Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Pasidalinkit prasau patirtim, i kokia zeme jus paprikas pikiuojat? Pernai man baisiai jos nenorejo augti, (ir baklazanai), manau, kad kazka ne taip dariau, ne i tokia zeme sodinau. Maisiau durpes su kompostine zeme( is parduotuves), mazdaug per puse, bet paliejus, o veliau pradziuvus, pluta net uzsidedavo, ryskiai per sunki buvo, vis reikedavo kiekviena vazoneli purenti unsure.gif O ar negerai vien i durpes sodinti? Ir kaip jus darot, sejat i vien tik durpes, veliau, pikiuojant maisot, kokiu santykiu madzaug? Daiginu tabl., tai mazus augalelius tenka jau pikiuoti, nelaukiu tikru lapeliu, nenoriu apsimauti symet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 12, 10:18)
Pasidalinkit prasau patirtim, i kokia zeme jus paprikas pikiuojat? Pernai man baisiai jos nenorejo augti, (ir baklazanai), manau, kad kazka ne taip dariau, ne i tokia zeme sodinau. Maisiau durpes su kompostine zeme( is parduotuves), mazdaug per puse, bet paliejus, o veliau pradziuvus, pluta net uzsidedavo, ryskiai per sunki buvo, vis reikedavo kiekviena vazoneli purenti  unsure.gif  O ar negerai vien i durpes sodinti? Ir kaip jus darot, sejat i vien tik durpes, veliau, pikiuojant maisot, kokiu santykiu madzaug? Daiginu tabl., tai mazus augalelius tenka jau pikiuoti, nelaukiu tikru lapeliu, nenoriu apsimauti symet  4u.gif

Oi, aš bandau visaip. Man geriausia žemė - mišinys biohumuso pagrindu pomidorams ir paprikoms (biohumus & soil firmos). Brangus, bet vis grįžtu prie jo. Vakar nusipirkau durpetos žemių mišinį pomidorams ir paprikoms, galvojau, pataupysiu, bet jau tiek visokių šiukšlių doh.gif
Padariau bandymą - vieną daigą pasodinau į durpetos, vieną į biohumuso, o trečią į abiejų mišinį. Pažiūrėsiu ar bus skirtumas tarp daigų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 12 vasario 2015 - 10:40
QUOTE(daimura @ 2015 02 12, 10:39)
Oi, aš bandau visaip. Man geriausia žemė - mišinys biohumuso pagrindu pomidorams ir paprikoms (biohumus & soil firmos). Brangus, bet vis grįžtu prie jo. Vakar nusipirkau durpetos  žemių mišinį pomidorams ir paprikoms, galvojau, pataupysiu, bet jau tiek visokių šiukšlių  doh.gif
Padariau bandymą - vieną daigą pasodinau į durpetos, vieną į biohumuso, o trečią į abiejų mišinį. Pažiūrėsiu ar bus skirtumas tarp daigų.

O seklas pries tai daigini kaip? Is karto ir kisi i ta biohumus & soil ? As pradzioj i kokia lengvesne? Jau pasimeciau, nes prisiminus pernykscius daigus, eksperimentuoti labai nebesinori. Dabar pasodinau kelis daigelius, maisiau durpes (labai daug siuksliu taipogi) ir zemes misini, tai pasiziurejau, ta pati istorija doh.gif Nezinau, ar jie man augs, jau kyla ranka viska persodinti is naujo, kol i indelius dejau, atrodo, puri, minksta, truputi paliejau, kazkokia nesamone gaunasi, pradziuvo, vel su dantu krapstuku aplinkui purenau. Toks jausmas, kad saknim ten baisiai sunku bus normaliai vystytis. Pernai tai visus uzaugintus baisius daigus norejau ismesti, nes net sprindzio dydzio nebuvo pasieke, ikalbejo bandyti sodinti, ir tik po kurio laiko atsigavo, uzbujojo, ir derlium nesiskundziau. Uzpernai lyg viska dariau taip pat, tai daigai iki issodinimo kaip medziai stovejo, nebeprisimenu kokia zeme jiems pirkau, bet panasiai kazka maisiau. Gal kitos firmos durpes, zemes buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 12, 11:18)
Pasidalinkit prasau patirtim, i kokia zeme jus paprikas pikiuojat? Pernai man baisiai jos nenorejo augti, (ir baklazanai), manau, kad kazka ne taip dariau, ne i tokia zeme sodinau. Maisiau durpes su kompostine zeme( is parduotuves), mazdaug per puse, bet paliejus, o veliau pradziuvus, pluta net uzsidedavo, ryskiai per sunki buvo, vis reikedavo kiekviena vazoneli purenti  unsure.gif  O ar negerai vien i durpes sodinti? Ir kaip jus darot, sejat i vien tik durpes, veliau, pikiuojant maisot, kokiu santykiu madzaug? Daiginu tabl., tai mazus augalelius tenka jau pikiuoti, nelaukiu tikru lapeliu, nenoriu apsimauti symet  4u.gif

