Įkraunama...
Įkraunama...

Jono Pauliaus II gimnazija

QUOTE(Mylimukas @ 2009 05 02, 00:21)
O taviškis kaip, ar skaityt moka?

Moka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2009 05 01, 23:44)
Ar lengvai gavot? g.gif
Parašyk man jai gali į AŽ kur ten eit ir kaip vyksta? Mums rekomendacijos tik ir trūksta doh.gif
Papildyta:
Nu gal... mes lankom Ginterėlį, tai pas mus nebuvo tikrai schmoll.gif
Nežinau bus matyt ar tikrai bus tiek daug norinčių. Kažkaip kai mums pagal gyvenamąją vietą, tai kažkaip manau turim papult.
Papildyta:
Aš tik galvoju ar skirsto pirmokus kažkaip pagal kygius kažin g.gif  Nes mano mergina nerealiai skaito ir skaičiuoja nebloga... kažin kaipnors juos ten surūšiuoja? g.gif

Žinau, kad į "Vėrinėlį" eidavo ar auklėtojos vaikiukus atsivesdavo. g.gif Pagal kažkokias žinias neskirsto, bet bent kai aš rašiau prašymą, tai pavaduotoja pasižymėjo, pas kokias mokytojas norėčiau. Mačiau ir prie kitų prašymų tokie lapeliai buvo priklijuoti. Bet mes jau atėjom į trečią klasę. Ir sūnaus klasėj yra ir stiprių, ir silpnesnių mokinių.
Atsakyti
Na mes jau sarašuose ir sakė, kad ramiai galim jau ruoštis mokyklai. kadangi gyvenamoji vieta tinka, atėjom su dokumentais 75 numeriu, tai jau sakė, kad galim būt ramūs.
O klebonas, kai nuėjo rekomendacijos, paklausė ar persižegnot moka, tai vaikas susikukulino ir pamiršo, kad moka doh.gif Tai tėtis sakė, kad jam labai gėda buvo, kad nemokėjo doh.gif
Atsakyti
Mylimuk, tai vėlai atėjot, mes dvidešimt kažkelinti hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Martyna @ 2009 05 04, 18:07)
Mylimuk, tai vėlai atėjot, mes dvidešimt kažkelinti hihihi.gif

Jo, mes tik po 2 val. rekomendaciją pasiėmėm ir tiesiai į mokyklą. Ai, kai gyvenamoji vieta atitinka, tai labai ir nestresavom rolleyes.gif .
Atsakyti
Na pernai atvirų durų dienoj dar mažiau buvo, o kadangi adresas mūsų netiko, tai kryžiaus kelius perėjom. O klasės tikrai perpildytos, pas mus 28 mokiniai.Taigi kas dar norit papult -nesnauskit. Beje, aš ir maniau, kad mano mergaitė viską moka, bet rugsėjį buvo šokas. Birželį bus kelios dienos pamokėlių, tai pamatysit koks lygis lotuliukas.gif O mamos, kurių vaikučiai neskaito-susimastykit, nes tikrai bus bėdos. Jau ir anksčiau rašiau, kad tempas žiaurus, pabandykit pasižiūrėt knygyne pratybas " Pupa", "Riešutas" ir suprasit apie ką kalbu... smile.gif Jaučiuos išlaikius sunkų egzaminą, jau būsim 2-oj klasėj... smile.gif
Atsakyti
Nesuprantu tada, taigi mokyklose moko skaitymo, rašymo, skaičiavimo. Visos gi mokyklos liepia nemokyti vaikų iš anksto. Būna, kad vaikai moka rašyti ar skaityti tik didžiosiomis (ar spausdintinėmis) raidėmis, o rašytinių neperskaito ir nemoka rašyt. Mokykloje tada jie patiria sunkumų, kol persilaužia. Na, čia taip girdėjau, nežinau, kaip būna iš tiesų.
Atsakyti
QUOTE(godule @ 2009 05 05, 22:46)
Na pernai atvirų durų dienoj dar mažiau buvo, o kadangi adresas mūsų netiko, tai kryžiaus kelius perėjom. O klasės tikrai perpildytos, pas mus 28 mokiniai.Taigi kas dar norit papult -nesnauskit. Beje, aš ir maniau, kad mano mergaitė viską moka, bet rugsėjį buvo šokas. Birželį bus kelios dienos pamokėlių, tai pamatysit koks lygis lotuliukas.gif O mamos, kurių vaikučiai neskaito-susimastykit, nes tikrai bus bėdos. Jau ir anksčiau rašiau, kad tempas žiaurus, pabandykit pasižiūrėt knygyne pratybas " Pupa", "Riešutas" ir suprasit apie ką kalbu... smile.gif Jaučiuos išlaikius sunkų egzaminą, jau būsim 2-oj klasėj... smile.gif

