Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Ačiū už patarimus 4u.gif .
Klausimas,ar kada nors teko "glostyti" žuvį? Čia turbūt aš vienintelė taip pabandžiau su žuvimis susidraugauti lotuliukas.gif .Kadangi aš turiu ir taip daug gyvių ir rūpesčių,niekada neteko taip bendrauti su žuvimis ir nutariau pabandyti blush2.gif .Pirma įkišau pirštą į vandenį.Žuvytės išpradžių buvo nedrąsios ir truputi laikėsi atokiai,bet smalsiai apžiūrinėjo.Kitą dieną su dviem pirštais paėmiau truputėlį žuvų maisto ( dribsnių ) ir įkišau į akvariumą.Visi pripuolė,ir barbusai ir skaliarijos jau nieko nebijodamos ėmė maistą tiesiai man iš rankų kaip koks katinas ar šuo ! Buvo žiauriai fainas jausmas kai kažkas kutena pirštus biggrin.gif .Kitą dieną jos jau su manim "bendravo " .Įkišau du pirštus,visos priplaukė,apžiūrinėjo,kuteno,plaukiojo pro mano pirštus,aš su jomis žaidžiau : tai priliesdavau,tai pabandydavau labai nestipriai pagauti ir jos tam tiesiog leidosi ! Jos tiesiog įplaukdavo man į delną,plaukiodavo pro mano pirštus thumbup.gif ...Aišku tai atrodo beprotiška,bet patikėkit labai linksma ir žuvims jokio streso schmoll.gif ( jei bijotų pačios neplauktų ) .
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 19, 11:41)
Ačiū už patarimus    4u.gif  .
Klausimas,ar kada nors teko "glostyti" žuvį? Čia turbūt aš vienintelė taip pabandžiau su žuvimis susidraugauti    lotuliukas.gif  .Kadangi aš turiu ir taip daug gyvių ir rūpesčių,niekada neteko taip bendrauti su žuvimis ir nutariau pabandyti    blush2.gif  .Pirma įkišau pirštą į vandenį.Žuvytės išpradžių buvo nedrąsios ir truputi laikėsi atokiai,bet smalsiai apžiūrinėjo.Kitą dieną su dviem pirštais paėmiau truputėlį žuvų maisto ( dribsnių ) ir įkišau į akvariumą.Visi pripuolė,ir barbusai ir skaliarijos jau nieko nebijodamos ėmė maistą tiesiai man iš rankų kaip koks katinas ar šuo ! Buvo žiauriai fainas jausmas kai kažkas kutena pirštus  biggrin.gif  .Kitą dieną jos jau su manim "bendravo " .Įkišau du pirštus,visos priplaukė,apžiūrinėjo,kuteno,plaukiojo pro mano pirštus,aš su jomis žaidžiau : tai priliesdavau,tai pabandydavau labai nestipriai pagauti ir jos tam tiesiog leidosi ! Jos tiesiog įplaukdavo man į delną,plaukiodavo pro mano pirštus  thumbup.gif  ...Aišku tai atrodo beprotiška,bet patikėkit labai linksma ir žuvims jokio streso    schmoll.gif  ( jei bijotų pačios neplauktų ) .

ne vienintelė,ne vienintelė,maniškės irgi iš rankų ėda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 04 19, 10:48)
ne vienintelė,ne vienintelė,maniškės irgi iš rankų ėda biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 19, 11:41)
Klausimas,ar kada nors teko "glostyti" žuvį? Čia turbūt aš vienintelė taip pabandžiau su žuvimis susidraugauti    lotuliukas.gif

Teko teko...ypac parotai sitam reikalui tinka - jas tai pazodziui galima ir glostyt ir pagurkli pakasyt..kazkur nesenai maciau video ikeltas biggrin.gif Pas mus pardej trys parrotai yr, tikrai jos i suniukus panasios...na ir daugelis zuvu, ypac didesniu pazista savo seimininka ir jo nebijo, maista is ranku ima smile.gif
Ir dar yra skirtumas as zuvis is namu, zmogaus uzauginta, ar tos "valdiskos". Pirmosios buna zenkliai drasesnes, jaukesnes. Tie patys parrotai eiliniai komerciniai buna labai baigstus, o naminukes labai jaukios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 19, 12:21)
Teko teko...ypac parotai sitam reikalui tinka - jas tai pazodziui galima ir glostyt ir pagurkli pakasyt..kazkur nesenai maciau video ikeltas  biggrin.gif Pas mus pardej trys parrotai yr, tikrai jos i suniukus panasios...na ir daugelis zuvu, ypac didesniu pazista savo seimininka ir jo nebijo, maista is ranku ima  smile.gif
Ir dar yra skirtumas as zuvis is namu, zmogaus uzauginta, ar tos "valdiskos". Pirmosios buna zenkliai drasesnes, jaukesnes. Tie patys parrotai eiliniai komerciniai buna labai baigstus, o naminukes labai jaukios  wub.gif

o kur parrotų naminukų būna pirkt?Kiek žinau jos nesiveisia namuose unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 04 19, 13:11)
o kur parrotų naminukų būna pirkt?Kiek žinau jos nesiveisia namuose  unsure.gif

