QUOTE(Moonte @ 2015 03 29, 20:25)
O man atrodo, gal as ir klystu, kad butent tai jusu bedos, nes tai jusu fobijos, stereotipai itakoja vertinant kitu zmoniu gyvenima
Stebint is salies jums net nemotais, kad savo epitetais izeidinejate savo oponentus. Kurie, ju garbei, nepasiduoda ir nenusirita iki jusu pasirinkimo menkinimo. Joms nereikia buti nei auksciau, nei zemiau, jos pagristai tikisi pagarbos ju pasirinkimui.
Ir dar karta pakartosiu niekas nekvestionuoja jusu nuomones, vertybiu, kalba eina apie epitetus, kuriais jus apdalinat sugyventinius
Kaip jau minejau.
NIEKAS JUS NEVERCIA PRAKTIKUOTI, BET TOLERUOTI, [B]PRIVALU[/B]. Nes sugyvenimas nepriestarauja istatymams. Vadinasi tai legalu ir yra iteisinta zmoniu santykiu forma.
Pazinodama jus is kitu diskusiju, man labai sunku patiketi, kad jus galite nekrorektiskai vertinti kitu vertybes. Tiesiog, galimai jus neisiskaitote i tai kas jums rasoma
Moonte, aš tikrai neneigiu, kad esu įtakojama tam tikrų aplinkybių. Tėvų, šiuo klausimu, buvau auklėta labai konservatyviai. Nuo mažumės girdėjau, kad merginai nedera gyventi po 10 metų
susimetus, kad tai nėra garbinga ir moralu. Mano giminėje, kuri tikrai labai didelė, nebuvo nei vieno atvejo, kuomet moteris teigtų, jog jai labai miela ir malonu būti sugyventine, o ne žmona, jog jai nekelia diskomforto, kad jos ir vaikų pavardės skirtingos. Suprantu, kad skambu kaip visiška atgyvena, bet man nėra gėda, kad mano tėvai man diegė, jog santuoka yra
vertybė, kad vaikai turėtų gimti po santuokos ir santykius puoselėti, o ne skirtis pirmam konfliktui iškilus. Suprantu ir tai, jog gyvenimas ne pageidavimų koncertas ir dažnai nutinka ne taip, kaip norim, tačiau, mano galva, šie dalykai vis tiek turėtų būti siekiamybe. Na taip, mano nuomonė, kad sugyventinės statusas garbės nedaro, kad vyras, nenorintis įteisinti draugystės su moterimi - jos rimtai nevertina. Atsiprašau, galbūt tai tikrai žeidžia, bet aš noriu būti ištikima įsitikinimams, kuriuos man įdiegė šeima. To siekiu ir aš, bet tikiu, kad čia pasisakiusios moterys, kurios gyvena ne santuokoje yra laimingos ir patenkintos. Žinau, kad visada ir visur yra išimčių.