Bet ne visi pagal šituos vadovėlius dirba. Renkasi šitos serijos vadovėlius todėl, kad jų visų dalykų tos savaitės pamokos susijusios, integruotos. Maniškis iš ŠALTINĖLIO mokėsi. O kad ir neskaito, tai nieko, išmoks. Nėra ko gąsdint mamų. Sūnėnas irgi šiemt pirmokas ir mokosi iš jūsų minimų vadovėlių. Nuėjo nemokėdamas skaityti, tokių klasėje buvo ir daugiau. Ir išmoko. Aišku, jei klasėj visi skaito, tai ir praleidžiamas tas ikielmentorinis laikotarpis. Bet mokytojos dirba ir papildomai, padeda, per pertraukas paskaito kartu, jei sunkiau sekasi. Rašyti taisyklingai tai iš viso nežinau, ar kuris moka tik atėjęs.
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2009 05 06, 16:11)
Bet ne visi pagal šituos vadovėlius dirba. Renkasi šitos serijos vadovėlius todėl, kad jų visų dalykų tos savaitės pamokos susijusios, integruotos. Maniškis iš ŠALTINĖLIO mokėsi. O kad ir neskaito, tai nieko, išmoks. Nėra ko gąsdint mamų. Sūnėnas irgi šiemt pirmokas ir mokosi iš jūsų minimų vadovėlių. Nuėjo nemokėdamas skaityti, tokių klasėje buvo ir daugiau. Ir išmoko. Aišku, jei klasėj visi skaito, tai ir praleidžiamas tas ikielmentorinis laikotarpis. Bet mokytojos dirba ir papildomai, padeda, per pertraukas paskaito kartu, jei sunkiau sekasi. Rašyti taisyklingai tai iš viso nežinau, ar kuris moka tik atėjęs.

Sutinku su Zinule. Be to, vaikai labai imlūs, ypač tokio amžiaus, todėl jei ko ir nemoka (kas iš tikrųjų ir nepriklauso), tai labai greitai išmoksta. O jei vaikas koks supervunderkindas, tai būna, kad mokykloje jis perkeliamas į aukštesnę klasę, o likusieji ir toliau mokosi "normaliai".
Atsakyti
QUOTE(godule @ 2009 05 05, 21:46)

Na skaityt mes mokam ir labai gerai, bet to dukra išmoko pati, be jokių papildomų mūsų pastangų. Tai man netarodo tas skaitymas toks jau sunkiai įvaldomas dalykas.Tikrai manau, kad išmokys to mokykloj.
Mes tai pernai labai svarstėm ar išleist dukrą beveik 6,5m į mokyklą, nes irgi atrodė tokia gudra jau.....Tai dėl to dabar su vyru esam ramūs, nes nori ar nenori, dabar jautikrai atėjo ir biologinis laikas mokyklai, ir teks visko išmokti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2009 05 06, 19:15)
Mes tai pernai labai svarstėm ar išleist dukrą beveik 6,5m į mokyklą, nes irgi atrodė tokia gudra jau.....Tai dėl to dabar su vyru esam ramūs, nes nori ar nenori, dabar jautikrai atėjo ir biologinis laikas mokyklai, ir teks visko išmokti. 4u.gif

Mes irgi prieš gerus metus galvojom tą patį. Kiekvienai mamai savas vaikas atrodo pats protingiausias biggrin.gif Bet darželio direktorė patarė "neatimti iš vaiko vaikystės". Kuo labiau subrendęs vaikas, tuo geriau prisitaiko prie stresų, kurių keičiant aplinką niekaip neišvengsi.
Atsakyti
Paaiskinkit jus man neismanelei. Kaip cia is tikruju yra. mano bendradarbes sunus ruosiasi eiti i pirma klase, tai sake buvo atviru duru dienoj, mokytojos prisistate visos ir leido pasirinkti mokytoja pas kuria nori tevliai leisti vaikus. o vat sitoj mokykloj neleido. tai kaip is tikruju, ar turi leisti rinktis mokytoja? Juk jei galiu rinktis gydimo įstaiga, kurioje galiu gydytis ir gydytoja, tai gal ir mokytoja galiu rinktis?
Atsakyti