QUOTE(Montera @ 2015 02 12, 11:07)
As jei maisau su kompostu tai ji dedu apacioj vazonelio, o virsuj jau durpes. Bent jau pamaisymui visada dedu Biohumuso misini pomidoram paprikom
http://mokivezi.lt/p...paprikoms-30-l/. Labai gerai kai misinyje yra smelio siek tiek tai duoda zemei to purumo ir nesusoka. Sitas misinys man labai pasiteisino tai visada gaudau kada jau nuolaidos zemei ir perku. Arba bandykit i zeme kokio vermikulito imaisyt, smelio ir biohumuso.
Va, prisiminiau apie smeli, pernai pirkau kazkokia spec. pomidoram, paprikom, buvo su smeliu, bet problema ta pati, zodziu tikrai sunku issirinkti
QUOTE(Daisoja @ 2015 02 12, 11:15)
Nelabai supratau, kam pikiuoti daiginant tabletėse. Jose galima auginti gana ilgai, net kai šaknys išlenda, sodinant jos nenukenčia:
https://picasaweb.go...971901518322322
Aš auginu vazonuose, tai kiek kitaip, nei šiltnamyje. Dažniausiai perku Durpetos substratą, skirtą kapinių priežiūrai - ten geras durpių ir komposto santykis, nėra sunki, bet pradžiai visų medžiagų pakanka. Vėliau tręšiu pagal paskirtį. Biohumusas nuvylė, tai senokai neperku.
Turbūt geriausia būtų sodinti į pomidorams ir paprikai skirtą substratą, bet pasirinkti pilstytoją. Mažiausiai šiukšlių būdavo Durpetos maišuose, bet ne visada randu jų produkcijos.
Man nesigauna ilgai

Nes kai dedi ant sviesos ir be jokios priedangos, tai labai greitai dziusta tos tabl., nesuziuriu as ju. O saknys jau buna islindusios is apacios, kai persodinu, atsargiai, nesujudindama, na del sito, tai man galva neskauda, va zemes tinkamos niekaip nerandu. O del kapu zemes ir as nepagalvojau, gal tikrai bandyti

Vat sunkiausias reikalas man su tuo gamintoju. Pomidorai maziau isrankus, jiems kazkaip visur gerai.
[quote=sena pažįstama,2015 02 12, 11:20]
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2015 02 12, 11:22)
Aha, padaiginu. Pernai daigintas iš karto kišau į didelius vazonus su ta biohumuso žeme, taip ir augo iki persodinimo į tuneliuką. Daigai buvo tikrai gražūs.
Šiais metais čiliakus su uodegom sukišau į daiginimo žemę (iš ŽS pirktą, tikrai gera, puri, be šiukšlių), naudojau durpinius puodelius. Vakar tuos čiliakus su pradėjusiais lįsti tikraisiais lapeliais perkėliau į normalius vazonus (tuos durpinius vazonėlius liesiog nulupau, daigai visiškai nesusijudino).
Nu reiks sia sav. nulekti paziureti sios zemes, budavo jos anksciau Litagroj, pamenu, pigiau lygtais nei parduotuvese. Maximkej dar nemaciau, seniau taip pat buvo. As ja kazkada esu pirkus, bet maisiau su kazkuo

Kaip viska reikia uzsirasineti, praeina laikas ir is galvos isgaruoja...