Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 10, DV-2015 / DV-2016

QUOTE(osda @ 2015 05 20, 10:13)
Lona Kaip jums sekėsi, kaip leliukas, kada planuojate išvykti ir kur? Mes vis ant abejonių ar rugpjūčio pradžia ar rugsėjo 2-3d. dar bilietai nerezervuoti, bet manau šią savaitę teks smile.gif.
Mes net po dvi vizas gavome smile.gif.

Lona tik praejo medicininke ir 05.26 eis i pokalbi. Lelius dar negime. Vaziuosim i IL. As noreciau rugpjuti, bet kainos is kosmoso kol kas... Papasakok placiau apie ambasada. Ar tikrai tases ir mobiliako negalima? Na ta prasme nuo iki pasidalink... Ir ko klausinejo. Ir kodel po dvi vizas?
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2015 05 20, 14:44)
Lona tik praejo medicininke ir 05.26 eis i pokalbi. Lelius dar negime. Vaziuosim i IL. As noreciau rugpjuti, bet kainos is kosmoso kol kas... Papasakok placiau apie ambasada. Ar tikrai tases ir mobiliako negalima? Na ta prasme nuo iki pasidalink... Ir ko klausinejo. Ir kodel po dvi vizas?

Na aš nesinešiau nieko tik segtuvą, o iš vyro paimė ir mobilų ir raktus mašinos, nes negalima jokių laikmenų. Įėjus susimokėjome mokesčius, ėjo abu vaikai kartu. Tada sutikrino dokumentus, mes laukėme atsisėdę. Dokumentus (diplomas, išrašai, dar iš kt.šalies turėjome išrašą ir tarnybos atšviestą knygutę LT)ėmė tik laimėtojo, o mūsų tik gimimo liudijimus su pasais. Tada konsulas pasikvietė, pirštų anspaudus pridavėme smile.gif. Paklausė ką baigę, kuo čia dirbame, pas ką važiuojame, ar turime giminių, ar esame buvę JAV, kiek metų susituokę, ar neturime daugiau vaikų ir šeimų. Ir vsio sako man viskas aišku OK( parodė thumbup.gif ), mes su šypsenom dar kartą paklausėme ar viskas jis sako Tai Taip.
O pasiimant pasus žiūrim kad po dvi vizos įklijuota mano ir vaiko pasuose , sako suimaišėme ir ne tą galiojimo datą dedant parašėme, tai ant vienos parašyta Canncel, o kita jau gera smile.gifsmile.gif.
Tiesa o pigiausius bilietus radau tik iš Varšuvos, bet nesiskiria kaina ar rugpjūtį ar rugsėjį skristi. kaina apie 500 dol. asmeniui su vienu persėdimu. o jei tiesiai 2500 kažkur. Kur jūs žiūrite.
Atsakyti
QUOTE(Ferita @ 2015 05 19, 11:54)
Oi nezinau kaip cia pasakyt, po paskutinio biuliotenio man kinkos dreba, nes pajudejo labai mazai...mano numeris kiek pamenu didziausia kolkas siame forume...tai nezinau nededu jokiu vilciu...zinant 2014 metu istorija, palaukit o koks jusu nr.?

Musu 38*** tai irgi rizikos yra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(osda @ 2015 05 20, 14:05)
Na aš nesinešiau nieko tik segtuvą, o iš vyro paimė ir mobilų ir raktus mašinos, nes negalima jokių laikmenų. Įėjus susimokėjome mokesčius, ėjo abu vaikai kartu. Tada sutikrino dokumentus, mes laukėme atsisėdę. Dokumentus (diplomas, išrašai, dar iš kt.šalies turėjome išrašą ir tarnybos atšviestą knygutę LT)ėmė tik laimėtojo, o mūsų tik gimimo liudijimus su pasais. Tada konsulas pasikvietė, pirštų anspaudus pridavėme smile.gif. Paklausė ką baigę, kuo čia dirbame, pas ką važiuojame, ar turime giminių, ar esame buvę JAV, kiek metų susituokę, ar neturime daugiau vaikų ir šeimų. Ir vsio sako man viskas aišku OK( parodė  thumbup.gif ), mes su šypsenom dar kartą paklausėme ar viskas jis sako Tai Taip.
O pasiimant pasus žiūrim kad po dvi vizos įklijuota mano ir vaiko pasuose , sako suimaišėme ir ne tą galiojimo datą dedant parašėme, tai ant vienos parašyta Canncel, o kita jau gera smile.gifsmile.gif.
Tiesa o pigiausius bilietus radau tik iš Varšuvos, bet nesiskiria kaina ar rugpjūtį ar rugsėjį skristi. kaina apie 500 dol. asmeniui su vienu  persėdimu. o jei tiesiai 2500 kažkur. Kur jūs žiūrite.

