Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 21

Visos matyt svencia smile.gif

As vis modeliuoju kaip sudestyt tas spinteles ir ypatingai pakabinamas. niekaip grazaus varianto nerandu - ir mazas dedu ir iki lubu ir su stiklais, kazkaip kol kas sunkiai ziurisi. Aisku blogai, kai IKEA nera plociu pasirinkimo, tai palikys skyle vaizdo isvis ner g.gif

bet galvoju kaip patogiausia daryti kampine spintele apacioje?
Ar daryt kampu atsidarancios dureles tarkim 20*20cm (nes vienoje eileje kur aukstos spintos tai galiu palikti max 20cm)
ar daryt tik vienoje eileje dureles pvz 45cm bet tada jau tikrai turbut be kazkokio mechanizmo istraukiancio neapsieisi?
O man tie mechanizmai kazkaip atrodo ne itin talpus ir patogus g.gif tapliau manau retai naudojamis daiktus tiesiog sukisti paprastai i spintele per tas kampins dureles g.gif

nes priklausomai kaip padarysiu apacioje kampine, tai ir apacoje gali keistis g.gif
Atsakyti
Labukas planuotojos, ir as ateinu pas jus su klausimais. Pas mus jau viskas isibegeje - preliminariais skaiciavimais nuvesta kanalizacija, rozetes, specialiai tarp stalvirsio ir virsutiniu spinteliu padaryti langai ir pan, todel beliko tik prie ju pritaikyti baldus. O ta jau tapo mano galvos skausmu, nors galvojau, kad bus paprasta. Virtuve yra svetaines tsinys tik atskirta 2.10 m sienele kurioje virtuves puseje bus spinteliu blokas, todel noriu minimalios virtuves su kuo maziau israitymu ir atviru erdviu(lentynu).
Taigi L formos virtuves dalis sudaro virs 6 metru, kadangi pasidareme langus tarp stalvirsio ir virsutiniu spinteliu tai ale reiketu daryti visu perimetru ir virsutines spinteles, kad langai graziai isikomponuotu. Todel paskaiciavus visus aukscius man optimaliausia pasirode virsutines spinteles daryti 50 cm aukscio ir 30 plocio. Tik pamasciau ar nebus virtuve per daug apkrauta su tokiu spinteliu skaiciumi. Bandziau pasipaisyti kelis variantus, viena man labiausiai vykusi ikeliu jusu teismui, gal ka nors pasiulysite pataisyti, ar idomiau padaryti. Apatines spinteles darysiu tik stalcius, tik dar nesusikirsciau kokiais plociais. Laukiu visokiu nuomoniu ir pasiulymu. Aciu uz skirta demesi.

user posted image
atsiprasau uz iskraipyta puslapi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarune+: 16 vasario 2015 - 16:56
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 16, 15:08)

bet galvoju kaip patogiausia daryti kampine spintele apacioje?
Ar daryt kampu  atsidarancios dureles tarkim 20*20cm (nes vienoje eileje kur aukstos spintos tai galiu palikti max 20cm)
ar daryt tik vienoje eileje dureles pvz 45cm bet tada jau tikrai turbut be kazkokio mechanizmo istraukiancio neapsieisi?

Sveika, mes sita klausima irgi nagrinejom. Tam, kad patogiai naudotusi kampine spintele is abieju pusiu reikia palikti apie 30cm

user posted image

Jeigu gaunasi maziau, pagalvokit, ka ten desit? As paskui priejau prie isvadas, kad paliksiu vienoje eileje ir i kampa pateksim pro kriaukles spintele. pas tevus dabar tokia situacija, ir jie ten laiko bulves ir pan smile.gif

As ir norejau i kampa isvaziuojancio mechanizmo, kur sukasi jis ir puodai susideda, bet pirmoji vieta, kur norejom baldus uzsakineti uzsisauke 1300lt uz ta mechanizma biggrin.gif blink.gif Tai toliau jais ir nesidomejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2015 02 16, 17:49)
Sveika, mes sita klausima irgi nagrinejom. Tam, kad patogiai naudotusi kampine spintele is abieju pusiu reikia palikti apie 30cm

As paskui priejau prie isvadas, kad paliksiu vienoje eileje ir i kampa pateksim pro kriaukles spintele.

