Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių ir meilenių ligoninė

tai man dabar reikia likusi šona ir nurengti, nupjauti? nes už jo taip pat ruduoja, tiesa sis svogunelis su žiedu, ji pjauti lauk?
Atsakyti
QUOTE(Magdė @ 2015 02 03, 16:46)
tai man dabar reikia likusi šona ir nurengti, nupjauti? nes už jo taip pat ruduoja, tiesa sis svogunelis su žiedu, ji pjauti lauk?

įkelkite ir kita šoną. Gal ten senas lapas, jį geriau pašalinti, o sveikus kad ir po puse tegu lieka. Kai ateis laikas juos amarilis pats nuvytins ir pasiims iš jų energiją reikalingą augimui.

Dėl žiedo ar nupjaučiau, nusausinčiau ir užtepčiau zelionke pjovimo vietą, kad nepradėtų gesti kotelis.
Bet jūs palaukite kitų forumiečių patarimo. Jau čia laikas nėra svarbus. Reik teisingus žingsnius atlikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2015 02 03, 18:33)
įkelkite ir kita šoną. Gal ten senas lapas, jį geriau pašalinti, o sveikus kad ir po puse tegu lieka. Kai ateis laikas juos amarilis pats nuvytins ir pasiims iš jų energiją reikalingą augimui.

Dėl žiedo ar nupjaučiau, nusausinčiau ir užtepčiau zelionke pjovimo vietą, kad nepradėtų gesti kotelis.
Bet jūs palaukite kitų forumiečių patarimo. Jau čia laikas nėra svarbus. Reik teisingus žingsnius atlikti  rolleyes.gif

matot kaip yra, iš išores svogunas buvo sveikas, cia puvinys buvo is vidaus,, ir dabar už tos pagrindines širdeles ( kur matosi foto su taškuciais svogunelis )yra lapas supuves.
Kaip kartais buna su valgomu svogunu virtuveje, perpjauni o ten koks vidurinis lapas pradejas puti, nežinau kaip paaiškinti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Magdė @ 2015 02 03, 17:41)
matot kaip yra, iš išores svogunas buvo sveikas, cia puvinys buvo is vidaus,, ir dabar už tos pagrindines širdeles ( kur matosi foto su taškuciais svogunelis )yra lapas supuves.
Kaip kartais buna su valgomu svogunu virtuveje, perpjauni  o ten koks vidurinis lapas pradejas puti, nežinau kaip paaiškinti. unsure.gif

iš kokio miesto esate?

Šiaip kiek tad like sluogsnių svogūno iki pačio vidurio?
Papildyta:
user posted image

va mano Nymph ( forumietėm, jis ne red ir ne sweet, tai belieka tada cheery ( ružavas, tamsesnis už braza, truputį šviesesnis už black pearl g.gif )
Na kai žydės tada aiškinsiuosi vėl doh.gif

Ai tai grįštu prie reikalo. Ji išgyveno, žiedą nupjoviau kai skleistis pradėjo. Ir dabar vėl augina žiedą ir turi nemaža vaikiuką thumbup.gif Taigi viskas įmanoma tik reik kruopščiai išvalyti, dezinfekuoti ir patupdyti ant saulės.

