Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas ar Ateizmas- kas racionaliau?

Tiki, kad dievo nėra biggrin.gif ne, demagoge, protingi nei tiki, nei ką, jie tik prašo įrodymų kad jis yra.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 17, 22:33)
Tiki, kad dievo nėra biggrin.gif ne, demagoge, protingi nei tiki, nei ką, jie tik prašo įrodymų  kad jis yra.

O galimai aplink mus aibes irodymu, tik mes dar neprisirpom juos pamatyti?

Juk buvo laikas, kada zmones tik kvepavo oru, bet nezinojo nei jo formules ir aplamai net nebuvo susimaste apie jo buvima, savybes ir t.t.. Tai, ar tas oras buvo ar ne, iki to laiko kai buvo pateiktos susitemintos zinios apie ORA? Ar tik suzinojus jog ora sudaro deguonis, azotas, argonas, jis pradejo egzistuoti?
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2015 03 17, 20:25)
jūsų Dievo samprata yra nesusijusi su jokia panašia į kurios nors konkrečios tikinčiųjų bendruomenės?
Matot... deklaruot, kad "aš nereligingas, aš tai Dievu tikiu" tai dabar populiaru. Suprask - nuoširdžiai religingas žmogus tai jau negali būti tikintis. O "aš tikiu" tai jau savaime nuošrdumo sinonimas. cool.gif
Beje. Esu ir religinga, ir tikinti. Ir man tai neatrodo jokia prieštara. Nes viena su kitu taip glaudžiai susiję, kad nėra kur "pjaut" ar skaldyt.

Man Dievas yra Dievas, o ne religija 4u.gif
As tikiu, kad Dievas, o ne kazkokia religija sukure pasauli, visata ir mus 4u.gif
Man neidomu kokia kur mada, as net rubu madu nesivaikau, kodel tureciau religine mada dometis g.gif Jei taip populiaru, tai tegul sau, man nei silta , nei salta 4u.gif
Baznycia suprantu, kaip kazka panasaus i ligonine, tik jos reikia zmonems, tada , kada jos reikia 4u.gif Religija matau, kaip dideli ispusta melo muilo burbula 4u.gif Jokios mados, laikinuma 4u.gif Nesuprantu, kaip dar vis tiek daug zmoniu tiki ju pasakomis g.gif

Moonte, nebloga pavyzdi su oru pateikei , mokslininkai turbut nelabai sugalvotu kaip tarkime menulyje naturaliai pagaminti ora 4u.gif Prisodinti medziu, padaryti upes, juras is kuriu galetu atsirasti ropliai, po to zmones.... 4u.gif Turbut truksta baznyciu ir religiju, todel tai neimanoma biggrin.gif
Menulis taip toli??? Juk labai arti, kodel per didiji sprogima, menuliui taip nepasiseke, o zemei taip pasiseke? Kokiu ten jie dar teoriju prigalvojo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 03 17, 21:50)

Juk buvo laikas, kada zmones tik kvepavo oru, bet nezinojo nei jo formules ir aplamai net nebuvo susimaste apie jo buvima, savybes ir t.t.. Tai, ar tas oras buvo ar ne, iki to laiko kai buvo pateiktos susitemintos zinios apie ORA? Ar tik suzinojus jog ora sudaro deguonis, azotas, argonas, jis pradejo egzistuoti?

tai vat, kai tie įrodymai bus - bus ir dievas smile.gif galimai apie mus ir fėjų daug, ir slibinų, ir nykštukų, ir apskritai, pasakos yra realybė - mes tik nepribrendom įrodymams. Kol kas dievas ir fėjos man to pačio lygio pasaka.
Tiek amžių bandomas įrodyti dievo buvimas, o dar niekam nepavyko gauti nė vieno įrodymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 18 kovo 2015 - 06:43
QUOTE(Moonte @ 2015 03 17, 22:50)

Lygiai taip pat tikėtina, kad žmogus nepaliauja ieškoti įrodymų tam, kam tų įrodymų negali būti, nes atitinkamas reiškinys tiesig neegzistuoja toliau, nei mūsų vaizduotė.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2015 03 18, 10:45)
Lygiai taip pat tikėtina, kad žmogus nepaliauja ieškoti įrodymų tam, kam tų įrodymų negali būti, nes atitinkamas reiškinys tiesig neegzistuoja toliau, nei mūsų vaizduotė.

ok.gif taigi.
Atsakyti
4u.gif
Aš manau, kad tikintys yra tiesiog laimingesni. Aš tikiu ir esu laiminga dėl to, kad tikiu. Ir man būtų labai baisu netikėti, visą laiką gyvenčiau savotiškoje baimėje... g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2015 03 18, 17:34)
4u.gif
Aš manau, kad tikintys yra tiesiog laimingesni. Aš tikiu ir esu laiminga dėl to, kad tikiu. Ir man būtų labai baisu netikėti, visą laiką gyvenčiau savotiškoje baimėje... g.gif

Nu kažin. Tai, kad Jūs esate laimingesnė tikėdama (kas yra labai gerai - kuo daugiau aplink laimingų, tuo geriau visiems), nereiškia, kad kiti ne tokie laimingi mastau.gif

O ko bijot netikint? unsure.gif Neturint kažkokio pomirtinio gyvenimo garanto, suvoki, kad gyveni čia ir dabar, dėl ko neturi teisės nukelti savo gyvenimo, sprendimų, atsakomybės "kitam" gyvenimui ar praitų gyvenimų baubams. Gyveni ir džiaugiesi, kad turi tam galimybę.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2015 03 18, 09:45)

o jei yra kas turi irodymus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukso^gysla: 18 kovo 2015 - 16:45
QUOTE(aukso^gysla @ 2015 03 18, 17:45)
o jei yra kas turi irodymus  rolleyes.gif

Ai, baikit tik irnesakyk.gif rolleyes.gif

Yra ir čia, SM, su Dievu karts nuo karto pasikalbančių. Vienumoj.
O jei dar pasižiūrint, kiek žinovų, kurie "turi įrodymus" pasauly yra, tai kiekvienas jų su savais "įrodymais", kurie tik jiems ir jų pasekėjams kažką tai įrodo. Ir kiekvienas tas "žinovas" turi garantuotą atsakymą į žmoniją kamuojančius egzistencinius klausimus, kuris dažniausiai bus visai kitas, nei sekančio "žinovo" garantuotos išvados ta pačia tema biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 18 kovo 2015 - 16:52
QUOTE(Hmmm... @ 2015 03 18, 16:39)
Neturint kažkokio pomirtinio gyvenimo garanto, suvoki, kad gyveni čia ir dabar, dėl ko neturi teisės nukelti savo gyvenimo, sprendimų, atsakomybės "kitam" gyvenimui ar praitų gyvenimų baubams. Gyveni ir džiaugiesi, kad turi tam galimybę.

Tikintis bijo atsakomybes? Pazystu daug atsakingu tikinciu ir neatsakingu netikinciu, ir priesingai biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2015 03 18, 17:52)
Tikintis bijo atsakomybes? Pazystu daug atsakingu tikinciu ir neatsakingu netikinciu, ir priesingai biggrin.gif  rolleyes.gif

g.gif Ne, to nenorėjau pasakyt (nors galbūt iš to, kaip sudėliojau žodžius ir galima taip pamanyti smile.gif čia jau mano klaida smile.gif). Čia norėjau tiesiog paspėlioti, ko gali bijoti netikintis žmogus - nežinomybės? Nes daugiau tai nelabai matau, ko bijot netikint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 18 kovo 2015 - 16:54