Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas ar Ateizmas- kas racionaliau?

QUOTE(Riviera Maya @ 2015 05 14, 21:07)
1. Tai kur siuo atveju Dievo kalte?  ( ligos- igimtos genetines, nelaimingi atsitikimai )  g.gif

O Jūsų Dievas išvis, ką nors sukūrė - nes, kaip suprantu, žmogaus - ne.
Atsakyti
Tai kur siuo atveju Dievo kalte? 

Zinoma baudzia, todel ir teisingas  ax.gif

Kodel turetume kazka kaltinti, kai vaikas pats susizaloja ? Prie ko cia tada aplamai Dievas  g.gif

Bet tai kaip patogu yra būti atsakingam už viską, kas gera ir neturėti nieko bendra su tuo, kas blogai doh.gif Aš nekaltas, aplinka kalta. Arba ooops... nu čia jūs žmogai ir susigalvojot... hihihi.gif
Atsakyti
2. Zinoma baudzia, todel ir teisingas  ax.gif

Kyla man klausimas : o meilės nors kiek Dievas turi? Ar tik teisingumą? Ir aplamai, kas jums pačiai yra svarbiau : būti mylinčiai, ar būti teisingai?
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 15, 08:37)
O Jūsų Dievas išvis, ką nors sukūrė - nes, kaip suprantu, žmogaus - ne.

Pasikartosiu ax.gif planetas, visata, gamta, augalija, gyvunija ( mes gi irgi zinduoliai mirksiukas.gif tik pasitobuline , bet ar geresni uz gyvulius? )

QUOTE(Spalvota diena @ 2015 05 15, 09:45)
Kyla man klausimas : o meilės nors kiek Dievas turi? Ar tik teisingumą? Ir aplamai, kas jums pačiai yra svarbiau : būti mylinčiai, ar būti teisingai?

Galvoju, kad geru, sveiku zmoniu zemeje daugiau , bet jei aplink jus vien tik blogis ir ligos, tai nestebina neapykanta jusu postuose 4u.gif
O kodel galvojate kad buti mylinciu ir teisingu negali buti, jei tu negali, tai nereiskia , kad kiti negali 4u.gif Dievas tikrai gali biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 05 15, 14:58)
Pasikartosiu  ax.gif planetas, visata, gamta, augalija, gyvunija ( mes gi irgi zinduoliai  mirksiukas.gif  tik pasitobuline , bet ar geresni uz gyvulius? )

O tai kas sukūrė visą tai? Dievas? Ir gyvūnus? Ir augalus?

Bet, kaip suprantu, tuščiavidurius, kaip oro debesėlį be jokio visiškai pavidalo, "be vidurių"? Nes kaip tada genetika neįeina į Dievo kūrinius, jei ją turi kiekvienas gyvis/augalas? g.gif

Arba jums labai sudėtinga su mokykliniu biologijos kursu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 15, 14:13)
O tai kas sukūrė visą tai? Dievas? Ir gyvūnus? Ir augalus?

Bet, kaip suprantu, tuščiavidurius, kaip oro debesėlį be jokio visiškai pavidalo,  "be vidurių"? Nes kaip  tada genetika neįeina į Dievo kūrinius, jei ją turi kiekvienas gyvis/augalas?  g.gif

Arba jums labai sudėtinga su mokykliniu biologijos kursu  ax.gif

Augalija as labai myliu ir nemazai zinau ( turiu daug patirties ne tik is mokyklos, bet ir sedama, sodindama, augindama) Zmones turi laisve, mes ne augalai, ne darzoves lotuliukas.gif Ar tu per biologijos pamokas tokias isvadas susikurei g.gif Prilyginai save kuriai darzovei, su viduriais biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2015 05 15, 15:19)
Augalija as labai myliu ir nemazai zinau ( turiu daug patirties ne tik is mokyklos, bet ir sedama, sodindama, augindama) Zmones turi laisve, mes ne augalai, ne darzoves  lotuliukas.gif Ar tu per biologijos pamokas tokias isvadas susikurei  g.gif Prilyginai save kuriai darzovei, su viduriais  biggrin.gif  ?

