Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas ar Ateizmas- kas racionaliau?

QUOTE(Riviera Maya @ 2015 04 01, 19:59)
1. As tikiu Dievu be jokiu tradiciju, be jokiu istoriju, legendu, knygu.
2. Tikiu juo tokiu, koki matau jo kuriniuose, bet ne zmonese, nes jis mums suteike teise buti savimi  4u.gif Tai tik mano mintys, as ju niekam nekisu, tik pasidalinu  mirksiukas.gif

Papildyta:
3. Kai net religines tradicijos, sventes tampa problema, tarp dideles ivairoves religiju  ax.gif Kas belieka tame gero?
As uz vaikiskas sventes  thumbup.gif Bet jei zmonems kitokio religinio  tikejimo tai kazkokia tai tragedija  g.gif del to, kad ju religija tokios vaikiskos sventes nepripazista  g.gif Tai labai reali tragedija ivairiu religiju klasese, darzeliuose  4u.gif

1. Man, kaip kūniškai būtybei, turinčiai atminį ir jausmus, labai ir labai sunku tai iįsivaizduoti. Tiesiog nesuprantu, iš kur ateina jūsų tikėjimas, kur jis prasidėjo, kuo remiasi ir kam jums jo reikia? Čia aš labai labai rimtai klausiu g.gif

2. Kodėl žmonėse nematote Dievo? Ar šiame kūrinyje sunku įžvelgti Kūrėją? Sunku būtų patikėti, kad kūrinys nebeturėtų Kūrėjo braižo? Pats savęs juk nesusikūrė.

3. Mano 3 vaikai lankė/tebelanko darželį, viena eina į mokyklą, būrelius - buvo pas per visus 3 vaikus įvairių religijų atstovų - musulmonų, japoniukas buvo wub.gif , įvairių denominacijų krikščionių, buvo ir netikinčių, net griežtai pasisakančių prieš religiją. Sugebėjome draugiškai sugyventi thumbup.gif musulmonų šeimą sveikino mus su šv. Kalėdomis, o mums jie pasakojo apie Ramadaną, japoniuko mama pasakojo apie sintoizmą.

Tragedija, mano supratimu, atsiranda tada, kai tos įvairovės nematai, kai jos nepriimi, kai proto mankšta neatliekama.

Sąmoningai vengiu Jėzaus Kristaus temos smile.gif kol kas mirksiukas.gif neracionalu, man rodos, Didįjį Trečiadienį, ją pakelti 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(hi (: @ 2015 04 01, 01:17)
Ar jūs suprantate kokią prasmę pvz. katalikams ar ortodoksams reiškia Šv. Mišios, galimybė priimti Eucharistiją?  Matėte kažkokį dvasine prasme tokio reikšmingumo atitikmenį gamtoje?
Beje, tikinčiam niekas netrukdo matyti gamtos ir ja žavėtis, džiaugtis Kūrėjo išradingumu ir artumu joje. Nėra taip, kad arba myli gamtą, arba eini į bažnyčią. Tai kuo sėkmingiausiai sutelpa žmogaus gyvenime be jokių "arba... arba". Pati be galo myliu gamtą. Šv. Pranciškus, kuo katalikiškiausias šventasis garsus Kūrėjo meilės matymu kūrinijoje. Ir melstis namuose, ryte ir vakare, pžriešpiet ir perpiet ir kada tik nori savais ir nesavais žodžiais niekas netrukdo tik todėl, kad sekmdieniais eini į bažnyčią. biggrin.gif Malda yra normali tikinčio žmogaus kasdienybės dalis.

hi.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 01, 18:47)
o dėl ko tada? Dėl paties tikėjimo? Dėl paties Dievo? Ar vis tik dėl savęs? Ar tiesiog TIKI? Moonte, kaip jūs suprantat "tiesiog tiki"? g.gif

Siaip, zmogus yra egoistiska natura, net altruistai darydami gera kitiems taip tenkina savo ego biggrin.gif

As negaliu vienareiksmiskai ivardinti TIKEJIMO priezasti, nesvarbu kuo, Dievu, ar NSO. Kiek zmoniu tiek tikejimo priezasciu.

