Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas ar Ateizmas- kas racionaliau?

Kalbėdama apie rūstų Dievą, būtent turėjau galvoje ST 4u.gif
Šiaip krikščionybėje (ir Islame taip pat) esu atradusi labai gražių maldų, "Tėve mūsų" išvis yra mano favoritė. Nuostabūs, jautrūs žodžiai, tačiau Dievo netapatinu su jokia religija. Nei vienos neišskiriu, kaip kažkuo pranašesnės ar teisingesnės. Suprantu tik tai, kad žmogui vienos dogmos, tradicijos asmeniškai gali būti labiau priimtinos nei kitos, tačiau tai vis tiek nesuteikia teisės vaidinti teisuolio ir aiškinti, kad "mano religija teisinga, o tavo prasimanymai", kas yra būdinga daugeliui religinių kietakakčių, kaip aš vadinu juos. Ypač koktu, kai teigia "oi tu dar per mažai supranti, atleidžiu tau už nežinojimą". Ar už "nežinojimą", ar už "netikėjimą"?
Dievas man yra žodžiais nesusakoma jėga, jausmas, esybė. Kažkas, ko neįmanoma tiksliai apibūdinti, bet galima pajausti širdimi. Meilė, mano nuomone, yra ryškiausias, tikriausias Dievo įsikūnijimas. Kai myli kažką besąlygiškai, jauti Dievą savyje. Tokie mano pamąstymai.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 05 05, 18:23)

Siaip, as nesuprantu, kodel kai kam trukdo butent jusu akivaizdus nusistatymas, bet ramiai toleruojamas oficialiu "iremintu" religingu oponentu nusistatymai ir bandymas ju kitus, tame tarpe ir jus, brukti i jiems patinkancius "remelius".

Taip, galimai, tvirtas savo istikinimu deklaravimas, tarkim, kai as deklaruoju savo nuomone apie kuryba-Dievo kibirksti, kai kam kelia nora priesintis, gincytis, kvestionuoti, bet juk tai normalu... As tik nesuprantu, kodel tame "poziurio tvirtume" reikia izvelgti negatyva? O jei tavyje kyla tas negatyvas, noras izvelgti zmogaus intencijose kesla, ar dar bala ko negero, cia jau taikau ir sau mirtingai, tai gal cia to kas jaucia ta negatyva reikalas  g.gif

Tarkim, mane visai neglumina Riviera Maya su jos tikejimu, jos pasvarstymai sia tema. Man daugiau nepriimtina, kada menkinamas jos pasirinkimas ir keldinamas savasis.

As galvoju, kad jiems nelabai rupi ka zmones galvoja, kaip tiki be religijos, nes tai yra be ju pagalbos, jie negali sau priskirti jokiu nuopelnu g.gif Bet man keisciausia tai, kad jiems nesvarbu tai, kad as tikiu Dievu, gal netgi labiau uz popieziu ( nezinau daugiau su kuo ir besulyginti biggrin.gif )

Del meno kibirksties, as manau, kad Dievas mumis dziaugiasi, kai mes patys kuriame mirksiukas.gif Negatyvas is mano paziuros, kad zmogus nelabai ivertina savo gabumus 4u.gif

QUOTE(Isyankar @ 2015 05 05, 18:34)
Šiaip krikščionybėje (ir Islame taip pat) esu atradusi labai gražių maldų, "Tėve mūsų" išvis yra mano favoritė. Nuostabūs, jautrūs žodžiai, tačiau Dievo netapatinu su jokia religija. Nei vienos neišskiriu, kaip kažkuo pranašesnės ar teisingesnės. Suprantu tik tai, kad žmogui vienos dogmos, tradicijos asmeniškai gali būti labiau priimtinos nei kitos, tačiau tai vis tiek nesuteikia teisės vaidinti teisuolio ir aiškinti, kad "mano religija teisinga, o tavo prasimanymai", kas yra būdinga daugeliui religinių kietakakčių, kaip aš vadinu juos. Ypač koktu, kai teigia "oi tu dar per mažai supranti, atleidžiu tau už nežinojimą". Ar už "nežinojimą", ar už "netikėjimą"?
Dievas man yra žodžiais nesusakoma jėga, jausmas, esybė. Kažkas, ko neįmanoma tiksliai apibūdinti, bet galima pajausti širdimi. Meilė, mano nuomone, yra ryškiausias, tikriausias Dievo įsikūnijimas. Kai myli kažką besąlygiškai, jauti Dievą savyje. Tokie mano pamąstymai.

