Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasariniai mamukų pokalbiai

QUOTE(Pumpule @ 2015 04 29, 14:08)
Tino - pirk supynes, vibro kedute ne taip gerai.. Turejom ir ja... Bet jos nenaudojom visai! 3 val pietu miego, oho!!! O nenuramini mazyciu, gal jauties pervargus, isitempus, vyras po tavo raminimo, kai daugiau nei puse darbo padarei, ateina kaip didvyris ir galutinai nuramina. Man ir taip daznai budavo. Laikykis!!!

Ne 3val. O trečią valandą einu miegot lotuliukas.gif per skubėjimą ne taip parašiau. Tik valanda gaunasi. Nu geriausiu atveju 1,5val. Žinoma, kad įsitempus visa, kai nežinau ką daryt klykiančiam vaikui... ir aš nekantri, noriu greito rezultato o čia reikia kantrybės.
Jau sutarėm, tai pirksim kėdutę. Žiūrėsim. Gal vieną tą kitą tą turėsim ir dėsim seses pakaitom. Nebeišmanau ko griebtis- vis dar tikiuosi surasti kažką kas padėtų. Neguodžia ta mintis kad reikia išlaukti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2015 04 28, 14:48)
Renalta 4u.gif , aš ne medikė, gal ir teisi tavo ginė. Visgi daugumoje atveju imunitetas galiausiai pats susitvarko. Bet tu visada gali eiti ir paklausti kitos nuomonės. Kad ir pas kokį onkoginekologą. Aš po pirmo gimdymo turėjau pakitusių ląstelių. Turėjau dažnai eiti tikrintis, vis kartojo tepinėlį ir po metų susitvarkė. Vėliau vėl buvo atsiradę, bet ir vėl susitvarkė. Tikrinuosi kiekvienais metais, susimoku ir ramu.

Laba, kalbejau ir su mano nestuma priziur.gine, ji rekomandevo pasidaryti Cintec plus tyrima del sventos ramybes jeigu jis butu neigiamas tada tikrintis po metu, o jeigu teigiamas iskarto rekomenduoja biopsija ir nieko nelaukti.O va poliklin.gine apie si tirima net neuzsimine, pagal ja jeigu po puses metu pap tyrimas vel teigiamas tada iskarto biopsija blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 04 29, 15:21)
Ne 3val. O trečią valandą einu miegot lotuliukas.gif per skubėjimą ne taip parašiau.  Tik valanda gaunasi. Nu geriausiu atveju 1,5val.  Žinoma, kad įsitempus visa, kai nežinau ką daryt klykiančiam vaikui... ir aš nekantri, noriu greito rezultato o čia reikia kantrybės.
Jau sutarėm, tai pirksim kėdutę. Žiūrėsim. Gal vieną tą kitą tą turėsim ir dėsim seses pakaitom. Nebeišmanau ko griebtis- vis dar tikiuosi surasti kažką kas padėtų. Neguodžia ta mintis kad reikia išlaukti smile.gif