As jei maisau su kompostu tai ji dedu apacioj vazonelio, o virsuj jau durpes. Bent jau pamaisymui visada dedu Biohumuso misini pomidoram paprikom http://mokivezi.lt/p...paprikoms-30-l/. Labai gerai kai misinyje yra smelio siek tiek tai duoda zemei to purumo ir nesusoka. Sitas misinys man labai pasiteisino tai visada gaudau kada jau nuolaidos zemei ir perku. Arba bandykit i zeme kokio vermikulito imaisyt, smelio ir biohumuso.
Atsakyti
Nelabai supratau, kam pikiuoti daiginant tabletėse. Jose galima auginti gana ilgai, net kai šaknys išlenda, sodinant jos nenukenčia:
https://picasaweb.go...971901518322322
Aš auginu vazonuose, tai kiek kitaip, nei šiltnamyje. Dažniausiai perku Durpetos substratą, skirtą kapinių priežiūrai - ten geras durpių ir komposto santykis, nėra sunki, bet pradžiai visų medžiagų pakanka. Vėliau tręšiu pagal paskirtį. Biohumusas nuvylė, tai senokai neperku.
Turbūt geriausia būtų sodinti į pomidorams ir paprikai skirtą substratą, bet pasirinkti pilstytoją. Mažiausiai šiukšlių būdavo Durpetos maišuose, bet ne visada randu jų produkcijos.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 02 12, 12:15)
Dažniausiai perku Durpetos substratą, skirtą kapinių priežiūrai -.

Galvojau, as viena kapu zeme naudoju blush2.gif Neturejau problemos su "Kapu zeme", ar paprikoms, ar pomidorams, ar gelems. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 02 12, 11:02)
O seklas pries tai daigini kaip? Is karto ir kisi i ta biohumus & soil ? As pradzioj i kokia lengvesne? Jau pasimeciau, nes prisiminus pernykscius daigus, eksperimentuoti labai nebesinori. Dabar pasodinau kelis daigelius, maisiau durpes (labai daug siuksliu taipogi) ir zemes misini, tai pasiziurejau, ta pati istorija  doh.gif Nezinau, ar jie man augs, jau kyla ranka viska persodinti is naujo, kol i indelius dejau, atrodo, puri, minksta, truputi paliejau, kazkokia nesamone gaunasi, pradziuvo, vel su dantu krapstuku aplinkui purenau. Toks jausmas, kad saknim ten baisiai sunku bus normaliai vystytis. Pernai tai visus uzaugintus baisius daigus norejau ismesti, nes net sprindzio dydzio nebuvo pasieke, ikalbejo bandyti sodinti, ir tik po kurio laiko atsigavo, uzbujojo, ir derlium nesiskundziau. Uzpernai lyg viska dariau taip pat, tai daigai iki issodinimo kaip medziai stovejo, nebeprisimenu kokia zeme jiems pirkau, bet panasiai kazka maisiau. Gal kitos firmos durpes, zemes buvo  g.gif

Aha, padaiginu. Pernai daigintas iš karto kišau į didelius vazonus su ta biohumuso žeme, taip ir augo iki persodinimo į tuneliuką. Daigai buvo tikrai gražūs.
Šiais metais čiliakus su uodegom sukišau į daiginimo žemę (iš ŽS pirktą, tikrai gera, puri, be šiukšlių), naudojau durpinius puodelius. Vakar tuos čiliakus su pradėjusiais lįsti tikraisiais lapeliais perkėliau į normalius vazonus (tuos durpinius vazonėlius liesiog nulupau, daigai visiškai nesusijudino).
Atsakyti
Svarbiausia ne Suliflor zeme... nes taip du metus is eiles apgadino derliu... ir musytes ir dar visokio ...
Ypac sita: user posted image

Kai pradejo indukuose grybai dygt tai vos neiskritau doh.gif
Kaip jum toks vaizdelis... ir dar smirdejo nuo tu grybu
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2015 02 12, 11:25)
Svarbiausia ne Suliflor zeme... nes taip du metus is eiles apgadino derliu... ir musytes ir dar visokio ...

