Įkraunama...
Įkraunama...

Jono Pauliaus II gimnazija

QUOTE(Rula @ 2009 05 13, 14:58)
Paaiskinkit jus man neismanelei. Kaip cia is tikruju yra. mano bendradarbes sunus ruosiasi eiti i pirma klase, tai sake buvo atviru duru dienoj, mokytojos prisistate visos ir leido pasirinkti mokytoja pas kuria nori tevliai leisti vaikus. o vat sitoj mokykloj neleido. tai kaip is tikruju, ar turi leisti rinktis mokytoja? Juk jei galiu rinktis gydimo įstaiga, kurioje galiu gydytis ir gydytoja, tai gal ir mokytoja galiu rinktis?

Niekur nėra nurodyta, kad gal rinktis mokytoją schmoll.gif Čia jau nuo mokyklos priklauso. O jei visi pasirinks vieną, kaip tada dalint?
Atsakyti
QUOTE(Rula @ 2009 05 13, 14:58)
Paaiskinkit jus man neismanelei. Kaip cia is tikruju yra. mano bendradarbes sunus ruosiasi eiti i pirma klase, tai sake buvo atviru duru dienoj, mokytojos prisistate visos ir leido pasirinkti mokytoja pas kuria nori tevliai leisti vaikus. o vat sitoj mokykloj neleido. tai kaip is tikruju, ar turi leisti rinktis mokytoja? Juk jei galiu rinktis gydimo įstaiga, kurioje galiu gydytis ir gydytoja, tai gal ir mokytoja galiu rinktis?

Mes buvom atvirų durų dienoje. Tai jau tada pasakė, kad niekas mokytojų nesirinks; jas tiesiog paskirs iš eilės pagal sąrašą. Neseniai dar buvome papildomo vieno dokumento atiduot, tau paklausiau dar kartelį pavaduotojos dėl mokytojų pasirinkimo, tai pakartojo lygiai tą patį.

Bet aš jokios didelės problemos nematau. Kiek žinau, iš 6 mokytojų liks tik 4. Taip pat žinau, kad visos mokytojos puikios; vadinasi, lieka geriausios iš geriausių. Iš pradžių norėjau, kad vaikas patektų pas Svajūnę Ališauskienę, bet dabar galvoju, kad visos mokytojos puikios, tad pas kurią pateks, pas tą ir bus gerai.
Atsakyti
na as ir tragedijos nedarau:) Tiesiog norisi savo vaikui geriausio, kaip ir kieviena mama turbut nori. kiek zinau pries 4 metus, tai tikrai leido rinktis mokytoja, jos prisistate, viena gi ten kazkoki vaidybos bureli turi, kita kitoj srity save labiau akcentavo, tai kazkaip ir norisi, kad patektu pas mokytoja, atitinkancia vaiko charakteri:) va Zinule sake, kad jos vaikui nebloga mokytoja desto, graziai apibudino ir reikli ir svelni, manau tokios mums ir reiktu:)
Atsakyti
tongue.gif Valstybinėj mokykloje mokytojo nepasirinksi, o privačioje- prašau-kuris patinka tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Rula @ 2009 05 14, 23:18)
na as ir tragedijos nedarau:) Tiesiog norisi savo vaikui geriausio, kaip ir kieviena mama turbut nori. kiek zinau pries 4 metus, tai tikrai leido rinktis mokytoja, jos prisistate, viena gi ten kazkoki vaidybos bureli turi, kita kitoj srity save labiau akcentavo, tai kazkaip ir norisi, kad patektu pas mokytoja, atitinkancia vaiko charakteri:) va Zinule sake, kad jos vaikui nebloga mokytoja desto, graziai apibudino ir reikli ir svelni, manau tokios mums ir reiktu:)

taip, anksti padavus prašymą buvo galima išsakyti savo pageidavimą mirksiukas.gif bet šiokia tokia rinkimosi galimybė išlieka ir dabar - jei nueisit tiesiai pas mokytoją, nes jos gali prisirašyti vaikus..... bent jau mano mažiuką "pasiėmė" mokytoja, nors buvau pražiopsojusi laiką.
Atsakyti
QUOTE(Rula @ 2009 05 14, 23:18)