Tai visgi, genai, kuriuos turi visi augalai, daržovės, gyvūnai, žmonės, yra Dievo kūrybos vaisius, ar ne?

nes jūs jau taip totaliai nusišnekate biologijos tema, kad totaliau nebeįmanoma. Man kyla įtarimas, kad jūs net nežinote, kas yra genai. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 05 15, 14:36)
Tai visgi, genai, kuriuos turi visi augalai, daržovės, gyvūnai, žmonės, yra Dievo kūrybos vaisius, ar ne?

nes jūs jau taip totaliai nusišnekate biologijos tema, kad totaliau nebeįmanoma. Man kyla įtarimas, kad jūs net nežinote, kas yra genai.  blush2.gif

Ar Dievas sukure radiacija, uzterse gamta, nes ligas sukelia ne genai ax.gif mirksiukas.gif paveldima daug kas per genus 4u.gif Du siek tiek skirtingi dalykai, biologijos ir genu zinove mirksiukas.gif
Atsakyti
1. Tai kur siuo atveju Dievo kalte?  ( ligos- igimtos genetines, nelaimingi atsitikimai )  g.gif

2. Zinoma baudzia, todel ir teisingas  ax.gif As ji matau, tikiu geriu, nes as niekam blogo irgi nedarau  4u.gif ( gero darau, tik nesigiriu, jei vel kas ors bandys rasyti, kad jei blogo nedarai, tai dar nereiskia kad geras)

3. Kodel turetume kazka kaltinti, kai vaikas pats susizaloja ? Prie ko cia tada aplamai Dievas  g.gif Jei neapsaugojo, tai kur tada tevai?
Papildyta:

ooooj, na ir suvelta - tai nelaimingi atsitikimai nepriklauso nuo dievo, ligos irgi ne, vaiko atsitiktinis susižalojimas irgi ne nuo jo priklauso, nes tėvai turėtų sužiūrėti...
Tai gal galėtumėte nurodyti, kokiu būdu, anot jūsų, yra baudžiama? Nes konkrečiai nebedaug kas belieka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skirte @ 2015 05 18, 13:00)
ooooj, na ir suvelta - tai nelaimingi atsitikimai nepriklauso nuo dievo, ligos irgi ne, vaiko atsitiktinis susižalojimas irgi ne nuo jo priklauso, nes tėvai turėtų sužiūrėti...
Tai gal galėtumėte nurodyti, kokiu būdu, anot jūsų, yra baudžiama? Nes konkrečiai nebedaug kas belieka smile.gif

Skirte, as ne Dievas 4u.gif todel tikrai negaliu tau atsakyti i visus klausimus. Galiu ir rasau savo nuomone is savo patirties, savo gyvenimo 4u.gif Jei suklysdavau, pamokydavo, bausti g.gif bausmes nesu gavusi g.gif Kai syki suabejojau Dievo meile, gavau pamatyti, kaip stipriai istikruju jis myli mirksiukas.gif Zinau, kad jei padaryciau kazka blogo, nubaustu, nes pati buciau kalta 4u.gif Jei butu kaltas kazkas kitas, nubaustu ta, kuris to nusipelne ax.gif Bausmes pavyzdziu parasyti negaliu, nes neturiu tokios patirties, o svetimu istoriju nerasysiu mirksiukas.gif Kas vyko blogo mano gyvenime , buvo susije su blogais zmonemis, o ne Dievu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 18 gegužės 2015 - 14:11
Galiu suprasti tik tiek, kad visame kame yra dualizmas, bet kokia skausmo, blogio prasmė - nesuprantu. Tas posakis, kad "jei nežinosi, kas yra skausmas, nesuprasi ir, kas yra laimė", man asmeniškai, nesąmonė. Nematau jokios prasmės ligose, fizinėse ir moralinėse kančiose, nematau prasmės beprasmėse žmonių žūtyse, katastrofose, kai šeimos netenka vieni kitų, netenka namų ir visko, ką turi... mano akimis, tai begalinė beprasmybė.
Jaučiu, kad yra kažkokia geroji, aukštesnė jėga, kuri pasaulyje kuria gėrį, grožį, teigiamus jausmus, bet tuo pačiu yra ir atsavara jai, atvirkštinė negatyvi jėga, naikinanti, todėl netikiu tuo Dievu, kurį piešia biblija. Pasak jos Dievas neklystantis, absoliučiai tobulas, teisingas. Kaip jau minėjau pradžioje, pasaulyje tiek daug neteisybės, beprasmių kančių, žūčių, kad patikėti tuo absoliutaus tobulumo įsikūnijimu - neįmanoma. Aš Dievu vadinu tą gerąją būseną, tą jausmą, Dievą galiu jausti grožyje ir meilėje, bet mano asmeninis Dievo suvokimas yra labai subjektyvus. Religijos, mano nuomone, kaip ir kažkas sakė "opiumas liaudžiai". Ten gėrio ir gerumo matau mažiausiai.
Oponuoti nebūtina, tai tik mano pamąstymai rolleyes.gif
Atsakyti
Nura, grazus pamastymai 4u.gif
Atsakyti