Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Nusipirkau dar tris amano krevates. Ir dvi mazus neoniukus. Noriu filtruojanciu dar dvieju...neturiu dar..bus krwvetynas biggrin.gif
Atsakyti
Gelbekit. Pries savaite tik naujai paleidau savo akvariuma, seniau vanduo buvo zalias, nupirkau nauja filtra galingesni, viska isploviau bet vel pradejo vanduo zaliuot! Nezinau ka daryt. Gal kokios chemijos pilt?

Kitas klausimas ar naudojat kas trasas augalams?Jei taip kokias? Antrajame akvariume vanduo geras, bet augalams matosi kad kazko truksta.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 03 13, 19:18)
Gelbekit. Pries savaite tik naujai paleidau savo akvariuma, seniau vanduo buvo zalias, nupirkau nauja filtra galingesni, viska isploviau bet vel pradejo vanduo zaliuot! Nezinau ka daryt. Gal kokios chemijos pilt?

Kitas klausimas ar naudojat kas trasas augalams?Jei taip kokias? Antrajame akvariume vanduo geras, bet augalams matosi kad kazko truksta.

Ziauriskai truksta informaskes. PVZ ar atsirado tas pats dumblis? Kaip jis matosis? Kiek litru akvas? Kaip apdirbtas gruntas? Kokie augalai ir gyviai? Ar augalai irgi apdirbti po restarto?
--------------------------------
Vasara pagal "talmuda" Egyda zaliaji su Bicilinu-5 uzmuse. (Buvau surases gan ilga technologija). Sako net uolos pabalo thumbup.gif Tik man atrodo, kad bus padaryta klaida restarte tai reiks pakartot. Ta savaite laiko nieko nereiskia: bet kuriuo atveju restartint butu ir pigiau, ir greiciau 4u.gif
P.S. Apie trasas si karta negadinsiuos nuotaikos beklykaudamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 13, 21:58)
Ziauriskai truksta informaskes. PVZ ar atsirado tas pats dumblis? Kaip jis matosis? Kiek litru akvas? Kaip apdirbtas gruntas? Kokie augalai ir gyviai? Ar augalai irgi apdirbti po restarto?
--------------------------------
Vasara pagal "talmuda" Egyda zaliaji su Bicilinu-5 uzmuse. (Buvau surases gan ilga technologija). Sako net uolos pabalo  thumbup.gif  Tik man atrodo, kad bus padaryta klaida restarte tai reiks pakartot. Ta savaite laiko nieko nereiskia: bet kuriuo atveju restartint butu ir pigiau, ir greiciau  4u.gif
P.S. Apie trasas si karta negadinsiuos nuotaikos beklykaudamas  biggrin.gif

Manau tas pats, matosi tik kad vanduo zaliuoja. Akva 100 ltr. Grunta ploviau su permanganatu,dar dadejau didele dali naujo grunto. augalus visus naujus dejau. Gyviai krevetes ir gupijos, jiems nieko nedariau.
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 12, 23:46)
Sunku pasakyt ar nepakenks. Nelabai matos kas ten prie tos galines sieneles yra. O gal geriau tas 5 stiklines per 5 kartus ispilt?  bigsmile.gif

Gera mintis thumbup.gif . Taip ir padarysiu.
Papildyta:
QUOTE(kubilina @ 2015 03 12, 22:51)
Labai gražu.

QUOTE(Velniukė @ 2015 03 13, 09:23)

Ačiū. Dizaino nėra, bet man ir pačiai patinka. Ir turint omenyje, kad tai mano pirmasis akvariumas...
Vis dėl to, manau, kad prabangaus grunto (Aqua art aqua substrate II) pirkimas dėl augalų pasiteisino. Bet aš labai labai norėjau, kad augalai augtų blush2.gif O sugalvojus, grunto taip lengvai nepakeisi.
Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2015 03 13, 17:37)
as ne į litrus.  as į metrus noriu keist biggrin.gif

O kas ne taip su dabartiniu? Man nuotraukose labai gražiai atrodo.