Aš keletą metų ją pirkau, man tai labai gera pasitaikė, neturėjau jokių priekaištų - puri, švari. Matyt, kiekvienais metais ta žemė būna skirtinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 12 vasario 2015 - 11:28
QUOTE(daimura @ 2015 02 12, 12:27)
Aš keletą metų ją pirkau, man tai labai gera pasitaikė, neturėjau jokių priekaištų - puri, švari

Pasiseke biggrin.gif

Geras del kapu zemes net nebuciau pagalvojus kad tinka darzovem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2015 02 12, 11:07)
As jei maisau su kompostu tai ji dedu apacioj vazonelio, o virsuj jau durpes. Bent jau pamaisymui visada dedu Biohumuso misini pomidoram paprikom http://mokivezi.lt/p...paprikoms-30-l/. Labai gerai kai misinyje yra smelio siek tiek tai duoda zemei to purumo ir nesusoka. Sitas misinys man labai pasiteisino tai visada gaudau kada jau nuolaidos zemei ir perku. Arba bandykit i zeme kokio vermikulito imaisyt, smelio ir biohumuso.

Va, prisiminiau apie smeli, pernai pirkau kazkokia spec. pomidoram, paprikom, buvo su smeliu, bet problema ta pati, zodziu tikrai sunku issirinkti doh.gif
QUOTE(Daisoja @ 2015 02 12, 11:15)
Nelabai supratau, kam pikiuoti daiginant tabletėse. Jose galima auginti gana ilgai, net kai šaknys išlenda, sodinant jos nenukenčia:
https://picasaweb.go...971901518322322
Aš auginu vazonuose, tai kiek kitaip, nei šiltnamyje. Dažniausiai perku Durpetos substratą, skirtą kapinių priežiūrai - ten geras durpių ir komposto santykis, nėra sunki, bet pradžiai visų medžiagų pakanka. Vėliau tręšiu pagal paskirtį. Biohumusas nuvylė, tai senokai neperku.
Turbūt geriausia būtų sodinti į pomidorams ir paprikai skirtą substratą, bet pasirinkti pilstytoją. Mažiausiai šiukšlių būdavo Durpetos maišuose, bet ne visada randu jų produkcijos.

Man nesigauna ilgai biggrin.gif Nes kai dedi ant sviesos ir be jokios priedangos, tai labai greitai dziusta tos tabl., nesuziuriu as ju. O saknys jau buna islindusios is apacios, kai persodinu, atsargiai, nesujudindama, na del sito, tai man galva neskauda, va zemes tinkamos niekaip nerandu. O del kapu zemes ir as nepagalvojau, gal tikrai bandyti g.gif Vat sunkiausias reikalas man su tuo gamintoju. Pomidorai maziau isrankus, jiems kazkaip visur gerai.
[quote=sena pažįstama,2015 02 12, 11:20]

Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2015 02 12, 11:22)
Aha, padaiginu. Pernai daigintas iš karto kišau į didelius vazonus su ta biohumuso žeme, taip ir augo iki persodinimo į tuneliuką. Daigai buvo tikrai gražūs.
Šiais metais čiliakus su uodegom sukišau į daiginimo žemę (iš ŽS pirktą, tikrai gera, puri, be šiukšlių), naudojau durpinius puodelius. Vakar tuos čiliakus su pradėjusiais lįsti tikraisiais lapeliais perkėliau į normalius vazonus (tuos durpinius vazonėlius liesiog nulupau, daigai visiškai nesusijudino).

Nu reiks sia sav. nulekti paziureti sios zemes, budavo jos anksciau Litagroj, pamenu, pigiau lygtais nei parduotuvese. Maximkej dar nemaciau, seniau taip pat buvo. As ja kazkada esu pirkus, bet maisiau su kazkuo biggrin.gif Kaip viska reikia uzsirasineti, praeina laikas ir is galvos isgaruoja...
Atsakyti
zikas1970As dar paprikom ir pomidoram ermitaze pirkau durpiu misini, bet nezinau kas per gamintojas. Tik pamenu kad grazi raudona pakuote su pomidorais ir gamintojai ne lietuviai, lyg vokieciu. Tai va ta tikrai patiko buvo svari gera pusi zeme. Ji kazkiek brangesne bet kai buna akcijos substraktams tai puse bedos ta kaina smile.gif

Va atknisau foto uzpraitu metu vazonai su tuo biohumuso misiniu. Net is foto matos kokia puri zeme. Ir jokiu plutu pavirsiui nesidare. Labiausiai man joje daigint patiko nes labai lengva paskui persodinti, lengvai daigeliai atsiskiria vieni nuo kitu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Montera: 12 vasario 2015 - 12:28