Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Eri` @ 2015 02 14, 21:10)
abi melanijos mano ziniom. tokia kaip kaireje pas mane buvo atkeliavusios is vieno akvariumo, o tokia kaip kaireje is arvydo atejo.
radau googlej: kaireje Melanoides Granifera (melanija) o desineje melanoides tuberculata (irgi melanijos)

Eri, kai jau tokia uxvatna ant visu "arvydo" ligu (nes kitokiu pas Taves tiesiog nebuna) schmoll.gif tai uzmesk aki del triperio, mandavoskiu, ebolos viruso bei kiaules gerkles uzdegimo. OK?
LINKIU PASVEIKTI!! 4u.gif
------------------
Desineje fotkeje yra melanija, o kaireje (galit pyzdavotis iki samones netekimo) - PRUDINUKAS!!!
Dab bandau talmuduose rast lotyniska to kenkejo pavadinima (idant pasitikrintumet googlej), bet gali uztrukt, nes yr nemazai skaitymo) unsure.gif Bet ir ne fontanai mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 02 14, 22:40)
Eri, kai jau tokia uxvatna ant visu "arvydo" ligu (nes kitokiu pas Taves tiesiog nebuna)  schmoll.gif  tai uzmesk aki del triperio, mandavoskiu, ebolos viruso bei kiaules gerkles uzdegimo. OK?
LINKIU PASVEIKTI!!  4u.gif
------------------
Desineje fotkeje yra melanija, o kaireje (galit pyzdavotis iki samones netekimo) - PRUDINUKAS!!!
Dab bandau talmuduose rast lotyniska to kenkejo pavadinima (idant pasitikrintumet googlej), bet gali uztrukt, nes yr nemazai skaitymo)  unsure.gif  Bet ir ne fontanai  mirksiukas.gif  ax.gif

Nerandu lotynisko prudinukes pavadinimo ir daros panasu, kad mygom neberasiu verysad.gif Net talmudus rase profesoriai "prudziankos" uz akvariumistams demesio verta objekta neskaite schmoll.gif Jos lyginamos su "luzankom" (sitos vizualiai panasesnes i ampuliarija), bet brandaus socializmo laikais turguose ir prudinukai uz melanijas eidavo) thumbup.gif Tik dab jau ju nebereik pirkt!! Ju kiekvienoj baloj yra su kaupu, o akvuose tai net ispuoseleti ir skaniai paserti lotuliukas.gif biggrin.gif thumbup.gif
Nezinau kaip irodyt, o ir sian(-akt) dulkintis vietoj sventrascio skaitymo privalesiu verysad.gif
Melanijos ir prudinukai ... ziauriskai skiriasis!! Bent jau to "medvarzcio" kriaukles apsisukimus paskaiciuokit!! Ir ilgi... Nu ka tik norit, bet desineje fotkes puseje yra pagalbininkas, o kaireje - cholera/zaraza ne daug prastesne uz katuske tongue.gif
Atsakyti
Lymnaeidae? Kūdrinės sraigės
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 14 vasario 2015 - 23:37
QUOTE(Dilma @ 2015 02 14, 23:35)
Lymnaeidae? Kūdrinės sraigės
user posted image

Gan panasios, bet cia neprudinukes schmoll.gif Manyciau cia net ne vandens gyvunai. (Kaip ir luzankes, kurias stumdavo uz ampuliarijas). Vizualinis efektas! Mistika! Vitrazas+virazas+ermitazas+ismanusis pardavejas=oaze+durniu laivas kvadratu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 02 14, 23:47)
Gan panasios, bet cia neprudinukes  schmoll.gif  Manyciau cia net ne vandens gyvunai. (Kaip ir luzankes, kurias stumdavo uz ampuliarijas). Vizualinis efektas! Mistika! Vitrazas+virazas+ermitazas+ismanusis pardavejas=oaze+durniu laivas kvadratu  mirksiukas.gif

Radau dar panasias Vietnamietiskas tiaras (Thiara scabra), o tu prudinukiu nu nors uzmusk, bet per 2 rimciausius "talmudus" lotynisko pavadinimo nerandu schmoll.gif Dar vienam paziesiu, bet sansu nedaug.
Tiara kaip ir prie teigiamu inamiu pafotkinta, bet aprasymo nera, tai reiktu pagoglint ka jin tokio "labai, labai gero" daro rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 02 14, 22:40)

Dab bandau talmuduose rast lotyniska to kenkejo pavadinima (idant pasitikrintumet googlej), bet gali uztrukt, nes yr nemazai skaitymo)  unsure.gif  Bet ir ne fontanai  mirksiukas.gif  ax.gif

Kiek teko anksčiau kažką apie sraiges domėtis, tai jos vadinamos KŪDRINUKĖMIS, o ne prūdinukėmis.

