Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija, Bernavert. Lietuva VTAT.

QUOTE(Moonte @ 2015 02 18, 15:12)
Man jusu norai nemotais. Kada noresiu tada apsispresiu. Is esmes, man pakanka kad esu Lietuvos piliete. Viskas.
Man diskusijoje, zmoniu tautybe, nera rodiklis.

Be abejo, jūs pagal diskusijos turinį pasirenkate ar būsite lietuvė ar būsite ne lietuvė.
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 02 18, 15:18)
Kelis kartus perskaičiau Aimėjos postus ir niekaip neradau to, ką užmatėt jūs- kad ji kaip nors šaiposi iš Karusios , kaip mamos. Karusia savo vaikui- mama, jūs gi nuolat papbrėžiat jog ji globėja. Gal nepersistenkit be gindama ir ištiesų viešinti asmeninio jos gyvenimo. Bepildama vandenį neišpilkit ir vaiko. Prieš puldama ką nors ginti pirma pagalvokit ar nepakenksit.

Manau, jei pats oponentas diskusijoje nepateikia savo gyvenimo kaip pavyzdzio, Karusia beveik to nedaro, tik siauram zmoniu rate, todel kitam yra siukstu, i kita tema tasyti informacija, ir visai nesvarbu, kad ji ganetinai lengvai prieinama. Amoralu naudotis informacija vien tam kad neva diskredituoti oponenta, suprask nesi tobula, tai ir nerasyk.

Is esmes, jus teisi. Bet kokia tai visuomene, zmones, kad kalbant apie globa galima pakenkti.
Tai vel rodiklis.

QUOTE(Breta* @ 2015 02 18, 15:16)
Be abejo, jūs pagal diskusijos turinį pasirenkate ar būsite lietuvė ar būsite ne lietuvė.

Cia jus problema, ne mano. Salyginai normaliam oponentui, anapus ekrano sedinciojo tautybe netureti kelti problemu.
Tad apsisprendineti man nera jokio tikslo.
Jei jums tai maiso tai tik jusu asmenine problema.

QUOTE(Limcamca @ 2015 02 18, 15:13)

Samoningai neskaiciau posto.

Nes tamstos mintys, man jau senai neidomios. Isvis. Kiekviena karta kai bandau oponuoti, is esmes save kaltinu, kad veliausi i sia beprasmybe.
Galimai kiekvienas musu kitame izvelgia save branguti. Tik kai kam dar truksta, drasos tai pripazinti mirksiukas.gif

Esu tikra, kad net neskaiciusi posto, neprasoviau.

Pastebejimas, man dedikuotas tekstas buvo pataisytas po 3 minuciu. Cia matyt kaip tamsta del to reikia pasmaikstauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 18 vasario 2015 - 14:48
Mdaaaa mastau.gif mastau.gif mastau.gif nu, ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 02 18, 15:36)
Mdaaaa mastau.gif mastau.gif mastau.gif nu, ok  4u.gif

Analogiskai 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 02 18, 14:27)
Is esmes, jus teisi. Bet kokia tai visuomene, zmones, kad kalbant apie globa galima pakenkti.
Tai vel rodiklis.

