Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas ar Ateizmas- kas racionaliau?

Gana įdomus interviu tinkantis temai:
http://www.lrt.lt/na...ai_netiki_dievu
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 03 18, 19:43)
O mane glumina kai neva "tirai itikeje" manosi jog jie iki galo pazino Dieva, ir leidzia sau menkinti asmenu neiremintu i konkrecios religijos remus zinias, vadindami jas pavirsutiniskom.

buna ir tokiu doh.gif
tai tiesiog isauges isdidumas... ir tamtikras uzsistovejimas rolleyes.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2015 03 18, 20:58)

Na ir saunu angel.gif biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(Ciccio @ 2015 03 18, 19:00)

Aiskini 100 kartu savo pasaulio matymo kampa, ir vistiek neitikini lotuliukas.gif
Tikintys lygiai taippat... biggrin.gif laikosi savo isikibe ir dar sventomis knygomis po nosyte mojuoja biggrin.gif
Mokslas jau pradeda atrasti si bei ta.. pvz. svorio pakitima zmogaus mirimo akimirka. Nerade jokio fizikinio paaiskinimo mokslininkai nusprende kad zmogaus "kiti sluoksniai"-artai siela tiek sveria. Tai moksliniai nekvaili tyrimai. realu. idomu smile.gif

QUOTE(giedruole @ 2015 03 18, 19:05)
Daugybę kartų prašiau Dievo pagelbėti, ištraukti iš bėdos, padėti rasti sprendimus - visada padėjo. O ir nubaudė ne kartą. Aš tiesiog įsitikinus, kad Dievas yra, Jis tikrai YRA.

wub.gif clap.gif Smagu isties:)
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2015 03 18, 23:03)
buna ir tokiu  doh.gif
Na ir saunu  angel.gif  biggrin.gif biggrin.gif
Aiskini 100 kartu savo pasaulio matymo kampa, ir vistiek neitikini  lotuliukas.gif
Tikintys lygiai taippat... biggrin.gif laikosi savo isikibe ir dar sventomis knygomis po nosyte mojuoja biggrin.gif
Mokslas jau pradeda atrasti si bei ta.. pvz. svorio pakitima zmogaus mirimo akimirka. Nerade jokio fizikinio paaiskinimo mokslininkai nusprende kad zmogaus "kiti sluoksniai"-artai siela tiek sveria. Tai moksliniai nekvaili tyrimai. realu. idomu smile.gif
wub.gif  clap.gif  Smagu isties:)

žmogaus svoris nėra konstanta, tai dydis susidedantis iš daugelio kintamų parametrų: oro, šlapimo, išmatų, skrandžio turinio. Kur yra realus mokslinis tyrimas apie žmogaus svorį mirimo metu? Aš neaiškinu jokio kampo, jei vis dar manai, kad žemė plokščia, o Saulė sukasi apie Žemę, kas aš tokia, kad dvejočiau tavo protiniais sugebėjimais?
O švetomis knygutėmis... ar jomis mojuoja ar vaikiškomis pasakomis, rezultatas tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 03 18, 20:08)
Kai susidursite pati su mirtimi, pabendrausite su tais paciais chirurgais, tuomet suzinosite  mirksiukas.gif Kokia prasme man burna ausinti.

Jūsų sutikti pora chirurgų per maža imtis, kad būtų daromos apibendrinančios išvados. Tikimybių teorija girdėta? Atsitiktinumas priimamas kaip statistinė dauguma.

QUOTE(aukso^gysla @ 2015 03 18, 23:03)

wub.gif  clap.gif  Smagu isties:)

Aha. Jei ne etika ir biologinės įvairovės palaikymas, galęčiau kirpti mėgintuvėlyje man nepalankus genus vaikui lauk, o jūs kalbat apie užsistovėjimą.

Prašom nuorodą iš mokslinio žurnalo apie kūno palengvėjimą.
Dažniausiai tie straipsniai tiik religinėse svetainėse ir randa pritarimą.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2015 03 18, 21:58)
Man asmeniškai procesas taip pat duoda daug daugiau pasitenkinimo, nei rezultatas. Vis dėlto, neįmanoma ieškoti visko apie viską, reikia kažkaip susidėliot prioritetus, kad nepaskęsti. Pažinimo procesas mano asmeniniu atveju ėjo atvirkštiniu keliu - nuo religijos iki abejonių beigi savų išvadų pagal turimą informaciją. Galbūt kažkada procesas pasisuks kita linkme. Šiuo metu Dievo paieška man nėra įdomi ar aktuali, o religinės diskusijos arba diskusijos apie religiją (Dievą) man įdomios tiek, kiek įdomus klausimas - kam žmogui reikalingas Dievas kaip tikėjimo objektas ir kaip jį žmonės skirtingai suvokia. Mane šiuo metu "veža" būtent ši pažinimo "šaka", koncentruota į žmogų, o ne į mitinę būtybę smile.gif

Na ir kokios gi siai dienai isvados. Kam zmogui reikalingas Dievas?

QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 08:09)
žmogaus svoris nėra konstanta, tai dydis susidedantis iš daugelio kintamų parametrų: oro, šlapimo, išmatų, skrandžio turinio. Kur yra realus mokslinis tyrimas apie žmogaus svorį mirimo metu? Aš neaiškinu jokio kampo, jei vis dar manai, kad žemė plokščia, o Saulė sukasi apie Žemę, kas aš tokia, kad dvejočiau tavo protiniais sugebėjimais?
O švetomis knygutėmis... ar jomis mojuoja ar vaikiškomis pasakomis, rezultatas tas pats.

Siaip, is patirties, o vaikisku knyguciu preskaiciau aibes iki siol sakaitau tik dabar vaikaiciam, ne viena ir ne dvi (taigi Funkcionierė pasilaikykite savo tikimybiu teorija sau) Galiu pasakyti, kad pasakeles tai viena is pirmuju doroves auklejimo priemone skirta vaikam.

Kaip ir sventos knygos, beje knygutemis-brosiurelem ju tikrai nepavadinsi, net jei vertinimo kriterijai butu tik vizualiniai.

Galima dergtis is "sventuju" brosiureliu kiek norite, bet nepaneigsite fakto, kad dekalogas vos ne visoje Europoje, o ir uz jos ribu yra tenyksciu visuomeniu moraliniu pagrindu.

QUOTE(Funkcionierė @ 2015 03 19, 08:20)
Jūsų sutikti pora chirurgų per maža imtis, kad būtų daromos apibendrinančios išvados. Tikimybių teorija girdėta? Atsitiktinumas priimamas kaip statistinė dauguma.

Na jei seimos narys yra medikas ir dar ne vienas, atitinkamai... Taikot tikimybiu teorija ir apytiksliai nustatot, kasdieniniu kontaktu su medikais skaiciu. Bet mano galva tai nera esme mano parasymo. Tai jums svarbu akcentuojant sutiktu mediku skaiciu neva paneigti mano izvalga mirksiukas.gif
Tiek to. Jus cia man menotriniu tonu bandote brukti tikimybiu teorija. Taigi, ja butina taikyti ne vien man, o ir jums, darant isvadas apie mano sutiktuosius, netaikyti savos patirties vertinimo kriterijum, vertinant manaja lotuliukas.gif

Taigi, jusu iki siol pateiktos isvados apie du medikus, tas pats tik si karta tamstos atsitiktinumas priimtas bla, bla bla... Vualia.

Gal nustokite blusinetis ne i tema 4u.gif

QUOTE(tuktuk @ 2015 03 18, 23:19)
Gana įdomus interviu tinkantis temai:
http://www.lrt.lt/na...ai_netiki_dievu

Dekui, idomu buvo paskaityti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 kovo 2015 - 09:18
QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 09:08)
Na ir kokios gi siai dienai isvados. Kam zmogui reikalingas Dievas?
Siaip, is patirties, o vaikisku knyguciu preskaiciau aibes iki siol sakaitau tik dabar vaikaiciam, ne viena ir ne dvi (taigi Funkcionierė pasilaikykite savo tikimybiu teorija sau) Galiu pasakyti, kad pasakeles tai viena is pirmuju doroves auklejimo priemone skirta vaikam.

Kaip ir sventos knygos, beje knygutemis-brosiurelem ju tikrai nepavadinsi, net jei vertinimo kriterijai butu tik vizualiniai.

Galima dergtis is "sventuju" brosiureliu kiek norite, bet nepaneigsite fakto, kad dekalogas vos ne visoje Europoje, o ir uz jos ribu yra tenyksciu visuomeniu moraliniu pagrindu.
Na jei seimos narys yra medikas ir dar ne vienas, atitinkamai... Taikot tikimybiu teorija ir apytiksliai nustatot, kasdieniniu kontaktu su medikais skaiciu. Bet mano galva tai nera esme mano parasymo. Tai jums svarbu akcentuojant sutiktu mediku skaiciu neva paneigti mano izvalga  mirksiukas.gif
Tiek to. Jus cia man menotriniu tonu bandote brukti tikimybiu teorija. Taigi, ja butina taikyti ne vien man, o ir jums, darant isvadas apie mano sutiktuosius, netaikyti savos patirties, vertinant manaja  lotuliukas.gif

