Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonukė

Sveikos.Mano maziui pries menesi (nepilna) sukilo temperatura virs 38.Pasiskambinau gydytojai tik pasiteirauti kaip su temperatura kovoti .laikesi 3 dienas, galvojau tridiene, bet vietoj spuogiuku sulaukem 4 dantuku.Dabar vel soko temperatura iki 40, dantenytes raudonos.Is vakaro buvom pas gydytoja - vaikas sveikas, viskas ok.el sakau dantus, tik su temperatura kariaujam.Taciau si karta mazai valgo, daug geria ir labai irzlus.Temperatura laikesi 2 paras ir 3 ryta, po to nukrito, o vakare pastebejau berimus ant pilvuko.Siandien jau ir nugaryte ir galvyte isberta.Ryt pas daktare - gal tai tridiene arba dar prie to paties ir dantuku sulauksim - labai jau iltinukai verziasi lauk.Gal ir nuteisit mane, kad gydytoju nekvieciau, bet esu tos nuomones, kad nereikia pult kist vaikui vaistu.Maciau, kad vaikas ramus, zaidzia, tik temperatura.
Atsakyti
QUOTE(serafine @ 2006 11 28, 23:08)
Gal ir nuteisit mane, kad gydytoju nekvieciau, bet esu tos nuomones, kad nereikia pult kist vaikui vaistu.Maciau, kad vaikas ramus, zaidzia, tik temperatura.



irnesakyk.gif Baik jau, nėr ko čia teisti, tik vieną kartą esu greitąją kvietus, buvo berods beveik 40 tempera; tai nieko iš to schmoll.gif Paklausė ar duodu paracetamolio ir pasakė "rytoj pas gydytoją nuvažiuokit" viskas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(serafine @ 2006 11 29, 00:08)
Gal ir nuteisit mane, kad gydytoju nekvieciau, bet esu tos nuomones, kad nereikia pult kist vaikui vaistu.Maciau, kad vaikas ramus, zaidzia, tik temperatura.


Maniškė tai tokia apatiška pasidarė, nes kai temperatūra aukšta, tai nei žaist, nei bendraut norėjo, tik miegot.Mažai valgė, gerai, kad dar MP ir arbatytę gėrė, o tai būčiau jau sunerimus. Kvietėmes gydytoją į namus, nes maža kas, kai tokia aukšta temperatūra, jokių antibiotikų neskyrė, liepė palaukti, pasidarėm tyrimus.Sakė, sveiko vaiko tyrimai.Buvo šiek tiek paraudus gerklytė.Gydytoja patikino, kad tikrai ne dantukai, bet jau matome, kad kalasi vienas apačioje, tai ir nesuprantu, ar čia buvo tridienė karštinė ar čia dantukai kalasi taip?
Po trijų dienų nugarytę ir šiek tiek pilvelį, išbėrė tokiais mažyčiais, vos matomais spuogeliais.Kai nukrito temperatūra, vaikas neramus, zirzia.
Temperatūrą numušinėjom eferalgam žvakutėm, tiesa, mažai jos ką padėjo.Vis tiek vaiko kūnelis degė.Tai ant galvytės dėjome drėgną nosinaitę.
Sakoma, kad tokio amžiaus vaikai kitaip, nei suaugusieji perneša aukštą temperatūrą, daktarai sako, kad reikia vaiko kūneliui duoti pakovoti su infekcija?

Man tik įdomu, jei čia mums buvo trijų dienų karštinė, tai kur ir kaip mes ja galėjome užzsikrėsti, ir kiek laiko dar negalime bendrauti su kitais vaikais, kad jų neapkrėsti ( aišku jei ši infekcija sklinda oro lašeliniu būdu).
Dėkosiu už informaciją. Gal kas žino saitą, kur galima būtų pasiskaityti apie herpio ar herpeso virusą-tridienę karštinę?
Atsakyti


