aš irgi skaitau save kavos maniake...
laimė, manęs neištiko lomkės, kuomet kavos atsisakiau. pirma diena - sunkiausia, o paskui...net dar geriau jauciuos be kavos.
kodėl atsisakiau?
vsgi perskaičiau, jog kavoje, nors yra nnn antioksidantų, taipogi yra keli TŪKSTANČIAI (man tai skamba nefainai) neištirtų m-gų, kurios susidaro būten pupelių skrudinimo metu.
o tu ilgiesi skooonio.

butent man kava - skanu, su ryziu pienu ar juoda....skaaanu.

man nereik, kad ji mane tonizuotu, sirdis kalatotų. kavos galiu užgerti ir vidunakti (prie gero filmo su snakckais) ir lūžtu miegoti, jei esu pavargusi.
todel esu gėrusi kavą ir be kofeino, kol nesužinojau (ka manot, mergos?) - kad tokia kava dar didesnio brudo prikimšta....
taigi, vistik kadangi kava net emalę juodina, (o ten kaip su smegenimis, irgi nežinia, cheminis dirgintojas, nors ale Alzheimerį atitolina), pabandžiau atsisakyt jos 3 mėnesiams.
kita priežastis, kodėl pabandžiau atsisakyt buvo ta, jog visgi geriau ne vieną, o tris, keturis ir gal net dar daugiau puodelių i diena (išties pačio kofeino nebuvo ten daug, būna palieku pusę puodelio neišgerto, kitą daraus, arba kartais šaltą kavą perdiem gurkšnoju), irgi - nei sis nei tas, rodo priklausomybe.
nu ką, maniau, kavą nutraukusi, sienomis lipsiu, nes visos taip kalba; jog lipa tk vieno rytinio kavos puodelio atsisakiusios!,
bet buvo ATVIRKŠČIAI. (JOKIŲ ENERGIJOS ŠUOLIŲ.)GERA SAVIJAUTA, dar geresnė ir tt.
po 3 menesiu vĖl Ėmiau vartot, nes prasmes nemaciau nevartot.
arbatos, mat, visiskai nemegstu.

geriu tik karsta vandeni, kuri dievinu. (koka kola bjauri, net alumi nealkoholiniu negaliu normaliai mėgautis, bjaurybe, per saldus...) gerai toms, kurios vietoj kavos, 10 arbatų rūšių geria, ir megaujasi....
o dabar, vėl etapas - be kavos....nuo rugjūčio... mano draugas mete man iššūkį: davai, be jokiu "narkotiku" pabandom...
bet as, visgi nenormali tokia, man reikia kazkokokio juodumo...ypac pusryciams ir nuejus kitur....tai emiau cikoriją gert (kurios anksčiau žiauriai nemėgau), dabar isidedu vos vos, nes ji man per saldi, ir geriu.
db irgi su jumis SVEIKINUOS gerdama cikoriją. Vegfeste nusipirkau nerealiai skanios naturalios kavos - mieziu, cikorijos, kt zoliu bei prieskoniu misinys (tik ji man galva apsuka) - itariu, as netoleruoju miežių, nes pav miežinė kava man išvis bjauri. bet po nedideli sauksteli deduos, taigi turiu ir tokios.
db svecius nuejus, isgeriu tikros kavos, o Caif cAFE - mylimoj kavinej, uzsisakau be kofeino kavos su ryzu pienu. taigi, sau leidizu db su kofeinu tik ISEJUSI kazkur.... r tip tikiuosi visa gyvenimą pratempti....
tik idomu, tas poreikis juodumui - arba juodumui plus balkšvumui (kuomet augalinio pieno užsipili), - psichologinis, ar koks? nu man taiiip skanu. arbatų nevirškinu.
uzvakar sveciuose buvau, kinietiška žalia arbata pavaišino, du puodelius išgėriau - kaip giiiirrrta pasijutau....tai vandens bilekiek plempiau....
ir dar: ar cikorija jau irgi taip gerai?
vat itariu - vien ant vandens - kybot negalėčiau...nes su kuo tada koki pyragą sveiką (sūnus gamint išmoko