Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių ir meilenių ligoninė

QUOTE(kypshas @ 2015 02 04, 14:39)
iš to pačio užsakymo mano Diva ištirpo. Apuostyk ar nesijaučia pūvančios bulvės kvapo. Pas mane atrodė sveikas o paskui pačiupinėjau ir pajutau kad minkštėja, po pirmu lukštu košytę radau. nulupau sutvarkiau iki sveiko po savaitės vėl tas pats tik jau matėsi išorėje (pagailėjau lupti dar vieną sluoksnį. Dabar liko tik graužtukas įkištas į perlitą, vis tikiuosi kad parodys dar gyvybę. sad.gif Nesusiprotėjau nuotraukų padaryt.

*****... Kiba gavom užsikrėtusias Divas? Šiandien versiu lauk. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2015 02 04, 12:33)
kaip tik tuose auginimo Fabrikuose ir pasitaiko daugiausia visokio užkrato, nes kitaip tik ką gautas svogūnas nenusibaigtų per mėnesį. Kodėl tokio brudo, kaip tos musės anksčiau nebuvo?

Buvo ir seniau narcizinių musių, gal tokio kiekio meilenių neturėjom, tai nepastebėdavom arba nežinodavom kur skylių ieškoti. Prieš kokius 20 metų tokia lerva suėdė didelį ismenės svogūną, kai vasarai pasodinau lauke. Tos musės mėgsta visus amarilinius, ypač didesnius. O ko išnyko beveik visi mano narcizai, tiksliai net nežinau, ar nuo permainingų žiemų, ar nuo musių.

Jau seniau rodžiau, kaip atrodo lervų išėstas vidus, nelabai ten jas pagaliuku nusmeigsi:
https://picasaweb.go...678645175458274
https://picasaweb.go...166706830445666
O ir pačios lervos rubuiliukės, nebent tarp akmeninių girnų kišt.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 02 04, 16:02)

Lauke svogūnų nesodinu, o toki išgraužti pas mane pasirodė tik prieš 3 metus ir būtent pas naujesnes veisles. Seneliai tfu, tfu dar kol kas sveiki
Nebent tie parazitai į balkoną 3 aukšte atskrenda
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 04 vasario 2015 - 16:37
Rodomės smile.gif
Party
user posted image

Sao Paulo
user posted image

Terracotta Star
user posted image
Atsakyti
Vilniaus Ermitaze naujas uzvezimas. Siandien su akcija po 1,51 eura. Svogunai vidutinio dydzio (MAZESNI UZ DELNA), kai kurie pasale, svogunu bukle vidutiniska, moliniuose vazonuose.

Yra: Stardurst (liko vienas), Santiago, Misty, Denver, Apple Blossom.

Gelytes is cia: http://www_beautifulplants_nl/

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DarkSecrets: 04 vasario 2015 - 18:58
QUOTE(vera.vera @ 2015 02 04, 19:34)
Rodomės smile.gif

Party atitinka, o ar Sao Paulo ir Terracotta Star ne labiau oranžinės turi būti? Negi vėl primaišė Royalis?

Atsakyti
Labai gražūs žiedai vera thumbup.gif

na jo pas mus tokių kainų Kaune nebūna ax.gif

Stardust ir man į kolekciją tiktų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziurkytes: 04 vasario 2015 - 19:02
QUOTE(Lutpede @ 2015 02 04, 18:57)
Party atitinka, o ar Sao Paulo ir Terracotta Star ne labiau  oranžinės turi būti? Negi vėl  primaišė Royalis?

