Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgas

O vat blynai tai ziauriai skanus gavosi. Ir moliugo dar turiu, taip norisi pyrago skanaus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2008 09 10, 18:51)
As cia tokia uogiene padariau. Paprasta kaip 2x2

600 gr moliugo nulupto be seklu
2 puodukai cukraus
1/2 citrinos sulciu
1/2 puoduko vandens
Viena cinamono lazdele.

Moliuga ant burokines tarkos. Viska i puoda. Verdam 20 min. Jei reikia ipilam dar kiek vandens. Isimam cinamona. Vakuojam. Valgom. Ypac skanu su saldzia varske.

PS Cia portugaliska moliugu uogiene

sveiki,

ar gaminot kas nors uogiene pagal si recepta?? ir kaip? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2009 09 15, 20:29)
Viska darei kaip aprasyta? Tai kodel man toks slapias gavosi  g.gif  Ismeciau lauk. Kujova is manes kulinare  cool.gif


Dėjau paprastą cukrų ir paprastą aliejų ir tik su razinom. Daugiau kaip tik namie nieko neturėjau. Ir kepiau šiaip ilgokai, kol iškepė smile.gif Bet toks gal neišsipūtęs gavosi. Antrą kartą kepiau mažesnėj temperatūroj, daugiau išsipūtė, bet vėliau sukrito tongue.gif Bet šiaip labai purus gavosi. Na, ir visi kiti kartai panašūs ax.gif
Atsakyti
Moliūgų plovas

1,5 stiklinės ryžių,
500 g moliūgo,
200 g obuolių,
100 g svarainių,
100 g razinų,
0,5 stiklinės sviesto.
Nuplovus obuolius ir svarainius, išėmus jų sėklalizdžius, supjaustyti mažais kubeliais ir sumaišyti su plautomis razinomis. Puode ištirpinti pusę nurodyto sviesto kiekio, įdėti luptus griežinėliais supjaustytus moliūgus, suberti trečdalį ryžių, ant viršaus – sluoksnį vaisių, užberti likusiais ryžiais. Ant viršaus sudėti likusį sviestą, užpilti karšto sūdyto vandens tiek, kad apsemtų ryžius. Uždengus puodą, šutinti 45 min. ant silpnos ugnies.
(šaltinis: http://www.zolinciua...lang=1&menu=10)
Atsakyti
Laba

Kad šaldot moliūgą tai radau, bet ar nesutyžta atlaidinus jį nei viena neatsakė rolleyes.gif Tai kaip iš tikrųjų?

Nusikopinau kelis receptėlius, reiks pamėgint. Bijau tik nusivilti kaip kai kurios unsure.gif nes nesu didelė moliūgo mėgėja ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramziukė: 22 rugsėjo 2009 - 13:08
QUOTE(Ramziukė @ 2009 09 22, 14:06)
Laba

Kad šaldot moliūgą tai radau, bet ar nesutyžta atlaidinus jį nei viena neatsakė rolleyes.gif Tai kaip iš tikrųjų?

Nusikopinau kelis receptėlius, reiks pamėgint. Bijau tik nusivilti kaip kai kurios unsure.gif nes nesu didelė moliūgo mėgėja ax.gif

aš šaldau iškart porcijom ir supjausčius mažais gabaliukais, o paskiau iškart tokius šaldytus kubelius ir metu į verdančią sriubą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2009 09 22, 14:12)
aš šaldau iškart porcijom ir supjausčius mažais gabaliukais, o paskiau iškart tokius šaldytus kubelius ir metu į verdančią sriubą  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Reiks užsišaldyt smile.gif
Atsakyti
O aš tai sakau - iš moliūgo verdam sriubą smile.gif
Patikrinta.

Moliūgų sriuba

~1 kg moliūgo
2 bulvės
1 morka
1 svogūnas
75 g sviesto
1 a. š . rudojo cukraus
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. ciberžolės
0,5 a. š. muskato riešuto
1,5 l sultinio (daržovių/vištienos)
šviežiai maltų pipirų
skrudintų moliūgo sėklų
moliūgų sėklų aliejaus (nebūtinai)
grietinėlės (nebūtinai)

Moliūgą nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti stambiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti moliūgo kubelius, užberti nepilną arbatinį šaukštelį rudojo cukraus, po šaukštelį ciberžolės, muskato riešuto ir malto imbiero (imbiero dėjau vos daugiau) ir kepti kol moliūgas suminkštės. Į tą pačią keptuvę berti kubeliais supjaustytą svogūną ir griežinėliais pjaustytą morką ir dar šiek tiek apkepti. Perdėti apkeptas daržoves į puodą, kuriame virs sriuba, suberti kubeliais supjaustytas bulves ir užpilti sultiniu. Virti, kol daržovės visiškai suminkštės, nukelti nuo ugnies ir sutrinti elektrine trintuve. Jei reikia, praskiesti vandeniu.

Tiekiant į stalą pagardinti šviežiai maltais pipirais, grietinėle ir skrudintų moliūgų sėklų aliejumi (vos vos), galima pabarstyti ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Valgyti su pačia šviežiausia, dar šiluma dvelkiančia ir kvepiančia duona.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(sonatina @ 2007 10 28, 11:15)
Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Kepiau šį pyragą, bet nesigavo man jis kažkodėl unsure.gif Antrą kartą nebekepsiu unsure.gif
Atsakyti
sakykit tame recepte kur moliugo ir ryziu apkepas, ten pamineta pomidoru tyrele, tai kas cia tokia, pomidoru pasta? ar pomidoru padazas? g.gif
Atsakyti
Na va ir as pirma karta pabandziau kazka pagaminti is moliugo tongue.gif
Dariau vakar Moliugu pyraga ax.gif
Ir nors moliuga, kaip produkta neakceptuoju blush2.gif, gavosi labai skaniai, ir man su vyru ir darbe visiems patiko good.gif
Taigi meginsiu kita karta apkepa su varske, o po to sriuba ax.gif
Pasirodo, visai nieko tas moliugas ir valgomas tongue.gif
Atsakyti
4u.gif Gavau ir aš moliūgą dovanų, susigundžiau išsivirti sriubytės, net neperskaičiau iki galo visų aprašymų, seilė nutyso ir einu gaminti. mirksiukas.gif
Atsakyti