Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(lututė @ 2015 01 20, 16:18)
kaip tylu temulkoj  ax.gif
noriu profių klustelt : prieš savaitę radau Pinkio paklote šlapią dėmę-pamaniau-ai,senatvė,gal šlapimo lašiukas išbėgo.Pasirodo-ne  biggrin.gif  šunėkas laižo paklotą. Kartais drybsodamas svetainėj laižo parketą. Kartais-staliuko kampą ar odinę sofą. Kas čia jam-ar medžiagų kokių trūksta,ar šiaip durninėja iš neturėjimo ką veikt ?  rolleyes.gif Nu netikiu,kad mėgsta tvarkyt namus... lotuliukas.gif

Drauges suo virtuvej taip vaiksto ir plyteles plauna doh.gif man vien nuo garso nervas ima... nezinau kaip ji apsikencia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2015 01 21, 00:27)
Rizikuoju buti nepopuliari , bet siuo klausimu esu labai kategoriska -TAIP. Tai turetu buti privaloma pareiga visiems, isskyrus veislynus, kurie turi tam visas leidimus, licencijas, yra iregistruoti, moka mokescius ir yra kontroliuojami atitinkamu tarnyu. Kol nebus grieztos tvarkos nei prieglaudu, nei musu temosdalyviu nemazes.

Aš irgi sutinku. Ir nebūtinai tik neveisliniai turėtų būti kastruojami. Aš už veislinių šunų kastravimą, jei jie yra netinkami veisimui.
Ir sutinku su k_azu, idealiausia, kai tai atliekama tinkamu laiku. Galbūt ne visada tas pavyktų (ypatingai su veisliniais, kai galbūt laukiama, kol jis užaugs, kol bus atlikti sveikatos tyrimai ir pan.), bet bent jau su jaunais neveislinukais tą padaryt galima būtų.
Atsakyti
Ką Jūs turite galvoje - tinkamu laiku?
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2015 01 21, 09:19)
Ką Jūs turite galvoje - tinkamu laiku?

Kai suo subrendes.
Atsakyti
nu mane irgi nervina periodiški pastraksėjimai prie durų, zyzimas, pavadžio tempimas...bet vis galvoju, ar beverta šunį narkozėm farširuot-nors atrodo jaunas, postipris, bet visgi devinti metai eina g.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 01 21, 11:31)
nu mane irgi nervina periodiški pastraksėjimai prie durų, zyzimas, pavadžio tempimas...bet vis galvoju, ar beverta šunį narkozėm farširuot-nors atrodo jaunas, postipris, bet visgi devinti metai eina  g.gif

Čia asmeniškai kiekvieno reikalas. Mane baigia "daėst" tas Gralio verkšlenimas, seilėjimas ir nuolatiniai dūsavimai. O užkvipus ir padainuot įsigudrino, kai išeinam į darbus. Ir kaip užeina, tai dvi savaites. Paskui nurimsta, ir vėl iš naujo. Mieste gyvenam, neišvengsi to...
Be to, atsiranda dar vienas man nelabai patinkantis dalykas - prostata. Nieko blogo, bet tuo kalių rujojimo metu, matyt, spazmuoja ir šlapintis pasidaro sunkiau, pasitaiko avarijų namie. Veterinarai sako, kad prostata gerai veikia, bet tie nuolatiniai "budėjimo režimai" jai nepadeda...
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 01 21, 10:19)
Kai suo subrendes.

tai, kad nuomuones labai skirtingos net tarp veterinaru. veina ju- kales sterilizacija iki pirmos rujos sumazina gimdos, kiausidziu, pieno liauku vezio rizika. kadangi pirma kale tuom sirgo, dvornyte sterilizavau iki pirmos rujos. ziuresim kaip cia geriau...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 01 21, 11:42)
tai, kad nuomuones labai skirtingos net tarp veterinaru. veina ju-  kales sterilizacija iki pirmos rujos sumazina gimdos, kiausidziu, pieno liauku vezio rizika. kadangi pirma kale tuom sirgo, dvornyte sterilizavau iki pirmos rujos. ziuresim kaip cia geriau...

Pepei šešti eina. Sterilizuota iki pirmos rujos. Kol kas nematau jokių bėdų nei aš, nei veterinarai.

