Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai 65 tema

Sveikos merginos. Senai berašiau ir besirodžiau. Darbuos ir reikaluos užsisukusi, bet paskaitinėt ir pasidžiaugt jūsų rezultatais užsuku. Linkiu sekmės bei kantrybės ką tik užsidėjusioms, vis dar nešiojančioms ir džiaugiuosi jau gražiais dantukais pasigirti galinčiomis. 4u.gif thumbup.gif

Aš pati va jau pusę metų kaip nešioju ir rezultatais tikrai patenkinta. Dar visko daug nusimato, bet pokyčiau net ir per tuos kelis mėnesius akivaizdūs. Lankus jau porą kartų keitė, dabar greičiausiai vėl už mėnesio keis. Sulipę dantukai atsistojo į lanką, pasitiesino, matau ir kad sąkandis plečiasi, daugiau dantų matosi šypsantis. smile.gif Vizualiai pokyčius pamatyti galima čia. ax.gif

Beje, o kaip jums su lankų keitimais, kaip jaučiatės keitimo metu? Vat šitos procedūros tai nelabai mėgstu. Šiaip dantys jautrūs, o dar kai taip vaikšto, ypač priekyje... Tai kai reikia keisti, ir kai daktarė vargsta su priejimu prie dantų - vos ne iki ašarų... Po to parą minimum nieko kąsti, kramtyti negaliu, net ir atrodytų ne tokių kietų dalykų, pvz. perkąsti vynuogę. Juk tai tik uoga. doh.gif Galvoju, nejau čia tik man taip? g.gif Pasidalinkit savo lankų keitimo įspūdžiais. Pati procedūra, jausmas jos metu ir po jos. 4u.gif

Ir dar kitas klausimas. Dėl retencijos po breketų nuėmimo. Kiek matau visos kalbat apie plokšteles, o kam nors teko nešioti tokias kaip permatomas kapas? Atrodo panašiaip kaip Invisalign, nematomi "breketai". Užmačiau internete, kad užsienyje naudojamos ir tokios. Paliko įdomu ar Lietuvoje tuom kas nors užsiima. Kažkaip negundo manęs ateities perspektyvą dėl plokštelių keliamų pojūčių, dairausi alternatyvų.
user posted image
Atsakyti
Man keite tik karta, virsuj, bet keitimo metu jokio diskomforto. O kokie jusu breketai? Mano Damon, tai tik atidare, uzdejo nauja lanka ir uzdare. Na tas uzdarymas gal kam nemalonus, bet taip greit viskas, kad nepamenu jog kas butu nekaip g.gif Va kramtyt tai taip, sunkoka. Dabar paverze ir apacia sudejo, tai banano neikandu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2015 04 14, 17:31)
Man keite tik karta, virsuj, bet keitimo metu jokio diskomforto. O kokie jusu breketai? Mano Damon, tai tik atidare, uzdejo nauja lanka ir uzdare. Na tas uzdarymas gal kam nemalonus, bet taip greit viskas, kad nepamenu jog kas butu nekaip  g.gif  Va kramtyt tai taip, sunkoka. Dabar paverze ir apacia sudejo, tai banano neikandu  rolleyes.gif

Na maniškiai yra keramikiniai beligatūriniai. Ar Daemon gamybos, nežinau, bet principas tas pats - sklasčiukai, ne gumelės. Esmė ta, kad tuos sklasčiukus uždaryti vis tiek naudojama šiokia tokia jėga, tai man ir tiek užtenka. smile.gif Daktarė turi prilaikyti kažkiek dantis iš vidinės pusės, ypač labiausiai klibantį priekį. Na gal tiesiog jie pas mane labai jau jautrūs, tai nieko nepadarysi.

Beje, paklausiu kaip blondinė, bet o ką jūs vadinat paveržimu? blush2.gif Nes bent kol kas tai arba nueinu, apžiūri ir nieko nedaro (na nebent ten lanko galiuką nugnybdavo, jei lankui tiesėjant lįst pradėdavo), arba tiesiog pakeičia į stipresnį, storesnį lanką. Tai čia lanko pakeitimas, o tai kas tas paveržimas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kycka @ 2015 04 14, 16:52)

Beje, paklausiu kaip blondinė, bet o ką jūs vadinat paveržimu?  blush2.gif  Nes bent kol kas tai arba nueinu, apžiūri ir nieko nedaro (na nebent ten lanko galiuką nugnybdavo, jei lankui tiesėjant lįst pradėdavo), arba tiesiog pakeičia į stipresnį, storesnį lanką. Tai čia lanko pakeitimas, o tai kas tas paveržimas?  4u.gif

