Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 21

QUOTE(Juodai @ 2015 02 14, 15:46)
Viskas aišku su įėjimu.
Nesupratau dabar, kodėl salą lygina su stalu?  Juk sala ne stalo funkciją atliks. Sakot užtenka tokio mažiuko stalo... na va, o planai buvo 8-vietį statyt doh.gif ...  biggrin.gif . Salos/pussalės dydį reiktų tokį daryt, kiek realiai tos vietos pasidėjimams reikia.
Geras šis variantas, tačiau darant pussalę jau reikės ir kitą langą pakelti. Plautuvė gaunasi toje vietoje, kaip ir norit smile.gif. Bet atsiranda gartraukis, kurio nenorit... ir dar kampinė spintelė... Tiesą sakant, problematiįkas visas kampas tampa. Jei daryt kaip aš papiešus, su kampinių spintelių viršuje atidarymu problema, jei daryti kampe standartinę, ne tokią gilią pakabinamą spintelę, lieka toks be ryšio, sunkiai pasiekiamas stalviršis (dulkes vistiek karts nuo karto reiks nusivalyt smile.gif ), o ir pačios spintelės turinį problematiška pasiekt. Na o jei visai ten nekabint ant sienos nieko, tai ta oati bėda su stalviršiu ir šiaip vaizdelis nekoks... toks neišpildytas...
Žodžiu, turit kelis variantus, kiekvienas su savo pliusais ir minusais. Dabar svarbu įsivertinti, kurių pliusų Jums reikia ir kirių minusų nebijot wink.gif.

Nu jau jei jis leidosi i kalbas apie sala ar pussale, tai siuomakrt nesigicijau, tiesiog nukeipiau kalba kitur. As tai taikrai nemanau,kad reikia jungti, nes kaip sakot paskirtis visai kita . O ten apie atlenkiamus suolus, tai isvis ne i tema. As sakau, ka tu ten lankstysi, jei kasdien stalu naudosies.
tiesa,, dar ir apie ratukus pakalbejom, kaip jam patiko sala ant ratuku. tai klausiu-kur stumsi? sako, na jei pritruks vietos.... blink.gif tai sakau, jei vietos truks, tai salos isvis nebus, o jei vietos netruks, tai sala stoves ir ji niekam netrukdys, nebent tu zadi dukrai vestuves namie kelt doh.gif lotuliukas.gif Tai ta tema nutilo. Sakau arba yra ta sala ir stovi arba ji netelpa ir jos ner..... stumdyt jos tikrai ner kur ner jokio reikalo.

na kad sunkiau bus pasiekt, tai gal nieko tokio, nes pagalvojus mes sandeliuko neturim, tai visad yra daiktu, kuriu prireikia ypac retai, tai ten kame kur toliau pasiekiama ir sandeliuotum.

o dar kad apacioj neliktu laisvos nenaudojamos erdves gal gaima taip uztraukiama padaryt kaip tik buitinei technikai, skrudintuvei, karstu sumustiniu keotuvei, dar va rozete padaryta ten, tai gal ir gerai, nes dabar tai ant spinteliu susidedu ir aisku nepuosia virtuves ax.gif
https://www.pinteres...39355746630283/
arba taip
https://www.pinteres...5D=corner|typed

Man patiko tas kampas kur ikeliau nuoroda. tik dabar ziuriu ziuriu, kazin ar ten 60cm gylis g.gif
http://www.houzz.com...chen-south-west
, Tada kabintusi normalios pakabinamos spinteles ir gartraukis butu po spintele, o ne kaip akcentas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 14 vasario 2015 - 16:03
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 14, 16:55)

drinks_cheers.gif , galvoti apie atlenkiamą stalą prijungtą prie salos/pussalės yra nesąmonė Jūsų atveju. Kam?! Vietos pakankamai norimo dydžio stalui.
Įdomu, kur kėdes laikytumėt, jei stalas lankstomas būtų g.gif biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 14, 16:55)
o dar kad apacioj neliktu laisvos nenaudojamos erdves gal gaima taip uztraukiama padaryt kaip tik buitinei technikai, skrudintuvei, karstu sumustiniu keotuvei

Taip, čia tai gera mintis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 02 14, 16:06)
drinks_cheers.gif , galvoti apie atlenkiamą stalą prijungtą prie salos/pussalės yra nesąmonė Jūsų atveju. Kam?! Vietos pakankamai norimo dydžio stalui.
Įdomu, kur kėdes laikytumėt, jei stalas lankstomas būtų g.gif  biggrin.gif .
Papildyta:

Taip,  čia tai gera mintis thumbup.gif

as tai negalvoju tikrai. Jis kalbejo ne apie stala, o apie atsisdedimo (suolo)dali. Nu kadangi man atrode nesamone, ai as net neklausinejau, tik nepuoliau sakyt, kad nesamone, nes maciau, kad leidziasi i kalbas apie sala blush2.gif , tai isnaudojau ta kalba irjis jau nera pries, tik gal pamazint, gal pussale, gal dar kazka.... O pradzioj sake nesamone, nes visas kambarys vien virtuve blink.gif
Valgomasis stalas butinas man. jei nesutilpciau, tai atsiusakyciau salo, bet ne valgomojo stalo, tai apie kazkokius ten atlenkiamus negali buti ne kalbos

bet ir vyras kalbejo apie atlenkiama kazkoki suola prie salos, kazkur inerenet mate. Nu bet irgi kazkokia nesamone g.gif

