, savo problemas ir atlikti užduotis, jei skiria.
3. Mityba sergantiems vegetodistonija.
4. Fizinis aktyvumas.
5. Ir noras būti sveikai.

Ir dar, čia jau kas supras ir atras. Aš klausausi Aleksandro Litvino nurodymų ir jau metus gyvenu pagal jo kalendorių. Tai čia Nr. 6. O jei kas pasveiksite ir juo naudositės jis taps jums Nr.1.
Atsakyti
Oho, kaip issamiai viskas aprasyta smile.gif saunu, kad jums viskas geriau jau 4u.gif tik norejau paklausti kas tas SAV? niekaip neissifruoju 4u.gif
ir kokia mityba tinkama vegetodistonikem?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2016 10 30, 23:05)
Oho, kaip issamiai viskas aprasyta smile.gif saunu, kad jums viskas geriau jau  4u.gif  tik norejau paklausti kas tas SAV? niekaip neissifruoju  4u.gif
ir kokia mityba tinkama vegetodistonikem?smile.gif

SAV yra suaugę alkoholikų vaikai.

Maistas nesunkus, lengvai virškinamas. Negalima kepto, rūkyto, riebaus, labai saldaus, aštraus maisto, jokios kavos ir netgi arbatos,alkoholio. Ir jokių produktų nuo kurių pučia pilvą, stoja skrandis ar atsiranda kiti nemalonūs simptomai. Maistą geriausia valgyti lyg sirgtumėte skrandžio ligomis, pvz : virta ar troškina mėsa, žuvis, virtos daržovės, avižiniai dribsniai, ryžiai, liesi pieno produktai, džiūvėsėliai vietoje bandelių, minkštai virti kiaušiniai ar kiaušinienė, abrikosai, kepti obuoliai, agurkai be odos. Ir labai daug vandens.
Gydantis labai svarbu mityba. Kada savijauta pagerėja - tada po truputį įsivedinėti kai kuriuos maisto produktus ir stebėti kaip jaučiatės.
Atsakyti
QUOTE(GmbH @ 2016 10 31, 00:51)
SAV yra suaugę alkoholikų vaikai.

Maistas nesunkus, lengvai virškinamas. Negalima kepto, rūkyto, riebaus, labai saldaus, aštraus maisto, jokios kavos ir netgi arbatos,alkoholio. Ir jokių produktų nuo kurių pučia pilvą, stoja skrandis ar atsiranda kiti nemalonūs simptomai. Maistą geriausia valgyti lyg sirgtumėte skrandžio ligomis, pvz : virta ar troškina mėsa, žuvis, virtos daržovės, avižiniai dribsniai, ryžiai, liesi pieno produktai, džiūvėsėliai vietoje bandelių, minkštai virti kiaušiniai ar kiaušinienė, abrikosai, kepti obuoliai, agurkai be odos. Ir labai daug vandens.
Gydantis labai svarbu mityba. Kada savijauta pagerėja - tada po truputį įsivedinėti kai kuriuos maisto produktus ir stebėti kaip jaučiatės.

Aciu kad taip placiai parasete.. pas psichiatra nebuvau dar.nes dar daro tyrimus. Bet uzsiregstravau.
Gerai kad jum pritaike vaistus ir pagerejo
As kolkas dar tyrimuose. Dar darys kaklo komp.tomograf. nes skauda nugara ir tirpsta rankos.skauda krutine.
Man nerimas ir baime pagrinde yra tads kai as blogai jauciuosi, kai ima skaudet, dar jei stipriau-apima panika galvoj su mintim kas man. Gal mirsiu ir tt. Baisu.
Buna oro truksta. Nezinau ka bedaryt . Taip pavargau nuo nezinomybes ir tos busenos. Ar yra kokia liga ar ne. Atrodo o jei jie nemato dar o man kokia baisi nepagydoma liga jau..
Isivariau ta baime kai susirgau tbc. Skudedavo ikvepiant. Sakydavo nuo nervu ir itampos. Po vaikelio gimimo. O po to islindo. Ir buvo sokas visiems. Turbut kur gatvej ikvepiau ir po gimfymo.nusilpus buvau ir susirgau.
Zodziu.. pavargau nuo tos busenos. Siand is viso skauda visa nugara. Negaliu net nakti pamiegot. Krutine skauda.
Daug kam buna nerimas.bet o tokie nugaros skausmai ar krutines?
Atsakyti
QUOTE(silime @ 2016 10 31, 01:31)

Daug kam buna nerimas.bet o tokie nugaros skausmai ar krutines?

man krūtinės kartais būna. Suspaudžia palei širdį ir iškarto mintis- mirsiu, kažkas su širdimi yra biggrin.gif
Pasidaryk visus tyrimus, jei neras kūno ligos, eik ieškoti proto ligos.

O šiaip galiu jus nuraminti, žmonės prieš mirtį pačios mirties nebijo.
Atsakyti
QUOTE(GmbH @ 2016 10 31, 15:27)
man krūtinės kartais būna. Suspaudžia palei širdį ir iškarto mintis- mirsiu, kažkas su širdimi yra biggrin.gif
Pasidaryk visus tyrimus, jei neras kūno ligos, eik ieškoti proto ligos.

O šiaip galiu jus nuraminti, žmonės prieš mirtį pačios mirties nebijo.

O jum konkreciai kokie pozymiai ? Kaip gydotes?
Atsakyti
QUOTE(silime @ 2016 11 01, 23:14)
O jum konkreciai kokie pozymiai ? Kaip gydotes?

Kad aš jau nemažai praeituose postuose esu aprašiusi ir kas man yra ir kaip gydausi.
Atsakyti
sveikos, turiu klausima: ar jus kankina ranku drebejimas?
Atsakyti

Sveiki, mane si liga kankina jau seniai, teko ir antidepresantus vartoti. Poto pagerejus buklei meciau, bet po antros dukrytes vel viskas gryzta pamazu. Nezinau, ka daryti, I darba reikes gryzti sausi, o as nepasiruosusi... Atrodo zinai, kad viskas tavo galvoje, bet kai panika istinka vien pagalvojus, kad reiks gryzti I darba, tai labai nerimauju..

Atsakyti