Taip ir maniau, kad uzkliusiu su situo issireiskimu ax.gif Jos ne tai kad namie nesiveisia, bet apskritai hibridai yra, o kaip tikslai gaunamos, ne nezinau ax.gif
Cia turejau omeny, kad jei tarkim pardoj parotukas auga, tai net ir ilgesni laika jie kazkokie ypatingai bailus buna, ne tai kad atsargus. O esam gave jau paaugintu nuosavuose akvariumuose, tai jie labai drasus ir jaukus. Aisku, nepasakysiu tiksliai amziaus ir to auginimo trukmes, bet buvo ir nesuaugusiu...o tie is lenku atvezti tai nuolat pasislepe tuno schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 04 19, 12:41)
Ačiū už patarimus    4u.gif  .
Klausimas,ar kada nors teko "glostyti" žuvį?

Deja, nesi isskirtine siuo kls. ax.gif KAd ir tame youtube pilna namudiniu filmuku, kur rodo, kaip savo zuveles glosto smile.gif
Atsakyti
Kiek pasigilinus aptikau ir žuvų dresvimą 4u.gif .Su mielu noru išbandyčiau,kartą išmokiau savo jūrų kiaulytę apsisukti ratu už skanėstą,deja mano Nikutės jau nebėr... verysad.gif
O gal kas žino kas tas per daiktas,paskui kurį plaukioja žuvelė? g.gif Kas per daiktas?
Atsakyti
Sveiki,
mes visiski naujokai akvariumystej smile.gif savo 60 litru akvariume kolkas turim keleta augalu ir ne daug zuvyciu (gupijos ir samai tik).

Matau Aira2 klause apie dumblius, ar gerai suprantu, kad pas mus cia jais visas akvariumas per pora savaiciu apsinesa? Nuseda ant dekoraciju, stiklo, kriaukliu ir t.t..
user posted image

Kaip juos valot?.. pasidalinkit savo valymo patirtim wink.gif

Ir maciau yra pirkt priemone nuo dumbliu - ar pasiteisina?

Aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gloorija: 19 balandžio 2015 - 20:18
QUOTE(Gloorija @ 2015 04 19, 21:03)
Sveiki,
mes visiski naujokai akvariumystej smile.gif savo 60 litru akvariume kolkas turim keleta augalu ir ne daug zuvyciu (gupijos ir samai tik).

Matau Aira2 klause apie dumblius, ar gerai suprantu, kad pas mus cia jais visas akvariumas per pora savaiciu apsinesa? Nuseda ant dekoraciju, stiklo, kriaukliu ir t.t..
user posted image

Kaip juos valot?.. pasidalinkit savo valymo patirtim wink.gif

Ir maciau yra pirkt priemone nuo dumbliu - ar pasiteisina?

Aciu!

Jei visiski naujokai uzmeskit aki i sito forumo pirmam puslapyje esanti "PRADZIAMOKSLI". Turetu praverst lotuliukas.gif Dumblis toks daiktas, kad koznam puslapy su juom kovojam, o kaip yra, taip yra apie ka peizet thumbup.gif biggrin.gif
Aisku zinom visokiu kovos budu!! Bet cia panasiai kaip su kurmiu spastais: viena karta vejo malunelis suveikia, kita syki ir kanistras benzino su granata nepadeda... Karoc reik maziau nervintis, o daugiau gert drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Iveikiamas daiktas bet koks dumblis!! Ir chemija veikia, ir t.t. Bet pirma pasiskaitykit, o jau tik paskui peroksido sliukstelkit! mirksiukas.gif Kad suveiks tai faktas, kad suveiks, bet svarbiau nusistatyt priezasti kodel tas dumblis atsirado ir ja nulikviduot. Kitaip ant visos ES neuzteks peroksido verysad.gif
Atsakyti
Pagal ta foto, tai panasiau ne i dumbli, o i nuosedas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiuxe @ 2015 04 19, 22:02)
Pagal ta foto, tai panasiau ne i dumbli, o i nuosedas smile.gif

Nu tai aisku! thumbup.gif Grynu gryniausios durpes, bet jas kazkodel vadina "dumbliu". Net nuotraukyte kartu su atsakymu palikau; ir itin mandagiai pasiuliau pavartyt pradinuka. Kiti pyksta, bet te tikrai geru dalyku yra! lotuliukas.gif Nu bent jau dumblo su mersedesu tai tikrai nesumaisysi biggrin.gif
P.S. Nepykim ant naujoku. Gi saziningai pasake, kad kol kas dar nifiga nesigaudo. Vot mano meile Aira tai duoda dziazo!! "Jus turbut nustebsite, bet as zuvyte palieciau" thumbup.gif biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti