Įkraunama...
Įkraunama...

Nacionaliniai valgių receptai

QUOTE (melagele @ 2004 06 29, 02:20)
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Be galo skanu!!!!!!Tik vietoj avienos dejau Kiauliena.Pirsciukus aplaizem tongue.gif Isivaizduoju kaip su aviena turetu buti skanu!!!!Na cia kaip toj reklamoje_Tirpsta burnoje biggrin.gif Rimtai mamytes pabandykite be galo skanu!!!!!!!
Papildyta @ [mergetime]1088468470[[b]*smike rgetime] [/b]
Pamirsau Padekoti:ACIU smile.gif

I sveikata! smile.gif
Atsakyti
O ka nors be mesos gal zinote? Kokiu indisku patiekalu? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 06 29, 18:21)
O ka nors be mesos gal zinote? Kokiu indisku patiekalu? unsure.gif

Kelis radau, bet dar nebandyta wink.gif

Ryžiai su žirneliais ir sūriu
(Matar pulao)


Pulao patiekalai labai patraukliai atrodo. Jie — didžiausia stalo puošmena ir dažnai yra valgomi vieni. Į pulao dedama daug įvairių priedų. Kai kurie virėjai jų deda ne mažiau tuzino rūšių. Gaminant visų rūšių pulao, prieš užpilant ryžius šaltu vandeniu, jie pakepinami ghi arba svieste.

350 g basmati arba kitų geros kokybės pailgų ryžių
200 g slėgto panyro
ghi arba aliejus kepimui fritiūre
1 šaukštelis kurkumos
3,5 šaukštelių druskos
2 šaukštai ghi arba sviesto
950 ml šalto vandens
6 pradarytos kardamono ankštys (Kardamonas)
6 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
100 g šviežių žirnelių
1 šaukštas sviesto

Ryžius nuplaukite šaltu vandeniu, 15 minučių pamirkykite ir suberkite į koštuvą, kad nuvarvėtų.
Panyrą supjaustykite 2,5 cm kubeliais ir kepkite riebaluose ant vidutinio karštumo ugnies, kol šiek tiek parus.
Į puodeli šilto vandens ar išrūgų suberkite kurkumą bei 2 arb. š. druskos ir sudėkite panyro kubelius, kad išmirktų. Likusią druską suberkite į ryžiams skirtą vandenį.
Ant vidutinio karštumo ugnies prikaistuvyje įkaitinkite ghi arba sviestą ir minutėlę pakepinkite kardamono ankštis ir gvazdikėlius. Sudėkite ryžius bei žirnelius ir kelias minutes maišykite. Po to į ryžius supilkite sūdytą vandenį. Kai užvirs, išmaišykite, sumažinkite ugnį ir neatidengdami nei nemaišydami lėtai virkite mažiausiai 20 minučių.
Atidenkite puodą ir palaukite, kol išeis garai, įdėkite nusausintus sūrio kubelius ir kelis gabalėlius sviesto. Prieš patiekdami švelniai išmaišykite šakute.




Ryžiai su kokosu
(Nariai čaval)



350 g basmati ar kitų geros kokybės ryžių
825 ml vandens
200 g cukraus
0,5 šaukštelio smulkiai maltų kardamono sėklų (Kardamonas)
150 g tarkuoto, truputį pakepinto kokoso
50 g pakepintų pistacijų arba kešju riešutų
50 g razinų
1 šaukštas sviesto


Ryžius 1 valandą pamirkykite ir palikite apdžiūti.
Vidutinio didumo prikaistuvyje užvirkite vandenį su cukrumi ir maltu kardamonu. Suberkite ryžius ir antrą kartą užvirkite. Virkite 2 ar 3 minutes, o paskui liepsną visai sumažinkite. Puodą sandariai uždenkite, 10 minučių pavirkite, po to nukelkite dangtį ir greitai suberkite likusius komponentus. Vėl uždenkite ir virkite dar 10 minučių, kol ryžiai išvirs. Nukelkite dangtį ir nedidindami ugnies pavirkite ryžius dar 2-3 minutes, kad išeitų garai.
Ryžius atsargiai išmaišykite ir patiekite pusryčiams arba pietums negilioje lėkštėje su masalą dosomis arba atta dosomis.




Ryžiai su jogurtu
(Dahi bhat)


Dahi bhatas — ryžių patiekalas, kuris valgomas ir karštas, ir šaltas, — labai mėgstamas Pietų Indijoje. Šį patiekalą galima papuošti pjaustytais šviežiais žaliais ar raudonais saldžiaisiais pipirais, pomidorais, keptais bulvių kubeliais arba troškintais žirneliais.
2 smulkinti švieži ankštiniai pipirai (be sėklų) (Čili pipirai), (Čili pipirai)
1 šaukštelis šviežio tarkuoto imbiero
700 ml vandens
2 šaukšteliai druskos
250 ml jogurto
1 šaukštas sviesto
350 g basmati arba kitų geros kokybės pailgų ryžių
1 šaukštas ghi arba aliejaus
1 šaukštelis urad dalo (urad dalas - smulkūs, pilkšvai balti pailgos formos žirniai. Šios rūšies dale baltymų dvigubai daugiau negu mėsoje. Sumaltas į miltus ir paraugintas, urad datas daro maistą purų bei akytą.)
1 šaukštelis juodųjų garstyčių sėklų
0,75 šaukštelio pankolio sėklų