Sveikutes 4u.gif
O pas mane siandien stebuklas ivyko,nors sunelis vakar buvo juodai neramus,bet kai uzmigdem siaip ne taip beveik 1 val.nakties tai atsikele siandien tik 6 ryto thumbup.gif Tai jauciuos tooookia laiminga,nors ir toliau jis zvygauja ir verkia ir raminu ivairias budais,bet si naktis is fantastikos srities man thumbup.gif
Beje,mamos noriu paklausti jusu.Ar kieno nors vaikutis kai bezdejo smirdejo tie bezdaliukai kaip supuves kiausinis?Mes jau kelios dienos kaip pastebim kad kai mazius bezdi,tai toks kvapas kaip supuvusio kiausinio.Sakom gal kad keiciam misinuka ir vel gristam prie pacio pirmo? g.gif Oi,visko prisigalvoju verysad.gif Kita savaite einam pas gydytoja tai sakiau paklausiu del to,plius ir del maitinimo nes jeigu maitint pagal normas kurios ant misinuko tai man vaikas tada bus alkanas ir pastoviai zviegs.Nes jis kartais suvalgo kaip normose nurodyta,kartais maziau,o kartais daugiau.Ir parasyta kad tokio amziaus turi valgyt 5 kartus per diena,na mum vistiek tiek nesigauna doh.gif
Pumpule,aciu kad priminei apie laktozes netoleravima.As nors ir mazai maitinu savo pienu ir beje valgau tik dazniausiai viena kart ir tikrai beveik nebuna pieniniu produktu,nes mesyte su bulvytem ir salotos,pomidoras,agurkas ir uzpilta su alyvuogiu aliejaus ir citrinos padaziuku.Na ir saldaini vis nuciump dienos eigoj ar sausainuka,ir zinoma kavos isgeriu kai yra laiko ja isgert. O tau stiprybes,sveikatos ir kad kuo daugiau ramybes butu ir didziajam broliukui negerumai del dantuku praeitu.
Jetus kai pagalvoju,baigsis tie pilvuko malonumai,prasides dantuku malonumai doh.gif Pamenu su dukryte naudojom kamistad toki tepaliuka tai faktiskai nieko nepadejo doh.gif net baisu pagalvot unsure.gif eisiu pas savo odontologa,o jis kaip tik turi viena gal 3 metu vaikuti ir kitas man rodos pusantru-tai paklausiu ka jis patars ir aisku jums irgi kvarsinsiu galvas blush2.gif
Tino,uzjauciu labai tave,o dar su dviem tai visai sudetinga.Nepaguosiu taves,nes pas mus panasi situacija kaip ir pas tave.Faktiskai nemiegam. Maziukui pilvukas ramybes neduoda,visi tie vaistukai padeda gana trumpam,zodziu irgi soku kad tik palengvint bedeles maziuko ir pati verkiu nes vaiko gaila be proto.O miega labai neramiai,vis prabunda-tai irgi vos uzmiega jau leki i wc,ko uzgert,buteliukus plaut,sterilizuot,piena nusitraukt,pientrauki plaut ir sukuosi taip.
Maniskiui supynes kol kas nelabai patinka,pabuna tik 15 min.bet tikiuos kad laikinai,o ir supynes pas mus nera gulimos kad butu,tai gal jam padetis jose nepatina g.gif Ant lavinimo kilimelio pabuna jei tik nuotaika gera ir tai vos 15 min.Labai patinka jam migdukas ir beje jis daznai padeda mums ji uzmigdyt.
Man gelbsti autokedute.As pasidedu ja ant sofos,sofa istiesiu salione ir pati salia-tai ir galiu pasupt ne ant ranku (nes jau nugara skauda nuo supimo), ir palinguot kaip jis nori,o ir maitint man patogiau kai jis kedutej-beje tada jis reciau paspringsta,nei kai maitinu ant pagalves paguldyta.
Dar kas padeda tai vezioju vezime ji po namus,tiksliau po buta.Jei lopsyje nenori but,tai tada dedu ant remo kedute ir supuoju,linguotu,vezioju ir buna kad net uzmiega jis jame.Zodziu,mastom ivairius budus ir ieskau visokiu imantrybiu kad tik nebezviegtu.O apie pietu miega pasvajot,nes jis pamiega 5 min ir kniukset pradeda,tada as galvyte glostau,pasupu ir vel nurimsta ir vel paskui is naujo.Zodziu,bandykim viska ir tikekimes kad tuos "malonumus" musu vaikuciai greit isaugs ir galesim nors jau ramiai pamiegot,ar prigult nors pusvalandziui pietu uzmigt.Laikykis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 04 29, 07:40)

tu pas rimta onkoginekologa lankais ar pas paprasta gine? Ir pas kokia lankais ? jei ne paslaptis...
as vis einu kas metai pas onkoginekologe, nes yra pakitimu...tik aciudie, ner to aukstos rizikos zvp
gal reik dar vienos nuomones?  unsure.gif

