Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(raganiuxe @ 2015 04 19, 22:02)
Pagal ta foto, tai panasiau ne i dumbli, o i nuosedas smile.gif

Aciu uz paprasta atsakyma wink.gif einu bandyt skaityt apie jas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 04 19, 23:23)
Aira tai duoda dziazo!! "Jus turbut nustebsite, bet as zuvyte palieciau"  thumbup.gif  biggrin.gif  thumbup.gif

che che ax.gif ax.gif ax.gif 4u.gif biggrin.gif
---

Rodomoj foto man irgi panasiau i nuosedas... tokio dumblio pas mane nebuvo. O jo visokio vis iki siol dar bangelem ap'turiu smile.gif Bet dzin visiskai biggrin.gif PElkynas man mano naturalus patinka biggrin.gif
Atsakyti
Senai berašiau čia. Akvariumas išgyvena letargo miegą, mažinu žuvis, pasilieku tik artimiausias širdžiai. Laukiu siuntinio su norimomis žuvimis iš žinomos lenkų veisyklos smile.gif

Labidochromis caeruleus vaikiukai jau siekia apie 2 cm, šiandien pabiro apie 30 vnt aulanocarų bigsmile.gif
Atsakyti
Nu bet cia tai jau tikrai dumbliai????

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gloorija @ 2015 04 20, 22:32)

Kur nori ziurek, o rimto dumblio NERA! schmoll.gif
Tie balti taskiukai virsuj greiciausiai bus kokiu nors dafniu ar sraigiu ikriukai, o zemiau... Zemiau konkretus lenkiskas maistelis perpuves lotuliukas.gif biggrin.gif Jau, kad netaupot tai netaupot! drinks_cheers.gif
Nixai perskaitet PRADINUKA? bigsmile.gif Kazkur ten turetu but parasyta, kad sert reikia ne saujom, o ziupsneliais ir tai dar su pertraukom. PVZ mano pirstai stori, tai MP iberia karta savaitej. Kitaip sirupas, o ne vanduo ten butu doh.gif (Nors senokai neragavau tai nezinau; kate dideliais gurksniais laka; gal ten jau brendziukas)? g.gif biggrin.gif
--------------------
Nekazka pasakysim is fotkiu. Reiktu bent kiek info apie akva zinot. Ir druciai daug klausimu kiltu!!! Bet pati esme buvo yra ir bus Tavo, mieloji Gloorija, tingumas biggrin.gif mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Neeeee, nu paaiskinkit durnam daiktui ta moteriska logika!
MP jau senu seniausiai kaire ausim pagalve primygus, o kai as ant pirstu galiuku tipenau pamyzt tarpdury pasigavo ir uzklause: "Kur eini"?!? Pirmas kas sove i galva - "Ispazinties". Paskui jau ir issipavedojau, ir nuodemes atpirkau, ir nauju prisiburiau, ir kate po visus namus (nes paspruko juoda curva kol durys buvo praviros) su tik viena sliure vaikiausi, ir ikaliau, ir padumijau... O dab griztu... MP krizena ir sako, kad nebegali uzmigt. O jai, matote, anksti i darba! Tai kas cia dabar kaltas??? blink.gif Ir kodel tada prymygtinai siulo ne kitam kambary telika ziuret, o salia jos knyga paskaityt? "Raiteli be galvos", "Tris muskietininkus" ir "Brisiaus gala" jau esu skaites. Daugiau, kad nelabai yra ka g.gif verysad.gif g.gif
Gal ka nors mazinu? Kame cia ta jusiska logika? mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 04 20, 22:59)
Neeeee, nu paaiskinkit durnam daiktui ta moteriska logika!
MP jau senu seniausiai kaire ausim pagalve primygus, o kai as ant pirstu galiuku tipenau pamyzt tarpdury pasigavo ir uzklause: "Kur eini"?!? Pirmas kas sove i galva - "Ispazinties". Paskui jau ir issipavedojau, ir nuodemes atpirkau, ir nauju prisiburiau, ir kate po visus namus (nes paspruko juoda curva kol durys buvo praviros) su tik viena sliure vaikiausi, ir ikaliau, ir padumijau... O dab griztu... MP krizena ir sako, kad nebegali uzmigt. O jai, matote, anksti i darba! Tai kas cia dabar kaltas??? blink.gif  Ir kodel tada prymygtinai siulo ne kitam kambary telika ziuret, o salia jos knyga paskaityt? "Raiteli be galvos", "Tris muskietininkus" ir "Brisiaus gala" jau esu skaites. Daugiau, kad nelabai yra ka  g.gif  verysad.gif  g.gif
Gal ka nors mazinu? Kame cia ta jusiska logika?  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Kažkaip labai panašus vaizdelis į TV prostamol reklamą. Žiūrėk, kad neįteiktų žmona lotuliukas.gif

