Įkraunama...
Įkraunama...

Pasipiršimas

QUOTE(cambala @ 2015 04 02, 13:11)
Is sono skaityti juokinga daros...
Moonte, as taip suprantu, kad jums pirslybos ir santuoka nieko nereiskia? Taip galvoju todel, kad Jus istekejot kaip rasot jauna (na ne tokia ir jauna, +- 18-20, tarybiniais laikais cia buvo normalu, kada visos tekejo). Jums turbut nesusikloste gyvenimas su vyru ir todel taip priesiskai nusiteikusi pries romantika? O jei viskas butu buve OK? Argi neprisimintumet pirmu vyro geliu, klausimo ''ar nori uz manes teketi'' ar kazko panasaus?

na jau..... negi romantika tik pirslybose ar santuokos ceremonijoj? Jei zmogus nenori tuoktis, tai jau iskart pries romantika nusistates doh.gif
Atsakyti
Baikit painioti santuoką su meile ir romantika. Santuoka nukreita ne į jausmus, o į įstatymais reglamentuotas teises ir pareigas, dažniausiai susijusias su turtu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 04 02, 13:39)
na jau..... negi romantika tik pirslybose ar santuokos ceremonijoj?  Jei zmogus nenori tuoktis, tai jau iskart pries romantika nusistates  doh.gif

Nu normaliuose santykiuose taip.
O jei santykiai is iskaiciavimo ar is iskrypimu(geju santuoka) tai tada nesamones darosi.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 04 02, 13:42)
Baikit painioti santuoką su meile ir romantika. Santuoka nukreita ne į jausmus, o į įstatymais reglamentuotas teises ir pareigas, dažniausiai susijusias su turtu.

drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
QUOTE(cambala @ 2015 04 02, 13:50)
Nu normaliuose santykiuose taip.
O jei santykiai is iskaiciavimo ar is iskrypimu(geju santuoka) tai tada nesamones darosi.

kategoriskai nesutinku su tokia nesamone schmoll.gif vadinasi, jei mes vestuvinio baliaus-festivalio nerengem ir tuokemies net be kviestiniu liudytoju (imanomas dalykas), ir jei man vyras pirsosi be geliu, o suzadetuviu zieda nupirko veliau, tai tada kaip gaunasi? Mes nenormalus? Mes vienas kito nemylim, negerbiam ar tiesiog musu santuoka keista/nenormali ir BE ROMANTKOS? g.gif o gal is isskaiciavimo ar su kokias iskrypimais blink.gif g.gif
Atsakyti
Na man pirslybos tai patvirtinimas ketinimu vesti moteri, kuria isirinkau, parodyti kad as turiu rimtus ketinimus ir noriu rupintis savo seima. Del santuokos, uh.... Man problema daugiau buvo vestuviu pokylio kaina. Kadangi vestuves turejom kelti is savu lesu, nes nei vieni tevai neprisidejo, tai buvo problemele. Jei dabar paziurejus atgal, tai tie pasu keitimai, pacios vestuves nublanko pries vaiku gimima. Va kai gime pirmasis tai tada suvokiau kokia vertybe yra seima. Santuoka, man atrodo, labiau svarbi moteriai, kad lakstunas vyras jos nepaliktu "ant ledo", vyrui, kad matytu kad gyvenimas nebus nugyventas veltui, liks jo dalis jo vaikuose.
Atsakyti
QUOTE(MikisPlikis @ 2015 04 02, 18:30)
Santuoka, man atrodo, labiau svarbi moteriai, kad lakstunas vyras jos nepaliktu "ant ledo", vyrui, kad matytu kad gyvenimas nebus nugyventas veltui, liks jo dalis jo vaikuose.

