QUOTE(Raimusiuxxx @ 2015 02 12, 13:20)

Tai va, kad ten visai kitoks poziuris. Ten zmogu gatvej pasauna, o visi apsimeta, kaip niekur nieko...Kad tik ju niekas neklibintu. Apskritai, vyras, net issiskyres, jauciasi turintis teisiu i buvusia zmona

O gatvej moteriai suduot, ja aprekt, toks jausmas, kad eiliniai dalykeliai...
nu pasakykit kad dabar Lietuvoj, ypač provincijoj, vyksta ne tas pats. jau kiek socialinių eksperimentų daryta grobiant iš autobusų stotelės merginas, gatvėje mušant moteris. Visi eina ir praeina nes nieks nenori kištis. Kaimynas žmoną namie daužo, tai sėdim namie tyliai, kad tik patys negautume. Tai nereikia labai toli į praeitį gręžiotis, ir dabartyje visko yra
QUOTE(Raimusiuxxx @ 2015 02 12, 15:14)
Na nezinau kaip ten yra is tikruju. Bet kai ziurejau viena seriala, kur veiksmas vyko Mardine ( vietove, kur dar gajos tos visos ju " tradicijos"). Veiksmo metai 2009m. tai nera taip senai. Bet panasi situacija. Moteris zodzio nelabai turi. Vyras ja ir must gali, ir nesvarbu, ar nori ar ne, bet teisetas vyras " sugula" su zmona kada jis tik uzsimano

jeigu moteris eina dirbti, tai isvis virsune, aceit nepagarba vyrui

Zodziu, tik vyro balsas i dangu eina...Manau, kad kaimuose iki siol panasi situacija...
Visa Mardino provincija šiuo metu yra įtrauktą į sąrašą teritorijų, į kurias primygtinai siūloma nevykti dėl galimų teroristinių ir karinių atakų (Mardinas yra visai prie Sirijos pasienio). Bet nepaisant to, praeitais metais keli mano pažįstami vyrai važiavo į Mardiną ir jo apylinkes. Tai Jūsų aprašyta situacija labai primena man jų pasakojimus kai jie sugrįžo. Ten labai liūdna... ir šiaip aš jų grįžusių klausiau - kaip apibūdintumėt taip bendrai situaciją Mardine? tai buvo aiškus ir konkretus atsakymas - nenorėčiau kad mano dukros ten atsidurtų. Matyt tuom viskas ir pasakyta.
Ali aš norėčiau pakarti. Mušti savo vaikus, parsivesti meilužę į vaikų namus - tai neatleistina. Tikiuosi jis nudvės serialo pabaigoje