Čia tik nuotraukoje į ružavumą labiau, tikrovėje oranžinis atspalvis smile.gif
Parašiau ir pradėjau abejoti, reikės dienos šviesoje apžiūrėti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vera.vera: 04 vasario 2015 - 19:26
QUOTE(ziurkytes @ 2015 02 04, 19:01)
Labai gražūs žiedai vera  thumbup.gif

Dėkui 4u.gif
Man ir gražūs biggrin.gif
Ypač, kai daug vienoje vietoje biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 02 03, 18:15)
Jau dabar aišku, kad nužydėjusio žiedo kirpti nereikia, kol jis visiškai nenudžiuvo. Visos medžiagos buvusios žiedkotyje grįžta atgal į svogūną. Nukirpus ką tik nužydėjusi žiedkotį dažnai svogūnas vėl žydi ir vėl eikvoja energiją, ir vėl nužydėjusį žiedstiebį nukirpus svogūnas labai suminkštėja, nes kotas su tomis reikalingomis maistingomis medžiagos paprasčiausiai išmetamas. Nenukirpus žiedstiebio, svogūnas, gali žydėti tiek, kiek jam ten "užprogramuota", tačiau svogūnas lieka kietas ir "pilnas", kaip ir prieš žydėjimą. Tai gal ligos ar puvinio atveju to žiedkočio nereikia pjauti  g.gif  g.gif

Trūko mano kantrybė. Žiedkotis - ne lapas. Jokių maistinių medžiagų svogūnui jis neatiduoda ir neatiduos. Atvirkščiai. Iki paskutinės savo gyvenimo minutės jis siurbia iš svogūno maistą. Ir svogūnas savo noru viską atiduoda, mat jis turi nokinti sėklas.
Kad svogūnas be reikalo nebūtų alinamas, pasaulinė praktika yra nupjauti žiedkotį, vos tik augalas nužydės, paliekant apie 10 cm strampelį, kad paskui būtų galima nesunkiai ištraukti, kai nudžius.
Jei nupjaunamas pirmas žiedkotis po ramybės periodo su nenužydėjusiais žiedais, svogūnas gauna signalą, kad stiebas žuvo, sėklų nėra ir dažniausiai leidžia antrą ar net trečią žiedkotį. Štai kodėl, net ir sergančiam svogūnui, rekomenduojama leisti vieną kartą žydėti. Nuo žiedo blogiau nepasidarys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2015 02 04, 21:46)
Trūko mano kantrybė. Žiedkotis - ne lapas. Jokių maistinių medžiagų svogūnui jis neatiduoda ir neatiduos. Atvirkščiai. Iki paskutinės savo gyvenimo minutės jis siurbia iš svogūno maistą. Ir svogūnas savo noru viską atiduoda, mat jis turi nokinti sėklas.
Kad svogūnas be reikalo nebūtų alinamas, pasaulinė praktika yra nupjauti žiedkotį, vos tik augalas nužydės, paliekant apie 10 cm strampelį, kad paskui būtų galima nesunkiai ištraukti, kai nudžius.
Jei nupjaunamas pirmas žiedkotis po ramybės periodo su nenužydėjusiais žiedais, svogūnas gauna signalą, kad stiebas žuvo, sėklų nėra ir dažniausiai leidžia antrą ar net trečią žiedkotį. Štai kodėl, net ir sergančiam svogūnui, rekomenduojama leisti vieną kartą žydėti. Nuo žiedo blogiau nepasidarys.  4u.gif

Palieku žiedkotį džiūti, nes ir aš skaičiau, kad jis atlieka lapo funkciją. Žinoma, žiedus su sėklų mezgine reikia išskinti. .
Atsakyti
Išverčiau Divą. Šiek tiek suminkštėjęs vienas pakraštys, bet tik du ar trys sluoksniai. Šiek tiek dugnelis suminkštėjęs irgi buvo. Išoperavau papilkėjusias vietas, nulupau atšokusį sluoksnį, aptepliojau zelionka ir pasodinau ant smėlio.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Žiedą palikau. Nežinau, ką daryt?
user posted image

O čia Brazza bigsmile.gif
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Lutpede @ 2015 02 04, 17:21)

Labai gražus šitas cybisteris!
Papildyta:
QUOTE(Lutpede @ 2015 02 04, 21:53)
Palieku žiedkotį džiūti, nes ir aš skaičiau, kad jis atlieka lapo funkciją. Žinoma, žiedus su sėklų mezgine reikia išskinti. .

Aš irgi nuskinu nuvytusius žiedus ir patį žiedkotį it lazdą palieku džiūti.
Atsakyti