QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 02 18, 15:49)
Ir taip ir ne. Gali būti ir ne visuomenės rodiklis. Gali paprasčiausia labai įskaudinti augantį vaiką tas- pabrėžtinas- globėja. Yra tokia tikimybė jog dukrytė gali paskaityti tokias diskusijas.
O toliau, tai man labiau nuo tam tikro gyvenimo momento patinga gyventi uždaromis durimis, aš nenoriu nei pati apie save skelbtis, nei kad kiti skelbtų. Ir jei grįžtant prie NO, tai aš irgi labiau norėčiau gauti pagalbą, kai pati jo paprašau, o ne tada kai mano supratimu man jos dar nereikia. N ekalbu apie mušimus, emocinį smurtą ir išgėrimus. Tiesiog leisti man pačiai tvarkytis ir auklėti. Ir pagalbos labiau norėčiau individualizuotos, nei standartizuotos.
O jei jau grįžti prie Karusios, tai reik atsimint visada jos kartojamus žodžius- geri darbai daromi tyliai
As nezinau, kaip augina musu minima oponente vaika, bet mano vaikai zinojo, kad jie yra globotiniai. Jie ir nebuvo isivaikinti. Siais laikais rekomenduojama vaikam sakyti kas jie yra. Tad didelio masto tragedijos nera.
Na matot, yra toks mazas niuansas, ne visada zmogus pats gali suprasti, kad jam reikia pagalbos, vien todel, kad taip kaip jis gyveno jam yra norma. Ka ir parodo si diskusija apie berzines koses taikyma, ar kai vaikus priziuri vaikai ir t.t. TAi tiesiog skirtingas poziuris. Ir jei jau skirtingas poziuris sukelia tiek emociju, kad pradedama ieskoti "tobuluju" neva turimu "problemu" net jau kitose temose, tai jau rodiklis, kad bandoma diskredituoti ne tik oponenta, bet svarbiausia jo cia deklaruojama auklejimo buda. Todel tokie zmones tikrai nesikreips, kad rastu alternatyva, tam kuo pilnai patenkinti, problemos tame nemato. Juk zmones keiciasi, nori ka kesiti, kai jiems asmeniskai reikia, samoningai tai suvokia.
Tame ir esme. Diskutuojant as daugiau leidziu atviriau kabeti apie save, savo seima, Karusia to nedaro. Todel ir yra bjauru, kada velkamos is kitos temos, kuri susijusi su globejais, istraukus is konteksto uzuominas, neva apie galimas problemas...
Turi buti kazkos tabu-ribos.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 02 18, 15:49)
Ką jūs čia lyginate pirštą su...? Lietuvoje daugiau sąžinės, gailestingumo ir sąžiningo globėjiškumo, nes žmonės visai kitokių tikslų vedini imasi to. Norvegijoje visai kitaip. Tikiu, kad ir ten yra gerumo, gėrio apraiškų, nuoširdaus noro padėti tiems vaikams, bet esmė tai pinigai, dideli pinigai, kuomet globėjai gali nebedirbti, jei imasi globos. Dažnai minima, kad tai tiesiog darbas ir tiek, ir neieškokite ten gilių emocijų, meilės tiems vaikams. Todėl kam čia giedoti ditirambus ir kišti kaip priekaištą kažkokius pseudo rodiklius?
Pamenu ir Lietuvoje taip buvo, gal dar ir dabar yra kalbama, tiesiog nesusiduriau. Kad globejai lobsta is globotiniu, neina i darba ir t.t.
Is esmes, neikite i darba ir lobkite is vaikam skiriamu pinigu, steikite seimynas. Rajonuose bedarbyste. Kokios problemos. Kodel nera norinciu? Juk cia taip paprsata, tik renki pinigelius ir dedi i kojine.
O Subjektyviai siulau tiesiog nuvaziuti i Norvegija. Pagyventi koki pusmeti, ne kaip turistas. Savo akim pamatyti visuomene is vidaus. Ar yra prasme dabar paneigineti, tai kas tau atrodo. Geriausiai nuomone keicia, kai susiduri su tuo akis i aki.