Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 16, 22:05)
bet negi po parkus nešiosis skenerį ir tikrins visus.

O kogi ne...prie manes syki pristojo Nuaro "gaudytojos", nuskenavo mano kales, o va kaimynu katinas kadangi be cipo, tai jau norejo veztis doh.gif Tiesa, kai kita syki nuvezem du priklydusius katinus i ju ofisa, tai kategoriskai nebenorejo imt..tokia idomi politika - is namu priziureta katinuka jama, o va beglobiu atnestu jiem nebereik.
Bet kas del cipu tikrinimo, tai jie puikiausiai turi galimybes sitaip "medziot", jei tik noro bus biggrin.gif
Atsakyti
Čipo skeneris vos didesnis nei mobilus telefonas - jį nešiotis didelių problemų nėra.
Atsakyti
user posted image

Radau vieną foto.Fotografuotas buvo bijūnas,bet papuolė ir šuo.

Prisistatom.Setas,šuo be praeities(taip vadinu tuos,kurie niekam nereikalingi buvo).
Kilmingos airių seterės ir neaišku kieno meilės vaisius.Visa vada buvo pasmerkta sunaikinimui.Kadangi mums buvo likęs tik vienas šuo,o su mamos kokerį teko palydėti į vaivorykštės šalį,paėmėm šitą.Kaip nuodėmės išpirkimą.Nežinome tikslaus gimtadienio,bet panašu,kad gimė lapkričio pabaigoje.Tad gimtadienį švenčiame lapkričio 29 d.Jam rudenį sueis 9 metai.Be galo judrus šuo.Pirmai pažinčiai tiek.Prašome priimti į savo draugiją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 16 balandžio 2015 - 21:27

QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 16, 20:31)
Gal tiesiog neimti jokio mokesčio už naminių gyvūnų registraciją.Man tas mokestis iš vis nesuprantamas,jei pinigai eitų prieglaudoms,nebutų pikta.O iš kur vieniša bobutė-pensininkė paims tų atliekamų pinigų čipui?

Nežinau,koks geriausias sprendimas butų.Nežinau ką padaryti,kad žmonės neskriaustų ir nemėtytų naminių gyvūnų.Nežinau kaip įskiepyti atsakomybę už mažuosius brolius.Nežinau,kaip pažaboti daugintojus.Kai paskaitai globos namų  skelbimus,darosi baisu.Visiems juk neįmanoma padėti.

Tas mokestis ne karve kainuoja. Kai aš savo šunis registravau tai 20lt vienkartinis už čipą buvo, o tada po 5lt į mėnesi už šunį. Kiek eurais tai nežinau. O vienišiem pencininkam laikantiem vieną šunį arba katę mokėt nereik.

Aš asmeniškai už čipavimą, bet galėtu bent jau vet gydytojai ir pvz prieglaudos preiti prie duomenų bazės ir būtu aišku kieno gyvūnas, o ne taip kaip dabar. Priėjimą turi tik tas kas čipavo
Atsakyti
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2015 04 16, 22:45)
Priėjimą turi tik tas kas čipavo

Čia tik Nuaro atvejis.
Normaliai čipavus, informaciją ištraukia bet kuris veterinaras. Ir ta informacija pasiekiama ne tik Lietuvoj.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 16, 21:53)
Čia tik Nuaro atvejis.
Normaliai čipavus, informaciją ištraukia bet kuris veterinaras. Ir ta informacija pasiekiama ne tik Lietuvoj.

Nežinojau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 04 16, 22:53)
Čia tik Nuaro atvejis.

O tai kas ten su tuo Nuaru? Mano blonde cipuota pas juos pries 8 metus, tai ir pas vet. ir latviu parodoj nuskaite unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 16, 22:12)
O kogi ne...prie manes syki pristojo Nuaro "gaudytojos", nuskenavo mano kales, o va kaimynu katinas kadangi be cipo, tai jau norejo veztis  doh.gif Tiesa, kai kita syki nuvezem du priklydusius katinus i ju ofisa, tai kategoriskai nebenorejo imt..tokia idomi politika - is namu priziureta katinuka jama, o va beglobiu atnestu jiem nebereik.
Bet kas del cipu tikrinimo, tai jie puikiausiai turi galimybes sitaip "medziot", jei tik noro bus  biggrin.gif

Nezinojau apie Nuara, galvojau, kad tik policija gali taip tikrint blush2.gif

Lisiteja, fainas šunius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 16, 21:57)
Kas del tu 2%, tai gal Penktai kojai skirciau (ale siemet ilgai begalvojant paskutiniu momentu artimi zmones isprase    ax.gif ) Kad ir kiek ant ju purvo pilta pelnytai ar ne visai, bet man rodos jie daugiausiai sunu surenka, na ir nemigdo skirtingai nuo "valdisku" istaigu Nuaro ir Grindos, kurie valstybes remiami ir perteklinius gyvunus naikina. Galetu ta Penkta koja sustipret iki tiek, kad Nuaro monopoli nukonkuruotu...

AS pirmakart apie kazkokius purvus girdziu.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 16, 21:29)
ir kuriam cia mieste atsauke mokesti uz gyvuna kaip neteiseta?

Vilniečiams, kurie moka pačią didžiausią rinkliavą, buvo viltis sužibus. Deja deja. Kiek žinau, savivaldybė apskundė ir laimėjo.

O klaipėdiečiams lyg ir pasisekė.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 16, 23:24)
O tai kas ten su tuo Nuaru? Mano blonde cipuota pas juos pries 8 metus, tai ir pas vet. ir latviu parodoj nuskaite  unsure.gif

Buvo ten kažkoks laikas, kai Nuaras čipavo kažkokiais "vietinės sistemos" čipais, kuriuos tik patys nuskaitydavo ir tik patys prie duombazės prieidavo. Pamenu istorijas, kai žmonės džiaugėsi, kad labai pigiai ar tai net nemokamai čipuodavo, o paskui dingus šuniui, informacijos reikėdavo ieškot tik Nuare, kaip ne visada ją gaudavo ir pan.
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2015 04 16, 20:44)
va tam ir reikia čipuoti VISUS augintinius privalomai, tada gal taip drąsiai nemėtytų

beje va Italijoj kad savo augintinį į prieglaudą priduoti, reikia sumokėti nemažą sumelę, todėl dauguma pririša šunis autostradoj prie bortų (nes į gatvę išmest gėda ir šiaip baisu, kad kas pamatys)... deje, dauguma jų greitai žūsta po mašinos ratais  verysad.gif

Ateina ir pas mus plebejiska mada sunis pakelese palikinet verysad.gif Buvau apakes nuo vaizdelio per autobuso langa. Vos ne sankryzoj (netoli kazkurio sviesaforo kelyje tarp Kauno ir Jonavos) sunelis atkraustytas. SU VISA BUDA ir biudeliais!! Pamiskej priristas doh.gif Bet taip ikurdintas, kad atrodo jis ten ir gyvena. Uz poros dienu jau nebebuvo. Ten posukis i girininkija, tai galima tiketis, kad geri zmones priglaude. Nu bet sakau: nebepamirsiu to tokio "idilisko" vaizdelio schmoll.gif
--------------------------
Del privalomo cipavimo pasisakyciau PRIES. 20 ar ne 20, bet nx man i kate kazka kist ir alaus baliu aukot, kada ta kate is namu iseina 10 kartu per metus, uz sniuriuko ir tai tik i savo uzdara kiema.
Atsakyti