Ir taip ir ne. Gali būti ir ne visuomenės rodiklis. Gali paprasčiausia labai įskaudinti augantį vaiką tas- pabrėžtinas- globėja. Yra tokia tikimybė jog dukrytė gali paskaityti tokias diskusijas.
O toliau, tai man labiau nuo tam tikro gyvenimo momento patinga gyventi uždaromis durimis, aš nenoriu nei pati apie save skelbtis, nei kad kiti skelbtų. Ir jei grįžtant prie NO, tai aš irgi labiau norėčiau gauti pagalbą, kai pati jo paprašau, o ne tada kai mano supratimu man jos dar nereikia. N ekalbu apie mušimus, emocinį smurtą ir išgėrimus. Tiesiog leisti man pačiai tvarkytis ir auklėti. Ir pagalbos labiau norėčiau individualizuotos, nei standartizuotos.
O jei jau grįžti prie Karusios, tai reik atsimint visada jos kartojamus žodžius- geri darbai daromi tyliai smile.gif
Atsakyti
Ką jūs čia lyginate pirštą su...? Lietuvoje daugiau sąžinės, gailestingumo ir sąžiningo globėjiškumo, nes žmonės visai kitokių tikslų vedini imasi to. Norvegijoje visai kitaip. Tikiu, kad ir ten yra gerumo, gėrio apraiškų, nuoširdaus noro padėti tiems vaikams, bet esmė tai pinigai, dideli pinigai, kuomet globėjai gali nebedirbti, jei imasi globos. Dažnai minima, kad tai tiesiog darbas ir tiek, ir neieškokite ten gilių emocijų, meilės tiems vaikams. Todėl kam čia giedoti ditirambus ir kišti kaip priekaištą kažkokius pseudo rodiklius?
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2015 02 18, 15:00)
Moontei "baltuke" lotuliukas.gif
Paraso,trina,paraso,trina,islieja tulzi ,vel trina lotuliukas.gif

Tiesiog "puikiai" tvarkosi su emocijom rolleyes.gif
Atsakyti
Žmonės gyvi, su visa emocijų palete, kuri duota ir organiška, todėl visa ta pseudo NO gerovės politika - imitacija, kaip ten kovojama ir tramdoma, slopinamos emocijos, kaip jau rašiau, išdresiruoti žmonės, tai dar nieko nereiškia. Visame kame yra harmonija, ir jei kažkur dirbtinai slopinama, kitur vis tiek praplyšta. Tai žaidimas ir tiek. Visi žmonės skirtingi, yra panašių, bet noras prisegti visus prie vieno šablono yra fikcija, melas, imitacija.
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 02 18, 15:49)
Ir taip ir ne. Gali būti ir ne visuomenės rodiklis. Gali paprasčiausia labai įskaudinti augantį vaiką tas- pabrėžtinas- globėja. Yra tokia tikimybė jog dukrytė gali paskaityti tokias diskusijas.
O toliau, tai man labiau nuo tam tikro gyvenimo momento patinga gyventi uždaromis durimis, aš nenoriu nei pati apie save skelbtis, nei kad kiti skelbtų. Ir jei grįžtant prie NO, tai aš irgi labiau norėčiau gauti pagalbą, kai pati jo paprašau, o ne tada kai mano supratimu man jos dar nereikia. N ekalbu apie mušimus, emocinį smurtą ir išgėrimus. Tiesiog leisti man pačiai tvarkytis ir auklėti. Ir pagalbos labiau norėčiau individualizuotos, nei standartizuotos.
  O jei jau grįžti prie Karusios, tai reik atsimint visada jos kartojamus žodžius- geri darbai daromi tyliai smile.gif

As nezinau, kaip augina musu minima oponente vaika, bet mano vaikai zinojo, kad jie yra globotiniai. Jie ir nebuvo isivaikinti. Siais laikais rekomenduojama vaikam sakyti kas jie yra. Tad didelio masto tragedijos nera.

Na matot, yra toks mazas niuansas, ne visada zmogus pats gali suprasti, kad jam reikia pagalbos, vien todel, kad taip kaip jis gyveno jam yra norma. Ka ir parodo si diskusija apie berzines koses taikyma, ar kai vaikus priziuri vaikai ir t.t. TAi tiesiog skirtingas poziuris. Ir jei jau skirtingas poziuris sukelia tiek emociju, kad pradedama ieskoti "tobuluju" neva turimu "problemu" net jau kitose temose, tai jau rodiklis, kad bandoma diskredituoti ne tik oponenta, bet svarbiausia jo cia deklaruojama auklejimo buda. Todel tokie zmones tikrai nesikreips, kad rastu alternatyva, tam kuo pilnai patenkinti, problemos tame nemato. Juk zmones keiciasi, nori ka kesiti, kai jiems asmeniskai reikia, samoningai tai suvokia.