Isyankar, o va gavote "streliu" uz permaza dvasiskuma, nes per trumpi jusu postai buvo 4u.gif
Is jusu puses visai jokios agresijos nesijaute, jautesi ta meile 4u.gif

Nuejau ispazinties budama 16likos, kunigelis oho i kokias suns dienas isdejo vien del to, kad pasakiau, kad tai mano pirma ispazintis biggrin.gif Ar as kalta, kad nenusidejau, kad ne nebuvo ka ispazinti lotuliukas.gif Po to buvau dar viena karta, daugiau kazko kitokio toje ispazintyje tikedamasi, supratau, kad man tokiu tarnu pagalbos niekada gyvenime nereikes, nes praktiskai nelabai ir galejau sugalvoti ka ispazinti biggrin.gif

Jie priziuri tuos tikejimo remus, kuriu patys visai nesilaiko, galvodami, kad jiems, kaip labiau dvasiskiems , tai negalioja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 05 05, 19:34)

Gražiai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čija: 06 gegužės 2015 - 09:05
QUOTE(Isyankar @ 2015 05 05, 19:34)

Malda tikrai labai gera, pagrindinė Kristaus mums "įduota" kaip ir išpažintis (apie kurią kažkodėl jau atsiliepėt su panieka, patogu) mirksiukas.gif jei jau savęs netapatinat su jokia religija, tai būtų logiška turėti savo asmeninio tikėjimo asmeninę maldą g.gif
O šiaip nežinau, gal jau kas nors kalbėjo apie tai, bet ką ši tema veikia Religijos skyriuje unsure.gif čia atseit mes, tie "religiniai kietakakčiai" turime įrodinėti savo teisybę doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 06 gegužės 2015 - 10:11
QUOTE(loja5 @ 2015 05 06, 11:09)
Malda tikrai labai gera, pagrindinė Kristaus mums "įduota" kaip ir išpažintis (apie kurią kažkodėl jau atsiliepėt su panieka, patogu) mirksiukas.gif jei jau savęs netapatinat su jokia religija, tai būtų logiška turėti savo asmeninio tikėjimo asmeninę maldą g.gif
O šiaip nežinau, gal jau kas nors  kalbėjo apie tai, bet ką ši tema veikia Religijos skyriuje unsure.gif čia atseit mes, tie "religiniai kietakakčiai" turime įrodinėti savo teisybę doh.gif

Iš kur jūs žinote, ką Kristus įdavė ar neįdavė? Iki šiandien įrodyta tik tiek, kad toks žmogus gyveno, bet jokių stebuklų realių įrodymų nėra arba jie seniai pagrįsti moksliškai. Nebent jūs dar tikite, kad ir Žemė laikosi ant dviejų milžiniškų dramblių.
Jums labai gaila, kad man ta malda patinka?
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 11:34)
Iš kur jūs žinote, ką Kristus įdavė ar neįdavė? Iki šiandien įrodyta tik tiek, kad toks žmogus gyveno, bet jokių stebuklų realių įrodymų nėra arba jie seniai pagrįsti moksliškai. Nebent jūs dar tikite, kad ir Žemė laikosi ant dviejų milžiniškų dramblių.
Jums labai gaila, kad man ta malda patinka?