Aišku, kiekvieną operaciją reikia "pasvert" asmeniškai. Pliusų ir minusų turi kiekviena iš jų. Tam ir yra šalia protaujantis šeimininkas.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 01 21, 11:41)
Čia asmeniškai kiekvieno reikalas. Mane baigia "daėst" tas Gralio verkšlenimas, seilėjimas ir nuolatiniai dūsavimai. O užkvipus ir padainuot įsigudrino, kai išeinam į darbus. Ir kaip užeina, tai dvi savaites. Paskui nurimsta, ir vėl iš naujo. Mieste gyvenam, neišvengsi to...
Be to, atsiranda dar vienas man nelabai patinkantis dalykas - prostata. Nieko blogo, bet tuo kalių rujojimo metu, matyt, spazmuoja ir šlapintis pasidaro sunkiau, pasitaiko avarijų namie. Veterinarai sako, kad prostata gerai veikia, bet tie nuolatiniai "budėjimo režimai" jai nepadeda...

Nu va,kad žinot kaip geriau... blush2.gif
dvi tai gana ilgai... g.gif paskutinis durnėjimas ką tik baigės, truko apie savaitę...bet nieks negarantuotas,kad vėl kažkur neužkvips... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2015 01 21, 11:53)
Nu va,kad žinot kaip geriau... blush2.gif
dvi tai gana ilgai... g.gif paskutinis durnėjimas ką tik baigės, truko apie savaitę...bet nieks negarantuotas,kad vėl kažkur neužkvips... g.gif

Niekada nežinosi. Mes šarpėjukę sterilizavom ir neatlaikė pooperacinio laikotarpio. Jai buvo tik šešeri.
O žinau žmones, kurie dėl piometros sterilizavo trylikos kalytę - puikiausiai atsigavo. Ir dar kokius 3 metus gyveno, kiek bendravau. Dabar nė nežinau...

O dėl laikotarpio... Nežinau. Gal kiekvienam savaip. Maniškis kergtas, gal dėl to jautriau reaguoja. O gal tiesiog jautresnis tam kvapui.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 01 21, 10:44)
Pepei šešti eina. Sterilizuota iki pirmos rujos. Kol kas nematau jokių bėdų nei aš, nei veterinarai.

Aišku, kiekvieną operaciją reikia "pasvert" asmeniškai. Pliusų ir minusų turi kiekviena iš jų. Tam ir yra šalia protaujantis šeimininkas.

sutinku. juk mylimam augintiniui norim tik to, kas geriau. o kaip geriau- jau tik laikas parodys...
tevai labai gailejo pjaut savo kate. ir vistiek teko, kai jau buvo metu gal 10ties- gimda mirtinai supuliavo- teko viska salint. labai sunkiai atsigavo po operacijos, pradejo vystytis ir issivyte diabetas. sunkiai atgyveno dar kelis metus...tai paskui griauzesi, kad jaunos neoperavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 21 sausio 2015 - 11:04
QUOTE(Agnnyte @ 2015 01 21, 11:56)
Niekada nežinosi. Mes šarpėjukę sterilizavom ir neatlaikė pooperacinio laikotarpio. Jai buvo tik šešeri.
O žinau žmones, kurie dėl piometros sterilizavo trylikos kalytę - puikiausiai atsigavo. Ir dar kokius 3 metus gyveno, kiek bendravau. Dabar nė nežinau...

O dėl laikotarpio... Nežinau. Gal kiekvienam savaip. Maniškis kergtas, gal dėl to jautriau reaguoja. O gal tiesiog jautresnis tam kvapui.

Ojej. unsure.gif Tai jau nenene, pagąsdinai,dabar tikrai ne tongue.gif Iškęsim kažkaip tuos "navarotus",lai tik sveikas gyvas ir laimingas būna. Jei jau bus gyvybės-mirties klausimas,tada gal...

Dabar vyras šuniui patapo geriausiu draugu - turi daugiau laiko,tai pavedžioja kokią valandą, tai tas padlyza jaučia ,prie ko labiau šlietis reikia lotuliukas.gif O iš manęs plius dar drausmės daugiau gauna,-nu vieni minusai biggrin.gif
Atsakyti