Įkraunama...
Įkraunama...

"priešvėžinė mityba"

QUOTE(miegapele @ 2015 06 06, 17:50)
Kodel tu visur pririsi veganai, veganai. Juk niekur nerasiau veganine mityba. Gal neaiskiai issireiskiau.

Pririsu, nes dabar viesojoje erdveje labai vyrauja veg - zaliavalgiska tendencija. Ypac gydymo nuo sunkiausiu ligu tikslais. Nepasitikejimo daktaru, atsisakymo chemoterapijos bei pasidavimo i visokiu sulciu, zaliavalgystes dietas gydymosi tikslais. Visokie sveikuoliai garsiai kalba apie tai, fotkinasi zurnaluose su savo zaliais lapais. Bruka savo zaliasias idejas. (O paskui, kaip rasiau galva palinguojama, kai jau po laiko - serga visi. Na zinoma, ir visi bus teisus...) Kaip tik straipsni skaiciau, apie serganciaja. Eme zaliavalgiauti, valgyt zaliai vos suzinojus apie diagnoze. Vezys vistiek progresavo. Nepadejo... Gal kaip tik raktas gali buti daryti grieztai priesingai - kaip Kazimiero Petraicio ir kitu atvejais.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 06, 20:12)
Pririsu, nes dabar viesojoje erdveje labai vyrauja veg - zaliavalgiska tendencija. Ypac gydymo nuo sunkiausiu ligu tikslais. Nepasitikejimo daktaru, atsisakymo chemoterapijos bei pasidavimo i visokiu sulciu, zaliavalgystes dietas gydymosi tikslais. Visokie sveikuoliai garsiai kalba apie tai, fotkinasi zurnaluose su savo zaliais lapais. Bruka savo zaliasias idejas. (O paskui, kaip  rasiau galva palinguojama, kai jau po laiko - serga visi. Na zinoma, ir visi bus teisus...) Kaip tik  straipsni skaiciau, apie serganciaja. Eme zaliavalgiauti, valgyt zaliai vos suzinojus apie diagnoze. Vezys vistiek progresavo. Nepadejo...  Gal kaip tik raktas gali buti daryti grieztai priesingai - kaip Kazimiero Petraicio ir kitu atvejais.

Na matai, jeigu vezio agresyvi forma, vargu ar ka gali padaryti ta mityba. Onkologiniam skyrelyje ne viena pasirinko ta pati paleo, bet irgi baigesi ne laimejimu. Bet vel gi, kaip minejau, jeigu velyva stadija, ka galima padaryti? Paprasciausiai mes girdim vienokias ar kitokias istorijas, bet normaliai apie liga nieko, nei kokia stadija, nei kas daryta, nei koks agresyvumas ir t.t. Is to ir atsiranda visokie stebuklingi grybai, zoleles ir pan., o gal zmogui vaistai padejo ir zoles tik pastiprino organizma...

Dar pasakysiu tavo ausiai labai miela dalyka. Man paciai buvo sokas, nes negalvojau apie veganizma taip blogai. Pastebejau, kad tie veganai, kurie yra veganai del gyvuneliu, ne del sveikatos, valgo visiska slamsta. Pas tokius daznai eina i trasa bulkos, cukrus, miltai, ir viskas dar kepta riebaluose. Na tos pacios free bulvytes, gi grynas veganiskas patiekalas, bet nu nera ten nieko sveiko ir priesvezisko.

O kad bruka, tai tegu bruka, reikia gi ismokti atsirinkti. Jus pristatet savo paleo, mes veganizma ir valio. Kas nori tas ta renkasi.
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2015 06 03, 19:46)
Manau, kad reikia gerbti ir kitokia nuomone, [...] belieka pasikliauti sveiku protu ir pasirinkti teisinga kelia