Tai galvoju jei pasidarytu uztraukiama ar uzdaroma iki stalvirsio tai butinei technikai, virsuje kapine spinele siaura, tai ten pasiekti neypac sudetinga, tai toks sunkiausiai paieskiamas ir nenaudongiausias kampas liktu tik apatine spintele - bet galvoju turim kokiu atsargu ar kokiiiu daiktu nenaudojamu, tai susidetume ten. Tai sakyciau pakankamai naudoga tas kampas isnaudotas butu.

Dabar kampe dedu daznai naudojamus daiktuus, nes tiesiog vietos daug nera, tai aisku kai reikia is apatines atkraustyt ir pasiekr, tai sudetinga biski.
man net kai isvalyt reikia, tai as tiesiogine to zodzio prasme lendu i ta kampa, nes ranka iki pat kampo nepasiekia blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 14 vasario 2015 - 16:24
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 14, 17:08)
bet ir vyras kalbejo apie atlenkiama kazkoki suola prie salos, kazkur inerenet mate. Nu bet irgi kazkokia nesamone g.gif

Aš matyt kažkaip ne taip perskaičiau... O dėl atlenkiamo suolo drinks_cheers.gif , na kam tokių visokių nestacionarių sprendimų daryt unsure.gif . Arba darot tas sėdimas vietas, arba ne ir viskas.
Man atrodo, kad kai kalbėsit su baldiniku, jis viską greitai sudėlios į savo vietas biggrin.gif . Ne kiekvienas imsis daryti kažkokius tai netradicinius sprendimus, nes jam savikaina išauga smile.gif. Visiem paprasčiau gaminti pagal savo kažkokius standartus, o jei ir imsis to netipinio jam darbo, baldų kaina gali gerokai išaugti smile.gif.
Čia kaip aš su vizulka, jei reikia tik bendro vaizdo, tik įsivaizadavimo kas kur telpa, netelpa, aš greitai galiu padėlioti iš savo anksčiau nusipieštų, lengvai transformuojamų spintelių, tačiau jei prasideda kažkokie specifiniai norai, kurių neturiu "zagatovkių" pasidarius, jau didėja mano sąnaudos...
Bet noriu dar perspėti, kad kai kurie baldininkai mėgsta atsikalbinėti, kad neva tai kažko neįmanima pagaminti.. Žinokit įmanoma viskas, tik kelnes per galvą nusimaut ne... lotuliukas.gif . Aišku viskas turi savo kainą wink.gif. O jei dar parodysit savo norų pavyzdį rastą kur nors i-nete, turėtumėt nuginkluoti visiškai smile.gif.
Atsakyti
baldininku dar nezinom, esu darisusi keleta baldu pas vienus baldininkus. dariausia berods 2000, po to 2008 vel pas tuos pacius dariausis virtuve dabartine.
tai tiek ir zinau, kadangi kazkokiu spec pageidavimu neturejom, tai problemu nebuvo

Juodai, o neitu mano virtuves per kampa padeliot taip is principo blush2.gif ax.gif blush2.gif
nes vis dar problema, kur vetsi kanalizacija.
gerai kad siandien vyrui iki pietu migrena, tai nevaziavo nuo ryto dirbti, dabar pas mama i ligonine, tai dar kokia diena pratesiau su tuo atsakymu blush2.gif

ar iseitu koki bendra vaizdeli padeliot kao atrodytu tas kampukas ir su virsuj spintelem, nes as tada noriu virsuj spinteliu, kad nekabetu tas gartraukis? blush2.gif g.gif

ir dabar tam variante yra pussale, o kaip atrodytu sala, bet mazesne. jau nelabi lliktu gal praejimo? man salos tarkim ir koki 1500 galvoju uztektu g.gif na gal ir 1400, butu stalciai po 700mm

arba jei neuzdaroma ta kampe iki stalvirsio, tai galiam ten pvz mikrobange padet
https://www.pinteres...32640235346941/

nes imontuojamos mirobanges manau nedarysim, nes per didele prabanga. Tai arba kisim i spintele, arba galima ja tiesiog va taip padet apacioj, gausis irgi biski kambe ir ne taip matoma, nu beveik imontuota g.gif
https://www.pinteres...32640235346941/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 14 vasario 2015 - 16:39
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 14, 17:35)