Tame ir esme. Diskutuojant as daugiau leidziu atviriau kabeti apie save, savo seima, Karusia to nedaro. Todel ir yra bjauru, kada velkamos is kitos temos, kuri susijusi su globejais, istraukus is konteksto uzuominas, neva apie galimas problemas...

Turi buti kazkos tabu-ribos.

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 02 18, 15:49)
Ką jūs čia lyginate pirštą su...? Lietuvoje daugiau sąžinės, gailestingumo ir sąžiningo globėjiškumo, nes žmonės visai kitokių tikslų vedini imasi to. Norvegijoje visai kitaip. Tikiu, kad ir ten yra gerumo, gėrio apraiškų, nuoširdaus noro padėti tiems vaikams, bet esmė tai pinigai, dideli pinigai, kuomet globėjai gali nebedirbti, jei imasi globos. Dažnai minima, kad tai tiesiog darbas ir tiek, ir neieškokite ten gilių emocijų, meilės tiems vaikams. Todėl kam čia giedoti ditirambus ir kišti kaip priekaištą kažkokius pseudo rodiklius?

Pamenu ir Lietuvoje taip buvo, gal dar ir dabar yra kalbama, tiesiog nesusiduriau. Kad globejai lobsta is globotiniu, neina i darba ir t.t.

Is esmes, neikite i darba ir lobkite is vaikam skiriamu pinigu, steikite seimynas. Rajonuose bedarbyste. Kokios problemos. Kodel nera norinciu? Juk cia taip paprsata, tik renki pinigelius ir dedi i kojine.

O Subjektyviai siulau tiesiog nuvaziuti i Norvegija. Pagyventi koki pusmeti, ne kaip turistas. Savo akim pamatyti visuomene is vidaus. Ar yra prasme dabar paneigineti, tai kas tau atrodo. Geriausiai nuomone keicia, kai susiduri su tuo akis i aki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 18 vasario 2015 - 15:14
Va

http://www.delfi.lt/...a.d?id=67205722
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 02 18, 16:00)
Žmonės gyvi, su visa emocijų palete, kuri duota ir organiška, todėl visa ta pseudo NO gerovės politika - imitacija, kaip ten kovojama ir tramdoma, slopinamos emocijos, kaip jau rašiau, išdresiruoti žmonės, tai dar nieko nereiškia. Visame kame yra harmonija, ir jei kažkur dirbtinai slopinama, kitur vis tiek praplyšta. Tai žaidimas ir tiek. Visi žmonės skirtingi, yra panašių, bet noras prisegti visus prie vieno šablono yra fikcija, melas, imitacija.

Netiesa, ten labai šilti santykiai. Visas atostogas poilsiavau su NO gyvenančia šeima. Ir dukrą mums buvo palikę visai dienai į ekskursiją išvažiuodami bigsmile.gif . Daug su ja bendarvau (jai greit 12), ji džiaugiasi viskuo, kas vyksta mokykloje, klasėje ji viena užsienietė ir jos niekaip niekas neišskiria, vaikystė kaip ir musų to amžiaus mergaičių, šeštadieniais dažnai pižamų vakarėlius rengia pas drauges arba pas ją namuose, miega ant grindų, miegmaišius pasitiesusios bigsmile.gif . Beje, sakė, kad tik pirmokus turi tėvai atvežti ir parvežti iš mokyklos, kiti gali ateiti ir pareiti patys. Jai ten gera, ji visai nebenori į Lietuvą, NO jau ją pagrobė biggrin.gif
Atsakyti
Moonte, neturiu statistikos, tik iš bendro gyvenimo tokia info, kažkur susidūriau su tuo, kad švedai, norvegai vieni iš top turistų į Tailandą, kur dulkina vaikus. Todėl nesiūlyk man to, kas apskritai man svetima, jų kultūra svetima. Ir tai, kad jie visai neseniai buvo labiausiai atsilikę iš skandinavų, gyveno visai visai kitokiomis vertybėmis bei papročiais, kai jie buvo tokiame lygyje, kad baisiausiame sapne nesapnavai, tai žinai ką... Pinigai dar ne viskas.
Atsakyti