Dilma, gal dar turi Hydrocotyle leucocephala? Jei būtų atliekamo, labai norėčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giege: 13 kovo 2015 - 20:42
QUOTE(waidoshele @ 2015 03 13, 20:20)
Manau tas pats, matosi tik kad vanduo zaliuoja. Akva 100 ltr. Grunta ploviau su permanganatu,dar dadejau didele dali naujo grunto.  augalus visus naujus dejau.  Gyviai krevetes ir gupijos, jiems nieko nedariau.

Grunta reiktu pora valandu pakepint orkaitej, o pati akva (ypac tuos kampus kur sunkiausia prieit) su soda, druska, garstyciom ar kitokiu nelabiausiai kenksmingu sudu issveist. Nepakenktu ir stiklus nuplikyt, tik reiktu labai atsargiai, kad netruktu.
Savatgali rauk kol dumblis masiskai nauju augalu neuzpuole.
Margancovke absoliuciai jokio poveikio dumbliams neturi schmoll.gif Dumblius zudo kai kurie antibijotikai. I tuscia (ta prasme be floros ir faunos) akva galima pilstelt Biclino-5 arba bent Streptomicino per daug nesibaiminant del proporciju nes paskui vis tiek dar persiplaus) ir palaikyt tamsoj kokia para. Dvieju bonkuciu vaisto turetu uztekt per akis 4u.gif
P.S. Bicilinas-5 perkamas is po stalo kioskuose kur rusiskus maisto papildus pardavineja ir kainuodavo betliukas... apie 5-6 litus. 100 litru 1 porcijos lyg ir mazoka, bet praktiskai gana. Tai su situom, prisilaikant tam tikru taisykliu, daugeli dumbliu galima naikint ir veikianciam akve
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2015 03 13, 18:50)
Nusipirkau dar tris amano krevates. Ir dvi mazus neoniukus. Noriu filtruojanciu dar dvieju...neturiu dar..bus krwvetynas biggrin.gif

Aš mačiau filtruojančias užaugusias (kokių 10 cm), tai man su tom išskėstom kojytėm-šepetėliais baisuokliškai pasirodė. Šią savaitę parduotuvėje pamačiau mažas, gal ir nieko...
Atsakyti
Vaidosele, jei reikia galiu 15 litru akviuka paskolint, kad gupkes ir krevetkos turetu namus kol dumblius trucinsi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 13, 17:47)
g.gif  O kiek i metra telpa bokalu?  bigsmile.gif

Čia priklauso nuo to, kaip matuosi - ar stačius ir pilnus, ar nuverstus ir tuščius tongue.gif

QUOTE(giege @ 2015 03 13, 20:41)

O kas ne taip su dabartiniu? Man nuotraukose labai gražiai atrodo.

Dilma, gal dar turi Hydrocotyle leucocephala? Jei būtų atliekamo, labai norėčiau.

Viskas su juo gerai. Tik trumpas biggrin.gif . Į tą vietą galima 105 sukišt, o jis tik 80 cm biggrin.gif

Paauginsiu ir galėsiu duot. Turėtos atsikračiau, tai pridovanojo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 03 13, 22:54)
Vaidosele, jei reikia galiu 15 litru akviuka paskolint, kad gupkes ir krevetkos turetu namus kol dumblius trucinsi  rolleyes.gif

Sakes kol as tas gupijas ir krevetes su visu mailium isgaudziau doh.gif labai nesinoretu to pakartot. O chemija labai blogai? Ar ji neveiksminga?
O zuvys negali kibire pagyvent kol tvarkysiu ?
Kaip augalus dezinfekuot?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 03 13, 21:13)
Sakes kol as tas gupijas ir krevetes su visu mailium isgaudziau  doh.gif  labai nesinoretu to pakartot. O chemija labai blogai? Ar ji neveiksminga?
O zuvys negali kibire pagyvent kol tvarkysiu ?
Kaip augalus dezinfekuot?