Tai jau nepykit, bet labai jau vaikiskas mastymas. Santuoka tikrai nera joks garantas, kad zmones vienas kito nepaliks ar,kad istikimi bus. O giminei pratesti santuoka irgi nera butina. Ir tikrai ne kiekvienas zmogus galvoja, kad be vaiku gyvenimas veltui bus nugyventas.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 04 02, 17:00)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

kategoriskai nesutinku su tokia nesamone  schmoll.gif vadinasi, jei mes vestuvinio baliaus-festivalio nerengem ir tuokemies net be kviestiniu liudytoju (imanomas dalykas), ir jei man vyras pirsosi be geliu, o suzadetuviu zieda nupirko veliau, tai tada kaip gaunasi? Mes nenormalus? Mes vienas kito nemylim, negerbiam ar tiesiog musu santuoka keista/nenormali ir BE ROMANTKOS?  g.gif o gal is isskaiciavimo ar su kokias iskrypimais  blink.gif  g.gif

Gal ne taip supratot ka norejau pasakyti? Normalus jus, tokia pati ir as, zieda po keliu metu gavus biggrin.gif .
Gali vestuves (kaip pavyzdys) buti be pirslybu ir metomu ryziu doh.gif , bet vis tiek buvo kazkokia romantika, kai tuoktis ejot?
Kad nediskutuoti toliau veltui, temos autorei rasiau, kad reikia pirmiausia ziureti i santykius, po to i amerikietisku filmu pompastika.
Papildyta:
QUOTE(MikisPlikis @ 2015 04 02, 18:30)
Na man pirslybos tai patvirtinimas ketinimu vesti moteri, kuria isirinkau, parodyti kad as turiu rimtus ketinimus ir noriu rupintis savo seima. Del santuokos, uh.... Man problema daugiau buvo vestuviu pokylio kaina. Kadangi vestuves turejom kelti is savu lesu, nes nei vieni tevai neprisidejo, tai buvo problemele. Jei dabar paziurejus atgal, tai tie pasu keitimai, pacios vestuves nublanko pries vaiku gimima. Va kai gime pirmasis tai tada suvokiau kokia vertybe yra seima. Santuoka, man atrodo, labiau svarbi moteriai, kad lakstunas vyras jos nepaliktu "ant ledo", vyrui, kad matytu kad gyvenimas nebus nugyventas veltui, liks jo dalis jo vaikuose.

Ot laime turet vyra lakstuna ir zinot, kad del stampo pase jis jos nepaliks blink.gif doh.gif .
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2015 04 02, 19:47)
Tai jau nepykit, bet labai jau vaikiskas mastymas. Santuoka tikrai nera joks garantas, kad zmones vienas kito nepaliks ar,kad istikimi bus. O giminei pratesti santuoka irgi nera butina. Ir tikrai ne kiekvienas zmogus galvoja, kad be vaiku gyvenimas veltui bus nugyventas.

Ir ypac vyrai drinks_cheers.gif .
Atsakyti

Monte gyvena su tuo pačiu visą gyvenimą. Nesvaikit.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2015 04 02, 23:10)
Gal ne taip supratot ka norejau pasakyti? Normalus jus, tokia pati ir as, zieda po keliu metu gavus biggrin.gif .
Gali vestuves (kaip pavyzdys)  buti be pirslybu ir metomu ryziu doh.gif , bet vis tiek buvo kazkokia romantika, kai tuoktis ejot?

g.gif g.gif g.gif kad zinokit, jei rimtai paziurejus..... nu, nemanau, kad ten kas buvo labai jau romantisko g.gif teisinis faktas ir tiek. Bent man. Uz vyra negarantuoju. Man romantiskiau pvz. dviese miske pavaikstineti. Tiesiog as romantika kitaip ir kitur izvelgiu. O vestuviu ceremonijoj ar net ir baliui nieko romantisko. Na, nebent kur nors tai pvz. Karibuose vyktu, salos pakranteje.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 04 04, 15:13)
g.gif  g.gif  g.gif kad zinokit, jei rimtai paziurejus..... nu, nemanau, kad ten kas buvo labai jau romantisko  g.gif teisinis faktas ir tiek. Bent man. Uz vyra negarantuoju. Man romantiskiau pvz. dviese miske pavaikstineti. Tiesiog as romantika kitaip ir kitur izvelgiu. O vestuviu ceremonijoj ar net ir baliui nieko romantisko. Na, nebent kur nors tai pvz. Karibuose vyktu, salos pakranteje.

