QUOTE(atsuktuvas @ 2015 05 08, 19:34)
1. Jis tik atrodo patogus - iš tikro jis yra pastoviai reikalauja pastangų tam, kad nepasiduočiau pagundai ir gyvenčiau taip kaip reikalaujama. Ir tai tikrai nėra patogu, žymiai patogiau yra elgtis pagal tai kas šauna į galvą, ypač kai tai teikia malonumą čia ir dabar. Ir dar nepatogiau yra prisipažinti, jog kai kurie dalykai kurie yra malonūs ir prie kurių pripratęs nėra teisingi.
2. Pati pirmiausia mintis ir buvo ta, jog bažnyčia klysta ir perlenkia lazdą, aišku tai buvo tos vietos kurios neatitiko mano įpročių. Tokie įpročiai turi savo pavadinimą - ydos. Čia ir yra pagrindinis klausimas ar aš manau jog aš tobulas, o bažnyčia klysta - ar aš nesu tobulas ir bažnyčia parodo kur yra taisytinos vietos ir į jas reikia atkreipti dėmesį.
Kiekviename veiksme galima savęs paklausti - ar tai ką darau darau nes tik man taip patogiau/maloniau ir taip auginu savo EGO ? Ir galiu atsakyti jog daug ką darau taip, o ne kitaip nes mano EGO taip nori. Tačiau čia ne religija kalta, ir jei aš iš jos išmesiu man nepatinkantį fragmentą tai tik save apgausiu. Gal iš čia ir susidaro įspūdis jog bažnyčia yra apgaulė - juk ten siekiama vieno ir kalbama apie tobulumą, o ją sudaro tik nuodėmingi žmonės.
Labai gerai jei žmogus nori ir gali atsirinkti, kas teisinga kas ne. Tik ar vienas žmogus pats iš savęs gali nuspręsti kas teisinga kas ne? Ar numanomas teisingumas nėra tik bandymas pateisinti savo elgesį ar polinkį. Iš kur imamas teisingumo kriterijus - jei imama tik tai kas malonu ir patogu tai ne teisingumas - tai malonumas.
1. O anot jusu, asmenys neapsiriboje savo tikejimo Dievu viena religija yra amoralus hedonistai, kurie tenkina visus savo norus, poreikius ir t.t. Cia tik religingi "kovotojai" ?
2. OK parasysiu paprastai. Tikiuosi jus zinote kad katalikai t.y. zmones pakoreagavo pirmini Dekalogo varianta, kuri Dievas siunte zmonemis. Ar tai nera sventvagiska net religingam zmogui koreaguoti, interpretuoti dievo zodi? Dievas padiktavo Biblija ST ir NT, ar ne sventvagiska konkreciai religijai, kurti-interpretuoti-reglamentuoti pagal savo suoprati Dievo mokyma, zodi ir t.t.?
Tai va kas dabar sprendzia kas geriau, kas blogiau? Koks skirtumas tarp grupes zmoniu ieskancio Dievo ir vieno zmogaus? Nuo kada kiekybe yra kokybes matas? Kodel religiju atstovai turi teise interpretuoti Dievo mokyma, zodi, net minti, o vienas zmogus ieskantis dievo, negali? Juk mes visi zmones, kuriem lemta klysti. Ar anot jusu grupe religingu zmoniu negali klysti, vien todel, kad jie religingi?
3. O kodel jus manote, kad pavieniai zmones vadovaujasi butent jusu isvardintais kriterijais - patogumu ir malonumu? Jums kas nors is cia esanciu oponentu apie tai rase?
Ir pagaliau, psichozei zmones greiciau pasiduoda itakoti minios, grupes, nes greiciau suabejoja savo vertinimais, net vertybemis. PVZ, inkvizicija, viduramziai, raganu medziokle.