Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginojai renkasi čia

QUOTE(vasare02 @ 2015 02 23, 15:12)
o tai kas kiek laiko tresiat siltnaminius pomidorus? ir kas tas DCM?

Aš tręšiu tik kai matau jog reikia. Šiaip jei žemė gera, visko prieš sodinant pridėta- nepersistengiu- trąša ar natųrali ar chemija- tai jau priedai. Žemė jei gera- daug iš jos pasiima. Kartais lapai sukasi, dėmės ant lapų atsiranda, noksta netolygiai- vat tada jau žiūrim ko trūksta. Neperku iš anksto- a vdrug nieko netruks? Vazoniniai ėdresni, jiems ir žemės maistingesnės reikia, o šiltnamis, dar je iapmulčiuotas- nedaug pas mane primaitinamas. žiemą- pelenų papilstau, sodinant kartais kokio komposčiuko, daigai būna gavę karklų arbačiukės tai šaknys gražios- pačios gali plėstis ir maisto ieškotis. Dar beaugant žolių raugo kartą kitą užpilu, o paskui tai jau stebiu. Jei augtų skurdukai koki- pulčiau trę.št, bet jei normalūs- tai ir tegul būna natur produkt, pritręštų galiu ir nusipirkt gatavų. Aišku, viskas priklauso nuo tą kaip auginsim- gal žemė- smėlis ar baisus molis ir maisto oi kaip reiks duot papildomai

dcm - trąšų pavadinimas, pagooglink trąšos pomidorams , žalia stotelė, seniai prekiauja jomis
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 23, 15:23)
neturit didelės Maximos? Nes aš pernai irgi joje pirkau dcm dideles pakuotes.

nu ka as zinau kas yra didele maxima. rolleyes.gif lotuliukas.gif yra dvi dideles, trecia siap didele, o kitos maximytes. viena didele kasdien lankoma salia namu. nu bet DCM gyvenime nesu maciusi maximoj . atsimenu, kaip pernai kalbejot kad pirkot, ieskojau, nu bet neeeerrrrr. teks vilnieciu prasyt gelbet, kai jau akcija bus doh.gif
Atsakyti
Čia kokia pakuote skaitosi? Maža ar didelė? http://pigu.lt/sodas..._npk?id=3889901 nežinau kokių būna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BonaDona: 23 vasario 2015 - 15:41
QUOTE(BonaDona @ 2015 02 23, 15:41)
Čia kokia pakuote skaitosi? Maža ar didelė?

maža čia. Būna 1.5 kg
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 23, 14:04)
As pernai turejau ir tokiu drinks_cheers.gif Tik auginau balkoninius dideliuose vazonuose(5 litrai), o tuos normalius-10 litru plastmasiniuose kibiruose, pradurus su vinim apacia.
Labai patiko thumbup.gif Pirmiausia, nereikia raveti, nereikia mulciuoti, pakanka palaistyti. Antra, pomidorai po ranka, nereikia begti i darza ar i parduotuve. Priristi prie pagaliuku tai reikejo, nes tie normalus neislaike saku.
Tresdavau karta per savaite laistymo metu.
Minusas: negali isvaziuoti niekur ilgiau doh.gif Cia ne silnamis, kad paprasei kaimynes palieti ir nepriliesi daugiau, nei kad kibiran telpa. Bandziau ir bambalius apverstus su vandeniu deti, a la lasaline. Nepasitvirtino. Vanduo is bambaliu dingdavo per 8 valandas. cool.gif O jei reikia isvaziuoti kokiai savaitei? Tai paskui jau sugalvojau gudriau: kibirus su pomidorais gerai priliedavau ir dar pamerkdavau i bliudus, pilnus vandeniu, tai toks variantas visai nelogas buvo drinks_cheers.gif

oho, 5 litrai atrodo tokiam nedidučiam pomidorui visai nemažai smile.gif tai va dar paaiškėjo dabar, kad ir vazonais reiks pasirūpinti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2015 02 23, 14:39)
😃

Na va. Pakeikiau pakeikiau ir paskambino tik ka is mydobro. Pora pakeliu nera seklu. Sumoketi teks ne tiek ir mazai 25€ .

čia tik už pomidom sėklas? Iš mydobro nieko neužsakinėjot?

Nepykit senbuvės už temos teršimą su mūsų pasibėdavojimais bent jau ateity jei kam kiltų noras kažką pirktis su jų pagalba pagalvos ar tikrai verta g.gif
Aš nesinervinu kad neatrašė ar neskuba tik jei tikrai kaina vietoj 80rub. ar 40 rub. virsta 5-6lt ? blink.gif
Jei parašo kiek kainuos siuntimas o apie pačių sėklų pabrangimą nė žodžio? Juk kai siuntėtės iš apkasų antkainių sėkloms neuždėjo savo nuožiūra? g.gif Kadangi dar negavau sąskaitos tai čia tik pasvarstymai ir iš anksto nenoriu "apvaryti" žmogaus gal gausiu tokią sumą kokią esu ir užsirašiusi g.gif
Baigiu, daugiau nė žodžio ta tema, dar kartą atsiprašau už pliurpalus ne į temą
notworthy.gif

P.S. Mičiko, Aukse "pasigirkit" AŽ kai gausit 4u.gif
Atsakyti
Prisipirkau Bolzano assa.gif yahoo.gif yahoo.gif dabar galės puikioji porelė augt kartu, viskas, mano norai baigės thumbup.gif

Ir kartoju, gal ką pasakysit apie Matias ir Espero?

