Įkraunama...
Įkraunama...

"priešvėžinė mityba"

Radmile, turtingi kaimiečiai gal ir valgydavo tą mėsą gana dažnokai anksčiau. Jei ir ne, ji anksčiau NIEKADOS nebūdavo kažkoks neigiamas dalykas. Kaip dažnu atveju būna dabar - kad kuo liesiau, ir tik vištiena smile.gif Ją, riebią mėsą, duodavo ligoniams, vaikams, ji būdavo brangus vertinamas maistas. Kiekvieną dieną vertindavo lašinius. Su duona. Tik deja ta duona dabar kiek kitokia negu anksčiau, ir grūdai kiek kitoki. Esame užtvindyti pigių angliavandenių.
Manau, kad reikėtų orientuotis į dar senesnius laikus, nei mūsų močiutės atsimena. smile.gif

Nes kas būdavo tradicinis maistas kaime - duonos gabalas ir lašinių paltis. Rūgpienio asotis. Kiaušiniai. Ir karvės pieną kaip gerdavo. Tai kaip čia yra. Niekas veganizmu ar vegetarizmu nė nekvepia. Sutikčiau, jei kažkas bent į tą pusę, bet ne... g.gif Jei ir pagal jūsų teoriją, kad jums dingo bėdos, kai glitimo atsisakėte, tai negalėjo tas maistas būt toks labai sveikas - gi duonoje yra glitimo. Biedni kaimiečiai taip gerai negyvendavo. Virdavo visokias buzas ir lašinius ko gero rečiau matydavo. Bet tos jų buzos toli gražu būdavo neveganiškos...Ir grūdų ribotas pasirinkimas gal būdavo. Kad žirnius valgė labai tai žinau, kas dar - tikrai ne ryžiai ir ne kukurūzai. Iš kur jų čia...

(Pagal tai, kaip suprantu tą teoriją, žmogus kaip rūšis radosi ten, kur šilta. Medžiojo, žuvį gaudė, uogas šaknis rinko, o pasitraukė šiauriau dėl to, gal kad to maisto pritrūko, ar klimatas išvis atšalo g.gif ir pasidarė vėliau žemdirbiai. Tai su mūsų močiutėm dar nelabai siejasi. Jos kai gyveno buvo ir cukrus, ir saldainiai ir duonos, ir bulkos.)

Ir kaip rašėte anksčiau, tikrai nemanau, kad sergančiam žmogui reikėtų pasiduoti į veganišką vegetarišką mitybą. Bet kas čia mano ta nuomonė - reiktų klausti tų, kurie sirgo, kurie išgijo. Čia iš tokių yra Voresta, Kazimieras Petraitis bei Ivetacom mama. 4u.gif
ir dar šis jaunuolis: http://zerocarbzen.c...ew-scarborough/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 05 birželio 2015 - 13:45
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 05, 14:40)
1Radmile, turtingi kaimiečiai gal ir valgydavo tą mėsą gana dažnokai anksčiau. Jei ir ne, ji anksčiau NIEKADOS nebūdavo kažkoks neigiamas dalykas.


2,Manau, kad reikėtų orientuotis į dar senesnius laikus, nei mūsų močiutės atsimena. smile.gif


1,Mėsa nebuvo ir nėra blogis. Blagis prasideda tada kada jos valgoma per daug.

2, Nereikia kapstytis taip giliai. O ir kam g.gif tie pirmykščiai neaišku kaip ten gyveno, nelabai mes galim patys paklausti, o aišku kad gyveno trumpai. 30 metų nedažnas sulaukdavo. Sakau, Mėnuli, pati kaip suprantu gyveni kaime. Paieškok ilgaamžių kaimiečių, ir paklausinėk ką jie valgė , kai maži ar jauni buvo. Ir mums papasakosi, man bent jau įdomu labai. Pakanka patyrinėti dar gyvus ilgaaamžius , juk jeigu jie sulaukė apie 80-90 metų, manau duok dieve kiekvienam. O kas ten buvo kažkada, kai mūsų nebuvo, bala nematė wink.gif
Ir nelabai svarbu ką tie ilgaamžiai dabar valgo, dažnas ligotas jau g.gif Bet sakau, ilgo amžiaus sulaukti, pagrindai paklojami ankstyvoje jaunystėje ir vaikystėje.