Man sitas cirkas islindo ka tik (pirmus pakitimus parode sausio gale, apie blogus tirimus suzinojau tik vasari) todel apie jokias rimtas onkogine net nebuvau pagalvojusi, lankausi pas paprasta pol. gine (Ž.Mažylyte), o privaciai pas D.Lištvaniene Privacios gine kalbos ir paaiskinimai man kaz kaip rimciau skamba.Pagal jos rekomendacija bandysiu darytis CINtec plus tyrima, va jeigu nebutu rade tu zarazu nesukciau taip galvos, bet kad aukstos rizikos tipa nustate doh.gif Ai siandien jau kaz kaip ramesne jauciuosi smile.gif
p.s.o pas kokia tu gine vaikstai gal gali ka rekomenduoti ?bet tiesa tu juk Kaune as tai is Vilniaus
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 04 27, 18:23)
vajėj, tai beveik tas pats. mum ši naktis gal kiek ramesnė buvo, bent jau be žviegimo. sakau, gal jau tas simplex pradeda veikt  g.gif iki 3 val. gana ramios buvo, tik paskui man benefisą padarė, o aš ir neužmiegu per tuos kriuksėjimus  doh.gif  o dienom jau irgi verkiu, nes nu nežinbau, ką daryt vaikui, kai jis raivosi  verysad.gif
Afrodite, dar visokie šildymai padeda, geriausia plaukų džiovintuvas, tik kad nelaikysi jo ištisai - užkais vaikas.
ačiū, ir mane paguodei  thumbup.gif
aha, aš jau šitą irgi supratau  lotuliukas.gif tik pasigiri, iškart situacija pasikeičia  biggrin.gif
tai jau eina į lauką kelinta diena tėtis su jom, vaikšto, tada ramios miega, bet po to namie vėl tas pats.

mūsiškės jau mažiau dienom miega ir pradeda reikalaut dėmesio, bet nu į žaisliukus dar nereaguoja, tai ką su jom daryt ?  g.gif  jau dažniau šypsosi, jau matosi šiokia tokia pažanga, bet nu sunku dažniausiai suprast ko jos nori - man čia sunkiausia  doh.gif  doh.gif

aprasei,kaip mano situacija.Atrodo viskas ok o vaikas vistiek zviegia doh.gif Maniskiui nepatinka nei garu surinkejo skambesys,nei dziovintuvas.Guli ir tai nedaznai tik man ant pilvo-o ta poza tigras medyje visai jo matyt nemegstamiausia,zviegia. Vakare kai uzeina jam matyt diegliai ir niekas nepadeda,tai mes pastebejom kad vonytej jam pagereja dazniausiai situacija,tai leidziam vonele ir guldom ji i ja. Vezime ir lauke pradeda raitytis ir zviegt,bet irgi dazniausiai gerai veikia.O ir uzmiega ir buna ramus kai masinoj vezioji-bet irgi nepriveziosi juk.
Prades manau netrukus reaguoti i zaisliukus,mano bernuzelis irgi tik neseniai pradejo i zaisliukus reaguoti.Be to,kai nesioju ant ranku pastebiu kad labai dairosi intesyviai.Sestadieni buvo atejus drauge,tai kai paeme ant ranku ji,jis taip ja tyrinejo-sakau matyt suprato kad ne mama ir ne tetis biggrin.gif biggrin.gif
ir po truputi pradejo leisti garsus gugavimo,tik samoningai nepastebejau kad sypsotusi dar.
Ai,beje pastebejau kad dar ramesnis lieka kai vanduo teka bet irgi neilgam. smile.gif
Pumpule,NatalijaV-sakiau pasitarsiu su gydytoja del misinuko be laktozes,o gal galima butu netgi tyrima koki atlikt ar jis netoliaruoja tos laktozes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2015 04 29, 15:45)
valgau tik dazniausiai viena kart

