Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų dresūra

QUOTE(Auda @ 2017 01 01, 12:47)
Ar turit kas nors problemu su sunio baime saudant fejeverkus? O gal kas jau issprende sia problema ir galit pasidalinti patirtimi?

Pries nemazai metu musu foksterjere nutepe slidukes del fejaerverku ir taip ir prapuole unsure.gif
---------------
Siaip medzioklini aba tarnybini suni reikia "apsaudyt", kad nebijotu, o kambarini juk nebutina per pati naujaka i lauka vestis? ax.gif
"Apsaudymas" vyksta taip: miske suo pririsamas prie medzio ir netoli jo turi but kas nors is savininku, o jau pats, pats mylimiausias seimininkas nueina koki 30 zingsniu toliau ir issauna. (Bet tik butinai, kad suo matytu visa procesa). Tada pagal aplinkybes ir ciuckio reakcija: kartais reik paramint, kartais koki sausaini suduot ar pan. Tik svarbiausia viska daryt itin suletintai, kad jokios panikos nebutu. Uz kokiu 5 minuciu jau arciau pyksteli, o tas "ramintojas" kiek toleliau paejeja. Ir vel visi elgias kaip suletintam filme... Ir vel BABAKST! Paskui dubletu is abieju vamzdziu, tada svetimas zmogus is kitos puses jau visiskai netiketai drioksteli... ir visi atseit baisiausiai dziaugias! biggrin.gif
Praktiskai 6 soviniu uztenka, kad suo nebebijotu, o atvirksciai,- noretu, kad kuo dazniau kas nors paplezintu bigsmile.gif
P.S. Tiesa reik padaryt korektyvas del veisles; tarkim pudeliui aba balonkei vargu ar toks pasisaudymas labiausiai patiktu ax.gif
Atsakyti
Ar turit kas nors problemu su sunio baime saudant fejeverkus? O gal kas jau issprende sia problema ir galit pasidalinti patirtimi?

paleidziat youtuba namuose, ir vis garsinat garsinat https://www.youtube....h?v=HmGlA7U6f-w
Atsakyti

papildai su triptofanu, pvz. Lietuvoje Sereni-um, užsienyje Arctic Pet ar pan.
Tik vertėtų nupirkti gruodžio 1 dieną ir duoti iki sausio 1 visą mėnesį, o ne tai, kad iš karto sukišti didelę dozę per vieną kartą. O ir šiaip, po to vasarą dar kursą pakartoti galima, jei šuo jautrus. Kai šuns galvoje viskas ok su serotoninu, dopaminu, tai jis nebijo. Gal jam neramu, nejauku, jis suklūsta, įsitempia, žiūri į šeimininką su baime, bet neturi tvarkingų smegenėlių šuo paniškai bijoti, nesvarbu ar tai bus mini ar maxi šuo. Ir ypač, jei tas fejerverkas ne po šuns kojomis tiesiai krenta, o kažkur toliau.
Atsakyti
Auda, labai pavėluotai pamačiau jūsų postą. Taip, aš turiu tokią problemą.Auginu šunį bailiuką.Vargstam per perkūnijas per medžioklės sezoną, o naujametis tai iš viso siaubas.
Dvi savaites prieš šventes, dvi po švenčių gyvenam kitu ritmu. Šūvių bijo paniškai, kai tik kur pykšteli, tai tik sustingsta, nebereikia net savų reikalų tvarkyti, plėšiasi namo.
Jei esme namuose,glaudžiasi, lipa ant kelių.Jei žmonių nėra namie, tai tupi vonios kambaryje.Ir dreba, dreba. verysad.gif Taksas nebijo nieko, tik loja, jei labai arti trankosi.
Kadangi turiu galimybę šunis išvežti į mišką išsilakstyti, tai ir vežu bent kas antrą dieną.Pavargsta, pilnumoje išsituština.Tada namuose gauna pusę tabletės Vet's+Best Comfort Calm.Jam pagal svorį (25 kg) priklausytų visa, bet mano nuomone gana pusiukės. Apspangsta, snūduriuoja, ne taip aštriai reaguoja į triukšmą.Prieš pasilakstymus duoti nepatariu, juk reakcija ne ta, dar pasiklys. Preparatas prieš kelis metus pirktas Jakovo klinikoje.
Apšaudymai , garsi muzika nelabai padeda, nes bailumo geno nenugalėsi niekaip. Tarnybinius ir medžioklinius šunis su šiuo genu net draudžia veisti.O ir tokie metodai, kaip siūlė ponas Arvydas man yra nepriimtini.Bent jau maniškiui tai tikrai nepadės.Jis yra mišrūnas, mama airių seterė, tėvas neaišku kas, nuo mažumės buvo niekam nereikalingas. Be to dar jam būna epilepsijos priepuoliai. Tai apie kokius apšaudymus dar galima kalbėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 01 sausio 2017 - 20:36
Dekui visiems uz patarimus. Musu klaida buvo pirmais metais, kai per naujus buvom pakviesti i vestuves, o ji buvo dar maza. Tada tikriausiai ir isibaimino. Namuose kai saudom is orinio tai visai nereguoja, atsigula salia ir pradeda ziovauti,kad jai per mazai demesio skiriama. Siemet bandemiseiti is namu kuo toliau nuo fejeverku, taciau vistiek drebejo. O kai grizom tai kaiminysteje dar sumane apie 1 val nakties pasaudyti tai is pradziu isigandusi budoje slepesi, o paskui isliejo visa baima per pykti, pradejo loti.
Atsakyti
Mes savo labradoro taip ir neišauklėjome, ir veisėjos komentaras buvo, kad tiesiog toks charakteris itin džiaugsmingas - ji tik pamato kitą šunį ir lekia strimgalviais, visiškai neklauso..
kitas komandas gerai, bet va šunis įsimylėjus:)
Atsakyti
Sveikos,
Gal galite pasiūlyti šunų dresūros mokyklą Kaune mažų veislių šunims, kur būtų žmoniškos kainos? smile.gif
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(CookieLT @ 2017 07 10, 17:49)
Sveikos,
Gal galite pasiūlyti šunų dresūros mokyklą Kaune mažų veislių šunims, kur būtų žmoniškos kainos?  smile.gif
Ačiū