Man pavz. pakanka to kad Dievas yra, viskas. Nes taip kaip suredytas pasaulis, ta harmonija, tu paciu matematiniu formuliu, teoremu, poezijos, muzikos kuriniu, gamtos apraisku ir t.t. grozis, man liudija Dievo buvima.

Kita vertus, man kaip zmogui norisi tiketi, kad manyje, ar kitame zmoguje yra dieviska kibirkstis-gerio sekla.

O siaip, juk neveltui sakoma - Mylek savo artima kaip pati save.
Atsakyti
RitaRamzi,

Negaleciau tiksliai pasakyti is kur tai atejo, prisimenu labai daug nuostabiu dalyku, labai stipriai susijusiu su gamta, ne su baznycia, nuo pat vaikystes, labai daug nepaaiskinamu dalyku, kurie ir po daug metu taip stipriai isireze i atminti, kas palaike paciais sunkiausias momentais g.gif
Aplankiau labai daug baznyciu , kai buvo sunku, ieskojau atsakymu, radau labai daug blogo, labai daug melo... Va taip galutinai praradau tikejima religija 4u.gif Bet tikejimo Dievu niekada nepraradau , nes visada jauciau, maciau ir gavau daugybe irodymu 4u.gif Man daugiau nieko ir nereikejo 4u.gif

Kodel Zmonese nematau Dievo g.gif Matau gerus zmones ir blogus( juose irgi stengiuosi rasti nors kazka gero) 4u.gif Man Dievas -tai ne zmogus, todel matau zmones , kuriuos Dievas myli ir per juos perduoda savo meile, geri, grozi, net stebuklus( gerus) 4u.gif Tai gali atrodyti kazkas Dievisko, bet man tai ne to zmogaus kuryba, bet pats zmogus ax.gif Ne tai ka jis nupiese, ka padainavo( nes dainininku labai daug ir dainuoja net ne savo kurybos dainas, plagijuotas, net vogtas, arba nupirktas), ka isrado( nes isradimuose visada atrandama ir bloga puse( tarytum Dievas sukure viska ko reikia zmogui, be jokio blogio) mums padejo ant lekstutes kaip maziems vaikams viska, mums tereikia tai saugoti, branginti, buti dekingiems 4u.gif

Del vaiku darzeliu, pritariu, mainiskis irgi graziai su visais draugauja( draugavo), bet matau, jei pasirinktu kito tikejimo zmona, butu labai sudetinga jiems , laviruoti tarp visu tradiciju ax.gif

Ivairove as labai gerai matu ir suprantu ir netgi pateisinu, man jie ne trupucio netrukdo, nes as jiems irgi netrukdau, paparsciausiai nesikisu i tai , bet kisamasi i mano 4u.gif labai negraziai kisamasi 4u.gif nes kazkuri(-ios) religija nori dominuoti 4u.gif O kai galvoja, kad tu neapsisprendes( O as netgi labai stipriai apsisprendusi, nepripazinti jokios religijos) , tai dar labiau kisasi ax.gif

As irgi labai stipriai vengiau sios temos 4u.gif Bet pasakiau ja, kad zinotu mano nuomone 4u.gif Kad nemaisytu 4u.gif Kad zinotu tai , ka as jau zinau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 02 balandžio 2015 - 01:31
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 04 02, 02:28)
RitaRamzi,

Negaleciau tiksliai pasakyti is kur tai atejo, prisimenu labai daug nuostabiu dalyku, labai stipriai susijusiu su gamta, ne su baznycia, nuo pat vaikystes, labai daug nepaaiskinamu dalyku, kurie ir po daug metu taip stipriai isireze i atminti, kas palaike paciais sunkiausias momentais  g.gif
Aplankiau labai daug baznyciu , kai buvo sunku, ieskojau atsakymu, radau labai daug blogo, labai daug melo... Va taip galutinai praradau tikejima religija  4u.gif Bet tikejimo Dievu niekada nepraradau , nes visada jauciau, maciau ir gavau daugybe irodymu  4u.gif Man daugiau nieko ir nereikejo  4u.gif