P.S. Neįsižeisk, nieko pikto nenorėjau.
Atsakyti
QUOTE(Gloorija @ 2015 04 20, 21:32)

user posted image

Radau jūsų dumbliuko tikslią nuotraukytę-priskiriamas jis prie barzdų. Atsiranda, nes akve staigūs biopusiausvyros svyravimai, o jie tam ypač jautrūs. Dar gali būti per silpna aeracija.
Reikia didesnės drausmės sau: sisteminga vandens kaita (o ne kada turiu laiko ar atsimenu ir nebesitingi), reguliarus maitinimas (geriau apytikriai vienodu laiku, o ne kada pro šalį praėjau), neperšėrimas (iš didelės meilės ne viena permaitinta žuvis net neužauga), apšvietimo griežtas režimas( nusistatyti kurią valandą įjungiu, kurią išjungiu-jums užtektų ir 8 val.) Dar patikrinkit filtro darbingumą-gal per silpna vandens srovė.
Aišku galima ir chemija, bet gal paskutiniu avariniu atveju. Aš pyliau Vimi accelerator+ jų trąšikių-išnyko barzda, bet žalias taškinis laikosi. Naujas nesiveisia, bet senas matyt per daug storaskūris-neįveikia. Jei galima ištraukti vazoną-gerai nušveiskite. Pravers ir į ACE įkišus palaikyti, tik po to gerai nuplaukite, dar H2O švariam pamirkykite ir galima kišti atgal į akvą.
Atsakyti
ech suskaldziau sian gaidzio busta... tvarkiau valiau ir uzkliuvau ir skilo.... tai reik kazko naujo - arba i maxima arba kas turi atliekama "burbula" tik be auksines biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 04 21, 13:26)
Radau jūsų dumbliuko tikslią nuotraukytę-priskiriamas jis prie barzdų.  Atsiranda, nes akve staigūs  biopusiausvyros svyravimai, o jie tam ypač jautrūs. Dar gali būti per silpna aeracija.
Reikia didesnės drausmės sau: sisteminga vandens kaita (o ne kada turiu laiko ar atsimenu ir nebesitingi), reguliarus maitinimas (geriau apytikriai vienodu laiku, o ne kada pro šalį praėjau), neperšėrimas (iš didelės meilės ne viena permaitinta žuvis net neužauga), apšvietimo griežtas režimas( nusistatyti kurią valandą įjungiu, kurią išjungiu-jums užtektų ir 8 val.) Dar patikrinkit filtro  darbingumą-gal per silpna vandens srovė.
Aišku galima ir chemija, bet gal paskutiniu avariniu atveju. Aš pyliau Vimi accelerator+ jų trąšikių-išnyko barzda, bet žalias taškinis laikosi. Naujas nesiveisia, bet senas matyt per daug storaskūris-neįveikia. Jei galima ištraukti vazoną-gerai nušveiskite. Pravers ir į ACE įkišus palaikyti, tik po to gerai nuplaukite, dar H2O švariam pamirkykite ir galima kišti atgal į akvą.

Oj aciu aciu thumbup.gif tikrai kad perserdavom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gloorija @ 2015 04 22, 08:15)
Oj aciu aciu  thumbup.gif tikrai kad perserdavom  doh.gif

Niu va smile.gif Del laiko tiksliai nesutariam, bet vidurkis - kiek per 5-6 minutes suede tiek tai dienai ir gana. Viena syki savaitej visai nemaitint. (Suaugusios zuvys pora savaiciu be maisto liuosai isbuna). Jei jau nutiko, kad koks nors "geradarys" per daug sliukstelejo - deretu issiurbt pertekliu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Eri` @ 2015 04 22, 01:02)
ech suskaldziau sian gaidzio busta... tvarkiau valiau ir uzkliuvau ir skilo.... tai reik kazko naujo - arba i maxima arba kas turi atliekama "burbula" tik be auksines biggrin.gif

Jei labai reikia gali imt mano remini. Tik negrazus ir vienas is dugnu skiles. Kaip dab nezinau, bet anksciau nelasejo. Apie 15 litru. Gaidziui uztektu su prabanga drinks_cheers.gif
Tik as su dviraciu tokio daikto tai jau neatvesiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2015 04 22, 01:02)

Nu tik ne burbula...geriau varyk i baze ar pas mane +/- 10 ltr akvukai labai nebrangus..ne apvalus ir stiklo padoraus. Tarkim 6.5 ltr kainuoja apie 3,5 euro, didesni atitinkamai brangiau.
Atsakyti