Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(cile @ 2015 03 04, 19:33)

Arvydai, jei pageidaujanciu ner, tai priglausciau ir valisnerija ir elodeja, nes reik nemaza skyle lopyt  doh.gif Bet tik jei atlieka, speciali raut nereik.
.

Jau nuroviau. Gavosi elodejos krumas ir saka su saknelem. Tada 1 ilga, kuda valisnerija ir 2 mazytes. Dar siuksliu nuo heterantheros, bet su saknim tai irgi indesiu i sloika.
As pagal baze ir pagal save labiau derinsiuos. Mat ryt gali tekt isvaziuot i kaima (uosvis stipriai susirgo ir ner ten kas jam bent peciu uzkuria), tada visas biznis suzlugtu; bet kol kas panasiau, kad sunus gales ilgesniam laikui nuvaziuot. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 03 04, 18:57)
Jau patirties yra ! Nesakykit taip ! Negražu !    unsure.gif

Aira, mazute... smile.gif Nu tiesa tokia, kad esi jaunute mergaite (vaikas net ax.gif 4u.gif ) su l.l.l.l. menka patirtim smile.gif Tad ispleciam akis, pastatotom ausis ir skaitom, klausom ir isiklausom, ka patyre suauge kalba. Net as nepatarineju kitiems, nors koses biskuti daugiau sioj srity issrebta... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 03 03, 16:39)
Mano akvariumas 

Šitas filtras neburbuliuoja. Burbuliavimui, manau, yra kita parduodama dalis http://www.kika.lt/p...difuzorius.html. Bet gal galima ir ką nors susimontuoti.
Aš esu tiesiog filtro antgalį nukreipusi į vandens paviršių, kad vandens paviršius judėtų. O pakreipti turėtų būti galima, nes filtro angalis susideda iš dviejų dalių ir galima sukioti (http://www.kika.lt/prekes-zenklai/juwel/juwel-vandens-sroves-kreiptuvas.html ).

Dar kalbant apie Juwel'į - ar turi artimiausiam filtro tvarkymui kempinių? Pasirūpink iš anksto, nes kai susiruoši keisti, paaiškės, kad Kikoj nėra, o daugiau niekas neprekiauja (jei ir skelbiasi prekiaujantys, realiai vis tiek neturi).

Aira2 rašei, kad pradėsi akvariumą apžuvinti nuo neonų. Savo kailiu patyriau, kad neonai nemėgsta šviežio akvariumo. Internete tai nėra akcentuojama, bet kai pradėjau ieškoti, kas darosi, kad vienas po kito miršta, atradau šią informaciją. O parduotuvėje dar abejojo, ar stikliniai šamai išgyvens, nes lepūs. Išgyveno. O vat iš 20 pirktų neonų per kelias dienas liko 4. Vėliau pirkau dar 20, bet irgi nemažai išmirė.

Siūlyčiau pradėti nuo danijų. Nėra brangios, judrios žuvys, duodasi po visą akvariumą, nebijo įkištų rankų. Pievų tako parduotuvėje yra (bent jau buvo) ir tokių ružavų su ilgesnėm uodegom (leopardinės ar kažkaip panašiai vadinasi) ir paprastų dryžuotų. Gal patiktų.
Atsakyti
Pas jus čia tylu, ramu, jokių tragedijų, o pas mane gedulas...

Vakar ryte radau numiriojusį neoną. Numirė, tai numirė-pasitaiko.
Vakare grįžtu namo ir randu pusę neonų negyvų. Greit patapau veterinaru, įtartinos diagnozės neradau, tad tik beveik pusę akvuko vandens pakeičiau. Neoniukai 7 likusieji, plaukiojo žvitrūs ir absoliučiai gyvybingi. Po TV perveizėjimo vėl atlikau apžvalgą-2 negyvi. Sėdėjau daugiau kaip valandą prieš akvą ir stebėjau. Vaizdelis toks- gaidys tupi ramus, paskui juda link neonų išpūtęs žiaunas ir visus savo išdraskytus gražumynus. Tiesioginio smurto nepamačiau, bet teko gaidžiui skubiai evakuotis į didįjį akvą pas skaliarus. Čia gaideliui buvo baimės, nes visos dičkės žuvys puolė naujoko apžiūrėti. Teko traukti lauk, grąžinau į senus namučius, tupėjo ramutėlis, nei krust. Matyt buvo kaip reik įsibaiminęs.
Ryte vėl lavonėliai.
Dabar gaidys plūduriuoja stiklainyje, kuris didžiajame akve. Narsiai , visoms dičkėms žuvims, kovinius judesiukus demonstruoja.