https://www.facebook...oxesss/?fref=ts Indrė
Atsakyti
Gal kas galite rekomenduoti dresuotoja Moletu rajone? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Netolimoje ateityje susidursiu su sudėtinga situacija, labai tikiuosi su šunumis patyrusių žmonių nuomonių ir patarimų.
Mano tėvai turi rusų toiterjero mišrūną. Jam 11 metų. Dabar tėvai planuoja keisti gyvenamą šalį ir šuns nenori vežtis. Jie arba palieka jį čia kam nors (t.y. man) arba jį migdo. Man labai liūdna ir apmaudu dėl tokių pamąstymų, kaip daug metų mylėtas šuo tampa labai nebereikalingu, bet tema ne ta. Aš esu pasižryžusi tą šunį priglausti, nes kitas pasirinkimas dar gyventi galinčiam šuniui man yra nepriimtinas, man gaila gyvūno. Mano šeima neaugina jokių gyvūnų ir artimiausiu metu nebūtume jų norėję, bet dabar teks.
Problemos tame, kad tas šuo nebuvo visiškai auklėjamas. Dabar, meilei pasibaigus, jis tupi aptvertas aptvare didžiają laiko dalį, kambaryje atlieka visus gamtinius reikalus. Nuo mažens su šuniu nebuvo įdėta darbo pripratinant savo reikalų atlikti lauke, namai jam yra tualetas. Po namų remontų "tualeto"erdvė jam buvo susiaurinta iki aptvaro. Ar realu dar tokių metų šunį įpratinti gamtinius reikalus atlikti lauke? Kaip tai reikėtų daryti? Kaip įsivaizduoju jo gyvenimą pas mus, jis turės būti narve, kuomet mūsų nebus namuose. Kokio dydžio turėtų būti narvas mažam šuniui? Įsivaizduoju, jei narvas bus didelis, ten bus jo namas-tualetas. Narvo reikėtų kuo mažesnio?
Dar vienas labai erzinantis dalykas yra tas, kad šuo urzgia ir gaudo savo uodegą, daug kartų per dieną. Ar realu su tuo pakovoti?
Atsakyti
QUOTE(Malvinija @ 2017 07 31, 15:20)
Netolimoje ateityje susidursiu su sudėtinga situacija, labai tikiuosi su šunumis patyrusių žmonių nuomonių ir patarimų.
Mano tėvai turi rusų toiterjero mišrūną. Jam 11 metų. Dabar tėvai planuoja keisti gyvenamą šalį ir šuns nenori vežtis. Jie arba palieka jį čia kam nors (t.y. man) arba jį migdo. Man labai liūdna ir apmaudu dėl tokių pamąstymų, kaip daug metų mylėtas šuo tampa labai nebereikalingu, bet tema ne ta. Aš esu pasižryžusi tą šunį priglausti, nes kitas pasirinkimas dar gyventi galinčiam šuniui man yra nepriimtinas, man gaila gyvūno. Mano šeima neaugina jokių gyvūnų ir artimiausiu metu nebūtume jų norėję, bet dabar teks.
Problemos tame, kad tas šuo nebuvo visiškai auklėjamas. Dabar, meilei pasibaigus, jis tupi aptvertas aptvare didžiają laiko dalį, kambaryje atlieka visus gamtinius reikalus. Nuo mažens su šuniu nebuvo įdėta darbo pripratinant savo reikalų atlikti lauke, namai jam yra tualetas. Po namų remontų "tualeto"erdvė jam buvo susiaurinta iki aptvaro. Ar realu dar tokių metų šunį įpratinti gamtinius reikalus atlikti lauke? Kaip tai reikėtų daryti? Kaip įsivaizduoju jo gyvenimą pas mus, jis turės būti narve, kuomet mūsų nebus namuose. Kokio dydžio turėtų būti narvas mažam šuniui? Įsivaizduoju, jei narvas bus didelis, ten bus jo namas-tualetas. Narvo reikėtų kuo mažesnio?
Dar vienas labai erzinantis dalykas yra tas, kad šuo urzgia ir gaudo savo uodegą, daug kartų per dieną. Ar realu su tuo pakovoti?