Daugiau gali pasiskaityti ČIA

Kas bebūtų, linkiu pasveikti 4u.gif
Atsakyti
Labutis.Nuvaziavom pas daktare - dar koridoriuj "oi koks pageltes vaikas, jam tikrai blogai".Sakau jis tikrai ne geltonas, gal kiek pablyskes.Jau kabinete sako - tikrai, ten apsvietimas kaltas.Apziurejo - atiopinis dermatitas.Tipo gal ka naujo valgyt davet.Sakau, kad kai vaikas su tokia temperatura naujo nieko neduodu, pakanka organizmui streso.Sakau, gal mum tridiene karstine , juk taip viskas panasu.Ne ne ne toks berimas ir israse siuntima dar pas viena gydytoja, tai ryt vaziuosim.
Atsakyti
Buvom pas rimta daktare - sako, kokia ten daktare jum tokia diagnoze nustate - tai tridiene karstine.As jai sakiau, bet buvau nesuprasta.Na pasijuokem ir tiek.Svarbu vaikui viskas gerai
Atsakyti
Šią bjaurybę ir mes apturėjom. verysad.gif Temperatūra pakilo labai staigiai virš 38 ir laikėsi 3 paras, daugiau jokių kitų ligos požymių nebuvo, gal tik truputį paraudę žiočių lankai. Mažylė jautėsi gana gerai, nors ir temperatūros nėjo numušti žemiau 38. Visas košmaras prasidėjo nukritus temperatūrai(ketvirtą parą), ši staigiai krito iki 35 laipsnių, ir po kelių valandų išbėrė.Iš pradžių bėrimas buvo panašus į prakaitinį, bet vėliau išplito ir susiliejo. Pirmiausiai bėrimas pasirodė ant kaktos, galvos plaukuotoje dalyje, vėliau ant nugaros ir pilvo, labiausiai išbėrė pilvo apačią, kirkšnius. Kiek mažiau pabertos buvo rankos, o kojos beveik nebuvo išbertos. Dukrytė visą dieną cypė, zyzė, beveik nemiegojo, o nakty ėmė klykti. Matėsi, kad jai skaudą galvytę, nes nuolat trynė rankytėmis, bet bijojau duoti paracetamolio, nes temperatūra buvo 35,2. Neiškentusi išsikviečiau greitąją pagalbą, gydytoja ligoninėje nieko naujo nepasakė - tridienė, ir liepė duoti paracetamolį. Pasirodo, jis normalios temperatūros nemuša doh.gif Paracetamolio reikėjo kas penkios valandos, nes tik sumažėjus poveikiui vėl imdavo klykti. Ir taip tris paras, kol išnyko bėrimas. Bėrimas taip pat nyko palaipsniui, pirma nuo katos, galvos ir t.t.
Atsakyti
Mano maziukas irgi ja persirgo.Nors is tikro tai nezinau...
Prasidejo viskas staigia auksta temperatura.Iskviesta daktare apziurejus nieko nerado,tik vos paraudusia gerklyte.Liepe laukt ir must temperatura paracetamolio zvakutem ir ibufeno sirupu pakaitom.Kai kita diena temperatura kilo kas valanda ir virs 39,nuvaziavom i priemima (nes buvo savaitgalis),ten budinti gydytoja vos praziodinus maziu,sako pulinga angina blink.gif Prirase antibijotiku...As,aisku patikejus,nupirkau ir pradejau girdyt.Po triju karsciavimo dienu,temperatura krito,ir ant rytojau isbere kaktyte,smilkinius ir pilvuka tokiais mazais raudonais taskiukais,lyg su adatytem subadyta butu unsure.gif .Kadangi jau buvo pirmadienis,nulekiau su vaiku vel pas savo gydytoja,sakau nuo antibijotiku isbere,o ji sako,kad cia ko garo tridienes buta.... unsure.gif doh.gif Tai taip ir nezinau...ta budinti lyg ir pulius gerklej mate....
Zodziu kai isbere vaikas buvo itin neramus,irzlus,tai daviau jam Clemastinum sirupelio (cia tas pats kas tavegilio tableteles) vaikas nurimo is kart,ir miegojo daug ir ramiai thumbup.gif o ir berimas is karto dingo 4u.gif
Atsakyti
Mes ka tik parsirgom, siandien nakti mano vaika isbere. Temperatura staigiai nukrito. thumbup.gif Ir dabar vaikas toks taskuotas ir jauciasi thumbup.gif
Atsakyti
Aciu Murzinytei uz issamia info sia tema drinks_cheers.gif o kitoms uz pasidalinima thumbup.gif
manau ir mus si liga aplanke verysad.gif
tik noriu paklausti - kaip jautesi jusu vaikiukas sirgdamas? g.gif
Nes manoji (kas jai nebudinga) tapo labai vangi, silpnute tokia - ne ropot negali kone visa diena snaudzia blink.gif
ar taip ir kiti vaikuciai sirgdami sia liga jautesi? unsure.gif
Atsakyti
Nezinau tiksliai,bet galvoju,kad mergaitei irgi tridiene,nes dvi dienas temperatura buvo 39.5,numusi ir ji vel pakyla,o siandien trecia diena,tai ryte buvo dar 39,05 tai daviau ibufeno,numuse ir po 4 val vel 38,05 tai dabar vel sugirdziau ibufena,tai miega vargsele,buvom pas daktare tai kraujo tyrimas geras liepe musti tik temperatura ir viskas,o jei dar ryt bus liepe atvykti pas ja,baisu ziureti man i ja,kai ji dejuoja ir negali niekuo padet verysad.gif Tai kai praeis viskas tai zinosiu,jei isbers tai bus tikrai tridiene,o jei ne isbers..... verysad.gif
Atsakyti
Siandien 5 diena ir ryte pamaciau berimus,ant veiduko ryskesni,o ant kunuko ne tokie ryskus,temperatura mums dar nenukritus laikosi 37,4,o kaip vakare bus dar nezinau,tai taip galvoju kad mano mergaite serga tridiene karstine,aisku,jei susinormalizuos temperatura
Atsakyti