As ziuriu is Amsterdamo, nes mums arciausiai ten ir patogiausiai. Ana sav dar buvo po 580 tiesioginiai, pirmad po 620e , o db jau tik 890-920e... jie kaip suprantu kopijas paima, o orginalus atiduoda? Tai ne laimetoju tik pasai su gim.liudijimais?
Atsakyti
QUOTE(osda @ 2015 05 20, 03:04)
Katu o noriu paklausti, mano vaikui 5, tai į kokią klasę turi eiti, nes jau sužėjau kur aukščiausi reitingai mokyklų), na ir išvykt ruošiamės rugsėjo pradžioje. Bet ji nemoka visiškai anglų. Sūnus baigia dabar 7 klasę, tai su juo lyg ir aišku(bet manau anglų kažkaip ir reikės tų testų. O Jūs galite daugiau apie tai papasakoti(gal ir iAZ) kaip ir ko prašti ir pan. Tiesa o ka reiškia prie mokyklos PK-3?? Vyksim į IL.
Ačiū iš karto labai.

As gyvenu ne IL, tai pas mus PK programu nera, t.y. yra, bet labai nedaug mokyklu ja turi ir tik socialiai remtiniems zmonems.
K atitiktu lietuviska priesmokykline klase, i kuria eina vaikai sulauke 5 metu. Pas mus 5 metai turi sueit iki rugpjucio galo. Zinau, kad kitose valstijose - iki spalio ar gruodzio galo. Ta K yra mokykloj, t.y. pradines mokyklos turi nuo K iki 5 klases - viso 6 mokslo metai praleidziami ten. Pas mus pamokos vyksta 7 valandas. Kitur turbut trumpiau.
PK - butu sifruojama kaip PreK. Ka reiskia 3 - nezinau. Gal nuo 3 metu pradeda? Turbut IL mamos papasakos daugiau. Kaip sakau, nesu susidurusi.

kai pildysit dokumentus priemimui i mokykla ,greiciausiai bus keli klausimai, kurie parodys, jog anglu kalba nera gimtoji ir sunus turetu but automatiskai testuojamas ESL.

QUOTE(ausryca @ 2015 05 20, 07:07)
Kaip supratu Jus su vaikuciais tvarketes ZK. Gal galite pasidalinti ar ir jiems ambasadoje ir po ambasados(165$) taikomi tokie patys mokesciai kaip ir suaugusiems?

Jau atsake, bet taip, mokejom tiek pat savo kudikiui smile.gif

PS. Ne visada seku tema, bet i az mielai atsakau, jei gaunu.
Atsakyti
Sveikos merginos,
turiu klausimą:
ana savaite buvau pokalbyje ir jau atsiemiau viza, todel dabar per pusmeti( iki lapkricio 7 d.) turiu nuvykti i usa atsiimti zalia korta. Taciau ar as ten nuvykusi, ja atsiemusi, galiu dar gristi i LT pusmeciui, nes noreciau nuo rudens iki pavasario dar buti lietuvoje ir pasibaigti darbus ir tik tuomet visam laikui isvaziuoti i usa. Taip pat rudeni kai vaziuosiu atsiimti jos, kiek laiko ten turiu prabuti?

Aciu is anksto! ax.gif
Atsakyti
Kokias formas pildet laimejus zk. Aciuks
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2015 05 20, 10:57)
PK - butu sifruojama kaip PreK. Ka reiskia 3 - nezinau. Gal nuo 3 metu pradeda? Turbut IL mamos papasakos daugiau.  Kaip sakau, nesu susidurusi.

Pries iki mokykline, pas mus tai ji nuo 4 metu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(starke @ 2015 05 20, 20:23)
Pries iki mokykline, pas mus tai ji nuo 4 metu  ax.gif

Pas jus kur?IL?
Papildyta:
QUOTE(Fordanė @ 2015 05 20, 18:26)
Kokias formas pildet laimejus zk. Aciuks

260
Atsakyti
QUOTE(osda @ 2015 05 20, 20:52)
Pas jus kur?IL?
Papildyta:
260

Ar yra kas susidure su tokia situacija:vienas is poros laimi ZK bet nera susituoke,turi bendra vaika zodziu daug metu kartu.Del kai kuriu aplinkybiu negali susituokti anksciau spalio.Ar yra galimybe pildyti DS-260 vienam ir po vedybu itraukti antra puse??
Atsakyti
QUOTE(Islaa @ 2015 05 20, 22:00)
Ar yra kas susidure su tokia situacija:vienas is poros laimi ZK bet nera susituoke,turi bendra vaika zodziu daug metu kartu.Del kai kuriu aplinkybiu negali susituokti anksciau spalio.Ar yra galimybe pildyti DS-260 vienam ir po vedybu itraukti antra puse??

Taip , taip ir reikia, bet turi būtinurodyti visi vaikai(jei buvo prieš santuoką ar su kita santuoka), jie turėjo ir pirminėje būti anketoje. O papildyti galima po vedybu(reikia tik rašyti kad leistu koreguoti.
Šiaip galima ir spalį pildyti juk anketą atsižvelkit į CN.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo osda: 20 gegužės 2015 - 21:08
QUOTE(sprinkl333 @ 2015 05 20, 15:39)
Musu 38*** tai irgi rizikos yra  verysad.gif

Oi jus nesijaudinkint jusu nr. liuks tikrai rugpjuciui busi, msno nr. 402**, tai nezinau ko tiketis. lieka tik laukti
Atsakyti