Norėčiau įsijungti į diskusiją, turbūt nerastume bendro sutarimo kas geriau - plėvelė, polikarbonatas, ar stiklas, nes visi turi pliusų ir minusų. Aš esu už polikarbonatą.
Stiklo privalumai - estetika, tačiau dūžta, yra sunkus, gali nudegti augalai, nes ktaip laužo šviesą nei polikarbonatas.
Polikarbonato privalumai - šiluminės savybės, kaina, su UV apsauga.
Plėvelė - atgyvena, ekonominis variantas.
Aišku, visada galim rasti ir daugiau pliusų / minusų.
Netiesa, kad plėvelę galima po 5 m pasikeisti, o polikarbonato - ne.
Galima pasikeisti ir polikarbonatą, o kad jo keisti po 5 metų nereiktų, reikia:
1) dėti teisinga puse į saulę (viena pusė būna padengta UV atsparia). Kai žmonės to nepadaro, skundžiasi, kad geltonuoja
2) izoliuoti spec juosta kraštus, kad į polikarbonato tarpelius nepatektų nešvarumų, kas blogina skaidrumą. Blogas pavyzdys su prekybos centrų vežimėlių stoginėm - pažiūrėkit, kaip jos sumontuotos, tada nekils klausimų kodėl poliarbonatas atrodo būtent taip.
3) nesusivilioti maža kaina ir nepirkti šiltnamių iš visokių senukų, ermitažų ir pan., nepirkti kinietiškų, turkiškų ir rusiškų prekių - nes polikarbonatas būna su PRIEMAIŠOMIS, dėl ko paskui skundžiatės kad lūžta, geltonuoja ir pan. Pirkite tik tokį polikarbonatą, kuris turi CE žymėjimo sertifikatą - tai liudija, kad gaminys atitinka ES standartus (nėra priemaišų).
Taigi, apie polikarbonatą sklinda daugybė nepagrįstų mitų - kad geltonuoja, kad pralaidumas ypač sparčiai mažėja ir pan. Tačiau neveltui rimti gamintojai duoda 10 m garantiją, pirkit tik iš tokių. Ir dar kartą paskaitykit 3 punktus aukščiau, kad paskui nereiktų skųstis poliarbonatiniais šiltnamiais

Aš turiu tokį šiltnamį jau septinti metai, prie plėvelės negrįžčiau nei už ką, stiklo nebandžiau.