Dėl tų visų ligų baisių.....Aš taip drąsiai neteigčiau apie pasveikimą. Aišku, duok Dieve, jiems sveikatos, bet, pvz. Kazimieras Petraitis, teigia vėžį įveikęs, o pati skaičiau, kad ta antra jo liga amiloidozė, ar kaip ten ji, toliau progresuoja, jam net chemija siūlė gydytis, pats rašė. Tai jei tokia jau sveika ta jo pasirinkta mityba , ko tas kraujas tirštėja g.gif Tikrai aš visiems susirgusiems linkiu tik pasveikti, kokį kelią be-pasirinktų. Bet kad stebuklų kol kas nematau , o jų reikėtų. 4u.gif

o apie pasveikusius aš irgi galėčiau pridėti daugybę nuorodų, kurie pasveiko pasirinkę vegan ar žaliavalgišką mitybą....Vien čia kiek sėkmingų istorijų http://hippocratesin...Stories/Cancer/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 05 birželio 2015 - 14:29
o kaip nustatyti anabolinis ar katabolinis vezys?
Atsakyti
Cia daugiau apie anabolino-katabolini disbalansa http://www.homosanit...nis_disbalansas
Ir apie kitus diabalansus http://www.homosanit...as/metabolizmas
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2015 06 05, 14:11)
1,Mėsa nebuvo ir nėra blogis. Blagis prasideda tada kada jos valgoma per daug.

2, Nereikia kapstytis taip giliai. O ir kam  :hm  tie pirmykščiai neaišku kaip ten gyveno, nelabai mes galim patys paklausti, o aišku kad gyveno trumpai. 30 metų nedažnas sulaukdavo. Sakau, Mėnuli, pati kaip suprantu gyveni kaime. Paieškok ilgaamžių kaimiečių, ir paklausinėk ką jie valgė , kai maži ar jauni buvo. Ir mums papasakosi, man bent jau įdomu labai. Pakanka patyrinėti dar gyvus ilgaaamžius , juk jeigu jie sulaukė apie 80-90 metų, manau duok dieve kiekvienam. O kas ten buvo kažkada, kai mūsų nebuvo, bala nematė ;)


Taip Radmile, gyvenu. Bet zinau ka valgo dabar - geria daug zalio pieno, valgo saldumynus, ir juos lanko greitoji retkarciais del infarkto. Ir cia 60 - 70 m. Bet kad riebiai megsta ir valgo, irgi tiesa. Bet plius daug duonos, bulviu. Vienu zodziu viska kaip iprasta. Tokiu zvitriu simtameciu aiskaus proto cia nepazystu. Bet gal nezinau ju tiesiog. Kai susipazinsiu, reiks paklaust. Del mitybos vaikysteje - gal labiau lemia ilgas maitinimasis mamos pienu, ilgas vaiko zindymas, kad jis veliau butu graziai nuauges, sveikesnis :hm Nes tada vystosi zmogaus organai, pats sparciausias augimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 06 birželio 2015 - 08:09
Atidziau patyrinejau nuoroda kuria man davete, tai va, vegetarai irgi serga. O cia klinikos reklama kaip supratau, biggrin.gif Buvo vegetare, bet susirgo. Ka teigia visokie veg , esa tarp ju nera ligu :
"On Feb. 26, 2008, I received the worst news in my life. I had ovarian cancer and I needed emergency surgery. Me, have ovarian cancer? How the hell did that happen? I was a vegetarian, took vitamins, exercised, didn't drink or smoke. And then the big question: Why me?"
http://hippocratesin...varian-cancer-2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 06 birželio 2015 - 08:10
QUOTE(ivetacom @ 2015 04 23, 12:13)
Pagaliau kazka jau konkretaus galiu parasyti. Noretusi, kad griezciau laikytusi, kartais suvalgo grikiu, bet nedaug, karta per savaite kokias dvi bulves, bet apie saldumynus, ar bandeles nera net kalbos.