Bet neoniukų liko iš 14 tik 2. Nu, baisiai , siaubingai jaučiuosi.
Atsakyti
Pas mane irgi gedulas doh.gif
Per savo kvailą galvą.... Nebeturiu trijų molinezijų (dvi negyvas radau po savaitės nebuvimo namie), dar trijų pecilijų, trintuko ir dviejų gražuolių skaliarų verysad.gif Bet tai pati kalta doh.gif Būčiau nekišus nagų, būtų mažiau praradimų... Na bet... Jei proto nėra, tai nėr..Bet pasimokiau, jaučiuos paprotingėjusi doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giege @ 2015 03 04, 22:03)
Savo kailiu patyriau, kad neonai nemėgsta šviežio akvariumo. Internete tai nėra akcentuojama, bet kai pradėjau ieškoti, kas darosi, kad vienas po kito miršta, atradau šią informaciją. O parduotuvėje dar abejojo, ar stikliniai šamai išgyvens, nes lepūs. Išgyveno. O vat iš 20 pirktų neonų per kelias dienas liko 4. Vėliau pirkau dar 20, bet irgi nemažai išmirė.

Siūlyčiau pradėti nuo danijų. Nėra brangios, judrios žuvys, duodasi po visą akvariumą, nebijo įkištų rankų. Pievų tako parduotuvėje yra (bent jau buvo) ir tokių ružavų su ilgesnėm uodegom (leopardinės ar kažkaip panašiai vadinasi) ir paprastų dryžuotų. Gal patiktų.

Neonai buna geri arba ne...nes arba stimpa, arba ne...o danijos kaip ir gupkes megsta krist po viena..cia is prekybines patirties. Bet siaip visur raso, kad neonai ir korydorai nemegsta sviezio akvo..ir mano pirkejai buna priversti ateit bent po geros savaiteles rolleyes.gif

QUOTE(evora @ 2015 03 04, 22:10)
Pas jus čia tylu, ramu, jokių tragedijų, o pas mane gedulas...

Vaje sad.gif
-----------
Arvydai, va as tokia kempinele krevetyne ant fan mini pritaisius http://akvazoo.lt/zu...0469812150.html
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2015 03 04, 21:16)
Pas mane irgi gedulas doh.gif
Per savo kvailą galvą.... Nebeturiu trijų molinezijų (dvi negyvas radau po savaitės nebuvimo namie), dar trijų pecilijų, trintuko ir dviejų gražuolių skaliarų verysad.gif Bet tai pati kalta doh.gif Būčiau nekišus nagų, būtų mažiau praradimų... Na bet... Jei proto nėra, tai nėr..Bet pasimokiau, jaučiuos paprotingėjusi doh.gif  lotuliukas.gif

o tai kas nutiko, ka padarei? kokius nagus ikisai?
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2015 03 04, 22:24)
o tai kas nutiko, ka padarei? kokius nagus ikisai?

Tai kad gėda net pasakot blush2.gif doh.gif Grįžtu po komandiruotės, ištraukiu pora lavonų... ir dar viena neaiški man plaukioja.... Ir galvoju profilaktiškai įpilsiu kalio permanganato doh.gif O akve šviesa jau užgesus buvo... Tai matyt per daug nudažiau aš tą vandenį unsure.gif Nes temp pora laipsnių padidinau... Abejoju, kad nuo temp užsilenkė biggrin.gif o va violetiniu vandeniu matyt apsinuodijo...
Tai vat pasimokiau... nėr čia ko saviveikla užsiimti... ir vaidinti gydytoją doh.gif Pigiau būt buvę tą neaiškią paleist į plačiuosius... Bet dabar nieko nepirksiu schmoll.gif Pažiūrėsiu, ar keli belikę vienetai toliau neaiškūs pasidarys... Jei užsilenks visi, tai tada iš naujo akvą paleisiu ir tikėsiuosi, kad baigsis nesąmonės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2015 03 04, 21:32)
Tai kad gėda net pasakot blush2.gif  doh.gif Grįžtu po komandiruotės, ištraukiu pora lavonų... ir dar viena neaiški man plaukioja.... Ir galvoju profilaktiškai įpilsiu kalio permanganato doh.gif O akve šviesa jau užgesus buvo... Tai matyt per daug nudažiau aš tą vandenį unsure.gif Nes temp pora laipsnių padidinau... Abejoju, kad nuo temp užsilenkė biggrin.gif o va violetiniu vandeniu matyt apsinuodijo...
Tai vat pasimokiau... nėr čia ko saviveikla užsiimti... ir vaidinti gydytoją doh.gif Pigiau būt buvę tą neaiškią paleist į plačiuosius... Bet dabar nieko nepirksiu schmoll.gif Pažiūrėsiu, ar keli belikę vienetai toliau neaiškūs pasidarys... Jei užsilenks visi, tai tada iš naujo akvą paleisiu ir tikėsiuosi, kad baigsis nesąmonės smile.gif

Nu va tai tau.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2015 03 04, 22:37)
Nu va tai tau..  verysad.gif

Labiausiai skaliarų gaila, bet... Na negalėjo gi imt ir sektis taip viskas paprastai rolleyes.gif Bus tų žuvų, žinau kur pirkti yra lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal galetu man kas koki augaleli padovanot? Zadu savaitgali pertvarkinet akvariuma, dumbliai paeme virsu, augalai beveik sunyko. Kaunas, geriausiai butu jei kas is dainavos yra.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 03 04, 21:37)
Nors gal geriau botiju kuriam laikui isileisciau..

Neskubu. O del botiju, gal susilaikysiu, o tai visos zuvys daugiau maziau pas mane apatinio sluoksnio gyventojos..
Atsakyti