Radmile, visiškai sutinku pacituota mintimi. Bet dabar pažiūrėkite į šią diskusiją. Į savo, kitų (abiejų pusių) komentarus. Į mano. Kiekvienas įsitikinęs, kad jo protas yra sveikesnis ir pasirinktas kelias - tiesesnis ir teisingesnis, ir tam argumentuoti bus surasta begalė tekstų, straipsnių, savo ir svetimų patirčių. Ir tokios tendencijos niekada nepasikeis, nesvarbu, kokia tema bebūtų - maistas, politika, vaikų auklėjimas ar dievybių egzistencija.smile.gif Paleo, beje (atrodo, nelabai gilinausi po to kai radau, kas man tinka), ir nelegitimuoja besaikio mėsos rijimo. Jos kiekiai, lyginant su daržovių gausa lėkštėje, apskritai pakankamai maži.
Ir aš lygiai taip pat esu įsitikinusi, kad „einu teisingu keliu“, kuris padeda dabartinei mano būklei, ir lygiai taip pat galiu išvardinti x+n tokios mitybos atneštų teigiamybių, bet nematau prasmės to daryti. Tik panacėjomis netikiu ir niekaip negaliu garantuoti, kad kitas nuo tokio maisto raciono neužsilenktų. Tad ar tikrai verta kalbėti apie tiesesnius kelius?smile.gif Čia kartu ir akmuo į šitos temos daržą. Bet autorę gerbiu būtent dėl nesinešimo per kitas (ypač ligonių) temas. Norėjo pasidalinti patirtimi ir taip padarė - valio.
Ar padėjo būtent mityba ir būtent tokia - kitas klausimas. Kažkam dar padėjo stebuklingi grybai ir ėjimas keliais šventais kankinių takais sausą duoną begraužiant. Pasvarstymas retorinis.smile.gif

QUOTE(miegapele @ 2015 06 07, 10:29)
Kas nori tas ta renkasi.

Va čia ir yra esmė. Imho.

Pateikčiau dar ir trečią požiūrio kampą. Su med. straipsnių nuorodomis ir tyrimais. Bet tai po to tiksliai abi pusės prisitaikys sau teiginius dėl menkesnių protinių gebėjimų (ir dėl to didesnio imlumo tam tikrų tendencingų aspektų atžvilgiu, kaip pvz. placebo efektas, lengvatikybė ar net įsijautimas į mesijo rolę) ir tada gausiu įspėjimą už įžeidinėjimus.biggrin.gif O tas pats tikėjimas (nebūtinai susijęs su religijomis tiesiogine prasme) su visais išeigos iš jo niuansais apskritai plati tema, todėl tiek to (man viename komentare „daug meldėsi“ tikrai užkliuvo, bet visiškai nenoriu baksnoti, tik džiaugiuosi gera viso ko baigtimi; ir aš, jei ką, nereliginga). Niekam konkrečiai šitos visos pastraipos netaikiau, jei kas prisitaikė - asmeninė problema. Pomidorus, jei kils noras mesti, priimu, galiu net adresą nurodyti.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 06, 18:01)
Esu ne kartą pas veganus skaičius, ir kitur, ir šiame forume, kad neva tarp veg jau vėžio nepasitaiko.

Serga ir miršta, pagal mokslines atudijas buvau radusi duomenis, kad apie 4 proc onkologinių ligonių yra vegetarai/veganai.

Juk yra ir paleo vegetarai (ir net veganai) biggrin.gif Jie net turi savo atskirą pavadinimą - pegans biggrin.gif
http://www.nomeatath...ian-paleo-diet/
http://drhyman.com/b...an-paleo-vegan/

Ir savo forumus turi, ir receptus.
Paleo neakcentuoja mėsą, jie akcentuoja atsigręžimą į paleo žmogaus mitybą apskritai.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 06 07, 14:22)
Serga ir miršta, pagal mokslines atudijas buvau radusi duomenis, kad apie 4 proc onkologinių ligonių yra vegetarai/veganai.


cia 4 proc is visu serganciuju onkologiniu ligoniu, ar is esanciu veganu, vegetaru toks procentas suserga onkologinem ligom? nes veganu, vegetaru apskritai maziau yra.
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 06 07, 15:59)
cia 4 proc is visu serganciuju onkologiniu ligoniu, ar is esanciu veganu, vegetaru toks procentas suserga onkologinem ligom? nes veganu, vegetaru apskritai maziau yra.