Jetus kai pagalvoju,baigsis tie pilvuko malonumai,prasides dantuku malonumai doh.gif

o kodėl? unsure.gif

tikrai taip smile.gif gydytojai siūlo visokius gelius, viburcol, dentokind ir kt. homeopatinį bla-bla... dieną kaip dieną, bet naktį aš vaiko nekankinau ir duodavau vaikišką Nurofen nuo skausmo, po 15-20 min suveikdavo ir ramiai miegodavo. užsirašyk - Nurofen smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2015 04 29, 14:21)
Ne 3val. O trečią valandą einu miegot lotuliukas.gif per skubėjimą ne taip parašiau.  Tik valanda gaunasi. Nu geriausiu atveju 1,5val.  Žinoma, kad įsitempus visa, kai nežinau ką daryt klykiančiam vaikui... ir aš nekantri, noriu greito rezultato o čia reikia kantrybės.

Ir as rekomenduoju supynes, bet musu atveju jos buvo naudingesnes, nors mazius ir gultuke mego paguleti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renalta @ 2015 04 29, 15:54)
Man sitas cirkas islindo ka tik (pirmus pakitimus parode sausio gale, apie blogus tirimus suzinojau tik vasari) todel apie jokias rimtas onkogine net nebuvau pagalvojusi, lankausi pas paprasta pol. gine (Ž.Mažylyte), o privaciai pas D.Lištvaniene Privacios gine kalbos ir paaiskinimai man kaz kaip rimciau skamba.Pagal jos rekomendacija bandysiu darytis CINtec plus tyrima, va jeigu nebutu rade tu zarazu nesukciau taip galvos, bet kad aukstos rizikos tipa nustate  doh.gif Ai siandien jau kaz kaip ramesne jauciuosi  smile.gif 
p.s.o pas kokia tu gine vaikstai gal gali ka rekomenduoti ?bet tiesa tu juk Kaune as tai is Vilniaus

Renalta,nezinau ar pagelbesiu..bet man onkologiniame sake darytis geriausiai tik skystoj terpej tyrimus,o ne PAP-tai dabar kiek tikrinuos tai tik skystoj terpej. Mano atsakymai atejo po PAP tyrimo kad yra Hsil/CIN1,dare biopsija Santariskese Rudaitis (niekada daugiau pas ji neiciau ir kitiem nerekomenduoju) tai atejo atsakymas kad pas mane Cin3,o onkologiniam kai jau dare konizacija atejo atsakymas Carcinoma in situ.Ir tavo vietoj,jei gyvenciau Vilniuje eiciau tik pas Birute Intaite.Tuo metu kai man nustate pakitimus,ji buvo giriama kaip geriausia spece kas liecia gimdos kaklelius.Ji dirba Vilniaus onkologiniame,pati operuoja.Pries metus kokius suzinojau kad ji Vilniuje turi privatu kabineta,tai as tavo vietoj eiciau tiesiai pas ja. mirksiukas.gif Linkiu ssveikatos ir tikejimo 4u.gif
Atsakyti
kalbant apie sūpynes, kas mažai turi namie vietos, nenori apsikrauti daiktais ir gali investuoti į gerą ir ilgam tinkantį daiktą, galėčiau rekomenduoti šią kėdutę, draugė neatsidžiaugia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 04 29, 15:57)
o kodėl? unsure.gif

tikrai taip smile.gif  gydytojai siūlo visokius gelius, viburcol, dentokind ir kt. homeopatinį bla-bla... dieną kaip dieną, bet naktį aš vaiko nekankinau ir duodavau vaikišką Nurofen nuo skausmo, po 15-20 min suveikdavo ir ramiai miegodavo. užsirašyk - Nurofen smile.gif

