Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

Kai pabandau įsivaizduoti procesą, galvoje iškart sukasi "игра не стоит свечь, а результат - труда".
Nebent, dėl paties proceso, o rankos net ne auksinės - deimantinės.
Nes jei tik tam, kad kiemą papuošti - yra begalė n kartų paprastesnių, praktiškesnių ir visaip kaip kitaip vertesnių sprendimų.
QUOTE(Bingo @ 2016 03 29, 20:53)
durys vidinėje dalyje. va čia matosi

Atsakyti
Help 000189.gif
Baigiam susikonstruot siltnamiuka wub.gif priejom prie takuciu.... Siltnamio plotis 3,2m... Noriu dvieju takuciu... Radau plytelu salgatvio, bet jos 25 ant 50.... Kazkaip isivaizdava takucius apie 40 cm... Jei darau 50, tai gaunas lysviu 15kv ir 10 kv takuciu blink.gif kazkaip prabangiai man cia atrodo... Dar yra plyteliu 30plocio, bet man jau siauroka atrodo, nes lysves bus siek tiek pakeltos.... Na ir lieku va taip sau pasimetus.... Neisivaizduoju kai cia geriau pasielgus.... Padekit susigaudyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2016 03 30, 21:44)
Help 000189.gif
Baigiam susikonstruot siltnamiuka wub.gif  priejom prie takuciu.... Siltnamio plotis 3,2m... Noriu dvieju takuciu... Radau plytelu salgatvio, bet jos 25 ant 50.... Kazkaip isivaizdava takucius apie 40 cm... Jei darau 50, tai gaunas lysviu 15kv ir 10 kv takuciu  blink.gif kazkaip prabangiai man cia atrodo... Dar yra plyteliu 30plocio, bet man jau siauroka atrodo, nes lysves bus siek tiek pakeltos.... Na ir lieku va taip sau pasimetus.... Neisivaizduoju kai cia geriau pasielgus.... Padekit susigaudyt blush2.gif

nesuprantu smile.gif kodel dvieju takuciu g.gif viena per viduri...
Atsakyti
Mano galva, optimalu 40x40. Pvz., tokios.
Kaip tik tokius takelius dariau, tik iš trinkelių, o lentinius siaurus bortelius užkėliau virš trinkelės, tai liko po 37 cm takeliui, bet tai jau praktiškai riba. 30 cm jau būtų tikrai per siaura. Tiesa, pas mane plotis tik 290. Turint 320, galima būtų sau leisti prabangiau vaikščioti: 60+50+100+50+60, arba 70+50+80+50+70.
QUOTE(akvilyte @ 2016 03 30, 21:44)
Help 000189.gif
Baigiam susikonstruot siltnamiuka wub.gif  priejom prie takuciu.... Siltnamio plotis 3,2m... Noriu dvieju takuciu... Radau plytelu salgatvio, bet jos 25 ant 50.... Kazkaip isivaizdava takucius apie 40 cm... Jei darau 50, tai gaunas lysviu 15kv ir 10 kv takuciu  blink.gif kazkaip prabangiai man cia atrodo... Dar yra plyteliu 30plocio, bet man jau siauroka atrodo, nes lysves bus siek tiek pakeltos.... Na ir lieku va taip sau pasimetus.... Neisivaizduoju kai cia geriau pasielgus.... Padekit susigaudyt blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L.K.: 31 kovo 2016 - 08:16
Va kaip tik straipsnis delfyje. http://www.delfi.lt/...i.d?id=70839324
Bet aš nedarau tų "švarių" takelių. Dedu 2 medines storas lentas per vidurį. Ant 3 vietose įkastų plytų dėl stabilumo ir kad nespaustų žemės. Laivė šaknims, nes ir po lentomis žemė išpurenta. Rudenį lentas išnešu ir sukasu visą plotą pasėdama kažką. Kadangi pasodinus augalus užmulčiuoju, tai vieną koją įkelti galima ir tarp augalų.
Atsakyti
Pas mane siltnamis 3,20, takelis - plyteles 40 cm, man tikrai patogu... uztenktinai... O jeigu du takeliai ar bus patogu ieiti, juk durys per viduri bigsmile.gif
Atsakyti
pas mane 3m pločio šiltnamyje iš lankų tokie pločiai: lysvės iš kraštų po 60cm, centrinė 90cm, o takeliai tarp lysvių po 35cm. Įėjimui tas netrukdo, tiesiog lieka centrinėje lysvėje neišnaudotas pusmetris per kurį vaikštai. Takeliams 35cm truputi mažoka. Tačiau nesinorėjo patogumo aukoti vardan siauresnių lysvių. Taip pat šiltnamyje iš lankų yra žemas aukštis kraštuose, todėl centrinė lysvė būtina, jei nori auginti aukštaūgius pomidorus.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2016 03 31, 09:36)