ivetacom- kaip smagu skaityti 4u.gif džiaugiuosi už jus thumbup.gif

voresta- senai "matyta" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2015 06 05, 15:11)
Dėl tų visų ligų baisių.....Aš taip drąsiai neteigčiau apie pasveikimą. Aišku, duok Dieve, jiems sveikatos, bet, pvz. Kazimieras Petraitis, teigia vėžį įveikęs, o pati skaičiau, kad ta antra jo liga amiloidozė, ar kaip ten ji, toliau progresuoja, jam net chemija siūlė gydytis, pats rašė. Tai jei tokia jau sveika ta jo pasirinkta mityba , ko tas kraujas tirštėja  g.gif Tikrai aš visiems susirgusiems linkiu tik pasveikti, kokį kelią be-pasirinktų. Bet kad stebuklų kol kas nematau , o jų reikėtų.  4u.gif


"Metai laiko ligoninėse, penkti metai po gresmingos diagnozės atrodo pakankamas laikas buvo suvokti kaip funkcionuoja sveikatos apsaugos sistemą. Bet ne. Vėl patikėjau gydytojų gražiomis pasakomis ir sutikau gydyti nepagydomą ir nežinomą medicinai ligą AL amiloidozę. Gegužės 7 d. eilinių tyrimų metu rastas kreatinino padidėjimas. Buvau nedelsiant nukreiptas į Santariškes, kur medikai autoritetai įtikino mane chemiją išgydyti ligą.
Čia ir suklydau, - sutikau. Po 2 mėnesių pamačiau, kad ta chemija mane baigia užmušti, - jos atsisakiau. Ir patys gydytojai suprato padarę klaidą, bet siūlė tęsti toliau. Tada aš visiškai atsisakiau gydymo ir pasirašiau.
Šiandien jau trečias mėnuo kai aš nebesigydau. Jaučiuosi gan neblogai, grybavau, pradėjau dirbinėti." Citata is K. Petraicio FB 4u.gif

Kiek supratau paskaicius apie AL amiloidoze - ji nera isgydoma, tik pristabdoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 06, 08:08)
tai va, vegetarai irgi serga.


veg serga, ot naujiena, ane. Aisku, kad serga, jie zinok ir mirsta biggrin.gif O jeigu rimtai, mityba tik padeda sumazinti tikimybe susirgti ir deja, kartais mes keiciame mityba per velai ir todel nepajauciam jos gerumo. Man keista, kai zmogui yra ketvirta stadija rimto vezio ir ima laikytis dietos, tipo pasveiksiu. Nu tikras nervu raminimas ir nieko daugiau.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 06, 09:08)
Atidziau patyrinejau nuoroda kuria man davete, tai va, vegetarai irgi serga. O cia klinikos reklama kaip supratau,  biggrin.gif  Buvo vegetare, bet susirgo. Ka teigia visokie veg , esa tarp ju nera ligu  :
"On Feb. 26, 2008, I received the worst news in my life. I had ovarian cancer and I needed emergency surgery. Me, have ovarian cancer? How the hell did that happen? I was a vegetarian, took vitamins, exercised, didn't drink or smoke. And then the big question: Why me?"
http://hippocratesin...varian-cancer-2

Kaip ją patikrinti? Tai tik jos žodžiai, o ne mokslinis įrodymas. O gal ji ant KT sėdėjo cool.gif
Vegetaras, tai ne veganas. O gal ji kibirais sviestą, grietinę srėbė, gal kvietines bulkas, duonas po pagalvėm slėpė ir vidury nakties atsikėlus graužė? cool.gif
Mąstymą įjungti reikėtų ir kalbėti tik apie save ir artimiausius, už kuriuos garantuojama, o ne internete "pavyzdžių" ieškot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 06 06, 11:58)
veg serga, ot naujiena, ane. Aisku, kad serga, jie zinok ir mirsta biggrin.gif O jeigu rimtai, mityba tik padeda sumazinti tikimybe susirgti ir deja, kartais mes keiciame mityba per velai ir todel nepajauciam jos gerumo. Man keista, kai zmogui yra ketvirta stadija rimto vezio ir ima laikytis dietos, tipo pasveiksiu. Nu tikras nervu raminimas ir nieko daugiau.