Tai juk į būrelius gali eiti bet kokius, nebūtinai pas savo mokytoją.Dramos būrelį turėjo dainininkės Donatos mama
Atsakyti
Bet ne visi pagal šituos vadovėlius dirba. Renkasi šitos serijos vadovėlius todėl, kad jų visų dalykų tos savaitės pamokos susijusios, integruotos. Maniškis iš ŠALTINĖLIO mokėsi. O kad ir neskaito, tai nieko, išmoks. Nėra ko gąsdint mamų

Ąžuolo mokykloj dirba su tokiais vadovėliais, o kadangi diskusija vyksta apie šią m-klą, tai tokius ir paminėjau. Gasdint negasdinu, tik kaip sako protingi mokosi iš svetimų klaidų, o aš suklydau, nes taip pat galvojau, kad visko mokykloj išmokys. Bet klasės pergrūstos, o pamoka 35min., tai kaip pati mokytoja sako, kodėl turi kentėti tie kurie mokosi geriau, juk negalima skirti visos pamokos 3-5 vaikam, kuriems nesiseka. O kad švietimo sistema nesveikai suderinta, tai niekam ne paslaptis...
Atsakyti
QUOTE(godule @ 2009 05 19, 00:24)
Bet ne visi pagal šituos vadovėlius dirba. Renkasi šitos serijos vadovėlius todėl, kad jų visų dalykų tos savaitės pamokos susijusios, integruotos. Maniškis iš ŠALTINĖLIO mokėsi. O kad ir neskaito, tai nieko, išmoks. Nėra ko gąsdint mamų

Ąžuolo mokykloj dirba su tokiais vadovėliais, o kadangi diskusija vyksta apie šią m-klą, tai tokius ir paminėjau. Gasdint negasdinu, tik kaip sako protingi mokosi iš svetimų klaidų, o aš suklydau, nes taip pat galvojau, kad visko mokykloj išmokys. Bet klasės pergrūstos, o pamoka 35min., tai kaip pati mokytoja sako, kodėl turi kentėti tie kurie mokosi geriau, juk negalima skirti visos pamokos 3-5 vaikam, kuriems nesiseka. O kad švietimo sistema nesveikai suderinta, tai niekam ne paslaptis...

Na taip, būdavo laikai, kai į klases mokinius suvarydavo pagal mokymosi lygį. O šiais laikais tie, kuriems sunkiau sekasi, gali gi prašyti mokytojų pagalbos (kai kurie dirba net be papildomo mokesčio), vyresni prašo bendraklasių padėt... Aš pati pamenu, kaip mokykloje klasiokui anglų kalbą "dėsčiau" po pamokų smile.gif Tai, kiek pamenu, trimestro pažymys jam šiek tiek pakilo... cool.gif

O šiaip manau, kad dauguma vaikų iš prigimties gabūs. Jei ko ir nemoka, gi jie greitai išmoksta. Tuo labiau juk pirmoje klasėje tikrai nebus koks nors nepakeliamas krūvis.

Tiesa, juk darželiai daro parengiamąsias klases prieš mokyklą? Gal ne visi...
Atsakyti
Tai va ir sakau, kad darželiai pagal programą neprivalo išmokyt vaiko nei skaityt, nei rašyt, o kai mokykloj jau visko reikia, tai ir sunku. Be to pradžioj dar labai vaikams sunku susikaupti, jie dar nori žaist, o čia jau jokių žaidimų, reikia dirbt. Mano mergina buvo pareiškus, kad pamokų neruoš, nes tada nelieka laiko pažaist biggrin.gif O dar jei kažką lanko, tai ir ištiesų mažai to laiko žaidimams lieka...
Atsakyti
O gal žinot ar jau sudarytos klasės? Kada bus tos pamokėlės? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2009 05 22, 23:18)
O gal žinot ar jau sudarytos klasės? Kada bus tos pamokėlės? ax.gif

Aš tik žinau, kad, berods, birželio 5 d. atvažiuos siuvimo įmonė išmatuoti mergaičių, nes reikės siūti uniformas. Tai, manau, ir pamokėlės tą savaitę turėtų įvykti. Mano vyras prieš kelias dienas žiūrėjo - ant mokyklos durų dėl pamokėlių nieko nėra parašyta, taip pat ir klasių sąrašai neiškabinti.
Atsakyti
Sąrašai jau iškabinti. 2,3 dieną bus pamokėlės nuo 9:30 iki 11val. 4u.gif
Atsakyti