Net neisivaizduoju, ka ten padare. Man po 2men nesiojimo pakeite viela, tada jautesi vel tempimas. Praejus 4men jau visai nieko nebejutau, nei tempimo, nei jautrumas buvo. Bet kazka padare kad vel jautrus dantys, lanko nekeite. Visi sako paverzimas ir as taip parasiau, o ka ten daro, tai tikrai nezinau blush2.gif biggrin.gif
Pas mane ir jie beligaturiniai, bet man tas uzdarinejimas nekelia labai diskomforto.
Atsakyti
jungiuosi i jusu buri...
patarkit pas ka pirmai konsultacijai geriausia kaune nueit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kycka @ 2015 04 14, 18:17)
Ir dar kitas klausimas. Dėl retencijos po breketų nuėmimo. Kiek matau visos kalbat apie plokšteles, o kam nors teko nešioti tokias kaip permatomas kapas? Atrodo panašiaip kaip Invisalign, nematomi "breketai". Užmačiau internete, kad užsienyje naudojamos ir tokios. Paliko įdomu ar Lietuvoje tuom kas nors užsiima. Kažkaip negundo manęs ateities perspektyvą dėl plokštelių keliamų pojūčių, dairausi alternatyvų.
user posted image

Is pradziu buvau gavus kapa virsutiniam zandikauliui. Bet kadangi ma biski judeja dantys, o i sakandiis "klimet"pradeja, pasidariau plokstele, tai galiu elastikus uzkabint ant tu ploksteliu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2015 04 15, 17:40)
Is pradziu buvau gavus kapa virsutiniam zandikauliui. Bet kadangi ma biski judeja dantys, o i sakandiis "klimet"pradeja, pasidariau plokstele, tai galiu elastikus uzkabint ant tu ploksteliu. rolleyes.gif

O pas ką gydėtės, kokioje klinikoje? Ką dantistė apie tą retencinę kapą sakė - rekomendavo ar atkalbinėjo, kodėl būtent ji buvo pasirinkta? Jei ne paslaptis, kiek pinigėlio atsiėjo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2015 04 15, 15:27)
jungiuosi i jusu buri...
patarkit pas ka pirmai konsultacijai geriausia kaune nueit? blush2.gif

As rekomenduočiau Rasa Damušiene labai faina ortodonte ,patirties daug turinti.Visada buvau rami,abejonių nekele.Ji dirba ortodontijos centre savanoriu pr.
Atsakyti
QUOTE(kycka @ 2015 04 15, 21:48)
O pas ką gydėtės, kokioje klinikoje? Ką dantistė apie tą retencinę kapą sakė - rekomendavo ar atkalbinėjo, kodėl būtent ji buvo pasirinkta? Jei ne paslaptis, kiek pinigėlio atsiėjo?  4u.gif

Pas E.Zasciurinskine. rolleyes.gif
Matai, as jau senokai be brektu, tai tiksliai netasimenu.Manau jos nuomone ta permatoma kaip i geriau buva.Bet kadangi ma sakandis pradeja slyst, tai geriau buva su ta plokstele, nes, kaip minejau, galiu elastikus uzsikabint ant abieju ploksteliu, ka uzlaikytu sakandi.Kaina tada buva berods 900lt. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flegma: 15 balandžio 2015 - 21:46
Merginos o kiek jums tie saemon kainuoja su skalsciukais? ir pas ka juos dejotes.
Mano su gumelem tai patikekit lanku keitimas tikrai labai bjauri procedura doh.gif dantys nera patys jautriausi bet tie gumyciu nutempimai ir vel uzmovimai tikrai kelia nemalonius jausmus doh.gif po visko viena diena buna labai jautrus dantukai. KOl kas gaila su sakandziu nesusidraugauju, matyt jam dar nieko nedarem tai vos ne penkiom pozicijom ivairiom galiu sukasti po kelis kantukus
Atsakyti
[quote=Saldzioji18,2015 04 16, 09:05]
Merginos o kiek jums tie saemon kainuoja su skalsciukais? ir pas ka juos dejotes.

Mano permatomi po 870eur vienas zandikaulis
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2015 04 15, 17:40)

o tau ir dabar dar vis "keliauja" dantukai ir sakandis turi nori isvaziuoti? mane kas neramina, kad sakandis kaip ir buvo jau vietoj, susilygino mano preblemine vita, nueme elastikus, pradejau nesioti kitaip ir oi savaites vel nuvaziavo dantukai i sena vieta, ta prasme sakandis pasikeite, vel didelis tarpas tarp dantu. tai kai nuims breketus tai ka vel nuvaziuos sakandis ir bus basta. dabar vel nesioju gumeles kad sakandis atsistotu i normalia padeti, nes breketu nuemimas jau numatytas kita men. ar taip visa laika ir bus paslankus dantys ir vazinesis?

QUOTE(Saldzioji18 @ 2015 04 16, 08:05)
Mano su gumelem tai patikekit lanku keitimas tikrai labai bjauri procedura  doh.gif  dantys nera patys jautriausi bet tie gumyciu nutempimai ir vel uzmovimai tikrai kelia nemalonius jausmus  doh.gif  po visko viena diena buna labai jautrus dantukai. KOl kas gaila su sakandziu nesusidraugauju, matyt jam dar nieko nedarem tai vos ne penkiom pozicijom ivairiom galiu sukasti po kelis kantukus

o man ir nuimant ir uzdedant tas gumeles jokio poveikio. dabar jau senokai viskas suverts vielutem tai isvis super.....
Atsakyti