Sanuokos faktas ir pasivaiksčioimas po mišką nepalyginami dalykai.
Praėjo 40 metų, aš dar pamenu jaudulį ir kai pasipiršo, ir kai vestuvinį žiedą užmovė.
Atsakant į temą, tai jau draugaujant reikia kalbėtis, kokie santykiai tenkina ir ko iš jų tikimasi. Jei vaikinas žinos, kad merginai svarbu piršlybos ir santuoka, tai ir pasipirš, ir susituoks. Nei vienas nesame gimę estrasensais, ne visi moka skaityti mintis, todel per pokalbius turi būti aišku, ko tikimasi ir norima iš partnerio.O jei nesiperša ir gyvena taip susimetę nevienerius metus, tai gal visgi tiesiai verta paklausti, kur tokie santykiai veda?
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2015 04 04, 16:37)
Praėjo 40 metų, aš dar pamenu jaudulį ir kai pasipiršo, ir kai  vestuvinį žiedą užmovė.
Atsakant į temą, tai jau draugaujant reikia kalbėtis, kokie santykiai tenkina ir ko iš jų tikimasi. Jei vaikinas žinos, kad merginai svarbu piršlybos ir santuoka, tai ir pasipirš, ir susituoks. Nei vienas nesame gimę estrasensais, ne visi moka skaityti mintis, todel per pokalbius turi būti aišku, ko tikimasi ir norima iš partnerio.O jei nesiperša ir gyvena taip susimetę nevienerius metus, tai gal visgi tiesiai verta paklausti, kur tokie santykiai veda?

Va tokiomis poromis žaviuosi be galo 4u.gif 4u.gif Labai liūdna ir skaudu, kad šiandieninėje visuomenėje santuoka tapo "tik štampu", "tik kažkokiu popieriumi".
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2015 04 04, 16:37)
Praėjo 40 metų, aš dar pamenu jaudulį ir kai pasipiršo, ir kai  vestuvinį žiedą užmovė.

Nemanau, kad tik sutuoktiniai kazkuo ypatingai issiskiria, kad tik jie jaucia sentimentus. Itariu kiekvienas zmogus, seima turi bendro gyvenimo akimirkas, kurios suteikia ju bendram gyvenimui pilnatve.
Neketinu menkiti zmonem svarbias, prasmingas akimirkas, galiu tik pasidziaugti. Bet tai nereiskia, kad jos privalomos man, o jei as ju nepatyriau, nejauciau, tai as neva kazko nepajutau, apdalinta.

Pritariu mintim. Manau, kad didziausia klaida daro butent tie zmones, kurie sutinka sugyventi, kai patys siekia santuokos. Todel pries pradedant gyventi kartu, reikia susitarti del bendros ateities. Manyciau seimoje vertybes turetu buti panasios, kardinaliai nesiskirti. Jei zmogus yra idejinis sugyventinis, o jus norite tuoktuviu, geriau ji palikti ir surasti zmogu, kuris panasiai kaip jus ziuri i gyvenia. As nesruprantu, kodel zmones kurie surizikavo, pradejo sugyventi, veliau kelia pretenzijas kitam bet ne sau? Jei zmogus zadejo vesti, bet neveda, tuomet taip, jis paslemekas, bet jei jis niekada neketino vesti, o jus nesivrginote apie bendra gyvenima kalbeti, kodel reikia atsakomybe permesti partenriui/-ei? Kodel pradedama kaltinti amoralumu, neva nenoru prisiimti isipareigojimu ir t.t.?
Atsakyti