Manau čia labai panašus atvejis pas tave. Turiu vėl tokį taip operuotą irgi gyja normaliai. O čia matosi likęs tik vienas lapas iki buvusio leidžiamo naujo lapuko. Taigi pavyzdį turit ir rizikuokit. Kitaip nebus g.gif stiprybės ir kantrybės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziurkytes: 03 vasario 2015 - 17:01
Aš pati labai nemėgstu "operuoti" svogūnų, ypač jei puvinys apėmęs pusę svogūno. Tačiau, trečdalį svogūno yra tekę išpjaustyti. Vis tik geriausia puvinio vietas stipriai apiberti cinamonu. Prilipę cinamono milteliai neleidžia drėgmei prieiti prie svogūno. Gaunasi gera apsauga. Nes brilijantinė žaluma (zelonka) tik "apdegina" žaizdas, man ji labiau tinkama raudonoms dėmėms gydyti.
O dėl lapų ir žiedo kirpimo tai nežinau, kaip elgtis puvinio atveju g.gif Jau dabar aišku, kad nužydėjusio žiedo kirpti nereikia, kol jis visiškai nenudžiuvo. Visos medžiagos buvusios žiedkotyje grįžta atgal į svogūną. Nukirpus ką tik nužydėjusi žiedkotį dažnai svogūnas vėl žydi ir vėl eikvoja energiją, ir vėl nužydėjusį žiedstiebį nukirpus svogūnas labai suminkštėja, nes kotas su tomis reikalingomis maistingomis medžiagos paprasčiausiai išmetamas. Nenukirpus žiedstiebio, svogūnas, gali žydėti tiek, kiek jam ten "užprogramuota", tačiau svogūnas lieka kietas ir "pilnas", kaip ir prieš žydėjimą. Tai gal ligos ar puvinio atveju to žiedkočio nereikia pjauti g.gif g.gif
Atsakyti
o apie cinamoną nežinojau g.gif aš užpilu gerai "zelionkes" tai man išdegina likučius puvinių jeigu lieka. O va cinamoną reiks pabandyti, gal geras variantas. Aš su kanais cinamoną naudoju, tai gražiai apgydo g.gif
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2015 02 03, 18:59)
iš kokio miesto esate?

Šiaip kiek tad like sluogsnių svogūno iki pačio vidurio?

likes tik vienas sluoksnis
Atsakyti
Panos, papasakokit - kas yra šitam mano amariliui? Čia Diva turėtų būti. Iš paskutiniojo mūsų užsakymo. Žiedkotis neaukštas, 4 žiedai ant jo. Skleidžiasi, linksta, tačiau neišsiskleidžia iki galo ir jau vysta. Va, apatinis žiedas, melsvesnis. Jis neišsiskleidęs. Šitas žiedas skleistis pradėjo prieš 4 dienas.
user posted image

user posted image

user posted image

Žiedas, kuris prasiskleidė šiandien dieną.
user posted image

Ar tai yra normalus žydėjimas? Nu, internete tikrai daugiau žiede išsiskleidę. Šviesos trūkumas? Liga? *****, gal izoliuot jį nuo palangės ir kitų svogūnų?
Paties svogūno foto. Viršutinis storas sluoksnis yra gerokai atšokęs nuo viso likusio svogūno. Jis toks storokas, pavytęs. Likęs sovogūnas kietas.
user posted image
Atsakyti
sveikutė, žydėjimas kaip pavargusio svogūno. Taip jis nenormalus. Išvis įdomu ar jis šaknis naujas leidžia. Jeigu ne tai tiesiog gal neturi jėgų išskleisti. Antras žydėjimas gal bus geresnis ( matosi snapukas kito žiedyno).
Tiesiog neturiu ką patarti.
Pernai Dalelės TresChic žydėjo sunkiai. Kelionė davė savo, gal migymas neteisingas. Aš nepamenu ar dar vieną žiedyną jos turėjo ir žydėjo normaliai. Reik kad ji papasakotų. Mano Benefica atkeliavus irgi sunkiai skleidė žiedus, bet visi žydėjo ir išsiskleidė normaliai.

Luksto atšokimas ir svogūno minškėjimas yra normalu. Jis sukietės kai amarilis vytins žiedkotį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 02 03, 22:55)

Kelk svogūną laukan ir apžiūrėk dugną. Man su Benfika panašiai buvo. Rezultale supuvęs svogūnas. Nuotrauką neseniai buvau įdėjus
Atsakyti
QUOTE(Magdė @ 2015 02 03, 19:44)
likes tik vienas sluoksnis

Mesk lauk į artimiausią šiukšlių konteinerį ir įsigyk kitą sveiką.
Augalai turi džiuginti, o kelti galvos skausmą. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2015 02 03, 23:11)
Kelk svogūną laukan ir  apžiūrėk dugną. Man su Benfika panašiai buvo. Rezultale  supuvęs svogūnas. Nuotrauką neseniai buvau įdėjus

Ačiū, panos.
Grįžus šiandien pažiūrėsiu g.gif *****, gaila būtų sad.gif
Atsakyti