Taigi, jusu iki siol pateiktos isvados apie du medikus, tas pats tik si karta tamstos atsitiktinumas priimtas bla, bla bla... Vualia.
Dekui, idomu buvo paskaityti  4u.gif

Pasakos jau seniai nebelaikomos auklėjamąja priemone, ypač tos, kuriose pasakojama apie žudymus, kankinimus ir pan.
Dekalogas nėra joks moralinis pagrindas, jis tik uzurpavo ir taip gyvavusias visuomenes normas. Dar iki atsirandant dekalogui žmonės žinojo, kad vagystės, žudymai, tėvų negerbimas ir pan., yra nederama. O atsiradęs dekalogas, beje, iš esmės visuomenės moralinio veido nepakeitė.
mano aplinkoje yra nemažai medikų. Vieninteliai pasisakymai, kuriuos teko girdėti yra maždaug "o toliau - kaip dievas duos", posakis iš esmės niekaip nesusijęs su taip sakančiojo tikėjimu, nes taip sako ir tie medikai, kurie netiki. Todėl, Moonte, baik savo demagogija, nes dažnai šaudai dievui į langus (pun intended).
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 10:20)
Pasakos jau seniai nebelaikomos auklėjamąja priemone, ypač tos, kuriose pasakojama apie žudymus, kankinimus ir pan.
Dekalogas nėra joks moralinis pagrindas, jis tik uzurpavo ir taip gyvavusias visuomenes normas. Dar iki atsirandant dekalogui žmonės žinojo, kad vagystės, žudymai, tėvų negerbimas ir pan., yra nederama. O atsiradęs dekalogas, beje, iš esmės visuomenės moralinio veido nepakeitė.
mano aplinkoje yra nemažai medikų. Vieninteliai pasisakymai, kuriuos teko girdėti yra maždaug "o toliau - kaip dievas duos", posakis iš esmės niekaip nesusijęs su taip sakančiojo tikėjimu, nes taip sako ir tie medikai, kurie netiki. Todėl, Moonte, baik savo demagogija, nes dažnai šaudai dievui į langus (pun intended).

OK, su jumis baigiau, nes kaip supratau, jus cia atejote ne diskutuoti.
Man gi idomi butent diskusija. As nebijau kitokios nuomones, ir zmones ja turintys nera uz mane prastesni, nusiklabantys ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 kovo 2015 - 09:28
QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 09:27)
Man gi idomi butent diskusija. As nebijau kitokios nuomones, ir zmones ja turintys nera uz mane prastesni, nusiklabantys ir t.t.

būtent, aš atėjau diskutuoti, o tu ne diskutuoji, tu tiesiog šneki nesusimąstydama, ką šneki.
Atsakyti
QUOTE(Funkcionierė @ 2015 03 18, 21:08)
Įsivaizduojate dievą kaip gyvą asmenį?

Na taip, aš įsivaizduoju Kristų kaip gyvą asmenį. Man Jis gyvas.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 07:09)

aha, mokslininkai kvailuciai ir neiskaite kvepavimo ir viso kito turinio. Nebejuokinkit
Keistas atsakymukas, i pajuokavima apie knygas taip Reaguojate bigsmile.gif doh.gif

QUOTE(Funkcionierė @ 2015 03 19, 07:20)
Prašom nuorodą iš mokslinio žurnalo apie kūno palengvėjimą.
Dažniausiai tie straipsniai tiik religinėse svetainėse ir randa pritarimą.

tai isankstinis nusistatymas..
neturiu laiko dabar ieskoti kur ikeltas tas mokslinis filmas, nekolekcionuoju tokios info., todel pasiieskokite patys kam labai idomu smile.gif

QUOTE(Moonte @ 2015 03 19, 09:27)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 03 19, 10:45)
būtent, aš atėjau diskutuoti, o tu ne diskutuoji, tu tiesiog šneki nesusimąstydama, ką šneki.

Be komenatru.
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2015 03 19, 11:21)
Na taip, aš įsivaizduoju Kristų kaip gyvą asmenį. Man Jis gyvas.

Manęs nestebina neišmanymas. Stebina tik, kai tuo neišmanymu didžiuojamasi.

Net man, ne teologijos ekspertei ir ne itin praktikuojančiai, puikiai žinoma, jog nė vienoje krikščioniškoje konfesijoje Kristus nėra tapatinamas su Dievu. Ir toks tapatinimas laikomas "erezija".
Atsakyti