Suprantat, tam kas tiki jokių įrodymų nereikia, o kas netiki išnarstys iki paskutinio siūlelio ir ST ir NT, ir vistiek neatras ko ieško. (Palaiminti kurie tiki nematę).
Man absoliučiai neįdomu kas jums patinka, o vat Tėve mūsų yra krikščioniška malda, tai nuoširdus ir natūralus nusistebėjimas kaip žmogui nenorinčiam turėti nieko bendra su religija gali patikti kažkurios iš jų maldos kelias g.gif Ir jei jau jis toks patenkintas tuo savo asmeniniu tikėjimu tai kam dar ieškot kažko religijose g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 06 gegužės 2015 - 10:59
QUOTE(loja5 @ 2015 05 06, 11:53)
Suprantat, tam kas tiki jokių įrodymų nereikia, o kas netiki išnarstys iki paskutinio siūlelio ir ST ir NT, ir vistiek neatras ko ieško. (Palaiminti kurie tiki nematę).
Man absoliučiai neįdomu kas jums patinka, o vat Tėve mūsų yra krikščioniška malda, tai nuoširdus ir natūralus nusistebėjimas kaip žmogui nenorinčiam turėti nieko bendra su religija gali patikti kažkurios iš jų maldos kelias g.gif

O nuoširdžiai ir natūraliai nestebina tai, kad krikščionys važiuoja į Arabų kraštus, Tailandą ir žavisi mečetėmis bei šventyklomis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 06 gegužės 2015 - 10:59
QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 12:02)
Kokį klausimą? Nei vieno klaustuko aukštesniame poste nėra.
Tau žavėtis ir aikčioti kitos religijos maldos namais galima, o žavėtis malda jau ne? lotuliukas.gif  logikos levelis 100000 biggrin.gif

O jums labai patogu išvadinti diletantiškumu bet o atsakyti į realų klausimą "ko žmogus turintis savo asmeninį tikėjimą ieško religijose? (dabar su klaustuku, jei taip patogiau) neišeina.
O dar paprasčiau pradėt tujintis ir visaip kaip tyčiotis, tada pasijauti geriau ar ne mirksiukas.gif
čia greičiau apie jus nei apie mane smile.gif svetimos religijos nei maldos namais nei maldomis nesidomiu, nes esu laiminga būdama krikščionybėje, su Kristumi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 06 gegužės 2015 - 11:10
Nesitujinu, rašau iš telefonu ir vietoj "i" netyčia paspaudžiau "u".
Visose religijose atrandu kažką artimo, gražaus ir tuo pačiu svetimo, nemielo. Kadangi kiekviena iš jų savaip įdomi, tačiau nei viena nėra man 100% teisinga, todėl iš kiekvienos pasiimu tai,kas patinka.
Tai krikščionys negali lankytis Turkijoje ir žavėtis nuostabiomis mečetėmis, kurios yra tikri meno šedevrai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 06 gegužės 2015 - 11:14
QUOTE(Isyankar @ 2015 05 06, 12:13)
Nesitujinu, rašau iš telefonu ir vietoj "i" netyčia paspaudžiau "u".
Visose religijose atrandu kažką artimo, gražaus ir tuo pačiu svetimo, nemielo. Kadangi kiekviena iš jų savaip įdomi, tačiau nei viena nėra man 100% teisinga, todėl iš kiekvienos pasiimu tai,kas patinka.
Tai krikščionys negali lankytis Turkijoje ir žavėtis nuostabiomis mečetėmis, kurios yra tikri meno šedevrai?  biggrin.gif

Tai tas mane ir stebina - jei jau esi atradęs, kam dar ieškoti, nebent save apgaudinėji. Tai taip, buvo ir man toks etapas kai iš visur dasiduri po gabalėlį biggrin.gif jau pasikartosiu, labai patogus toks tikėjimas.
Jūs norit kad atsakyčiau už visus pasaulio krikščionis? biggrin.gif
Atsakyti
Kokia laime, kad uztenka proto nesieti kriksionybes, Kristaus mokymo, su "TIKRAIS KRISKCIONIMIS', kurie savo fanatizmu, cia dar as graziai issireiskiau, atgraso zmones nuo Dievo ieskojimo, nes juos glumina, "tikruju krikscioniu" puikybe, agresija, chamizmas (cia labai tinka susipazinti su istorija, kodel Chamas Nojaus sunus iki siolei zmonijos minimas).

