Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(Kaliteja @ 2006 08 20, 16:18)
Va nurašysiu nuo kortelės,kuri buvo ismeigta į mano bonsiuką,tai kaip suprantu jo pavadinimas  g.gif  LIGUSTRUM SINENSIS
Ir šiandien tai tikrai apipurškiau  ax.gif

ivairiaspalvis kinietiskas ligustras.tai greitai augantis krumas (uzauga 4-6 ****** ir tiek pat i ploti),anksti vasara subrandina baltas kvepiancias gelytes.laistyti vidutiniskai,laikyti tiek sauletoj,tiek "pusiau" sauletoj vietoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedree_grey @ 2006 08 19, 20:35)
zinau tokiu atveju,kad atsigauna. nenusimink,gal ir taviskis atsigaus mirksiukas.gif

na jei sakai kad gali atsigaut tai tada rupinsiuos ir gal atsigaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juga @ 2006 08 21, 11:07)
na jei sakai kad gali atsigaut tai tada rupinsiuos ir gal atsigaus smile.gif

labai tikiuosi,kad taip ir bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedree_grey @ 2006 08 21, 11:17)
labai tikiuosi,kad taip ir bus mirksiukas.gif

istikruju labai noriu kad atsigautu ,nes labai grazei zydi, tokiais mazais baltais ziedeleis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(giedree_grey @ 2006 08 21, 10:06)
ivairiaspalvis kinietiskas ligustras.tai greitai augantis krumas (uzauga 4-6 ****** ir tiek pat i ploti),anksti vasara subrandina baltas kvepiancias gelytes.laistyti vidutiniskai,laikyti tiek sauletoj,tiek "pusiau" sauletoj vietoj smile.gif

Dėkui aciuks.gif na tik kad jis pas mane taip jau labai greitai tai tikrai neauga schmoll.gif tai dabar labai lauksiu tų žiedelių thumbup.gif o laistau tai gal kas porą dienų arba jau matau pagal lapus,kad leipsta.
Atsakyti
QUOTE(juga @ 2006 08 19, 14:23)
laba diena.as ir gavau dovanu bonsa,bet jis man numete visus lapelius,sakykit gal zinot ar jis dar gali atsigauti.  verysad.gif

Tikiuosi, kad taviskis atsigaus mirksiukas.gif Geliu pardej minejo, kad, jei mazas krumiukas lapelius numeta, tai praktiskai ir neatsigauna..., o didesniam lengviau atsigauti... 4u.gif

QUOTE(giedree_grey @ 2006 08 21, 11:06)

Ohoooo, bonsu profesore bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juga @ 2006 08 21, 11:27)
istikruju labai noriu kad atsigautu ,nes labai grazei zydi, tokiais mazais baltais ziedeleis rolleyes.gif

oi kaip grazu... ax.gif manasis tai tik ziema zydes.labai laukiu ax.gif
QUOTE(Kaliteja @ 2006 08 21, 21:46)
Dėkui aciuks.gif na tik kad jis pas mane taip jau labai greitai tai tikrai neauga  schmoll.gif  tai dabar labai lauksiu tų žiedelių  thumbup.gif  o laistau tai gal kas porą dienų arba jau matau pagal lapus,kad leipsta.

as tai pagal zeme ziuriu,jei dar dregna tai nelieju,bet jei jau i sausuma,tada biskiuka palieju.
QUOTE(Navi @ 2006 08 22, 00:00)
Ohoooo, bonsu profesore bigsmile.gif  biggrin.gif

nei jokia as cia profesore,tiesiog paciai idomu paskaitinet... ax.gif tik kad visa reikalinga medziaga,pagrinde anglu kalba,tai kartais galiu ne visai lietuviskai isversti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juga @ 2006 08 19, 14:23)
laba diena.as ir gavau dovanu bonsa,bet jis man numete visus lapelius,sakykit gal zinot ar jis dar gali atsigauti.  verysad.gif

labutis, mano bonsiukas irgi buvo numetes lapelius,tai aš jį persodinau ir jis atsigavo,po truputi palaistyk,kad neišdžiūtu ir tuoj pamatysi kaip išleis lapelius.
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2006 08 22, 09:52)
labutis, mano bonsiukas irgi buvo numetes lapelius,tai aš jį persodinau ir jis atsigavo,po truputi palaistyk,kad neišdžiūtu ir tuoj pamatysi kaip išleis lapelius.

as ji jau persodinau, tiksliau zeme pakeiciau tame paceme vazone, bet kolkas dar neleidzia lapeliu.gal per sausas oras buvo dar kaip atveso gal geriau bus kiek zinau jie megsta grynesni ora. g.gif
jis pas mane jau ne mazas,didokas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(giedree_grey @ 2006 08 22, 09:35)
nei jokia as cia profesore,tiesiog paciai idomu paskaitinet... ax.gif tik kad visa reikalinga medziaga,pagrinde anglu kalba,tai kartais galiu ne visai lietuviskai isversti blush2.gif

O as anglu kalbos nei bum bum doh.gif Gal ka rastum apie Carmona Macrophylla? Nes lietuviskuose psl. nieko neradau unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Navi @ 2006 08 22, 13:49)
O as anglu kalbos nei bum bum doh.gif Gal ka rastum apie Carmona Macrophylla? Nes lietuviskuose psl. nieko neradau unsure.gif  4u.gif

tai tuose lietuviskuose puslapiuose nieko issamiai neparaso doh.gif niu pagaliau atkasiau,tai verciu blush2.gif :

tai visada zaliuojantis krumas,kurio forma labiausiai panasi i tikra medi.pavasari ir vasaros pradzioje ryskiai tamsiai zalia lapija pasipuosia smulkiomis gelytemis,po ko uzauga zalios uogos,kurios prinokusios tampa ryskiai raudonos. (ar valgomos-neraso),taisyklingas botaniskas vardas yra Ehretia buxifolia,taciau bonsu pasaulyje geriau zinomas kaip Carmona macrophilla arba "netikras arbatos augalas (medis)".

laikymas:
ryskioje sviesoje;karsta vasara-pavesyje. ziema laikyti kambary,kuriame 15-24laipsniai.

laistymas:
islaikyti dregna dirva vegetaciniu sezonu.ziema laistyti retai,taciau saugoti,kad dirva neisdziutu.

tresimas:
kas dvi savaites nuo ankstaus pavasario iki velyvo rudens. ziema tresti kas 4-6 savaites.

persodinimas:
kas antrais metais prasidejus pavasariui ir vegetaciniais sezonais.naudoti maisyta bazini dirvozemi.

genejimas:
trumpinti lapija iki 6-7 lapu pumpuru,sumazinant tai iki 2-3 lapu. viela gali buti naudojama kiekviena sezona ( blink.gif )

dauginimas:
seklomis siltose dezutese bet kuriuo sezonu.arba pusiau sumedejusiom nupjautom sakelem pavasari ar vasara.

tai vat tiek radau ax.gif
Atsakyti
Sakykit o kokiom jus trasom laistot?as namie turiu universales, kazin jos tinkamos ar reike specialiu bonsams g.gif
Atsakyti