Ivairove as labai gerai matu ir suprantu ir netgi pateisinu, man jie ne trupucio netrukdo, nes as jiems irgi netrukdau, paparsciausiai nesikisu i tai , bet kisamasi i mano  4u.gif  labai negraziai kisamasi  4u.gif nes kazkuri(-ios) religija nori dominuoti  4u.gif O kai galvoja, kad tu neapsisprendes( O as netgi labai stipriai apsisprendusi, nepripazinti jokios religijos) , tai dar labiau kisasi  ax.gif

As irgi labai stipriai vengiau sios temos  4u.gif Bet pasakiau ja, kad zinotu mano nuomone  4u.gif Kad nemaisytu  4u.gif Kad zinotu tai , ka  as jau zinau  4u.gif

labai labai skirtingos mūsų patirtys šioje vietoje. Aš kaip tik Bažnyčioje radau daug gerų, palaikančių, nuoširdžių žmonių, melo ten nepastebėjau, nes sutikit - meluoja tik žmonės, Dievas nemeluoja biggrin.gif tad jei ir pameluotų koks žmogus - nurašyčiau sužeistai prigimčiai.. Juk ir aš pati ne be šito blush2.gif

o su tuo dominavimu labai įdomu - teoriškai dominuoja, o praktiškai - dar labai ir labai neaišku, kas čia pas mus dominuoja g.gif deklaracija tai dar ne tikėjimas, užtat ir gaunasi kas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 02, 08:27)
labai labai skirtingos mūsų patirtys šioje vietoje. - meluoja tik žmonės, Dievas nemeluoja biggrin.gif

4u.gif Va cia as su jumis visiskai sutinku 4u.gif
Atsakyti
Man tai bjauriausia, kaip tie vadinami ateistai prieš Velykas stovi eilėse Maximose prie vištų, prie silkių, prie kiaušinių.... Ir netgi margučius margina mirksiukas.gif , sako, kad tai daro tipo dėl vaikų. Vadinasi, vaikams meluoja. Tai paaiškink tada vaikui, kad ši diena yra eilinė diena, kaip ir visos kitos dienos. Kam tada Kalėdų senelio, jeigu netikime Kristumi?...
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2015 04 04, 12:04)
Man tai bjauriausia, kaip tie vadinami ateistai prieš Velykas stovi eilėse Maximose prie vištų, prie silkių, prie kiaušinių.... Ir netgi margučius margina mirksiukas.gif , sako, kad tai daro tipo dėl vaikų. Vadinasi, vaikams meluoja. Tai paaiškink tada vaikui, kad ši diena yra eilinė diena, kaip ir visos kitos dienos. Kam tada Kalėdų senelio, jeigu netikime Kristumi?...

Tai, kad Kristus su Kalėdų seneliu nieko bendro ir neturi.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 14:24)
Tai, kad Kristus su Kalėdų seneliu nieko bendro ir neturi.

Turi ir dar kaip turi....
Kas yra Kalėdos? Tai Dievo gimimo diena.
Kas yra Velykos? Tai Kristaus atgimimo diena...
Atsakyti
Nesuprantat, kas sakoma. Nereliginga šeima gali švęsti žiemos šventę, per kurią Kalėdų senelis vaikus apdovanoja, o Velykas laikyti pavasario, gamtos atbudimo švente.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 14:00)
Nesuprantat, kas sakoma. Nereliginga šeima gali švęsti žiemos šventę, per kurią Kalėdų senelis vaikus apdovanoja, o Velykas laikyti pavasario, gamtos atbudimo švente.

drinks_cheers.gif

Kas sugalvojo Kalėdų senelį? Ar Šventam rašte jis minimas?
Atsakyti
Kalėdų senelį sugalvojo Coca Colos kampanija, tarp kitko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 14:23)
Kalėdų senelį sugalvojo Coca Colos kampanija, tarp kitko smile.gif

nepaistykit niekų, panos 4u.gif netikit - tai netikėkit, nešvenčiat - tai nešvęskit, bet nesąmonių nereikia doh.gif
Atsakyti