As ir norejau i kampa isvaziuojancio mechanizmo, kur sukasi jis ir puodai susideda, bet pirmoji vieta, kur norejom baldus uzsakineti uzsisauke 1300lt uz ta mechanizma biggrin.gif blink.gif  T

pas mane pamatavau tai po 22cm kampas, tai naudojuos daznokai. Kadangi siaip virtuvel laikymo vietu ne per daugiausia , tai tas kampas naudojamas daznai (dedu ten stiklainius-pasidedu ir keleta ;ilnu, kad po ranka butu, kraunu ir tuscius, kol isnesu i rusis, laikau ten bulviu tarka, kombaina, mikseri, blenderi,visokias al folijas, kepimo maiselius ir pan., vienkartinius indukus. Nu sudedu daug, et aisku kai reikia isimti is giliai, tenka daug atkraustuy ir kartaus neber kada visko graziai sudet blush2.gif
Aisku, ne pati patigiausia spintele tongue.gif

galvoju jei ieti per vienas dureles is sono, tai ziauriai giliai gautusi. Gal jei kriaukle kampe, tai gerai, gali prie to pacio ir siuksls ir bulves, bet jei siuksline visai kitj vietoj, tai vien bulvems palikti 100 ilgio spintele (60cm gylis ir turetu tada bent 40cm dureles buts) gaila

o su tais mechanizmais, tai man kazkaip irgi labai netalpiai atrodo, barskanciai ir dar kaina ,man rodes nelabai to verta g.gif

jau vyras padare kanalizacija, tai jau viskas, kriaules ir indaploves vieta jau apribota ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 02 15, 17:59)
pataisiau sala be kaitlentes
user posted image

vis dar galvoju sutilpt su sala, o ne su pussale g.gif

Žydriausia, mačiau diskusijas, svarstymus... Kaip matau linkstate link varianto su užsukimu. Tik man vienas klausimas iškyla, kodėl? vietos pakankamai, kad būtų tik pagal vieną sieną ir sala. Talpumo atžvilgiu gaunasi tas pats. Atkrenta kampiniai sprendimai, kurie mano nuomone reikalingi tik tiems, kas stengiasi įsikurti virtuves itin mažose erdvėse, arba kitaip nesigauna. Kampinės gilios spintelės iš ties nepatogios ir tiesiog nuodėme tokias sau daryti, kai galite turėti pilnai patogią virtuvę be kampų.
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2015 02 17, 14:05)
Tik man vienas klausimas iškyla, kodėl?

Vat šito aš irgi nesuprantu... smile.gif . Nieks nenori manim tikėti, kad dviejų eilių virtuvė labai patogi blush2.gif . Jūs labai tiksliai pasakėt virtuvės su kampais minusus.

Beje, dėl kampinės spintelės - kam visgi be jis neišeina, - manyčiau, kad prioritetą reikėtų skirti ne talpumui, o patogumui naudojantis. Kas iš to, kad padarysit joje lentyną ir prikišit rakandų iki galo (iki paties kampo kampinių man rodos ir nedaro, nes neįmanoma jo ranka pasiekti), o kai reiks juos pasiimti, kraustysit susilenkę visą spintelę doh.gif . Kasdien naudojamų daiktų ten tikrai nedėsit, o padėję retai naudojamus, greičiausiai pamiršit, kad juos išvis turit biggrin.gif . Mano manymu, nereikėtų spjauti į kampinių spintelių mechanizmus. Aš I tipo kampinėj spintelėj turėjau puskaruselę. Man buvo labai patogu. Laikiau ten kokius 4 puodus, virtuvės kombainą, blenderį, didelius bliūdus, mažas skardas ir dar kažką unsure.gif .

Kiek pamenu pradžioje buvo kalba, kad nereikia didelės virtuvės, o dabar kuo toliau, tuom didesnė ji gaunas biggrin.gif . Galvočiau, kad reiktų daryti dvi eiles, kurių viena sala, prie sienos pakabinamas darytis viena eile, gal kitos spalvos, jokių antrecolių schmoll.gif . Arba virtuvinį prie sienos - vienos spalvos, salą - kitos.