Neblogai tik darbo daug. Zuvims net nelabai ir kenkia. Labiau augalams, bet ir tai pakenciamai. Ale vis tiek jei dar nei gramo neuzstartintas akvas geriau butu, kad jame liktu tik stiklas gruntas, dekoracijos ir iranga. Tada ir paprasciau, ir doziu nebutina labai skrupulingai skaiciuot, ir greiciau ax.gif
Su gyviais gydymas uztrunka 3-4 dienas, o rezultatas tik po savaites pasimato. Ilgoka. Paprasciau tuscia apdorot.
Kai tuscias akvas krevetkes gi nesunku ismeskeriot! bigsmile.gif
Aisku, pagyvens pora dienu ir kibire. Gal gi ne milijonai ju te yra? biggrin.gif

Papildyta:
Augalu dabar dezinfekuot lyg ir nereikia. Tiesiog stropiai nuplaut ir lai pamirksta atskirai kol darzas bus sutvarkytas
Papildyta:
Kaune prie Zanavyku turgaus ala vaisininku kioske Bicilino-5 pries pusmeti teiravaus tai tuo momentu neturejo, bet sake kita diena jau gali atsivezt. Prase 6Lt. (O Egyda Jonavoj gavo uz 5) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2015 03 12, 13:54)
Tikrai ne visus. Negaliu pasakyti kokį %, gal kaip kam, bet man kol kas nėra buvęs tikrintis nei vienas siuntinys. Vyras stebėjosi,  kad nepatikrino net metalinių akvariumo priežiūros įrankių.

Ziurima i tai,kas uzrasyta ANT pakuotes. Jei nevirsija 75 lt (25 eur dabar), tai muito NEUZDEDA niekam. Nebent itarima sukelia paketo dydis, forma ar velnias zino kas, tai patikrina, nors gali buti uzrasyta ir super maza kaina (nes kartais zmones tariasi su pardavejais, kad rasytu tai, ka reikia). Tada pagal kazkokius kriterijus ivertina, ar galejo buti tokia kaina. Bet siaip daro paprasciau. Papraso atsiusti pirkimo dokumentus (el. saskaita, ar mokejimo pavedimo kopija). Tad jei mineti irankiai, telefonu deklai nekainavo po 75 lt, tai nieks ir nemuitino. Sioj sferoj jau issidomejus ir issibandzius biggrin.gif Va drauge maste kaip jus ir siuntes is kinu striuke uz 180 lt tkedamasi, kad GAL NEPATIKRINS. Saukiau, rekiau, kad TIKRAI uzdes muita biggrin.gif Akurat... Tiesa, muitu nededa siustom dovanom is privaciu asmenu.

QUOTE(kubilina @ 2015 03 13, 00:51)
Labai gražu.

O man tai fantastika atrodo...

Vakar zodz susinervinau juodai. Vis man trumpindavo lempute. PAtriuksmaudavo, pbliksedavo ir baigadavo. O vakar galutinai uzsilenke. LEmpute patikrinau, viskas OK. Israkiau as ten ta cokoli paziureti. Apklakejes kaip nezinau kas doh.gif Bandziau pravalyti kontaktus. Bet VISO GERO. Nieko gero. Tai va, reikia man naujo patrodo lemputei ir istatyti i vieta. Bet beda ta, kad iki bet kuriu kauno senuku man nusigauti yra kazkas neimanoma. Visiskai marsrutai vieso transporto ne i tema.

O urmo bazese kazin yra kokia "parde", kad prekiautu cokoliukais/patroniukais lemputem? NEs gi laidukas su kistuku atliko. Man , kad pati sugebeciau susikonstruoti reik tik to dalyko. Gal laidukus sukisti nebus baisiai sudetinga? Esu pikta kaip velnias. Ne moteriski tai dalykai ;( Nors idealiausa butu isvis ten kazka kito lempoj kontruoti, bet man tai misija neimanoma.
Galvojau iki megos palekti po pardes palakstyti ir doh.gif Zmonem be masinon sis prekybos centras praktiskai irgi sunkiai pasiekiamas. NEsamoneeeeee
Atsakyti