Esu laiminga, kad neatsiranda puikybes istiktu, o gal kad iki siol nera tiksliu duomenu, kas nurodytu asmeni kas isrado raides. Nes itariu, atsirastu, koks labiau nusipelnes, itikejes, ar dar bala kuo itakotas, tad pradetu reiksti pretenzijas, kad nevalia naudotis raidynu ir rasyti zodzius, mintis, kurios nepatinka, neatitinka "savininko" istikinimu, vertybiu.

Esu laiminga, kad niekas neuzurpuoja pasaulyje, ziniu, isminties lobynu.
Kas yra Biblija, Tora, Koranas, Tipitaka, Pali koranas, Vedos,upanishados? Tai ISMINTIS. Kas turi teise uzurpoti, savintis isminti?

Mano galva, kiekvienas musu turi savo Dieva, savo Biblija, savo tikejima, jei ir priklausai kazkokiai konkreciai religijai, ar visai nepriklausai. Nes santikis su Dievu, ta pacia religija, Biblija, ar bet kokia kita knyga, kuriniu, YRA ASMENINIS ZMOGAUS SANTIKIS, NES PARENMTAS INDIVIDUALIU PASAULIO SUVOKIMU, VERTYBIU SKALE, PATIRTIMI IR T.T..

O siaip, kur yra parasyta kad tik krikscionims priklauso maldos? Kur?
Pagaliau, akivaizdu, kad ta pacia malda, oponentai supranta skirtingai.

Mano galva, isties tikintys zmones, tik dziauktusi, kad kazkam yra vertybe, tai kas vertybe yra jam. Nebandytu uzurpuoti neva "savo" Dievo ziniu, o dziaugtusi, kad jos suteikia peno mastymui kitatikiui. Zinios, informacija uzkoduota maldoje, inspiruoja mastyma, pazadina siela, keicia gyvenima. Ar ne tai svarbiausia? Kam tas blusinejimasis, kam visa ta beprasmybe, "tempimas apkloto ant saves" reikalinga, kokia prasme visame tame? Tik tuo, kad tenkina "tikrai itikejusiu" puikybe, taip jie jauciasi pranasesni?

QUOTE(loja5 @ 2015 05 06, 12:20)
Tai tas mane ir stebina - jei jau esi atradęs, kam dar ieškoti, nebent save apgaudinėji. Tai taip, buvo ir man toks etapas kai iš visur dasiduri po gabalėlį biggrin.gif jau pasikartosiu, labai patogus toks tikėjimas.
Jūs norit kad atsakyčiau už visus pasaulio krikščionis? biggrin.gif

Joks cia patogumas, ypac kai "tikrai itikejes" pastoviai nepraleidzia progos, nes manosi jog turi teise menkinti, suprask, tavo tikejimes nereikalauja pastangu, cia tik itikeje issiviepe nuo dideliu stangu nesa tikraji tikejimo kryzium. Kai is esmes, net paskaicius jusu postus, jus nemylite zmoniu. O turetumet, Nes jus maldoje parasyta "Mylek artima, kaip pati save...". Ar atkreipet demesi, nera nurodyta, koks tas artimas privalo buti... Jus gi mylite tik tuos, kurie elgesiai ir masto TEISINGAI t.y. kaip jus. Nes kai isties MYLI, myli besalygiskai. Tikrai nera poreikio menkinti zmogaus isitikinimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 06 gegužės 2015 - 11:47

i 
Pasisakymai ne į temą ištrinti. Malonaus bendravimo į temą !

Atsakyti