Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(kvyka @ 2015 03 15, 19:06)
...
Bijau as tokiu parazitu  doh.gif

Pirmųjų vabaliukų nežinau, o antrasis kirminas - planarija.

Turėjau parsinešusi ir aš šio "gėrio". Tikiuosi, kad išsinaikinau, nes jau mėnesį nebematau.

Tikrai, fui. Net nemalonu buvo ranką į akvariumą kišti.

Gaudžiau su pasidaryta gaudykle. Puokštėse orchidėjos būna įkištos į tokią kolbutę su minkštu guminiu dangteliu su skylute. Tai aš per tą skylutę kišau per puse patrumpintą šiaudelį. Prie kolbutės, kad laikytųsi dugne, pririšau akmenuką. Į kolbutės vidų dėjau truputį uodo trūklio lervų, įpildavau akvariumo vandens ir paskandindavau, kad šiaudelio galas labiau į gruntą sulystų (nenorėjau gaudyti krevečių). Į akvariumą įdėdavau jau jame užgesus šviesai, o ryte atsikėlusi išimdavau su sugautais gyviais. Ir taip, pradžioje, kas antrą dieną. Vėliau rečiau.
Ir tuo metu žuvis menkai šėriau, kad joks maisto trupinėlis nenukristų ant grunto, nes mačiau, kaip planarija žuvų maistą ėda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giege: 15 kovo 2015 - 20:11
o aš galvojau, kad planarijos - krevetynų bėda...kad žuvys jas išgaudo...
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2015 03 15, 22:02)
user posted image
Acroloxus lacustris - panasus i ta 2 nuotraukoje?

Taip, panasu... tik as kiek iziuriu, tai viduj ten tamsenes demeles yra.

QUOTE(saigha @ 2015 03 15, 22:34)

ai, gi mano gupinas uzsilenke... PEr dvi savaites sukudo, stuburas iskrypo ir perkeliau i sloika. Kaput buvo.... Tai gal kol gupinas buvo, tol ir nesimate planariju? Ir tu vabaliuku nesimate.

Nu tai beda, jei krevetyne tu planariju yra doh.gif Nes tikrai nemalonus padarai man jie.
Atsakyti
ivariu ju atspalviu buna, gali pagooglinti, raso, kad dideles zalos nedaro, til ikriukus valgo.
user posted image
Atsakyti
aha, skaiciau smile.gif Aisku keiciant vandenuka as isrenku nuo stiklu ir lapu, kur primatau, nes tiesiog negraziai atrodo. Bet prie grunto tikrai bijosiu listi del tu kirminuku. Rods neseriu praktiskai, i savaite karta. Dabar kai ner gupino isvis tik apvirta darzoves gabaliuka buvau imetus.

Tai is kur ta didele planarija... Nejau tai reiskia, kad rugimas prasidejo? blink.gif Biski rusiskam formue bandziau skaityt..
Atsakyti
Ar zuvis lapė tinkama laikyti su gupijom ir krevetem? Ar ju nesuės? Ar ji bent kiek apmazina dumbliu dauginimasi?
Atsakyti
QUOTE(kvyka @ 2015 03 15, 20:42)
ai, gi mano gupinas uzsilenke... PEr dvi savaites sukudo, stuburas iskrypo ir perkeliau i sloika. Kaput buvo.... Tai gal kol gupinas buvo, tol ir nesimate planariju? Ir tu vabaliuku nesimate.

Pas mane yra žuvų ir jos nevartojo planarijų. Nors internete radau, kad kažkuri žuvis išgaudo, jei kitokio maisto kurį laiką neduodi. Nebepamenu, kokia. Atmečiau tą variantą, nes netiko turint krevečių (ir jas suėstų).

Radau internete gaudyklės pavyzdį, kokį buvau pasidariusi:
https://www.youtube....h?v=CD1HLV938BM
Atsakyti
QUOTE(kvyka @ 2015 03 15, 21:07)
aha, skaiciau smile.gif Aisku keiciant vandenuka as isrenku nuo stiklu ir lapu, kur primatau, nes tiesiog negraziai atrodo. Bet prie grunto tikrai bijosiu listi del tu kirminuku. Rods neseriu praktiskai, i savaite karta. Dabar kai ner gupino isvis tik apvirta darzoves gabaliuka buvau imetus.

Tai is kur ta didele planarija... Nejau tai reiskia, kad rugimas prasidejo?  blink.gif  Biski rusiskam formue bandziau skaityt..