Mielai padėliočiau, tačiau esu kelyje... bijau, kad be antradienio vakaro niekuom padėt negalėsiu... tik komentarais... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 02 14, 16:43)
Mielai padėliočiau, tačiau esu kelyje... bijau, kad be antradienio vakaro niekuom padėt negalėsiu... tik komentarais... blush2.gif

hm..... o man reik apsispresti, nes kanalizacija reikes isvesti, o tie du variantai kurie svarstytini, tai skiriaisi kanalizacijos vieta gerokai g.gif

dabar per kampa variantas man dar priimtinas tuo, kad neduok dieve susidejus grindis sienas ir susideliojus realiais dydziais baldus vistik pasirodytu per suspaustai, ir tuomet tektu atsisakyt salos (nors kazkaip tikiu, kad tilps normaliai) tai tada tos kampines virtuves man uztektu darbui, ir tas darbastalis butu visai pakankamas ir nereiktu panikuot, kad netelpu ir kanalizacija ne vietoj.... doh.gif
tai reikia tada man ant poieriaus pabandyti pasipaisyt dar issidestyma apacios g.gif

Atsakyti
ups, ne taip suskaiciavau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 14 vasario 2015 - 18:08
cia pabandziau taip paprastai pasipaisyt kaip galima butu isdestyti virtuve (tik apacia, be virsutiniu)

kaire siena (zydrai pazymeta) tai ten visur tas pats - 2 aukstos spintos, 10cm iki kampo ir kampas, o nuo kampo palei siena tai visokiu variantu pasipaisiau (zemiau tos eiles)
user posted image

Vieni gal patogiau, kiti gal simetriskiau g.gif
nezinau kaip patogiausia i ta apatine kampine ieti.
Dabarmano virtuveje kampe is abieju pusiu po 20cm ir dureles tokios kampu, siauriau jau nelabai ieitum.
va taip pas mane
https://www.pinteres...14026634616145/
papaisiau toki 5 varianta, bet bijau, kad gali pritukti 10 cm iki duru.

Dabar pas mane paziurejau visos spinteles apacio skirtingu plociu, bet realiai niekad neuzkliuvo tas nesimetriskumas g.gif

kaip idomiai, dar kazkaip nebuvau macius kampineje 3 siuksliu deziu https://www.pinteres...76846391982526/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 14 vasario 2015 - 20:31
Pagaliau galiu kažką įkelti. Dizainą aišku pagal save rinkausi, tai atsiprašau, jei totaliai nepataikiau biggrin.gif O sekėsi įdomiai... pirma maniau, kad dėl daugiau erdvės būtų gerai išsiversti be paliktos per vidurį sienos, o paskui dėliojau dėliojau ir supratau, kad su ja turbūt geriausiai atrodys... O tada dar netikėtai parsiunčiau kažkurį baldą iš Ikea Hemnes pilkai rudų ir tada kažkaip visas interjeras tuo stilium susidėliojo rolleyes.gif Mąsčiau, ko man taip patinka ir tada supratau, kad gi mano virtuvė bus panašios spalvos biggrin.gif Galėtų ir modernių baldų tokio atspalvio Ikėjoj būt ax.gif

Tai va, pirmieji bandymai sudėlioti be sienos vidury:

Su pussale ir su valgomojo stalu:

user posted image

Bet praėjimai kažkokie siauri išeina ir erdvė visgi susilaužo kažkaip negražiai unsure.gif

Bandžiau šonu sukti kampą, tik rašomojo stalo neįkompanavau, bet įmanoma būtų. Nors iš esmės nelabai ir šitas variantas man:

user posted image

Čia iš arčiau pritrauktas virtuvės komplektas:

user posted image

user posted image

Man šitas visai patiko, tai kitokio kol kas ir negalvojau.

O žemiau smagiai susidėliojęs interjeras su Hemnes:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Tik iš viršaus nesimato taip gražiai, kaip šonais žiūrint (kaip paskutiniam vaizde), tai jei „užsakovei“ patiks, daugiau „pafotkinsiu“ biggrin.gif Arba galima parsisiųsti sketch up, tada persiųsčiau failą ir jau galima patiems vaikščioti, sukioti, baldus stumdyti smile.gif
Atsakyti
kaip noreciau ir as taip moket smile.gif
Tai turbut sedeciau ir 'zaisciau' su visasi savo kambariais, nes vyras sako, neuzilgo reiks ir vonios kambari deliot ax.gif

is visu tu variantu man 3 geriausias, o antras labiausia nepatiko. TV i langa ir taip kazkaip ta soga i uzdara siena man ne..... g.gif
Atsakyti
Žydriausia, kažkada ir aš tiesiog labai norėjau programos, su kuria viską galėčiau dėlioti interjerą ir kažkas parekomendavo šitą, parsisiunčiau ir nieko nesupratau biggrin.gif Ir aš dar nemėgstu instrukcijų, tai tiesog bandžiau bandžiau ir labai greit perpratau esmę smile.gif Daug niuansų iki šiol nežinau, bet esmė čia paprasta – brėži pagal matmenis linijas arba stačiakampius, tarkim namo planą nubraižai, tada sienas nubraižai, pratrini visus sujungimus, kad vientisa stora linija sienų išeitų ir su specialiu „mygtuku“ pakeli jas, t.y. iš 2D padarai 3D, ir tada tuo principu iš plokštumos gali ištempti visus baldus arba parsisiųsti jau padarytus maketus smile.gif Tikrai nėra sudėtinga perprasti, kiek draugių bandė – visoms pavyko smile.gif
Atsakyti