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 02 15, 11:47)
Kiek teko anksčiau kažką apie sraiges domėtis, tai jos vadinamos KŪDRINUKĖMIS, o ne prūdinukėmis.

Gali but. As is rusisko "PRUDOVIK" isverciau, tai panasiau buvo i prudinuka, o kaip tiksliai tai nzn blush2.gif
Neradau lotynisko ir "Paskutiniam testamente". Prudovik yra, o lotyniskai baba. Gal toks kaip Dilmos uzrasytas (ten tik nuotrauka kazkokia itartina). Pagoglinkit. Su mano kompu tik pasjansa deliot. smile.gif
----------------------
Ale uz tai anekdota apie gera pardaveja atsiminiau!!! (Labai tiks Cilei, nes vakar butent tokia situacija jos pardej ir nutiko). Uzrasysiu kai saxta uzgesinsiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu pas mane tai tos "******" (kurdros) ir pasakojau kad kai pasiuto daugintis, tai dabar mano gruntas yra ne akmeninis o kudrininis. ivairiausios frakcijos. tai negi pasiust mest lauk visas. Anuomet emiau kaip gerasias gruntines sraiges. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2015 02 15, 12:19)
nu pas mane tai tos "******" (kurdros) ir pasakojau kad kai pasiuto daugintis, tai dabar mano gruntas yra ne akmeninis o kudrininis. ivairiausios frakcijos. tai negi pasiust mest lauk visas. Anuomet emiau kaip gerasias gruntines sraiges.  g.gif

Tai tik ne is manes schmoll.gif TV tokiu nera ir niekad nebuvo schmoll.gif O jei net kokia 1 ir butu buvus, tai Tau juk ne maziuke, o ryskiai isreiksta, motinine melanija pagavau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 02 15, 12:39)
Tai tik ne is manes  schmoll.gif  TV tokiu nera ir niekad nebuvo  schmoll.gif  O jei net kokia 1 ir butu buvus, tai Tau juk ne maziuke, o ryskiai isreiksta, motinine melanija pagavau  4u.gif

o kas sake kad is tamstos. keliais postais auksciau, 2 kartus kopintais, parasyta - "Atejo is kito akvariumo" o Arvydo sraige gyvena kartu su dviem helenom, ir i kaili duoda biggrin.gif net artyn prie jos nieks neina - ksena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2015 02 15, 13:19)
nu pas mane tai tos "******" (kurdros) ir pasakojau kad kai pasiuto daugintis, tai dabar mano gruntas yra ne akmeninis o kudrininis. ivairiausios frakcijos. tai negi pasiust mest lauk visas. Anuomet emiau kaip gerasias gruntines sraiges.  g.gif

Nu tai prileisk helenu, isdusink tas neaiskias, tada galesiu duot tu tikru melaniju - medvarsciu biggrin.gif Pas mane ju yra, bet diena vargiai eina pamatyt kokia viena kita...kaip sakiau kazkada uzrauginus akvariuma pamaciau realu populiacijos dydi lotuliukas.gif
--------------------
nors kai kas teigia, kad ir helenos pas juos nesvietnai dauginasi..bet kodel jos tada tokios nepigios g.gif net pas megejus po 1-2Lt, pardej ir visi 3Lt Kiek patys laikem, tai niekada nepavyko zenkliai padaugint .
Papildyta:
QUOTE(evora @ 2015 02 15, 12:47)

Mazumele panasios tos pseudo melanijos i tas kudrinukes Stagnicola palustris http://www.macrogamt...p...m=346&pos=2 g.gif
Atsakyti
tai reziume tos melanijos kurios kaireje, geros ar blogos? tos Melanoides Granifera
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 15 vasario 2015 - 13:21