Tai, jei supratau gerai, išsimirkom sėklas kalio permanganate ir drąsiai galim kišti tiesiai į aktyvatorių (mano atveju Baltijos auksas)? g.gif patvirtinkit man, žąsiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gardi: 23 vasario 2015 - 16:08
QUOTE(Gardi @ 2015 02 23, 16:03)
Tai, jei supratau gerai, išsimirkom sėklas kalio permanganate ir drąsiai galim kišti tiesiai į aktyvatorių (mano atveju Baltijos auksas)? g.gif

Po kalio permanganato būtinai reikia praplaut, po aktyvatorių-stimuliatorių nereikia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2015 02 23, 15:54)
Aš nesinervinu kad neatrašė ar neskuba tik jei tikrai kaina vietoj 80rub. ar 40 rub. virsta 5-6lt ?  blink.gif
Jei parašo kiek kainuos siuntimas o apie pačių sėklų pabrangimą nė žodžio? Juk kai siuntėtės iš apkasų antkainių sėkloms neuždėjo savo nuožiūra?  g.gif

kaip supratau iš to, ką rašėte čia per visą šitą istoriją, šitų sėklų žmogus važiavo specialiai. Į Maskvą šiaip ar taip važiavo, bet būtent šitas pomidom buvo kažkur kitur ir jis sėklų nesisiuntė, o važiavo į vietą pasiimti. Nu merginos, pagalvokit - koks žmogus lakstys jums tų sėklų iš idėjos? Visas savo išlaidas jis įkalkuliavo į kainą ir dar kažkiek uždirbt turi iš to.
Na, išties, juk pačios prašėt tų sėklų, mirtinai jų reikėjo. O dabar išvien nepasitenkinimas.. 5-6lt už deficitines sėklas nėr daug. Pažiūrėkit, kiek širpotriebas parduotuvėse kainuoja. Šiaip jau ir tos sėklos, kurios ir taip mydobro puslapyje, ne centus kainavo. Logiška, kad specialiai vežtos bus brangesnės.
Iš apkasų sėklos irgi Gonzikui kainavo tikrai ne kelis litus už pakelį.
Aš irgi kai kurias sėklas iš kitur siunčiausi - man dvylika lt pakelis kainavo. Bet jei čia nėr, tai pasirinkimai tik du - arba perku už tiek, kiek pasako, arba neperku visai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 vasario 2015 - 16:27
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 23, 17:09)
Po kalio permanganato būtinai reikia praplaut, po aktyvatorių-stimuliatorių nereikia wink.gif

Taip, nes pirmasis - druska. Ačiū, Gaudvile 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 02 23, 16:13)
kaip supratau iš to, ką rašėte čia per visą šitą istoriją, šitų sėklų žmogus važiavo specialiai. Į Maskvą šiaip ar taip važiavo, bet būtent šitas pomidom buvo kažkur kitur ir jis sėklų nesisiuntė, o važiavo į vietą pasiimti. Nu merginos, pagalvokit - koks žmogus lakstys jums tų sėklų iš idėjos? Visas savo išlaidas jis įkalkuliavo į kainą ir dar kažkiek uždirbt turi iš to.
Iš apkasų sėklos irgi Gonzikui kainavo tikrai ne kelis litus už pakelį.

Į Maskvą ne specialiai važiavo, kad nelaukt ilgai ir nuobodžiai kol Gusevas prisiruoš atsiųsti pasiėmė patys. Jei paaiškės kad tikrai tokie dideli antkainiai tai liūdna bent būtų prieš užsakant paskelbęs kad kainos bus kitokios, būčiau dar pagalvojus kurių sėklų labai norių o kurių ateity gal kitur įsigysiu. Kol nematau sąskaitos čia tik garsiai pasvarsčiau, patirties perkant ne iš LT internetinių puslapių neturėjau gal tų subtilybių ir nežinau 4u.gif O už pastangas įgyvendinti mūsų norus didelis ačiū šiam žmogui 4u.gif
Apie apkasų finansinę pusę nežinau kaip suprantu ir ten kaina skyrėsi nuo parašytos?
Na kaip bus taip, tegu tik pabando prastai derėti gun_bandana.gif biggrin.gif

Gerai kad prakalbot apie trąšas reiks ir man pažiūrėti tų DCM nors nuo pernai dar turiu:

http://www.emolus.lt...pk_14-11-25_1kg

gal jas tik gėlėms palikti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 23 vasario 2015 - 16:39
QUOTE(saridon'e @ 2015 02 23, 16:28)
Apie apkasų finansinę pusę nežinau kaip suprantu ir ten kaina skyrėsi nuo parašytos?

ten turbūt kaina nesiskyrė, ten tik siuntimas labai brangus buvo. Bet duotuoju atveju sėklas ne siuntė, o jų važiavo. O tai nemažas skirtumas pinigine išraiška.

saridone, ar ne tau aš iš pat pradžių tas veisles sudirbau? Reikėjo manęs klausyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 vasario 2015 - 16:42