Kokia laime, kad uztenka proto nesieti kriksionybes, Kristaus mokymo, su "TIKRAIS KRISKCIONIMIS', kurie savo fanatizmu, cia dar as graziai issireiskiau, atgraso zmones nuo Dievo ieskojimo, nes juos glumina, "tikruju krikscioniu" puikybe, agresija, chamizmas (cia labai tinka susipazinti su istorija, kodel Chamas Nojaus sunus iki siolei zmonijos minimas).
Esu laiminga, kad neatsiranda puikybes istiktu, o gal kad iki siol nera tiksliu duomenu, kas nurodytu asmeni kas isrado raides. Nes itariu, atsirastu, koks labiau nusipelnes, itikejes, ar dar bala kuo itakotas, tad pradetu reiksti pretenzijas, kad nevalia naudotis raidynu ir rasyti zodzius, mintis, kurios nepatinka, neatitinka "savininko" istikinimu, vertybiu.
Esu laiminga, kad niekas neuzurpuoja pasaulyje, ziniu, isminties lobynu.
Kas yra Biblija, Tora, Koranas, Tipitaka, Pali koranas, Vedos,upanishados? Tai ISMINTIS. Kas turi teise uzurpoti, savintis isminti?
Mano galva, kiekvienas musu turi savo Dieva, savo Biblija, savo tikejima, jei ir priklausai kazkokiai konkreciai religijai, ar visai nepriklausai. Nes santikis su Dievu, ta pacia religija, Biblija, ar bet kokia kita knyga, kuriniu, YRA ASMENINIS ZMOGAUS SANTIKIS, NES PARENMTAS INDIVIDUALIU PASAULIO SUVOKIMU, VERTYBIU SKALE, PATIRTIMI IR T.T..
O siaip, kur yra parasyta kad tik krikscionims priklauso maldos? Kur?
Pagaliau, akivaizdu, kad ta pacia malda, oponentai supranta skirtingai.
Mano galva, isties tikintys zmones, tik dziauktusi, kad kazkam yra vertybe, tai kas vertybe yra jam. Nebandytu uzurpuoti neva "savo" Dievo ziniu, o dziaugtusi, kad jos suteikia peno mastymui kitatikiui. Zinios, informacija uzkoduota maldoje, inspiruoja mastyma, pazadina siela, keicia gyvenima. Ar ne tai svarbiausia? Kam tas blusinejimasis, kam visa ta beprasmybe, "tempimas apkloto ant saves" reikalinga, kokia prasme visame tame? Tik tuo, kad tenkina "tikrai itikejusiu" puikybe, taip jie jauciasi pranasesni?
QUOTE(loja5 @ 2015 05 06, 12:20)
Tai tas mane ir stebina - jei jau esi atradęs, kam dar ieškoti, nebent save apgaudinėji. Tai taip, buvo ir man toks etapas kai iš visur dasiduri po gabalėlį
jau pasikartosiu, labai patogus toks tikėjimas.
Jūs norit kad atsakyčiau už visus pasaulio krikščionis?
Joks cia patogumas, ypac kai "tikrai itikejes" pastoviai nepraleidzia progos, nes manosi jog turi teise menkinti, suprask, tavo tikejimes nereikalauja pastangu, cia tik itikeje issiviepe nuo dideliu stangu nesa tikraji tikejimo kryzium. Kai is esmes, net paskaicius jusu postus, jus nemylite zmoniu. O turetumet, Nes jus maldoje parasyta "Mylek artima, kaip pati save...". Ar atkreipet demesi, nera nurodyta, koks tas artimas privalo buti... Jus gi mylite tik tuos, kurie elgesiai ir masto TEISINGAI t.y. kaip jus. Nes kai isties MYLI, myli besalygiskai. Tikrai nera poreikio menkinti zmogaus isitikinimu.