QUOTE(Dalyte:) @ 2015 01 28, 18:06)
6 m paauglystėje tikrai amžinybė, o dabar kai pasako 2 m, o tau 28 m tai atrodo, kaip pfff tie 2 metai - nedaug
aš tai ir dabar dantis atstačius, nes visas dėmesis į breketus, o kreivų dantų per juos nesimato
Papildyta:
QUOTE(Elodie @ 2015 01 28, 18:01)
Dėl subyrėjimo, tai supratau "kada sulaužys". O sulaužyti turbūt galima valantis dantis, na net neįsivaizduoju. Žiūrėsim, kaip man bus.
O jūs jei taip anksti tiesinotės, tai suprantama, kad teko ir ilgiau nešioti..juk žandikaulis "bręsta". Dėl vielos reiktų kelių orto nuomonių. O tada daryti išvadas. Aš pati asmeniškai 10m. breketų ar vielos nesiryžčiau nešioti..
Kai nesiojau, kaip tik atrode kad taip velai, jau suaugus, o su breketais...Tada su breketais vaikai vaiksciodavo. Siandien registravau vaikai pas gydytoja Utenoje. Pasakiau, kad nenoreciau jam breketu, bet registruoju, kad pasiziuretu. Tai sake, kad astuonmeciams niekas ju ir nededa. Beje turiu parasyti, kad konsultacijos kaina provincijoje mazesne 3 kartus nei Vilniuje.( Turetu ir visos kitos kainos, kam aktualu) Kur registravausi del saves, nes provincijos daktare sake, kad negali ji jos nuimti, nes nezino mano gydymo istorijos

)))
Papildyta:
QUOTE(tute28 @ 2015 01 28, 17:56)
Menulis, su kreivais dantim galima gyventi visa gyvenima, jie sveikatai netrukdo, tik aisku kreivumas kreivumui nelygus. Jei kandasi jie kryzmiskai ar dar kas, bet jei sakandis gilus, tai kaip ir butina taisyt. Mano gilus sakandis. Vaikystej, kai iskrito pieninukai, nuolatiniai isaugo grazus ir tiesus, bet nuo netaisyklingo sakandzio priekiniai paejo i prieki, pasidare tarpai tarp dantu.
Jei as netaisyciau sakandzio, tai gresia visokios paradontozes ir net implantavimas/protezavimas senatvej butu problematiskas. Taip sake gydytoja. O siaip kreivi dantys ir netaisyklingas sakandis man paciai tikrai nemaise del valgymo, tik del estetikos aisku nepamenu, kada sypsojausi. Dabar man gali klijuot tas vielutes, nesiosiu ploksteles, tik kad galeciau sypsotis, nes tai daugiau negu puse gyvenimo dziaugsmo.
Su geriausiais norais

Bet tikrai ne visada ne viskas tiesa ka jie sako. Tai ju duona. Nebus duonos, jei pacientu nebus. Bet jei sypsotis pades ir tikrai graziau bus ir jus pati tai matysite, tai puiku.