Žydriausia, tas Jūsų noras stovint prie plautuvės matyti ateinančius pro varteslius, esančius už kampo kairėje, manau sunkiai įgyvendinamas unsure.gif . Juk būdama prie plautuvės nebūsit prie pat lango, būsit min 60cm nuo jo - kokio ilgumo kaklas turi būti, kad pamatytumėt įeinančius g.gif biggrin.gif.
Beje, kokiu atstumu nuo dešinės sienos kanalizacija išvesta?
---
Na ir prirašėt čia per savaitgalį doh.gif . Gal šiandien rasiu valandėlę perskaityt viską nuodugniai, nes iki šiol tik probėgom, probėgom...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 17 vasario 2015 - 13:36
QUOTE(Argija @ 2015 02 17, 13:05)
. Kaip matau linkstate link varianto su užsukimu. Tik man vienas klausimas iškyla, kodėl?

QUOTE(Juodai @ 2015 02 17, 13:25)
Vat šito aš irgi nesuprantu...  smile.gif . Nieks nenori manim tikėti, kad dviejų eilių virtuvė labai patogi  blush2.gif .

Beje, kokiu atstumu nuo dešinės sienos kanalizacija išvesta?
---

Sitas sprendimas nebuvo lengvas, daug uz ir pries..... Pabandysiu sudeliot pagrindinius argumentus (beje, Juodai, daugeli jusu argumentu as naudojau ir diskutuodama su vyru, visi jusu patarimai daugeliu atveju man labai pasitarnavo diskusijose su vyru, nes planuojam MUSU namus, negaliu vyro visiskai ignoruot ir sakyt, kad visi tavo pasiulymai yra gryna nesamone blink.gif blush2.gif )

Bandau trumpai asakyt kodel:
1. is dalies tai buvo kazkoks kompromisas tarp mano ir vyro nuomones. Bus kampas bet bus ir sala smile.gif. Ji turetu man tilpti ir su kampu

2. - suprojektavus kampu, visada lieka galimybe, kad jei susitvarkius ta bendra kambarį, vistik pasirodytu, kad erdve uzsigriozdina ir sala kazkaip neisipaiso, man lieka tiesiog virtuve kampu, kurios man talpumo ir darbui uztektu

3 - sakot, didinu virtuves plota (nors sakiau, kad didelees nereikia blush2.gif ). taip, bet jei atsiras sala, logiska, kad kazkokiu spintu, indauju ar komodu kambaryje nepristatysi, ir salą as galvoju bent per puse isnaudoti svetaines daiktams, o ne virtuves rakandams, todel virtuve kampu man bus talpesnė virtuvės rakandams

4. Taip, sutinku, kampai nera labai pratiška, bet....man atrodo kampas praktiškiau nei palubėse daug mažų spintelių, kurių as nepasieksiu ir reiks lipt ant kėdės ar kopėčių. Taigi kampo nepraktiškumas man atrodo čia jau nėra argumentas, jei as linijoje virtuvės darau 3 aukštą, nes 3 aukštas man atrodo sunkiau pasiekiamas ir nepraktiškenis nei kampas g.gif
be to man patiko kampo sprendimas nuo pakabinamų nuleisti iki stalviršio ir ten laikyti buitinę techniką, kad neeiktų jos kaskart traukyt iš spintelių, o ant spintelių atvirai, tai aišku jokio grožio

5. Su tuo trečiu aukštu man kažkaip vizualiai atrode kad gal erdvės pojūtį labai sumažins, lubų nuleidimas irgi mane pamokėt, kad mažins erdvę, o be kažkokios sujungimo tų aukštų spintų, nu man asmeniškai kažkaip nelabai gražiai žiūrėjosi. Aš vis norėjau kažkaip tą viršų apjungti. Bet praktiško ir gražaus varianto lyg ir nebuvo.
mano skoniui man kažkaip rimčiau ir gražiau kai tos 2 aukštos spintos šalia blush2.gif

6. darant kampu tikiuosi, kad pakabinamų galėsiu kabinti mažiau, jas žemesnes ir ta virtuvė realiai atsidurs kaip nišoje (nes galvoju aukštos spintos šoną, kuris bus prie durų gal dar pafaryt ten gipso sienelė, kaip kambario siena, kad būtų) ir virtuvė neužims pagrindinės kambario erdvės