Užjaučiu, nekokia situacija, bet jūs šaunuolė, kad pasirūpinsite šuniuku 4u.gif
Dėl uodegos gaudymo, tai manyčiau jis tai daro iš nervų, kad per mažai vedžiojamas, kad su juo neužsiima, nebešneka gal beveik net su juo? Tokio amžiaus šuo, jei nebuvęs uždarytas ir matęs bent kiek aplinkinio pasaulio turėtų būti protingas, žingeidus, mylėti pasaulį. Ir jei staiga jam pasikeitė gyvenimas, juo nesirūpina, jį uždaro, tai jis ir protėja.
Manau, kad jei jūs jam parodysite širdį, reguliariai vesite į lauką, tinkamai maitinsite, nupirksite papildų nuo streso, viskas jam bus gerai. Jis iš naujo ims džiaugtis gyvenimu.
Dėl sysiojimo lauke, tai jei galima išmokyti mažą, tai šunį su patirtimi, manau, kad irgi galima išmokyti. Aišku, jei jam suformuotas įprotis namie daryti, tai bus sunku, bet yra visokių būdų. Pavyzdžiui, išvažiuojate visai dienai kur į gamtą, vaikštote su juo po parkus ar panašiai ir ką jis nesysios lauke? aišku, kad sysios, nekentės gal visą dieną. Tada jį labai pagiriate, kai daro lauke. O namuose tiesiog bandykite nebedėti tualeto iš viso, jokių palų. Tada gal pastebėsite, kad jis ieško, trypčioja ir išvesite. Vėl pagirsite, kai padarys lauke. O jei kada pridarys namie bet kur, neradęs tualeto/palučių, tai subarsite ir pasakysite, kad reikia daryti lauke, išvesite į lauką, kai padarys - labai pagirsite. Žodžiu, schema maždaug tokia, manyčiau. Gal dar kas nors kažką patars.
Atsakyti
Šuo visą savo gyvenimą nuo mažens kasdien gaudė tą savo uodegą, nepriklausomai nuo jo situacijos. Buvo drausminamas, nereagavo, galbūt reikėjo į tai rimčiau pasižiūrėti, pasidomėti, bet to nebuvo. Tai nenormalu, bet jam įprasta. Manyčiau, jo tokia psichika yra neatsakingo dauginimo pasekmė.
Jis man atrodo ne tas šuo, kuris reaguotų į pagyrimus, bet gal reikėtų bandyti girti kokiais skaniukais. Apskritai tai piktas mažas šuva, visą gyvenimą toks buvo kitų šeimos narių atžvilgiu. Mylėjo tik mamą, bet po akivaizdžiai sumažėjusios meilės į ją taipogi kreivai žiūri, neina pas ją, dabar lyg ir ieško kitų draugų. Aš net bijočiau jį maudyti, nes jis pradėtų urgzti. Komplikuotas manęs laukia gyvūno auginimas, kai aš jo prisibijau
Atsakyti