Iš sergančiųjų, kiek pamenu.
Jei atrasiu dar tą studiją, tai pasidalinsiu nuoroda.
Atsakyti
O kiek isviso pasaulyje vegetaru bei veganu. Dar yra dalykas dar toks - mesa valgoma butent su tais produktais, kuriuos cia mes laikom nesveikais. Su duona, bulvem. Sumustinyje. Bulka. Kruopom. Atsisakai mesos, netyciom imi bulviu ir bulkos maziau vartot ar isvis uzrauki ir stai - sveikata pagereja nuo mitybos. Retas kas samoningai mesa valgo vien su darzovem, be duonos. As visa kieki duonos, kuria suvalgydavau vien su gyvuliniais produktais valgydavau. Man isties baisoka, kad savijauta pagerejo atsisakius vien tos duonos, kruopu, grudu, na ir bulviu, o ne mesos. Kai netycia vel pavartoju, taip jegu nera, norisi prigulti. Nesu tikra ar del jos ir neisberia. Kazkaip juk duona kasdienine, vienas svarbiausiu produktu budavo...Ir dietologai mokina ja valgyti kaip pagrindu pagrinda. Imu suprast, kad tai nesamone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 08 birželio 2015 - 07:19
O aš drisciau nesutikti, kad atsisakius mėsos sveikata pagerėja schmoll.gif dėl tam tikru priežasčių mėsos nevalgau jau beveik pusmetį (veliau vėl valgysiu). Taip pat nevartoju grietinės, duonos ar batono, majonezo, kecupo ir pan. Ir nepasakyciau, kad jaučių kažkokį bent minimalų sveikatos pagerėjimą. Viskas kaip buvę. Ir nesakykit, kad reikia 5 metus vegetaru būt, kad kažką pajusti, nes tada čia jau visai pasakėlės.
Atsakyti
Tai as taip ir nerasiau.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 06 08, 08:19)
O aš drisciau nesutikti, kad atsisakius mėsos sveikata pagerėja  schmoll.gif  dėl tam tikru priežasčių mėsos nevalgau jau beveik pusmetį (veliau vėl valgysiu). Taip pat nevartoju grietinės, duonos ar batono, majonezo, kecupo ir pan. Ir nepasakyciau, kad jaučių kažkokį bent minimalų sveikatos pagerėjimą. Viskas kaip buvę. Ir nesakykit, kad reikia 5 metus vegetaru būt, kad kažką pajusti, nes tada čia jau visai pasakėlės.

Žiūrint kiek pačiai metų, kiek kūnas užterštas. Būna ir 10 m. reikia, kad pajusti.
Be to, jei kalbėsime vien tik apie kažko atsisakymą, kas nėra alkoholis, rūkalai ar pan. dalykai, tai ar nereikėtų į atsisakyto vietą pridėti kažką gero? Labai dažnai tai pamirštama ir lioekama ant skurdaus meniu ir tikimasi sveikatos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 06 08, 07:39)
Tai as taip ir nerasiau.

Tai čia aš ne apie jus konkrečiai. Tiesiog tenka vis išgirsti "auksine" minti, kad vos atsisakyti mėsos ir pamatysime kaip super bus.

QUOTE(Monteverte @ 2015 06 08, 08:14)
Žiūrint kiek pačiai metų, kiek kūnas užterštas. Būna ir 10 m. reikia, kad pajusti.
Be to, jei kalbėsime vien tik apie kažko atsisakymą, kas nėra alkoholis, rūkalai ar pan. dalykai, tai ar nereikėtų į atsisakyto vietą pridėti kažką gero? Labai dažnai tai pamirštama ir lioekama ant skurdaus meniu ir tikimasi sveikatos biggrin.gif

Visu pirma, tai aš nemanau (nesu radusi moksliniu straipsniu kuriais galeciau remtis), kad mėsa užteršia kuna labiau nei kiti produktai. Na, čia nekalbant, jei valgoma pvz.hormonais šeriamos vištos. Kalbu apie normalu maistą. O antra, kas kažko atsisako, tai i to vietą kažką ir įdeda, kitaip net būt negali. Aš konkrečiai pradėjau valgyti daug daugiau daržovių ir visokių kruopų, kai kuriu anksčiau net ragavus nebuvau, pvz. Bulgur, amarant, kuskus.







Atsakyti
Mano vyrui yra sienlige, tai galiu pasakyti, kad beveik metai kaip veganas jis, na ir siemet sienlige vos vos juntama, vaistu gerti nebereikia. aisku, dar pilnai negali buti pievose, prie sieno, pjaunamos zoles, bet parke be vaistu ramiai sau galim vaikscioti. manau dar po metu ir pievose gales ramiai buti.

Ir kodel jus i viena eile statot kviecius su avizom ar grikiais? Juk tai naudingi grudai. Nevalgykit tu bulku, bet kam atsisakyt avizu, grikiu?

Ir mano supratimu, pienas bei jo produktai yra didesnis blogis uz ta mesa. Ir pirmiausiai to reiketu atsisakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegapele: 08 birželio 2015 - 10:35