QUOTE(Ciccio @ 2015 04 01, 11:43)
Moonte, Moonte, senatvinis marazmas tau? Nedemonstruok savo nesuvokimo viešai.
O dėl socialinės homofobijos - eik į vienišų mamų skyrelį ir ten skleisk savo idėjas.
QUOTE(šviesi lapė @ 2015 04 01, 13:38)
Moonte, kažkaip, atsiprašau, nusišnekat. Čia tema "Kodėl man nesiperša". Jei pačios piršlybos neaktualu, nėra ko kudakuoti.
Manau, komentuoti tuos postus net neverta, jie daugiau kalba apie oponentus. Beje postai irgi visai neusije su tema
QUOTE(Argija @ 2015 04 01, 11:30)
man regis šioks toks nesusikalbėjimas įvyko

Tai, jog sugyventiniai nėra prastesnė šeimos forma (dėl šeimos sąvokos manau diskutuoti neverta, prisiminant "vajų" po konstitucinio teismo sprendimo) savaime aišku. Kalba eina ne apie tai kokią apsaugą gauna tie kurie pasirenka santuoką, ar tie kurie pasirenka sugyventinių statusą, kalba eina apie tos apsaugos įgyvendinimą. Teisminio ginčo atveju sugyventiniui tenka daug didesnė įrodinėjimo našta nei santuokos atveju.
O dėl pasirinkimo aš jums pritariu, niekas negali už kitą žmogų pasirinkti jo gyvenimo modelio. Jei žmogus sąmoningai pasirenka būti sugyventiniu matyt jam taip geriau ir tai yra geriausias sprendimas jo atveju, bet nematau reikalo nesuprasti moters, kuri nori santuokos, nori tų saugiklių. Manau, kad tai natūralu, ypač jei turima vaikų
Moonte, jūs teigiate
" Jums tai nepriimtina, OK. As jums nebruku savo gyvenimo modulio, nes samoningai ji pasirinkau, gyvenu be saugikliu, ir bonusu ir tuo PATENKINA." dar kartą užsimenu, jog man tai priimtina, pati esu sugyventinė. Tačiau aš puikiai suprantu asmenis, kurie tos santuokos nori ir suprantu kokius saugiklius ji duoda.
Visu prima, niekur nerasiau, nieko blogo apie santuoka. Todel man nereikia irodineti santuokos privalumus. Tarytum as juos neigiu. Jei zmogui tai privalumas, OK. Man, NE.
Jei as oponuoju ir neisskiriu nei vieno seimos modelio, o akcentuoju, kad seimoje pagrindinis kartu gyvenimo pagrindas yra ZMOGAUS DOROVE. O statusas neitakojantis rodiklis, kuris reiksmingu tampa tik konkreciam individui, priklausomai nuo jo poreikiu ir vidiniu nusistatymu (vertybiu).
Nera nei blogu, nei geru gyvenimo modeliu. Tiesiog tie modeliai tinka skirtigiems zmonems.