QUOTE(Roja @ 2015 06 24, 22:21)
O antinavikiniai tai kokie? Man irgi leido į kelį kenalogą. Bet tik vieną ampulę. Buvo labai ištinę virš kelio prieš menisko operaciją ir po jos niekas nepasikeitė, bet suleidus tinimas praėjo.
Dabar vėl ortopedas traumatologas (jau kitas) kalbėjo, kad mano situacijoje reikėtų suleisti, rodos, hialurono rūgštį (gal 10 kartų). Bet, sakė, jie brangoki (apie 600 gal Lt). Apie leidimą vaistų į sąnarį kalbėjo ir reumatologė (nesakė, ką leistų, bet pridūrė dar palaukim; manau, tikisi, kad padės gydymas, nes negaliu pritūpti, atsiklaupti).
O kiek jau laiko praėjo, kai nesigydote pas medikus? Visgi tie antibiotikai pirmą mėnesį. Nuo ko? Juk jei įtarė infekciją, tai turėjo gal būt reaktyvusis?
Papildyta:
Ir jums taip staigiai subyrėjo visi sąnariai, kad reikėjo leisti vaistus? Girdėjau, kad nereikia lįst į sąnarius, todėl ir neskubu su tais leidimais (pirmąkart nežinojau). Ir meniskų, girdžiu, sako, nesioperuoti. Todėl ir delsiu su antruoju.
Dabar vėl ortopedas traumatologas (jau kitas) kalbėjo, kad mano situacijoje reikėtų suleisti, rodos, hialurono rūgštį (gal 10 kartų). Bet, sakė, jie brangoki (apie 600 gal Lt). Apie leidimą vaistų į sąnarį kalbėjo ir reumatologė (nesakė, ką leistų, bet pridūrė dar palaukim; manau, tikisi, kad padės gydymas, nes negaliu pritūpti, atsiklaupti).
O kiek jau laiko praėjo, kai nesigydote pas medikus? Visgi tie antibiotikai pirmą mėnesį. Nuo ko? Juk jei įtarė infekciją, tai turėjo gal būt reaktyvusis?
Papildyta:
Ir jums taip staigiai subyrėjo visi sąnariai, kad reikėjo leisti vaistus? Girdėjau, kad nereikia lįst į sąnarius, todėl ir neskubu su tais leidimais (pirmąkart nežinojau). Ir meniskų, girdžiu, sako, nesioperuoti. Todėl ir delsiu su antruoju.
Pavadinimo tikrai nepasakysiu,nes juos davė gulint ligoninėje. Kenalog'o ar kito vaisto nesileisčiau netgi stovint prieš šautuvo vamzdį. Jokių injekcijų į sąnarį negalima daryti,bet tada to nežinojau.Man leido turbūt dėlto.kad tikėjosi sustabdyti uždegimą.Sąnariai nebuvo subyrėję.Sąnarių zonose labai tino, buvo pojūtis jog jie kažko prisipildę. Po injekcijos į riešą,jis dar labiau ištino, net prisiliesti negalėjau. Vienu žodžiu ilgas tas mano kančių kelias.
Apie hialurono rūgšties injekcijas skaičiau.Tai vėlgi injekcija.Kaina labai brangi ir tai klius tik vienam sąnariui. Už tokią kainą aš gėriau hialurono rugštį visą mėnesį. Ir pajutau sausgyslių suminkštėjimą, lengvesnį judėjimą sąnariuose, praėjo laužiantis skausmas tarp menčių nuo ilgesnio stovėjimo. Bet geriant buvo visko,netgi tokių momentinių skausmų visame kūne,kad bijojau kryptelt i šoną. Teko girdėt,kad kaikuriems irgi būna skausmų.
Pirmą mėnesi antibiotikus geriau tabletėmis.Greičiausiai taip mėgino uždegimą sustabdyti,nes pradžioje buvo ištinus šlaunis ir nemalonus pojūtis klube. Gulint ligoninej ištino alkūnė,na tada ir prasidėjo.Rengenai, tyrimai. Antra kartą gulint ligoninėje jau diagnozė buvo RA.Nuo pirmo kreipimosi pas medikus buvo praėję 3mėnesiai.