Viska (isskyrus katuskes) is manes parsinesei thumbup.gif Vat tam ir reikalingas karantinavimas, o Tu: "Ne, NEEE..." blink.gif
Tos pirmosios nupiestos - blusytes lotuliukas.gif Visi tie gyviai nieko blogo nedaro isskyrus, kad yra slykstus. Atvirksciai,- dumblius eda. Ir ypac "blusytes" kurios moksliskai vadinamos poduromis (arba paduromis). Jos netgi rekomenduojamos kaip startinis maistas. Todel ir pasimate, kai zuvu nebera; anksciau gupinas surydavo. Tuoj blusos pakils nuo dugno, o kirminai (po nakties) pasimatys ir ant stiklu. Jie gali pasidaryt ir kitokios spalvos nelygu ko prisieda. Naturaliai - permatomai balti arba pilksvi. Jo, sitie maisto atliekas renka ir gyvena dugne. Islenda retai ir tradiciskai tik nakti. Aba kai grunta pajudini. Bet praktiskai jie dirba ta pati darba kaip melanijos, tik isvaizda ciut, ciut kitokia ax.gif
O i tuos kriakliavezius paziurek per lupa! Patiks! As juos vadindavau "meduzom", bet toj meduzoj labai idomus ir ant dumbliams edrus padarelis gyvena wub.gif Vienoj nuotraukoj biski matosis, bet naturoj - grazesnis mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(saigha @ 2015 03 15, 20:34)

Visu neisgaudo; jos yra dugnines ir labiau naktines kirmeles. O diena retai kada zuvytems toks delikatesas papuola nestuke.gif biggrin.gif
P.S. Naktines zuvys turbut labiau pasmaguriauja drinks_cheers.gif
Atsakyti
Katuskes as is kito akvariumo parsitempiau lotuliukas.gif

O kad planarijos tokios dideles , tai as negalvojau bigsmile.gif Maniau irgi mikroskopines bus.... biggrin.gif As ju del to ir bijau, kad dideles.

O tos blusytes tai man dzin. Toks jausmas, kad jos ten gerus darbus prie saknu daro biggrin.gif Tie "meduziukai" uzknisa tik tuom, kad aplimpa kartais vienoj vietoj riebiai.

O del to karantinavimo.... Joooo... neuzteko keliu minuciu pamirkyti tirpaliuky biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(giege @ 2015 03 16, 00:00)
Pas mane yra žuvų ir jos nevartojo planarijų. Nors internete radau, kad kažkuri žuvis išgaudo, jei kitokio maisto kurį laiką neduodi. Nebepamenu, kokia. Atmečiau tą variantą, nes netiko turint krevečių (ir jas suėstų).

Radau internete gaudyklės pavyzdį, kokį buvau pasidariusi:
https://www.youtube....h?v=CD1HLV938BM

Cia jau grynai matau, kad lygiai toks geris ir pas mane biggrin.gif tik va siandien pirma kart pamaciau. turbut suaugo per tiek laiko lotuliukas.gif Nu dabar tokio gaudykliuko nepasidarysiu, nes neturiu panasaus daikto... blush2.gif O gal i stambesni svirksta sulystu? Tik kaip ten i vidu ideti .... hmmm g.gif
Ir vaizdelyje matos blusytes irgi biggrin.gif zodz krevetynas yra krevetynas biggrin.gif
Atsakyti
o krevetukai mažiukai į tą gaudyklę kirminų nesulenda ???
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Ir aš jau turiu akvariumą bigsmile.gif
112L tūris. Temperatūra 23-24 laipsniai. Paleistas kovo 10d. Pasodinau gyvų augalų, dar įdėjau pirktinę šaką, kurią prieš tai tik nuploviau vandeniu. Dabar ant tos šakos auga tokie kaip balti snargliai schmoll.gif Kas čia gali būti? g.gif

Bendras vaizdas
user posted image

Šaka ir tie "snargliai" unsure.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 03 16, 08:51)
Sveiki  4u.gif
Ir aš jau turiu akvariumą  bigsmile.gif
112L tūris. Temperatūra 23-24 laipsniai. Paleistas kovo 10d. Pasodinau gyvų augalų, dar įdėjau pirktinę šaką, kurią prieš tai tik nuploviau vandeniu. Dabar ant tos šakos auga tokie kaip balti snargliai  schmoll.gif  Kas čia gali būti?  g.gif

Nelabai matosi, o kas matosi - visiskai neaisku kas tas yra schmoll.gif Sakyciau maisto atliekos nuo perserimo arba siulinio dumblio uzuomazgos, bet tokiam svieziam bliude dar niekaip neturetu tokiu dalyku but.
Bet kuriuo atveju prastai apdirbai saka. Trauk lauk. Tada paskusk su peiliuku kiek lengvai skutinejas, nuplauk ir dek i puoda su daug, daug druskos. Pavirk valanda ar dvi ir paskui pamirkyk bent pusdieni svariam vandeny. Geriausia mirkyt iki nebeplauks. Mirkant neisvirus druskoj kartais ir per pora savaiciu nenuskesta, bet nieko tokio - ismirkinus akve galima jau ir prispaust su akmenuku. Vietoj uzbrinks mirksiukas.gif
Turbut nezinai kokio medzio saka? bigsmile.gif
Atsakyti