Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

Nemanau, kad labai blogai. Kėdainių "plantatoriai" specialiai šiltnamius balina, kad mažiau prikaistų.

QUOTE(drugelis. @ 2016 04 04, 17:46)
Patarkit ir man, prašau, labai abejojam dėl šiltnamio vietos.
Jį saulė apšvies ryte, maždaug nuo 11h iki 14h 30 šiltnamis būtų pavėsyje, o po to jau saulė atsisuka ir visą laiką apšviestų. Ar labai blogai ir ieškot kitos vietos?

Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2016 04 04, 18:46)
Akvilyte, pasaka  thumbup.gif  thumbup.gif

Patarkit ir man, prašau, labai abejojam dėl šiltnamio vietos.
Jį saulė apšvies ryte, maždaug nuo 11h iki 14h 30 šiltnamis būtų pavėsyje, o po to jau saulė atsisuka ir visą laiką apšviestų. Ar labai blogai ir ieškot kitos vietos?

jei tas pavėsis negilus (skaidrus), tai visai gerai. Mama sakydavo, kad gerai, jei nuo medžio per pietus toks retas šešėlis krenta.
Atsakyti
Labai ačiū visoms, kas atsiliepėt smile.gif

Manau, kad statysim, kaip ir planavom, nes realiai kitos vietos nėradom, nebent alyvinę obelį tektų iškirst, bet šito aš nenoriu schmoll.gif
Sunku rast vietos, kai 6a, o dar viduryje sklypo ąžuolas auga doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 06 balandžio 2016 - 08:50
QUOTE(L.K. @ 2016 04 06, 08:14)
Nemanau, kad labai blogai. Kėdainių "plantatoriai" specialiai šiltnamius balina, kad mažiau prikaistų.

Vienareikšmiškai vasarą gerai,. Pernai, kai liepos gale prasidėjo tie baisūs karščiai, pasiuvau iš agrodangos tentą ant viso pietinio šono ir įtempiau įvertais šniūrais. Kol karščiai nunuslūgo buvo dirbtinis pavėsis. Tikrai sumažino temperatūrą.
Pavasarį reikia kuo daugiau saulytės , be to ji pavasarį didesnį šešėlį meta. Bet pavasarį svarbu nuo šalnų saugoti, o šilumos jei bus ir mažiau dienos metu , tai ką čia padarysi.
Aš tikrai statyčiau, vien dėl vasaros.
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2016 04 06, 08:50)
Labai ačiū visoms, kas atsiliepėt smile.gif

Manau, kad statysim, kaip ir planavom, nes realiai kitos vietos nėradom, nebent alyvinę obelį tektų iškirst, bet šito aš nenoriu  schmoll.gif
Sunku rast vietos, kai 6a, o dar viduryje sklypo ąžuolas  auga doh.gif

O, ažuolas. Tada jau reikia pagalvoti apie atstumą nuo medžio. Jo šaknys gana toli siekia, be to po ažuolu nelabai kas auga, nes jis to neleidžia.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 04 06, 09:09)
Vienareikšmiškai  vasarą gerai,. Pernai, kai liepos gale prasidėjo tie baisūs karščiai, pasiuvau iš agrodangos tentą ant viso pietinio šono ir įtempiau įvertais šniūrais. Kol karščiai nunuslūgo buvo dirbtinis pavėsis. Tikrai sumažino temperatūrą.
Pavasarį reikia kuo daugiau saulytės , be to ji pavasarį didesnį šešėlį meta. Bet pavasarį svarbu nuo šalnų saugoti, o šilumos jei bus ir mažiau dienos metu , tai ką čia padarysi.
Aš tikrai statyčiau, vien dėl vasaros.
Papildyta:

O, ažuolas. Tada jau reikia pagalvoti apie atstumą nuo medžio. Jo šaknys gana toli siekia, be to po ažuolu nelabai kas auga, nes jis to neleidžia.

Taigi, ąžuolas... Taip, mes dėl to ir nerandam kitos vietos, neš visur kitur ąžuolas pasieks.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 04 06, 10:09)
Vienareikšmiškai  vasarą gerai,. Pernai, kai liepos gale prasidėjo tie baisūs karščiai, pasiuvau iš agrodangos tentą ant viso pietinio šono ir įtempiau įvertais šniūrais. Kol karščiai nunuslūgo buvo dirbtinis pavėsis. Tikrai sumažino temperatūrą.

bet kiek to karscio pas mus buna savaite gal dvi daugiausiai g.gif mano siltnamis sauleje ir labai dziaugiuosi tuo...neperkaito augalai nei vienais metais...dazniausiai isvis nera saules...o saules augalams reikia...
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 04 06, 09:58)
bet kiek to karscio pas mus buna savaite gal dvi daugiausiai g.gif mano siltnamis sauleje ir labai dziaugiuosi tuo...neperkaito  augalai nei vienais metais...dazniausiai isvis nera saules...o saules augalams reikia...

kelios savaitės būna baisios. kol nesugalvojau nuiminėti šono, tai karščių rezultatas atrodydavo taip - kelios apatinės kekės gražiai užmegztos, gausios, dideli konkolai, per vidurį - ruožas tuščių stagarų, žiedai nudegę, paskui į viršų vėl pilnos gražios kekės.
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 04 06, 10:58)
bet kiek to karscio pas mus buna savaite gal dvi daugiausiai g.gif mano siltnamis sauleje ir labai dziaugiuosi tuo...neperkaito  augalai nei vienais metais...dazniausiai isvis nera saules...o saules augalams reikia...

drinks_cheers.gif ir pridurt nieko neturiu.
Atsakyti
Sveiki,
Planuojam isigyti toki

Gal yra turinciu, naudojanciu? Domina visokia Jusu patirtis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myte: 07 balandžio 2016 - 09:18
QUOTE(myte @ 2016 04 07, 10:17)
Sveiki,
Planuojam isigyti toki

o ne per mazas bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(myte @ 2016 04 07, 09:17)
Sveiki,
Planuojam isigyti toki

Tokio neturiu,bet pažiūrėjus,tai mano akim žaislinis.Čia kaip pažiūrėjus,jei tik keliom daržovėm,tai gal ir nieko,bet tada kaina kosminė g.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 04 07, 15:18)
o ne per mazas bus g.gif

QUOTE(aurute66 @ 2016 04 07, 16:04)
Tokio neturiu,bet pažiūrėjus,tai mano akim žaislinis.Čia kaip pažiūrėjus,jei tik keliom daržovėm,tai gal ir nieko,bet tada kaina kosminė g.gif

Labai mazai vietos turim. Kol kas susilaikiau dar... Man irgi lyg plocio mazai.
Atsakyti