Šią nuorodą man įdėjo narė, labai prijaučianti veg, tai ir pacitavau, paieškojau. Naujiena ne man, o turbūt jums, kad ir serga, ir miršta bigsmile.gif Esu ne kartą pas veganus skaičius, ir kitur, ir šiame forume, kad neva tarp veg jau vėžio nepasitaiko. Arba, kad ir tas pats Kulvinskas, nors ir super žaliavalgis, juk sveikuolis turėtų būt, ar ne? Bandelių po pagalve tikriausiai neslapsto mirksiukas.gif O pagal amžių koks senolis atrodo, visai nestiprus. Nors nėra jis toks senas, ne šimtametis. Ir man be galo įdomu, ką vegetarui/veganui/žaliavalgiui anot jūsų reikštų pakeisti mitybą susirgus sunkia liga? Arba ką veganui reikštų keisti mitybą ne per vėlai. Į katrą pusę ją reiktų keist, anot jūsų. O štai mirus galva palinguot...Visi serga ir miršta, ar ne...
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 06, 17:01)
Šią nuorodą man įdėjo narė, labai prijaučianti veg, tai ir pacitavau, paieškojau. Naujiena ne man, o turbūt jums, kad ir serga, ir miršta  bigsmile.gif Esu ne kartą pas veganus skaičius, ir kitur, ir šiame forume, kad neva tarp veg jau vėžio nepasitaiko. Arba, kad ir tas pats Kulvinskas, nors ir super žaliavalgis, juk sveikuolis turėtų būt, ar ne? Bandelių po pagalve tikriausiai neslapsto  mirksiukas.gif O pagal amžių koks senolis atrodo, visai nestiprus. Nors nėra jis toks senas, ne šimtametis. Ir man be galo įdomu, ką vegetarui/veganui/žaliavalgiui anot jūsų reikštų pakeisti mitybą susirgus sunkia liga? Arba ką veganui reikštų keisti mitybą ne per vėlai. Į katrą pusę ją reiktų keist, anot jūsų. O štai mirus galva palinguot...Visi serga ir miršta, ar ne...


Kodel tu visur pririsi veganai, veganai. Juk niekur nerasiau veganine mityba. Gal neaiskiai issireiskiau.

As cia daugiau kalbejau apskritai apie sveikesne mityba. Tikrai dauguma sutinka, kad cukrus, balti miltai, greitas maistas apskritai nera sveikas maistas. Ko pirmiausiai ir reiketu atsisakyti ir sveikiems zmonems, ne tik susirgus.

Ka reiksia per velai? Vel gi kalbejau daugiau apskritai. Kadangi mano abu tevai sirgo veziu, tad ilgai sedejau onkologiniam skyrelyje. Ir galiu pasakyti, kad ten nemazai serganciuju bande keisti mityba, bet deja per velai. Pagalvok, ka su mityba galima padaryti esant ketvirtai stadijai ir kai lieka gyvent keli menesiai? Cia jau nei paleo, nei veganizmas, nei badavimas nepades. Mityba keisti reikia kur kas anskciau, dar bunant sveikiems arba esant pradinems ligoms stadijoms nebent.

mano artimoje aplinkoje buvo 3 pazistami ir du mano tevai, kurie sirgo veziu ir galiu pasakyti, kad visi penki zmones pasveiko nuo vezio tik medicinos deka (operacijos, svitinimas, kai kam chemija), tik du is ju kazkiek pakoregavo mityba, nes vienam buvo skrandzio vezys, o kitam zarnyno. Tad jiems pati supranti, kad kazka reikejo koreguoti mityboje. Bet ne vienas is penkiu netapo nei veganais, nei paleo, nei dar kazkuo. Tiesiog visiems jiems ant mitybos giliai dzin ir cia anot ju pasaku pasakos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegapele: 06 birželio 2015 - 17:51