QUOTE(Skirte @ 2015 04 07, 13:01)
. Kita vertus - jiems yra tik vienas žingsniukas iki bedievių. O tai įvyks tada, kada bereligis sugalvos, kad ir dievas jam pasidarė nebepriimtinas dėl kažkokių priežasčių.
O čia gerai, ar blogai tai?

Riviera Maya, Moonte ir kitos bereligės, atsargiai, Jums tik vienas žingsnis iki manęs

Papildyta:
QUOTE(giedruole @ 2015 04 04, 12:04)
Man tai bjauriausia, kaip tie vadinami ateistai prieš Velykas stovi eilėse Maximose prie vištų, prie silkių, prie kiaušinių.... Ir netgi margučius margina
, sako, kad tai daro tipo dėl vaikų. Vadinasi, vaikams meluoja. Tai paaiškink tada vaikui, kad ši diena yra eilinė diena, kaip ir visos kitos dienos. Kam tada Kalėdų senelio, jeigu netikime Kristumi?...

O ko čia piktintis?

"Daugiau nei prieš 30 000 metų kiaušiniai pradėti marginti senovės Egipte ir Persijoje, kur buvo tikima, kad tai visatos simbolis. Kiaušinis pagonių religijoje dėl ovalios formos simbolizuoja kosmosą, gyvybės atsiradimą, vaisingumą, o jame gyvenanti gyvatė, požemio ir derliaus globėja, pavasarį prikelia augmeniją. Dėl to per Velykas margučiai ridinėjami susilietę su žeme pažadina požemio dvasias. Margučių daužymas turėjo tokią pat prasmę dužus kiaušiniui į laisvę esą išeina gyvybės nešėja kosminė gyvatė."
Kame problema yra paaiškinti vaikui tiek senąją, tiek ir krikščioniškąją šios dienos reikšmę? Tai, kad aš asmeniškai nesijaučiu labai tikinti ar religinga, visiškai nereiškia, kad neigiu religiją kaipo tokią. Ji yra, ji egzistuoja, mano vaikas (vyresnis, mažajam dar neįdomu) apie ją žino, žino kas krikščionims yra Kalėdos, kas yra Velykos. Ir aš netgi susilaikau nuo savo asmeninės nuomonės primetimo jam. Kalbėdami apie Velykas kalbėjom ir apie pagoniškąjį požiūrį ("o senais laikais, kai lietuviai dar buvo pagonys, jie tikėjo, kad....") ir apie krikščioniškąsias tiesas ("atsiradus krikščionybei ir jai paplitus, Velykos įgijo kitą prasmę... krikščionys tiki, jog Velykos - tai ...."). Kiek galiu ir kiek žinau, atsakau į visus kylančius klausimus ir nematau reikalo aiškinti, kad "tu tai tuo jokiu būdu netikėk, nes jie nusišneka". Atvirkščiai, aiškinu, kad pasaulyje yra daug skirtingų religijų, daug žmonių su skirtinga nuomone ir kiekvienas turi pagrindą tikėti tuo, kuo jis tiki. O jis augdamas pasirinks savąjį.
O Kalėdų senelis ir Kristus yra dvi visiškai skirtingos teorijos ir visiškai skirtingi "tikėjimai", kuriuos maišyti viename katile yra savotiškai šventvagiška. IMHO.