QUOTE(besidomintias @ 2015 03 23, 00:52)
Tai tik cia rasydavot ir su draugais bendraudavot? O pvz.cia bendraminciu(ar kaip juos pavadint),parama kazkokia susiradot? Nes juk kaip jau sakiau,kazkaip susidaro ispudis,jog ir saviems tu nelebai rupi,o svetimiems tai isvis... Ar Jusu atveju svarbu buvo rasyt kaip jauciates nelaukiant griztamojo rysio?
Kiek, ką ir kam kalbėt, ar pasakot kaip jaučiamės, tik mūsų reikalas. Dirbtinai grįžtamojo ryšio nesukursim, ir niekad nepriversim kitų kad mes jiems rūpėtume. Bet kai ateina neviltis, kalbėt ar išsiliet negalvojant apie reakciją, turbūt lengviau.
Pirmiausia renkiesi formaliąją pagalbą - gydytojus, terapeutus ir pan. Bet geriau ir nepamiršt, kad ji tik formali, pasidalinimas žiniomis, profesinė pareiga ir pan. Nereik tikėtis iš to kokio nors "dvasinio rūpesčio", man atrodo tai neįmanoma.
O dėl kitko, perskaičiau porą psl ir daug kur panašios paralelės - noriu būt globojama, reikalinga, reikia dvasinio ryšio, niekas nemato kas mano viduj, atrodau ne tokia. Aš pati tiek prisigraužus esu dėl panašių dalykų. Ta savigaila, ir laukimas kad kažkas gi turi "pamatyt, padėt, užjaust"ir pan. Nu bet realiai, kai pagalvoju, nemato, neužjaučia, ir neturi šito daryt. Nes ką nors jausti, apskritai, gali tik apie save, arba tai kaip kiti įtakoja, bet įtakoja irgi mane. Nieko negali nei kaltint, nei pykt, kad kas nors ko nors nesupranta, nes ir mes patys lygiai taip pat nenorim nei suprast nei domėtis tuos, kas mums neįdomu, ir per jėgą to niekas neprivers. Bet aišku, ryšiai, empatija, gali atsirasti netyčia. Bet kur bet kada gali atsirast žmonių, kurie norės pakalbėt, ar išklausyt, nes jiems pasirodys įdomu, arba svarbu. Logiška, kuo daugiau ieškai, tuo tos tikimybės didesnės. Kartais nebūtinai iš pozityvaus ryšio gauni naudos. Aš pvz net ir šitam forume, su kuo labiausiai bardavausi, tos beveik man fainiausios buvo.
O dar pvz tas banalus dalykas, kurį grupėse pamenu naudojo. Tuos kurie labiausiai skųsdavosi, kaip jiems trūksta kitų dėmesio ir užuojautos, priversdavo ką nors padaryt dėl kitų, pirmiausia. Nu čia gal kvaila. Bet man gyvenime kartais suveikia. Kai pati netyčia ką nors tiesiog imu mylėti, tai ir mylima pasidarau. Ir net pamenu giliausioj depresijos duobėj, tik kai pradėjau matyti kitus, sergančius, kalbėt, klaust, pamačiau kad ir manęs klausia.
Ai čia kažką nusišnekėjau gal, nežinau ar kas supras

Tiek minčių galvoj buvo, bet šiuo metu aš visai ne filosofinėj stadijoj, ne kokia išraiška gaunasi.