Ryžius nuplaukite, 15 minučių pamirkykite ir palikite sietelyje nuvarvėti.
Vidutinio didumo prikaistuvyje įkaitinkite ghi arba aliejų ir suberkite urad dalą ir garstyčių sėklas. Puodą iš karto uždenkite. Kai garstyčių sėklos liausis sproginėjusios, suberkite pankolio sėklas, ankštinius pipirus ir imbierą. Išmaišykite. Suberkite ryžius ir maždaug minutę maišydami kepinkite, kol ryžiai pasidarys permatomi. Supilkite vandenį ir druską ir l minutę pavirkite. Puodą uždenkite, visiškai sumažinkite liepsną ir virkite 18-20 minučių.
Likus 5 minutėms iki ryžiams visiškai išverdant, nukelkite dangtį, įpilkite jogurto, įdėkite sviesto ir greitai išmaišykite šakute. Puodą vėl uždenkite ir toliau virkite, kol kruopos išsipūs ir sugers didžiąją dalį skysčio. Atidenkite ir pavirkite dar 2-3 minutes, kol išgaruos likęs skystis.





Atsakyti
Auuuu! Kiek maciau yra mamyciu istekejusiu ir uz danu, olandu, norvegu, gal ir jus koki receptuka galit mestelt, butu tikrai idomu!!! clap_1.gif essen.gif
Atsakyti
Ne rimtai Mamytes na negi nenorite pasidalinti receptai? sad.gif
Va o as dar viena Mexikietiska parasysiu;

Papriku sriuba

Ko reikes:
-3 raudonuju paprika
-1 sauksto augalinio aliejaus
-1 svogunas supjaustytas smulkiai
-2 saukstai miltu
-1.2 litru vistienos sultinio
-Druskos pipiru
-3pomidorai, nulupti be seklu stambiai supjaustyti

gamyba:

Paprikas perpjauti isimti seklas , smulkiai supjaustyti .Dideliame puode ikaitinti alieju suberti svogunus, paprikas ir siek tiek pakepinti.Imaisyti miltus , ir maisyti.Palengvele supilti sultini suberti druska pipirus.Visa laika maisant uzvirinti.Tada uzdengti ir leisti virti 20 min , retkarciais pamaisant.Nukelti puoda nuo ugnies ir atvesinti....Tada sriuba kiek paplakti mikseriu.Sriuba vel uzvirinti ir ispilstyti i lekstes
Skanaus!!!!

As tai darau mexikietiskus valgius is Receptu knygos,Vyras nemoka nupasakoti ka ir kaip daryti tai tenka imtis paciai iniaciatyvos bet visdelto viskas skaniai gaunasi !!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 06 26, 12:55)
Nacionalinis totoriskas patiekalas azu. Ji reikia gaminti taip: morkas supjaustyti pusmenuliais ir pakepti su svogunais. Su deti i puoda, ant virsaus sudeti nedideliais gabaliukais (bet stambiau negu guliasui) supjaustyta aviena, uzberti prieskoniu negailint, uzpilti vandens ir koki 15-20 min, patroskinti. Tada sudeti gabaliukais ne itin smulkiais supjaustytas bulves ir uzdsengus vel troskinti. S,kyscio daugiau nedapilineti-is pirmo karto ipilti tiek, kad uztektu. Na jei jau labai reikia tai galima ipilti, bet verdancio! Kai pusiau issitroskins bulves sudeti trumpomis juostelemis supjaustytus marinuotus agurkus ir pabaigti troskinti. Gaminimo eigoje nieko nemaisyti!!!! Sumaisyti pries patiekiant! Man tas patiekalas kai pirma kart paragavau laaaaabai patiko! Bet butent su aviena jis gaunasi skaniausias!!! VIsu komponentu imti daugmaz santykiu 1:1:1:1 Na, avienos gali buti daugiausiai!

Išbandyta thumbup.gif
Labai labai skanu thumbup.gif Tik aš dariua ne su aviena, o su veršiena.Ir dėkit daug daug prieskonių.Aš dėjau daug tradicinių lietuviškų mėsos prieskonių Santa Marijos ir mėsos prieskonių Santa Marijos.TAi gavosi labai aštru ir laaaaaaaaaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Siandien isbandziau toki recepta niam niam koks skanus laugh.gif laugh.gif laugh.gif ;

Balkaniskai troskinta kiauliena

500g Minkstos Kiaulienos
3 stiklines mesos sultinio
200g ilgagrudziu ryziu
2 paprikos
4 pomidorai
1 cili pipiras
3 svogunai
skiltele cesnako
2 saukstai keciupo
druskos pipiru
prieskoniu