už jūsų pasirinktą kupolo formos šiltnamį gražesni tik klasikiniai

user posted image

user posted image

te nesupyksta visi kiti šiltnamių turėtojai, bet mano manymu, negražioj sodyboj bet koks šiltnamis akies nerėžia, o prie naujos statybos klasikinio namo plastikiniai šiltnamiai visai vaizdą gadina. Tebūnie polikarbonatiniai, nu bet svetimkūnis ir tiek. Stilius turi būt išlaikytas. Nebent šiltnamiai visai kitoj zonoj, kurios nesimato kartu su gyvenamąja ar poilsio zona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 31 kovo 2016 - 09:47
QUOTE(AJIRA @ 2016 03 31, 07:26)
nesuprantu smile.gif kodel dvieju takuciu g.gif viena per viduri...

Ir ka veikt su 1,3m plocio lysvem blink.gif

QUOTE(L.K. @ 2016 03 31, 08:05)
60+50+100+50+60

Na lyg prie tokio ir apsistojau varianto smile.gif aisku biski keistai atrodo kai takeliu vos ne 10kv is 25.... Bet... Na yra kaip yra...
QUOTE(AJIRA @ 2016 03 31, 09:06)
O jeigu du takeliai ar bus patogu ieiti, juk durys per viduri bigsmile.gif

Pas mane prislietas siltnamis prie sienos... Tai duris pasidariau sone, taip kad bus tikrai patogu smile.gif)) ir aukscio pakankamai visur smile.gif kai pabaigsim pasirodysiu biggrin.gif

Aciu visiem uz patarimus...vakar dar visas senas temas perskaiciau tai irgi nemazai radau pasisakymu... Ziuriu amzinas tas tkuciu klausimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2016 03 31, 09:47)
.

Pas mane prislietas siltnamis prie sienos... Tai duris pasidariau sone, taip kad bus tikrai patogu smile.gif)) ir aukscio pakankamai visur smile.gif kai pabaigsim pasirodysiu  biggrin.gif 

Aciu visiem uz patarimus...vakar dar visas senas temas perskaiciau tai irgi nemazai radau pasisakymu... Ziuriu amzinas tas tkuciu klausimas smile.gif

lauksim pasirodymo bigsmile.gif
Atsakyti
Tai iš esmės keičia situaciją. Pasvarstykit rusiškos Ш raidės variantą, kur raidės pagrindas prie sienos, o nuo jo - keli trumpi, nesiekiantys šoninės sienos takeliai, tarp kurių - metro pločio lysvės.
QUOTE(akvilyte @ 2016 03 31, 09:47)
Pas mane prislietas siltnamis prie sienos...

Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2016 03 31, 17:01)
Tai iš esmės keičia situaciją. Pasvarstykit rusiškos Ш raidės variantą, kur raidės pagrindas prie sienos, o nuo jo - keli trumpi, nesiekiantys šoninės sienos takeliai, tarp kurių - metro pločio lysvės.

Mintis nebloga, bet pagal plota gainasi dar daugiau takuciu....aisku jei palei siena daryciau 50cm takeli tai panasiai iseitu... Bet kai as tokiu gabaritu tai nelabai tilpsiu juo vaiksciot.... sad.gif

O plyteles jau parsivezem siandien takeliams....
Atsakyti