Klausimas,ar kada nors teko "glostyti" žuvį? Čia turbūt aš vienintelė taip pabandžiau su žuvimis susidraugauti
Ačiū už patarimus
.
Klausimas,ar kada nors teko "glostyti" žuvį? Čia turbūt aš vienintelė taip pabandžiau su žuvimis susidraugauti
.Kadangi aš turiu ir taip daug gyvių ir rūpesčių,niekada neteko taip bendrauti su žuvimis ir nutariau pabandyti
.Pirma įkišau pirštą į vandenį.Žuvytės išpradžių buvo nedrąsios ir truputi laikėsi atokiai,bet smalsiai apžiūrinėjo.Kitą dieną su dviem pirštais paėmiau truputėlį žuvų maisto ( dribsnių ) ir įkišau į akvariumą.Visi pripuolė,ir barbusai ir skaliarijos jau nieko nebijodamos ėmė maistą tiesiai man iš rankų kaip koks katinas ar šuo ! Buvo žiauriai fainas jausmas kai kažkas kutena pirštus
.Kitą dieną jos jau su manim "bendravo " .Įkišau du pirštus,visos priplaukė,apžiūrinėjo,kuteno,plaukiojo pro mano pirštus,aš su jomis žaidžiau : tai priliesdavau,tai pabandydavau labai nestipriai pagauti ir jos tam tiesiog leidosi ! Jos tiesiog įplaukdavo man į delną,plaukiodavo pro mano pirštus
...Aišku tai atrodo beprotiška,bet patikėkit labai linksma ir žuvims jokio streso
( jei bijotų pačios neplauktų ) .
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 19, 11:41)
Ačiū už patarimus
.
.Kadangi aš turiu ir taip daug gyvių ir rūpesčių,niekada neteko taip bendrauti su žuvimis ir nutariau pabandyti
.Pirma įkišau pirštą į vandenį.Žuvytės išpradžių buvo nedrąsios ir truputi laikėsi atokiai,bet smalsiai apžiūrinėjo.Kitą dieną su dviem pirštais paėmiau truputėlį žuvų maisto ( dribsnių ) ir įkišau į akvariumą.Visi pripuolė,ir barbusai ir skaliarijos jau nieko nebijodamos ėmė maistą tiesiai man iš rankų kaip koks katinas ar šuo ! Buvo žiauriai fainas jausmas kai kažkas kutena pirštus
.Kitą dieną jos jau su manim "bendravo " .Įkišau du pirštus,visos priplaukė,apžiūrinėjo,kuteno,plaukiojo pro mano pirštus,aš su jomis žaidžiau : tai priliesdavau,tai pabandydavau labai nestipriai pagauti ir jos tam tiesiog leidosi ! Jos tiesiog įplaukdavo man į delną,plaukiodavo pro mano pirštus
...Aišku tai atrodo beprotiška,bet patikėkit labai linksma ir žuvims jokio streso
( jei bijotų pačios neplauktų ) .
ne vienintelė,ne vienintelė,maniškės irgi iš rankų ėda
QUOTE(žydrynė @ 2015 04 19, 10:48)
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 19, 11:41)
Teko teko...ypac parotai sitam reikalui tinka - jas tai pazodziui galima ir glostyt ir pagurkli pakasyt..kazkur nesenai maciau video ikeltas
Ir dar yra skirtumas as zuvis is namu, zmogaus uzauginta, ar tos "valdiskos". Pirmosios buna zenkliai drasesnes, jaukesnes. Tie patys parrotai eiliniai komerciniai buna labai baigstus, o naminukes labai jaukios
QUOTE(cile @ 2015 04 19, 12:21)
Teko teko...ypac parotai sitam reikalui tinka - jas tai pazodziui galima ir glostyt ir pagurkli pakasyt..kazkur nesenai maciau video ikeltas
Pas mus pardej trys parrotai yr, tikrai jos i suniukus panasios...na ir daugelis zuvu, ypac didesniu pazista savo seimininka ir jo nebijo, maista is ranku ima
Ir dar yra skirtumas as zuvis is namu, zmogaus uzauginta, ar tos "valdiskos". Pirmosios buna zenkliai drasesnes, jaukesnes. Tie patys parrotai eiliniai komerciniai buna labai baigstus, o naminukes labai jaukios
o kur parrotų naminukų būna pirkt?Kiek žinau jos nesiveisia namuose
QUOTE(žydrynė @ 2015 04 19, 13:11)
Taip ir maniau, kad uzkliusiu su situo issireiskimu
Cia turejau omeny, kad jei tarkim pardoj parotukas auga, tai net ir ilgesni laika jie kazkokie ypatingai bailus buna, ne tai kad atsargus. O esam gave jau paaugintu nuosavuose akvariumuose, tai jie labai drasus ir jaukus. Aisku, nepasakysiu tiksliai amziaus ir to auginimo trukmes, bet buvo ir nesuaugusiu...o tie is lenku atvezti tai nuolat pasislepe tuno
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 19, 12:41)
Deja, nesi isskirtine siuo kls.
Kiek pasigilinus aptikau ir žuvų dresvimą
.Su mielu noru išbandyčiau,kartą išmokiau savo jūrų kiaulytę apsisukti ratu už skanėstą,deja mano Nikutės jau nebėr...
O gal kas žino kas tas per daiktas,paskui kurį plaukioja žuvelė?
Kas per daiktas?
O gal kas žino kas tas per daiktas,paskui kurį plaukioja žuvelė?
Sveiki,
mes visiski naujokai akvariumystej
savo 60 litru akvariume kolkas turim keleta augalu ir ne daug zuvyciu (gupijos ir samai tik).
Matau Aira2 klause apie dumblius, ar gerai suprantu, kad pas mus cia jais visas akvariumas per pora savaiciu apsinesa? Nuseda ant dekoraciju, stiklo, kriaukliu ir t.t..

Kaip juos valot?.. pasidalinkit savo valymo patirtim
Ir maciau yra pirkt priemone nuo dumbliu - ar pasiteisina?
Aciu!
Matau Aira2 klause apie dumblius, ar gerai suprantu, kad pas mus cia jais visas akvariumas per pora savaiciu apsinesa? Nuseda ant dekoraciju, stiklo, kriaukliu ir t.t..

Aciu!
QUOTE(Gloorija @ 2015 04 19, 21:03)
Sveiki,
savo 60 litru akvariume kolkas turim keleta augalu ir ne daug zuvyciu (gupijos ir samai tik).

Aciu!

Aciu!
Jei visiski naujokai uzmeskit aki i sito forumo pirmam puslapyje esanti "PRADZIAMOKSLI". Turetu praverst
Aisku zinom visokiu kovos budu!! Bet cia panasiai kaip su kurmiu spastais: viena karta vejo malunelis suveikia, kita syki ir kanistras benzino su granata nepadeda... Karoc reik maziau nervintis, o daugiau gert
Pagal ta foto, tai panasiau ne i dumbli, o i nuosedas
QUOTE(raganiuxe @ 2015 04 19, 22:02)
Nu tai aisku!
P.S. Nepykim ant naujoku. Gi saziningai pasake, kad kol kas dar nifiga nesigaudo. Vot mano meile Aira tai duoda dziazo!! "Jus turbut nustebsite, bet as zuvyte palieciau"