1.Svogunus ir cesnakus supjaustyti smulkiai.
2.Pomidorus ir paprikas nuplikyti nulupti odele,ir supjaustyti kubeliais.Cili supjaustyti smulkiom juostelem.Viska supjauscius padeti i sali.
3.Sultini ir keciupa ismaisyti ir supilti puoda kuriame bus ruosiamas troskinys
4.Mesa supjautyti plonais gabaliukais ir iskepti.I mesa suberti svogunus ir cesnaka.ir pakepinti apie 10 min.Viska sukresti i puoda , kur yra sultinys, suberti prieskonius druska ir pipirus ,troskinti 30 min
5.Ryzius nuplauti ir nuvarvinti.
6.Kai mesa suminkstes i puoda sudekite ryzius , paprikas bei cili pipira ir pomidorus troskinti apie 30 min.

skanaus clap_1.gif
Atsakyti
Vakar maciau per TV labai nebloga norvegiskos lasisos recepta:

Lasisos gabalus ideti i verdanti pasudyta (druskos turi buti nemazai) vandeni (lasisa turi buti supjaustyti gabalais). Pavirti 10-15 min. Tuo metu padaryti agurku salotas - iacta bertai daug cukraus ir siek tiek vandens. Kaip supratau, tirpalas neturi buti aitrus. I ji sumesti plonais griezineliais supjaustytus agurkus. Isvirusia lasisa tiekti su virtomis bulvemis ir agurku salotomis.

Norvege, kuri ta patiekala gamino, sake, kad tai tradicinis norvegu patiekalas, labai skanus ir greitas smile.gif
Atsakyti
Sesyte, na ir krutas norvegiskos lasisos receptas laugh.gif laugh.gif laugh.gif tongue.gif
Atsakyti
Man laaabai patiko toks gruziniskas patiekalas:

Vistienos Chaxoxbili (skaityti pirma raide kaip cipolinas, o x kaip choras tongue.gif )

1 vista,
6 svogunai,
4 bulves,
800 g pomidoru,
25 g sviesto,
keli saukstai kapotu zalumynu (petrazoliu, baziliku, kalendros),
1/2 saukstelio susmulkintos metos,
1,5 saukstelio paprikos milteliu,
2-3 skilteles cesnako,
po 1 sauksteli maltos kalendros ir suneli (cia toks prieskonis, pirkt Lietuvoje nemaciau, man parveze),
druskos.

Taigi, vistiena supkaustyti nedideliais gabaleliais, svoguna kubeliais. Viska apkepti svieste. Nuskustas bulves supjaustyti ketvirciais ir apvirti. Pomidorus supjaustyti kubeliais (siaip reiktu nulupt, bet as tingejau krapstytis- skonis nepagedo rolleyes.gif ). Sudeti i vistiena pomidorus ir bulves- troskinti ~30 min. Cesnaka smulkiai sukapoti. 10 min iki troskinimosi pabaigos sudeti cesnaka, zalumynus, prieskonius ir druska.
Kam patiko totoriskas azu, patiks ir sitas! wink.gif
As aplamai esu tokiu patiekalu fanate! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Makarska @ 2004 07 15, 15:18)
Sesyte, na ir krutas norvegiskos lasisos receptas laugh.gif laugh.gif laugh.gif tongue.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Aha biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Bet kadangi cia i tema, tai ir parasiau biggrin.gif Be to, super paprastas smile.gif
Atsakyti
As praeita vasara esu buvusi Kretoje, tai man labai patiko graiku patiekalas "Musaka". Del jo specialiai parsiveziau graikisku patiekalu knyga. Parasysiu musakos recepta, tik pati jo dar nesu isbandziusi.

Musaka
1 kg baklažano,
0,5 kg bulvių
0,5 kg faršo,
nedidelis indelis marinuotų pomidoru savo sultyse be odelių,
truputi aliejaus
2 smulkiai supjaustyti svogunai
lauro lapai
česnako
pusantro arbatinio puodelio sutarkuoto surio
druska, pipirai.

Padažui:
1 arbatinis puodelis sviesto
tiek pat miltu
4 arbatiniai puodeliai šalto pieno
2 kiaušiniai
druska, pipirai, muskato riešutas.

Baklažana ir bulves nuvalyti ir supjauscius riekelemis, apkepinti aliejuje. I troškintuva įpilti aliejaus ir pakelti svogunus, cesnaka, ideti faršą ir 10 min. patroškinti. Sudeti pomidorus, druska, pipirus, sumažinti ugni ir dar troškinti 30 min. I sviestu patepta inda sudeti puse bulviu, uždengti jas puse faršo ir apiberstyti tarkuotu suriu. Ant viršaus deti likusias bulves ir baklažanus, ant viršaus – likusi faršą. Padaža gaminti taip: keptuveje istirpdyti sviesta, deti miltus ir pastoviai maisyti 5 min., palaipsniui pilant šalta piena. Nuemus nuo ugnies, ideti druskos, pipiru ir muskato riesuto. Tada sudeti isplaktus kiausinius ir gerai ismaisyti. Uzpilti ta padaza ant “musakos” ir kepti orkaiteje apie 40 min. iki kol graziai paruduos. Dar parasyta, kad palikti iskepta orkaiteje 15 min. ir tada patiekti.

jei kas isbandysit, parasykit kaip gavosi.


Atsakyti