7. čia jau gal mano įpročio reikalas, bet aš pagrinde dirbu tarp kriauklės ir kaitlentės, darant kampu ši vieta praplatėja iki normalaus ilgio, linijoje lieka vio labo 60cm. Aišku Juodai pasakys, kad yra sala ir ant jos dirbsiu. Gal...gal man taip atrodo kol netrėjau. Bet realiai aš paskutinę savaitę bandžiau ekperimentuot ir dirbt namie ant stalo Ūkuris yra uz 98cm nuo virtuvinio, nu tipo būtų sala) . Gal reikia įprasti viską nušluostyti ir šiaip įprasti, bet besisukinėdama as daug prisitaškiau doh.gif Aišku kažką daugiau pjaustant,kai namie šeimyna ir dirbsi saloje, kad matytum artimuoius. Ša aišku menkas argumentas..... tiesiog įpročio reikalas

8. Na ir kaip jau sakiau, turėjau keletą svajonių, tai ta kriauklė po langu, kur nuo pat pirmos dienos jos tikėjausi..... su kampu ji lieka toj vietoj. Čia kaip mažam vaikui žaislas doh.gif blush2.gif

Tai va, tiek argumentų, jei kažko nepamiršau g.gif
o šiap gi baldų dar negamina, gal dar kas susišvies kitaip kai reiks baldus gamint.

Juodai, kanalizacija nepasakysiu kiek cm, bet vyras paaiškino, kad pamatavo nuo sienos 70cm spintele ir tada 60cm spintele kriauklei ir kanalizacija darė jos kampe, nes iš kairės bus indaplovė. Tai realiai nuo desines sienos kriaukle spintele gali buti nuo 70 iki gal kokio 100-110 cm g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 17 vasario 2015 - 14:01
QUOTE(SesersSmilė @ 2015 02 15, 20:25)
user posted image
user posted image
user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted image

atsiprašau su telefonu foto,tai gal nelabai aiškios blush2.gif lauksiu patarimo  4u.gif

Sveikos. 4u.gif labai laukiu nors minimalaus trumpučio patarimo blush2.gif 4u.gif
aišku,gal aš čia trukdau ir ne į temą, visos smamytės didesniais planais ir darbeliais užsiėmę, bet gal... 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
SesersSmilė, baltas stalas su raudonom kėdėm bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2015 02 17, 15:13)
SesersSmilė, baltas stalas su raudonom kėdėm bigsmile.gif

Ačiū 4u.gif oho tokių spalvų planuose negalvojau g.gif bandysim dėliot mintis. Ačiū už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SesersSmilė @ 2015 02 17, 14:17)
Ačiū  4u.gif oho tokių spalvų planuose negalvojau g.gif bandysim dėliot mintis. Ačiū už nuomonę  4u.gif

Na tos vyno taurės ir raudonos gėlės prašosi kažkokių sąskambių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SesersSmilė @ 2015 02 15, 12:39)
Ar man pirkti su kokiu juodu grūdintu stiklu

Tik jau atmeskit šitą variantą. Pavargsit blizginti stalą.

QUOTE(Justesea @ 2015 02 15, 14:34)
Juodai, gal žinai, kaip nuimti tuos pajuodintus kampukus? g.gif Atsinaujinau sketch up, ir pradėjo su tokiais braižyt, labai negražu man su jais doh.gif

Nežinau, nesu atsinaujinus sau dar biggrin.gif .

QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2015 02 15, 14:43)
Aciu Justesea 4u.gif ir man patiktu treciasis variantas. Taciau matyt pasimete matmuo kambario sienos, esancios pries langa. Todel gavosi ta sienele su tv ne toj vietoj kur ji yra. O jei ji bus savo vietoj? Manau bus per siauras ijeimas i virtuve. Ir per arti bus ta siena nuo stalo..

Galvočiau, kad tame variante reiktų orkaitės ūkinę spintą naikint, vat ir galėtų viskas pasitraukti min 60cm link virtuvės, gal ir siena į vietą atsistotų g.gif ...

QUOTE(metine @ 2015 02 15, 15:19)
Pasibraiziau viena is variantu, kaip jums toks?
user posted image

Šitam variante nerieisit prie stalčių viryklės kairėje - per mažas atstumas paliktas nuo salos.
Atsakyti