Aciukas 4u.gif Ateiciai tikrai reik tokius dalykus turet po ranka,liux aciu uz patarima.O pavalgyt iseina retai,todel kad nera tiesiog galimybiu ir laiko.Maniskio vieno nepaliksi verkia iki paspringimo,tai kai vyras yra jis padaro valgyt-pabna su vaiku o as tuo metu pavalgau.O paskui vakare jis grizta apie 19.30 tai lekia i parduotuve,vaistine ir labai daznai buna kad as pati nebenoriu ja valgyt.Bet nakti kartais atsikeliu ir koki sumustini suvalgau.Geriu daug vandens,sulciu,kavos isgeriu nes spaudimas po gimdymo vel grizo i savo tragiskas normas.Zodziu,kol kas radus laisva minute nulekiu i wc,dusa,plaukus susisukuoti ir nors kiek ramiai kavos atsigert lotuliukas.gif Va siandien man tokia pirmoji diena,kai ir pavalgiau,ir buteliukus susiploviau ir su jumis pasikalbu,netgi is musu mazyliai paziurejau kelis rubelius savo karalaiciui nes labai greit jis i ilgi auga,nors pats kudokas. smile.gif Bet tik siandien cia kazkokia nereali diena,speju toliau vel neaisku kas bus.
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2015 04 29, 16:04)
kalbant apie sūpynes, kas mažai turi namie vietos, nenori apsikrauti daiktais ir gali investuoti į gerą ir ilgam tinkantį daiktą, galėčiau rekomenduoti šią kėdutę, draugė neatsidžiaugia smile.gif

Jo,cia sitas tai geris thumbup.gif Mano brolio zmona turejo ir mums rekomendavo kai buvau dar nestuke.gif bet naujos labai brangios,o buvau radus padevetas truputi tik pigesnes,bet kol apsitarem su vyru ir nupirko jas.Na dabar issiversim jau be sito.
O supynes mes turim stai tokias;
http://www.musumazyl...er-supynes-3in1
bet kaip ir rasiau maniskis pabuna 15 min ir vel veeee. :)bet stengiuos ir i jas ideti,ir kilimelyje kad pabutu,ir i manieza paguldau ten karusele sukasi su muzikele ir yra jo megstamiausia kur vandenukas teka ir pauksciukai ciulba,ir ant ranku nesioju,i vezimuke vezioju,ir kalbuosi,zaisliukus barskinu ir lavinu kad i rankytes imtu-zodziu visas demesys tik i maziuka.Tai del to kitkam nelieka laiko.
Beje,ka pastebejau irgi-kad nezinau kaip,bet jis pajaucia kad manes nera salia net ir miegodamas ir tada vel verkia,ateinu pasupu ar paglostau ir svarbiausia kad buciau salia,ta prasme tame paciame kambaryje tada dar gerai.Visi juokias sako,mamyciukas auga.
Draugiu ir as neturiu su mazais vaikais.Visos jau didelius vaikus augina.Tai su kaimyne susibendravom labai,nes ji irgi mano metu ir musu pirmagimiai vienmeciai,tai nei ji nei as neturim draugiu su mazais vaikais,o cia esam salia viena kitos,gyvenam tam paciam narvelyje tik ji vienu aukstu auksciau,tai kuriam planus kur eisim,vaziuosim kai maniskis kiek aprims ir as jau galesiu nemetoma i sonus iseit pasivaikscioti. ax.gif
Atsakyti
Taip, Nurofen. Daugiau niekas. Bet gi negali savaitėm naudot... doh.gif O dar ltiniai kažkada dygs... blink.gif

Mažoji įsidrąsino. Jau pabėga, paleidžia mane iš akių ir tyrinėja visą butą. O vakar naktį atsistojo lovytėje pati. Iki šiol stojosi tik už manęs besilaikydama. Ir vakar labai gražiai bendravo su mano drauge, be baimės. Auga... Dabar jau aš lakstau iš paskos ir atiminėju viską, ką paliko neapdairūs šeimos nariai.

Ką tk suėdžiau tris spurgas. Jau matau jų projekciją aplink bambą. Reikia apsirūpint kokiais vaisiais... Taip išalkstu, baisu...
Atsakyti
QUOTE(Natalija_V @ 2015 04 29, 16:45)
Taip, Nurofen. Daugiau niekas. Bet gi negali savaitėm naudot...  doh.gif

man kažkaip neteko daugiau kaip tris naktis duot..
Atsakyti